Kalapüügi arutelu, küsimused, kogemused

Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Kalapüügi arutelu, küsimused, kogemused

Postitus Postitas sepaonu »

Igaks juhuks mainin, et see kalastuskaardijõgi. Isegi selle eest, et teada saada, et seal miskit pole on vaja 7 ära maksta. Narva mnt ülesvoolu on kopravaatlus tasuta.
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

7 raha looduse imetlemise eest pole ehk teab mis palju aga ega midagi ei plussi ega miinuse poole pealt ka nagu välja ei paista?
salakala

Postitus Postitas salakala »

ma pole kunagi Pühajõel käinud, kuidas muljed olid?
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Maksin seitse raha ja sain seitse penikoormat maalilist jõge avastada. Kõik nägi välja nagu filmis ja tegemist on tõesti ääretult ilusa jõe ja üleüldse kogu see Toila kant on avastamist väärt. Vesi on pigem madal, kala ei näinud ja jalad jäid kuivaks.

Screenshot 2023-06-16 at 18.38.32.png
salakala

Postitus Postitas salakala »

Ilus on jaa :) Peab kätte võtma ja sääl ikka ära käima.
Hõbedane

Ma olin seekord perega ja käisin ühel varahommikul luurel. Ööbisime Toila Valgevilla majutuses, mis on jõest pm kiviviske kaugusel. Soovitan ka seda, kõik vajalik olemas ja väga viks ning viisakas.
Hõbedane

Tekkis mõte minna päris lõunasse, Ahja jõge avastama ja lugesin üht vana teemat kalale foorumist, vaatasin maaameti kaarte jne. Mida siinsed spetsid teavad ehk kaasa rääkida/aidata, kuhu esialgu laagri püsti võiks seal panna? Tarvaskoja kandis pidavat olema rohkem ruumi ja õhku vehkimiseks, peab see paika?

Aitäh!
TaaviM8

Postitus Postitas TaaviM8 »

On kellegil kogemust/arvamust suvise merika merest lennutamise kohapealt?

Olen m6ned aastad spinnaga merikat taga ajanud ning mingi pähetambitud reegel on, et kui vesi kevadel saavutab ++10°C v6ib varustuse kokku pakkida ja sügist ootama hakata pmst.

Nüüd olen lennukale üle näinud ja oh imestust kui varustust tellides sattusin järgmisele artiklile:
https://www.adh-fishing.com/adh-world/a ... aign=flies

Artikkel siis saksa lennukamaterjali online poest.
Ja teemaks kuidas suvine baltic sea merikapüük on ülik6va!

ja ega ei oskagi arvata midagi.
Kalastusgruppe ja foorumeid jälgides ei ole suvel kedagi kunagi merikapilte postitamas näinud.
Samas on m6ni kutseline kalur, kes ka suvel müüb merevärsket merikat.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Hõbedane kirjutas: 28 Juul 2023, 19:19 Tekkis mõte minna päris lõunasse, Ahja jõge avastama
Igati mõistlik mõte.Ilus jõgi,kenasti püütav.Turb,säinas,teib,harjus,ahven,haug ja mõned kalad veel lisaks igati püütavad.Tarvaskoja või pigem vast ikka taevaskoja kandis olles külastaks kindlasti ka lähedal asuvat otteni silda.Kaladele lisaks ka mõnus kultuurihõnguline matk,reliikvia filmi rajad ja ka väga mõnus laagripaik.
T.H

Postitus Postitas T.H »

TaaviM8 kirjutas: 29 Juul 2023, 21:49 On kellegil kogemust/arvamust suvise merika merest lennutamise kohapealt?

Olen m6ned aastad spinnaga merikat taga ajanud ning mingi pähetambitud reegel on, et kui vesi kevadel saavutab ++10°C v6ib varustuse kokku pakkida ja sügist ootama hakata pmst.
Ütlen kohe,et meres ei püüa,aga pähetambitud reeglid panevad alati muigama.Need kehtivad ALATI selle hetkeni ,kui kogemus nad murrab.Olen mereääres päikest võtnud ja ujunud ja seda kindlasti mitte +10 ga.Samal õhtul on naabermajast mees randa ujukateväel võrgu pannud ja hommikul väga korraliku merikasaagi saanud.Mida ütelda tahan,pilt on oluliselt suurem kui temperatuur,kuupäev või kellaaeg.Jutule vastust saades olen igati valmis teemal edasi arutama.
Risto

Postitus Postitas Risto »

Mõned aastad tagasi saadi keset suve spinnaga kusagil Saaremaal mõned merikad. Muidu oli vesi suviselt soe aga tuule muutus või torm, ei mäleta täpselt mis ilmamuutus toimus, viis sooja vee pealt ära ja alt tuli külmem vesi asemele. Koos sellega saabusid ka merikad.
Kindlasti tasub suvel ka proovida merikat püüda. Kusagil soojas lahesopis vast üsna mõttetu üritus aga paadilt kohas kus vesi järsku sügavaks läheb raske uppuva nööriga proovida, miks ka mitte.
Hõbedane

Ainuke reegel on, et reegleid pole.
TaaviM8

Postitus Postitas TaaviM8 »

Screenshot 2023-09-04 142813.png
Täna hommikul siis selline üllatuspostitus meriforelli entusiastides kus Timol esimene kahvas ning teine läks enne kahva otsast ära.
T6stataks sellepeale teemat korra uuesti.

Nimelt mereveetemperatuurid on ilmselgelt veel kaugel 10 kraadist kuid teooria peab ilmselt ikka paika.
Samuti on l6he/forellij6gede suudmed lubatud piires vaikselt v6rke täis juba.
Seega peab luuretempo uuesti üles v6tma.

Olen tegelikult siin eelmisest postitusest saati vaikselt silma peal hoidnud.
Kodulähedal on ka välja luuratud kohad kus näib eriti järsult sügavaks minevat - veealused pankrannikud ja mida veel.
Küll aga on veekvaliteet olnud kohutav. Selline haisev mäda-adru-supp.
V6in sellelt elegantselt kalalt rohkelt üllatusi oodata kuid ei usu, et ta solgiauku ujub :D
Anyway, loodetavasti toovad sügistuuled natuke selgust mereäärde.
Hõbedane

Hei Taavi!

Mis kandis toimetad muidu?

Toon siia teise müüte kummutava näitena sisse, et meil käib siin Eestis jutt, et kui merest punast siis ikka peamiselt põhjarannik ja kivine põhi. Lükkan selle väite täiega ümber ja kala saab ka väga edukalt Läti piiri lähedalt Treiman/kabli/häädemeestel. Seal palju liivast põhja ja meri läheb kohati väga aeglaselt sügavaks. Kohalikud (mul elab sugulane seal) püüavad jäävaba hooaja puhul talv läbi ja võrku on jäänud ka 15-20kg lõhelisi. Kala hakkab liikuma sügisel kui vesi +14-15C juures ja pigem just öisel ajal.

Teine näide on Saaremaalt, kus ka ise laagris käin. Tagamõisa poolsaar ja Haagi lõugas. Seal ka igal pool palju liiva, kuid põhjareljeef läheb järsult sügavaks. Soodsa tuule ja vee liikumise korral saab punast ka suvel aga tuleb paadist püüda, kahlaga ei ulatu õige kauguse peale. Vesi on seal aastaringselt väga selge ja pigem meenutab oma toonidelt ja erksuselt mõnda sooja veega ookeani.

Ehk siis, sinu jutus on point ja sa ei aja tuuleveskeid taga. Teadmiste põhjal on võimalik õiged järeldused teha ning hea õnne korral kala üles leida. Lihtsalt, meri un suur ja lai ning 2/3 püügiedust moodustab püügipäevade arv.
Vasta