Kanuu, kajak, paat jms ujuvad abivahendid

ha_

Kanuu, kajak, paat jms ujuvad abivahendid

Postitus Postitas ha_ »

Jaga kogemusi, kui omad ujuvat abivahendit.

Kuidas see Lunar 12 Kayak on lendõngega püüdmisel?
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Kanuu, kajak, paat jms ujuvad abivahendid

Postitus Postitas sepaonu »

Väga paljude kayakkidega võib kalal käia. Üleeilegi ütlesin ühele lennukainimesele telefööni sisse, et ju ikka püüda saab aga lühiajaliselt, oli just ühe sot kayaki kätte saanud, mis mahtus tal autosse sisse ja rääkis, et teine mees oli kaks ostnud, ühe mereaerutamise ja teise kalapüügimõttega.
Ma räägin, mis nendega on. Nendega on täpselt see asi, et võta oma lendõng, mine õue, istu maha, pane perse alla 5cm paks poroloon, jalad enda ees kergelt kõverdatud, lappa nöör välja jalgevahele või jalgevahel olevasse nöörikorvi ja hakka heiteid tegema, jalgadega võid niheleda aga hoia kogu aeg enda ees kergelt kõverdunud põlvedega. Pane kell käima ja fikseeri aeg ära, et kui kaua tore olla on. Üsna tõenäoliselt on lihtsalt suvalise kayaki ostnud omanikul järgmine mõte, et ikka kuradi sitt on see asend, et ostaks mingi tooli sinna sisse ja googeldab reguleerituva kõrgusega toole ja tõenäoliselt midagi head ja odavat ei leia ja nad lihtsalt ei mahu selle ostetud kayaki sisse. No aga ei panegi sisse, paneks äkki parda peale, ongi ainult kõrge istumine, aa, rsk, nüüd on see jama, et nii kipakas, et ei saa aerugi käest ära panna. No umbes nii läheb enamusel, uskuge mind 8-)
Seega jääb mõistlikuks odavaks variandiks ikka see, et istud madalalt ja kui ära väsid asendist, siis aerutad madalasse või kaldale ja teed pausi, seisad, sirutad, puhkad, vaatad loodust või vahelduseks püüad kahlates.
Mul on seabirdi Fisherman ja Lunar, mõlemad 12 jalased. Lunariga mere peal lennukaga ka käinud. Naisega mõlematega laidude peal ka. Saab aga sellised on pigem sobilikud jõgede peal liikumiseks. Kayakitamisvideosi mul tuubis olemas, muljud mu kanalit ja siis videod.
Hoopis teiseks muutub asi, kui osta kalastuskayakk, mis ongi kalastuseks tehtud. Seal on kohe kõik jutud olemas, ruumi piisavalt ükskõikmille jaoks, mugav reguleeritava kõrgusega tool, loodis ja sile platform seismiseks, auk kajaloodi või jalg/elektriajamiga sõukruvi jaoks, siinid parrastes ükskõikmis kola jaoks jms Ostes tuleb muidugi paar pisarat valada aga see ununeb ära. Mitmeid firmasi ja mitmeid mudeleid eri pikkuses ja laiuses on turul. Omal 2015 ostetud FeelFreeLure 13,5 jalasena ja pole põhjust olnud ostu kahetseda. Täiesti vabalt võin omale külje pealt juhusliku murdlaine sisse lubada, mitte midagi ei juhtu
https://www.facebook.com/10000060566090 ... 848125941/
On sobilik ka mitmepäevasteks merereisideks
ff.jpg
Osaval kalamehel on alati õnne.
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Väga head infot tuleb ikka sinult, ise pole sellisest variandist küll huvitatud aga lugeda on ikka hea!
ha_

Postitus Postitas ha_ »

"Hoopis teiseks muutub asi, kui osta kalastuskayakk, mis ongi kalastuseks tehtud."

Selles suunas mul mõte liigub jah. Kuidas sa seda transpordid? Mu auto katus on üle 2 meetri kõrge + raam sinna otsa :)

Ma vaatasin isegi selliseid asju: https://packrafteurope.com
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

ha_ kirjutas: 18 Veebr 2021, 17:23 Selles suunas mul mõte liigub jah. Kuidas sa seda transpordid? Mu auto katus on üle 2 meetri kõrge + raam sinna otsa
Minul pole mingit probleemi pealelükkamise ega transpordiga.Ma ülekaalunud pole aga minu kayakk kaalub koos selle tugitooliga 42kg ja tugitooli kaalusin ise paar nädalat tagasi ära ja kui kaalu uskuda, siis 7,7-7,8kg , ehk katusele on vaja saada ca 34kg ja poolekaupa.
https://youtu.be/haBceBR1FNU
Raplakandi maakate pilt kah
autod.jpg
Packraft on minu meelest kõige sobimatum veesõiduk seisuvees sõitmiseks ja ükskõik milliseks kalapüügiks, eriti lendõngepüügiks. Packraft on väike seest, ta on disainitud nii, osadel mudelitel saab küll täispuhutava parda sisse midagi panna aga kokkuvõttes on see nikastus. Sõites pole ta suunakindel, sitt aerutada, tuulega peavalu. Tal on muud head omadused - ta on ulmekerge ja pakitav ja tassitav. Näiteks kõnnid nädal aega mööda jõekallast ülesvoolu ja siis sõidad selle packraftiga poole või ühe päevaga sama maa allavoolu ära, valge vee mudelid on uskumatult suutlikud kärestikus sõitmiseks ja selle koleda hinna eest saab sellise materjali, mis peab uskumatult vastu kivises jões, loomulikult mitte lõputult.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

https://kajak-seabird.ee/en/toode/fisherman/
Pole paha.

Või siis hoopis https://kajak-seabird.ee/en/toode/lunar/

Kas mõlemale saab kõrge istme panna või on see ainult Lunar'il?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

ha_ kirjutas: 18 Veebr 2021, 21:37 Kas mõlemale saab kõrge istme panna või on see ainult Lunar'il?
Lunaril pole üldse standardis istet olemas, lihtsalt sujuv süvend aga sinna saab mingi tavalise standardistme osta juurde, kunagi ma ostsin http://www.eastpole.ee/-st, siis oli kohapeal, praegu see teine hangeldaja seabirdil, ju nüüd võiks tema käest küsida istmete asja.
Ega ei paista küll midagi muud, kui nn poroloon perse alla
https://kajak-seabird.ee/en/cat/kajaki- ... es/page/1/
Omaarust üritasin seletada, et kõrget ja veel reguleeritavat suvalisele kayakile raske leida ja raske kompunnida, nad ei mahu, on liiga kallid jms peavalu. Oma kunagine katse, et näe kodus vedeleb üks regullitavate jalgadega nn karbipüüdjate tool, see projekt jäi kah pooleli, ostsin lihtsalt valmis asja.
v35.jpg
Toole netis küll
https://www.google.ee/search?q=SOT%20fi ... nrCeku8X_8
aga see pole liiga lihtne ennast sellest läbi närida ja ümber teha jms
Siiski leiab tuubereid, kes teevad
https://www.youtube.com/results?search_ ... 3SKgBnQ__Q
Selleks, et ise midagi ümber teha peab olema visioon, koht, aeg, tööriistad ja natuke raha ka.
Valmis asju võib mitmest kohast uurida
https://www.welhonpesa.fi/kategoria/199/kalastuskajakit
https://www.bearwater.fi/kauppa/kajakit ... uskajakit/
või lihtsalt googeldada. Ma ise käisin enda omal kunagi soomes welhonpesas järgi, esimese laevaga üle, õhtul käed juba haisesid haugi järgi eestis aga paar sõpra ostnud samast kohast üle neti ja mõlematele tasuta tallinna ära toodud kayakid, täpselt samad, mis mul Lure 13,5
Tutvuda võiks tegelikult kõigi variantidega, mis netis näha on, kui mõte liigub natuke ostu suunas. Ma võin kaasa mõelda , mõnel puhul midagi asjalikku öelda mingi kayaki kohta ja mõne kohta võibla ei oska miskit kosta. Enda oma/omi võin proovida anda.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

Kas on kogemusi FeelFree Moken 12,5 V2?
Mingit asja ma ümber ehitada ei soovi. Parem maksan veidi juurde ja saan valmis asja, millele saab vajaliku kola hiljem lihtsalt juurde lisada.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Sisuline erinevus minu kayaki Lure 13,5 ja Moken 12,5 väiksed mõõduerinevused - moken on 26cm lühem, 9cm kitsam, kokkuvõttes 14kg kergem, osa kergemaks olemisest tuleb väiksemast kerest, osa toolist, tal kergem/lihtsam tool kahe asendiga madal/kõrge, lurel siis mingi muu krõkkrõk sentimeetri kaupa kõrgus muutub. Pikkuse vahe on selle koha pealt tekkinud
mok125.jpg
lure135.jpg
Lurel siis mingi kaanega sahtel, mida nad külmakastina reklaamivad, ise pole kunagi sinna kala pannud, mingit muud kola hoian seal, sisemised mõõdud 26x44x11cm, ehk 1-2 söögikala ja külmageelipakk äkki maht. Muud erinevused, nagu mokenil ridvahoidjad piki parrast, üks lisakuivluuk ahtris, siinid parda peal, mitte süvistatud jms on kosmeetiline ja maitseasi ja neid näed pilte võrreldes või mingit tuubitutvustust vaadates.
Täiesti kindlalt on tegemist hea kalastuskayakiga selle moken 12,5 puhul. Kui mina ostsin, siis polnud seda mudelit, toolivariandid olid 11,5 ja 13,5 , ega ei tea küll, et kui 12,5 oleks olnud, et kumma oleks valind. Mida laiem, seda stabiilsem, aga aeglasem. Mida lühem, seda suunakindlatum. Mida kitsam, seda kiirem. Vahed kayakimudelites on aga see kõik muutub läbi mudelite sujuvalt.
Endal on üks tähtsamaid asju stabiilsus, et saaks seista ja keerata, munadeni vees välja tulla kayakist kahlama ja pärast tagasi, sobrada selja tagant ja minna esiluugi juurde põlvili ja seda meres laines ja et kokkuvõttes võiks seal kayakis päev otsa elada. Ma söögipausiks küll tavaliselt randun aga pole mingit probleemi seal kayakis priimusega kohvi või körti teha.
Kokkuvõtteks selline jutt, et igal inimesel on oma nägemus igast asjast, milline on parim naine, milline on parim lennukatokk või milline on parim misiganes , kasvõi kayakk , ise tuleb enda jaoks mõned asjad ära mäluda, teiste juttu võib kuulata aga see, mis teistele hea võibolla omale ei meeldi. Kui palju ja kus plaanis käia on kayakitamas ja kala püüdmas ja tegelikkus võivad erineda oluliselt. Teist kayakitajat seltsiks saada pole lihtne, kui seltskond sobib. Äkki hoopis paat osta ja paaditada sõbraga? Aerutamine kayaki puhul on kohustuslik, muidu ta ei liigu, mulle on ta meeldiv tegevus, kõigile äkki pole, võimalus ka muidugi ära motoriseerida, sinna jalgade juurde auku müüakse spets toodet, kui selle hind ei meeldi, siis võib lihtsalt elektrimodra pardasse panna. Ma käin mere peal pikki otsi ka vahest, 10+ km suund, mul on olemas elektrimodra, mul pikalt käehäda olnud, vastutuult otsa olen vahest elektriga teinud, allatuult ise. Mõtlematuid emotsioonioste pole vist mõistlik teha, äkki kõigepealt proovida ?
Risto

Postitus Postitas Risto »

Olen juba üle poole aasta rääkinud naisele, et mul üht kajaki vaja kalapüügiks, küll siis saaks igasugu veekogusid ja lahtesi avastada. Aga vastus on alati, et kuule sul kaks poissi siin kes tahavad ka varsti kalale kaasa tulla. :D
Vanem saab mais kolmeseks ja on esimesed viidikad, seda küll abistades, juba kätte saanud. Poiss peale kolmandat viidikat "issi, tõmba haug välja" :lol:
Ilmselt tuleb mingi kummipaat võtta, kajaki pole mul siin lasnagorskis kuskile panna kahjuks.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

rääkinud naisele
Seal see pidur asub. Mõttetu tegevus. :)

Paadi mõtte viskasin ma ammu peast välja. Kui väga kibe soov on tekkinud, olen rentinud. Rentimine on parim, kui harva vaja ja ei ela mõne jõe või järve ääres. Teed oma sõidu ära, viid tagasi, kergitad kaabut ja pole vaja muretseda hoolduste, hoiustamise jms jama pärast.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

Päris informatiivne
https://foorum.kipper.ee/viewtopic.php?f=18&t=7343

FeelFree Moken 12,5 V2 on kindlasti asi, mida peaks vaatama minema. Jääb vaid loota, et globohomod lõpuks Hiina-Gripi hüsteeriale pidurit tõmbavad. Samas, see võib asenduda näiteks prussaka gripiga Venemaalt, või kes iganes hetkel suurimaks vaenlaseks on tembeldatud.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Siinmainitud fisherman 12 on olnud selle projekti põhjaks
https://youtu.be/45VWToCENYg
Kui purje ja elektrimodra osa välja jätta ja vaadata, et vastavalt vajdusele deck kinni panna, oma tool, tilulilu. Mul mootorpaadis see klipisolev tool olnud, tal all spetsiaalse flantsi valmidus, eriti ei googeldanud aga saab ka eestist, üks koht
https://www.vidaxl.ee/g/3391/veesoiduki ... a-tarvikud
ha_

Postitus Postitas ha_ »

COVID-tsirkus ei taha kuidagi lõppeda. Ega vist enne suve Soome ei lasta. :(
Eks siis näis.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ega see päris nii pole, et kui saab või kui mõte tuleb, siis lähed ja proovid. Seda FeelFree Moken 12,5 V2 pole ilmselt kohapeal. Seda võiks ka uurida, et kas konkreetset mudelit vee peal proovida saab, reeglina tegelevad müüjad ka rendiga aga mis mudelid rendis. Seda ma väga ei usu, et võtad uue salongist ja lohistad ja kraabid ja tood tagasi ja ütled, et ei sobi.
Ma ühe teise tüübiga suhtlesin, kes on ostuvalmis samale kayakile ja welhonpesä arvas, et aprillis umbes võiks neid ühe partii hulgas tulla, pidid ise kohapeal veel ära kaaluma, kuna tüübil seljahäda ja mingi oma arusaam max kaalust, mida kangutada tahab. Erinevad müügikohad pakuvad erinevaid kaalusi ja segapudru sellega, isegi feelfree enda kodukas. Ma arvan, et tavaline puterdamine lihtsalt.
Ma ise ajasin asjad üle neti korda, maksmise ka aga käisin ise järgi ja siis sai natuke loba ka aetud omanikuga ja küsisin, et mismoodi tal see äri käib ja millest see ooteaeg oleneb. Ütles, et enamasti tellitakse talvel ette ära ja ta siis võtab midagi ise juurde ka vabamüüki ja konteiner tuleb tehasest. Ühe ja mõnekaupa pidi pärast tellima mingist euroopa kesklaost, kui ma ei puterda, siis äkki Poolat mainis.
Kui kindel plaan ennem sõita vee peal Moken V2-ga siis ei oska midagi soovitada. Ise pole kuulnud, et Eestis oleks kellelgi, mis ei tähenda, et pole ühtegi eestis.Niisama salongis vaatamine ei anna minu meelest midagi, kui sa ei ole ennem kayakitanud ja kala püüdnud sellest. Minu meelest kaks varianti, esimene see, et ostad ja mängid ja kui suhe tekib, siis jääb ja teine variant, et kõigepealt laenad või rendid ja saad samuti aru, et jube äge või see pole mulle. Selliseid vanne, nagu mul, mitmeid eestis. Kilulinnas muruvanal on/oli ma ei mäleta, mis feelfree mudel, äkki 11,5 Lure?, pole ka aimu, kas alles tal.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Selliseid paate tänapäeval ilmselt keegi endale soetama ei kipu.Minul nendega teistsugune side,lapsepõlve mälestused jne.Oi kui palju on saadud nendega kalastatud,alles ja kasutusel veel praegugi.Olen päris paljude paatidega veepeal olnud,kuid siiani on lemmikuks ikkagi klassikaline puust kaluri paat.Stabiilne,mugav,vaikne.Mootoriga sõida loomulikult kaugele tahad,aga aerudel näiteks 20-30 km ring teha polnud nooremas põlves mingi probleem.
minu pilliroo vahel kalastamise kanuu.
minu pilliroo vahel kalastamise kanuu.
minujaoks parim kalastus paat.
minujaoks parim kalastus paat.
sellega sai ja saab siiani vajadusel kiiremat sõitu teha.
sellega sai ja saab siiani vajadusel kiiremat sõitu teha.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

Kunagi ostetud maatükk ei asu veekogu ääres seega sellised luksused, nagu T.H'l, jäävad ära. :)

Lähim jõgi on Navesti aga see pidi olema meie kandid kinni kasvanud ning kalast tühi. Käisin veidi luuramas ja pean nõustuma, et paadiga pole seal midagi teha. Võhma suunas läheb paremaks aga sinna pole veel luurele jõudnud.
Põltsamaa jõgi pole kaugel.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Navesti ülemjooksust ei oska miskit rääkida, mõned aastad tagasi käisin ühel lõigul, väikest turba oli nagu viidikat kudeajal. Ma kaansoost alla palju õngitsenud, särje,turva,vimma, ahvena, latika jms jõgi. Kaansoost üles ei tea kui kaugele ja kui lõiguti on kayakitamisjõgi ja kui palju suve jooksul rohtu tekib, kaansoost alla ilmselt enamus kayakitatav. Sügisepoole pole navestil käinud, seda ei oska öelda, kas ta veepuuduses ka on või kui palju silo on.
Põltsamaa veepuuduses ei vaevle, põhimõtteliselt sügiseni välja sõidetav. Üks aasta sõitsin sõbrannaga põltsu, esimesel korral Rakke kandist jõeküla sillani ja teise korraga sealt Põltsamaani.
https://youtu.be/webYJfKJpUE
https://youtu.be/pmV4KuAJcCc
barbatula

Postitus Postitas barbatula »

sepaonu kirjutas: 18 Veebr 2021, 15:50 Väga paljude kayakkidega võib kalal käia. Üleeilegi ütlesin ühele lennukainimesele telefööni sisse, et ju ikka püüda saab aga lühiajaliselt, oli just ühe sot kayaki kätte saanud, mis mahtus tal autosse sisse ja rääkis, et teine mees oli kaks ostnud, ühe mereaerutamise ja teise kalapüügimõttega.
Olen siis see teine õnnetu/õnnelik kajakiomanik, kellest Sepaonu pajatas. Ma selles osas oponeerin, et eks kõik peavadki selle kolgata tee ise läbi käima arusaamaks mis on hea ja mis on vale. Isiklikult sattusin 13 janatukepeale jalase SOTi otsa (Tahe Fit 132 SOT). Usun siiski, et tegu on ka rannikumerre alustuseks piisavalt stabiilse kerega, aga eks kogemus õpetab. Sepa, äkki oskad pajatada, milliseid modifikatsioone oled oma kalastusvannile ise teinud, et rannikumeres lennutamine ja matkamine mugavam oleks (lisaks sellele reguleeritavale istmele).

Pilt
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kalastuse jaoks pold vaja eriti midagi teha mul. Aeruhoidjad olid mõlemal pool standardis. Kahva jaoks panin vööritekile ühe koormakummi, mille alla kahv torgata, kuna mul pardas siinid olid olemas, siis sinna ostsin ühe kiirkinnitusega vaheplaadi ja scotty lennukasobiliku ridvahoidja. Mulle triivis püüda ei meeldi lennukaga ja ma panin poolde pardasse ankrusüsteemi. Enamus paneb kogu parda ulatuses aga ma jäin mõttesse, et ma ei taha vooluveekogus olla nägu vastuvoolu ega seisuvees nägu vastutuult ja panin ainult pool. Mul siis ankrust lähtudes sujuv regull kas tuul vasakusse kõrva kuni tuul tagant, ma paremakäeline. Ankruks mul raskusankur, vana termosesisu sisse valatud plönn, ei kolise, ei jää kinni ja sodi korjab suht vähe.
a3.jpg
Lühema kalapüügi jaoks pole nagu eiteamida vaja, tokk, putukad, kahv, vesi, võileib.
Mitmepäevaste reisidega läheb muidugi jamaks nagu alati, telk, madrats, sooja söögi asjad, roosa südamekestega hommikumantel, külmik, õlu jms
Siin kolmepäevasel reisil mõtetu kolahunniku ja veel elektrimodraga, mul mingi käehäda pikalt olnud, vahest kasutan seda abimodrat .
a1.jpg
a12.jpg
o24.jpg
Midagi kapitaalset ja vägevat pole ehitanud, kodust leitud sodist olen kompunninud neid kaste omavahel. Ilm külm, õlut ei taha, kala pole kah plaanis ära võtta, pole külmikut vaja. Lühike sõidumaa või vaikse tuulega ilm, pole modrat vaja. Ühepäevane kalapüük, siis mul pole mingit kola kaasas, taga vedeleb üks odav iina drybag tüüpi seljakott, kus on võileivad ja kohviriistad ja mingi pisimudru.
Selle, et kuhu mingi asi kayakis panna või hoida, kas kinnitada või mitte, see individuaalne teema ja natuke sõltub ka sellest, et kuhu saab midagi panna ja ms omale meeldib. Mingi tooli või istme ikka soovitaks osta või kompunnida, et saaks natuke kõrgemale ja ei tapaks nii palju jalgu, perset ja jumal teab mida. Vaiksema ilmaga muidugi aitab ka püstitõusmine, sirutamine, perse tuulutamine aga see on siiski vaid kaldalemineku edasi lükkamine.
Ega see lihtne pole leida "odavatjaheadjasobivat" , siin on näha, et midagi vist ise tehtud
https://youtu.be/qHwx_-SvU0Q
Äkki mingite kayakimüüjate käest uurida, kust seda kõrgemat istet saaks
http://www.eastpole.ee/et/sot-kalamehes ... er-40.html
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Järjekordne katse ristata kayak ja packraft
https://www.icross.fish/icross-store
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Pikapeale hakkavad pisiasjad närvidele käima, mul ühel vannil oli vähe vilets aer, puudus aeruhoidja ja ridvahoidja. Suurel vannil kah väike mugavuse kribukrabu puudu, üks postikana käis täna, teine tuleb esmaspäeval, saab asjad natuke rohkem korda. Uus legotüüpi kayakikäru sai kah lõpuks soetatud.
Kunagi kõik kola paika saan, siis teen vast tiiru kaameraga ümber vanni.
km1.jpg
km2.jpg
km3.jpg
km4.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Närvid ei pidanud vastu, muudkui tuiskab õues, midagi nikerdada ei saa seal, sooja töötuba kuskil kuuris kah pole, vedasin poolenisti elamise esikusse, hästi ära ei mahtunud aga nagu pildilt näha, siis sellele hädale sai kah lahendus leitud.
Mõned vidinad vaja külge aretada, alustasin ankruwärgensist. Paar päeva naise näägutamist elab vast üle 8-)
Läheb ise vette ja tuleb üles ja pakib ennast teki peale, umbes nii.
https://youtu.be/9dk6RF_d0l8?t=26
m47.jpg
m48.jpg
m49.jpg
m50.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Tasapisi kruvin vidinaid külge, fotomassina jalg sattus vist kogemata õigesse kohta, pold vaja muud teha, kui vajutada, kass arvab kah, et hea iste
m51.jpg
m52.jpg
Mul mingid kummid alati vööris olnud, pistad kahva sinna alla, ridvaotsa, kui võsasel jõel või heinas sõidad, sidunud kuhu saab, seekord remondi käigus panin viisakamad jubinad
m53.jpg
alguses oli plaan peenikeste nipukatega aasad tekitada aga proovijupil liitsin nööri mähisega, ju nii teengi.
Tokihoidja
m54.jpg
mis on nagu tavaline spinnatoki hoidja aga näe hoolivad, lennujopedele popp sälk sisse tehtud, et nende käest saaks kah raha ära korjata.
m55.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Lõpuks võtsin ennast kätte ja tegin sellise kujuga külmakasti, nagu kayaki ahtriauk on, luugid kah õigetpidi, akuauk kah õige mõõduga. Xps 30mm plaat kokku liimitud ja klaasriidega ära lamineeritud ja värvitud.
m46.jpg
m48.jpg
m49.jpg
m51.jpg
m52.jpg
Vasta