lendõnge nöörid, leadrid, tipetid - küsimused, kogemused, soovitused
Re: lendõnge nöörid, leadrid, tipetid - küsimused, kogemused, soovitused
Ma ka neid plast ja penojunne proovinud ja nendega võrreldes on see villa või polytutt parem aga kogu see läbi indikaatori nymfimine on selline teema võrreldes lihtsalt nöör-leader-tipet-putukas vabaujutamine, et igaüks peaks iseendalt küsima, et miks ta sellega tegeleda tahab
Selle villaindikaatori netis uurimiseks on vast kõige õigem googeldada sellist asja, nagu New Zealand Strike Indicator ja kui kõrvale lükata kõik müügimehed ja haiged tuuberid, kes tahavad õpetada, kuidas indikaatorit teha ja vaadata püügivideosi, siis saab ettekujutuse küll. Selle püügiga on oluliselt rohkem sebimist.

Osaval kalamehel on alati õnne.
Paljude asjadega ongi nii,et kuuled ja näed,et teised kasutavad ja kiidavad.Loomulikult tahad ka proovida,et äkki teeb selle või tollepoolest elu kergemaks.Minul esimene ja ainus uppuv nöör seisab siiani kasutamata.Nüüd tean küll,kus teda kasutada saaks aga see pole minu püügimaa.Sama uppuvate liidritega,neidki kodus omajagu,viimati kasutasin ehk 7 - 8 aastat tagasi.Indikaatorite erinevaid variante samamoodi,kunagi olen proovinud,jällegi seisavad kasutuseta,lihtsalt ei vaja neid.Mida kasutan,on poly liidrid,nii ujuv kui inter ja olen väga rahul.Pehmed,sujuvad,inter vajub parasjagu veest läbi,täpselt niipalju kui mulle tarvis.Ei ütle,et neid teisi asju vaja pole,minu püük on selline,kellegi püük on teistsugune ja võib neist abi olla.Mida öelda tahan on see,et paljudest asjadest,mida tulevikus vaja ei lähe on algul väga keeruline hoiduda,või lähed algul lihtsalt valet teed mööda.Midagi hullu pole.Mingil hetkel leiavad kõik endale sobivad lahendused.See küsimus,et milleks seda või teist vaja läheb,et mida see mulle annab on küll väga tähtis.
Niipalju kui on inimesi on kindlasti ka erinevaid arvamusi.Osad on suht sarnased ,osad on väga erinevad.Täna jõeääres tundsin,et kevadine 0,24 lips jäi lahjaks ja järgmisel korral kasutan 0,26 lipsu või isegi 0,28.Keegi võib pidada seda ajuvabaks aga mulle selline lahendus sobib.
Viimane püük oli siuke asi peale nööri, et 60cm jupp 0,45mm varivase ujuvat shooting line nimelist, ma eeldan, et see pole muud, kui mono, aas aasaga nööri külge, sõlmega jätkatud 0,2 stroft kogupikkuses ja kogulugu pikkus nagu tavaliselt, üle rulli ja esimese rõnga jalga konks. Keegi ei kurtnud, et kõik on valesti, peale pizzakala tuli veel üks õhku hingama ja kaks kribukala olid kah üsna vait. Ma arvan, et ma jään praegu selle valemi juurde selle püügi puhul. Kui keegi loeb, mis lipsud või asjad kellelgi on, siis iga kord peaks mõttepausi tegema, et milline putukas kellelgi otsas ja mis moodi püük käib. T.H-l ilmselgelt lõhekas otsas ja püüab risti ja allavoolu ja ma püüan nymfidega risti ja ülesvoolu.
Aga see avanemine on hea, algus nagu mingis AnonüümseteAlkohoolikute klubis, minu nimi see ja see, ma tean, et ma käitun valesti......aga lõpp jah teine - ja ma ei kavatse ennast muuta
Aga see avanemine on hea, algus nagu mingis AnonüümseteAlkohoolikute klubis, minu nimi see ja see, ma tean, et ma käitun valesti......aga lõpp jah teine - ja ma ei kavatse ennast muuta

Kui ma nüüd õigesti aru saan,siis heitenööri otsast on 60cm seda 0,45`te ja edasi kaks ja pool meetrit 0,2`te.Sellest ei hammusta hetkel läbi,et millise eelise selline rakendus annab võrreldes jämeda koonuse (näiteks ülemine ots koonusel 0,45mm) ja tavalise pikkusega lipsu kasutamisega?sepaonu kirjutas: ↑28 Veebr 2021, 22:34 Viimane püük oli siuke asi peale nööri, et 60cm jupp 0,45mm varivase ujuvat shooting line nimelist, ma eeldan, et see pole muud, kui mono, aas aasaga nööri külge, sõlmega jätkatud 0,2 stroft kogupikkuses ja kogulugu pikkus nagu tavaliselt, üle rulli ja esimese rõnga jalga konks.
Annab selle eelise, et vajub oluliselt kiiremini(veetakistus väiksem, ka ujudes) ja püüda saab oluliselt kergema putukaga. Mul karvatupsuindikaator ka vahel, tasapaksul seda kah parem nihutada. Päris ise selle lolluse peale ei tulnud, tõuke sain ühelt UK lennukakoondise mehelt, kes rääkis, kuidas tema kaugemalt(4-5 ridvapikkust) nymfitab. Ma teen seda 6da klassiga, suuredrasked putukad niigi välistatud, pane mistahes woodoo leader. Õige loomkatse millegi tõestamiseks oleks vist nii, et tavaline standardleader ja tipetijämedune tasapaks kõrvuti, sama koha peal proovida, et kuidas mõlemaga põhja üles leiab ? Põhja leidmist näeb ka niisama aga idikaatoritups ei valeta kunagi.
Pole kunagi ühtegi ülesvoolu nymfijat näinud, rääkimata indikaatorist, oleks näind, siis oleks kohe juurde läinud ja uurinud, et mis värk on
Pole kunagi ühtegi ülesvoolu nymfijat näinud, rääkimata indikaatorist, oleks näind, siis oleks kohe juurde läinud ja uurinud, et mis värk on

Seda,et pikem ja peenem lips paremini uputab olen enne ka kuulnud,ise ka proovinud
See indikaator läks hoopis meelest ära,ütlend kohe,et õngitsed,selge pilt 

Vabandust, sa vist ennatlikult juba arvasid, et mul hullusehoog üle läinud

Olin juba sõbra pärast mures jah aga suutsid maha rahustada 

Ega see haugikeeld saab kah millalgi läbi. Kunagi head inimesed soovitasid ja andsid isegi jupi seda traati, et säh seo ise omale. Sellest ajast alates olen üsna rahulolevalt õnnelik olnud. See kraam siis
https://www.adh-fishing.com/fly-lines/l ... eader-wire
Alati sirge,kerge, lihtne ise teha omale trosse, oma lemmik lõksud või pöörlad või aas, mis läheb tipetiga aas aasaga.
Igasugu sõlmesi proovinud ja soovitks kõik pakil ja netis olevad sõlmed vahele jätta ja kasutad seda, soome poole peal kutsutakse 8-sõlmeks, keegi võib ka davy knot-i näha selles. Viimane kord sõbrale tegin neid, siis jäi meelde, et 25cm traadist tuli 17cm pikk tross. Tehnika sidumiseks lihtne, keerad sõlme valmis, võtad traadi otsast näpadega kinni, kindas käega võtad ülejäänud titaani ja tõmbad veenvalt ühe korraga robaki, sõlm jookseb kinni palju jookseb, niit ta pole ja eemaldad lõiketangidega ülejäägi, mul vist umbes 1+mm jäävad need otsad. Pildil 0,3/8kg , ennem kasutanud 11 ja 15kg, viimane kestab 300+ haugi, kui mingit jama ei juhtu. Lõks on pildil Mustad Fastach landilõks suurus 0, võib ka 1 ja max 2 olla putuka puhul.
https://www.adh-fishing.com/fly-lines/l ... eader-wire
Alati sirge,kerge, lihtne ise teha omale trosse, oma lemmik lõksud või pöörlad või aas, mis läheb tipetiga aas aasaga.
Igasugu sõlmesi proovinud ja soovitks kõik pakil ja netis olevad sõlmed vahele jätta ja kasutad seda, soome poole peal kutsutakse 8-sõlmeks, keegi võib ka davy knot-i näha selles. Viimane kord sõbrale tegin neid, siis jäi meelde, et 25cm traadist tuli 17cm pikk tross. Tehnika sidumiseks lihtne, keerad sõlme valmis, võtad traadi otsast näpadega kinni, kindas käega võtad ülejäänud titaani ja tõmbad veenvalt ühe korraga robaki, sõlm jookseb kinni palju jookseb, niit ta pole ja eemaldad lõiketangidega ülejäägi, mul vist umbes 1+mm jäävad need otsad. Pildil 0,3/8kg , ennem kasutanud 11 ja 15kg, viimane kestab 300+ haugi, kui mingit jama ei juhtu. Lõks on pildil Mustad Fastach landilõks suurus 0, võib ka 1 ja max 2 olla putuka puhul.
Kohutav loba siin teemas 

Ola amigos!
Kui lennunööri (front taper) silmus on kahjustatud ja vaja uus teha, milliseid "sala"võtteid keegi kasutab?
Eks variante on erinevaid ja kodus olles on võimalik teatud abivahenditega teha väga kvaliteetseid silmuseid a´la stiilis...
https://www.youtube.com/watch?v=L4AgPqMAfQE
Aga näiteks nö. "on the field", kui juhtubki, siis kas "perfection loop" on piisav või äkki kellegil on mõni lahe nipp kuidas siduda liideri jupike otse lennunööri külge a´la stiilis...
https://www.youtube.com/watch?v=8QKCXstJw30&t=356s
Kui lennunööri (front taper) silmus on kahjustatud ja vaja uus teha, milliseid "sala"võtteid keegi kasutab?
Eks variante on erinevaid ja kodus olles on võimalik teatud abivahenditega teha väga kvaliteetseid silmuseid a´la stiilis...
https://www.youtube.com/watch?v=L4AgPqMAfQE
Aga näiteks nö. "on the field", kui juhtubki, siis kas "perfection loop" on piisav või äkki kellegil on mõni lahe nipp kuidas siduda liideri jupike otse lennunööri külge a´la stiilis...
[/quote]
Kuna siin on lennuka otsa kaaluküsimus...sõlm eeldab rohkemat nööri aga milline sõlm suudaks lahendada väiksema lisakaalu tekitamisega küsimust?
[/quote]
Kuna siin on lennuka otsa kaaluküsimus...sõlm eeldab rohkemat nööri aga milline sõlm suudaks lahendada väiksema lisakaalu tekitamisega küsimust?
Ilmselt oleks vale öelda, kuidas kõige õigem oleks, variante on mitmeid.
Ma ise mitmeid proovinud kah, Miku variant
https://youtu.be/0kVY2xM8Xs8
sai proovitud, sukkasi ostetud ja kokkuvõttes arvan, et mulle parim on tundras Birgiti näidatud
"on the field" - tamiiliga kate maha käristada, perfection loop, tehtud.
Kodus võib nööri otsa atsetooni sisse torgata 5min, pole vaja käristada, tuleb lihtsalt maha.
Tegelt peaks muidugi veel mingit pläga panema sellesse kohta, kus sisu
tuleb kattest välja, kahlade või superliimi.
Siin samalaadne lähenemine - kate maha, sisust teed aasa,
niidimähis, liim
https://youtu.be/ZZCBt7wkGfA?t=247
Keegi ei keela kattega aasasi teha, need jäävad lihtsalt kohmakamad.Mõne
katte kokkusulatamine on lihtne, mõni pidi keerulisem olema.
Kui tehase aas on elegantselt nunnu, siis ma maha ei lõika. Kui ei meeldi,
siis lõikan maha. Kui on kate vigastatud või murenenud, lõikan lühemaks
ja sisust aas.
Ise pole kunagi sidunud leadrit otse lendõnge nöörile, pole ka aru saanud, miks seda peaks tegema.
Ma ise mitmeid proovinud kah, Miku variant
https://youtu.be/0kVY2xM8Xs8
sai proovitud, sukkasi ostetud ja kokkuvõttes arvan, et mulle parim on tundras Birgiti näidatud
"on the field" - tamiiliga kate maha käristada, perfection loop, tehtud.
Kodus võib nööri otsa atsetooni sisse torgata 5min, pole vaja käristada, tuleb lihtsalt maha.
Tegelt peaks muidugi veel mingit pläga panema sellesse kohta, kus sisu
tuleb kattest välja, kahlade või superliimi.
Siin samalaadne lähenemine - kate maha, sisust teed aasa,
niidimähis, liim
https://youtu.be/ZZCBt7wkGfA?t=247
Keegi ei keela kattega aasasi teha, need jäävad lihtsalt kohmakamad.Mõne
katte kokkusulatamine on lihtne, mõni pidi keerulisem olema.
Kui tehase aas on elegantselt nunnu, siis ma maha ei lõika. Kui ei meeldi,
siis lõikan maha. Kui on kate vigastatud või murenenud, lõikan lühemaks
ja sisust aas.
Ise pole kunagi sidunud leadrit otse lendõnge nöörile, pole ka aru saanud, miks seda peaks tegema.
Igatahes, proovisin seda Svenssoni meetodit (sai isegi vastavad tangid ostetud ja kaasnevalt hakkan ka juukseid kasvatama) ja endalegi imestuseks, see toimis...like a butter!
Teisel puhul jään vist ikkagi sellesamuse "perfection" sõlme praktiseerijaks. Mulle ei meeldi mõte, et et liini lahti koorides niiskus justkui kuhugi ei läheks. Liinimeistritel on väga oluline koht ju materialide hoiustamisel/ettevalmistamisel, võimalikult madala õhuniiskusega ruumis enne kui nn palstikkeha ümber tuuma pannakse. Samas, kui see võte, mida kirjeldad toimib ning mingeid kaasnevaid jamasi pole, miks mitte....noogutan kaasa.
Teisel puhul jään vist ikkagi sellesamuse "perfection" sõlme praktiseerijaks. Mulle ei meeldi mõte, et et liini lahti koorides niiskus justkui kuhugi ei läheks. Liinimeistritel on väga oluline koht ju materialide hoiustamisel/ettevalmistamisel, võimalikult madala õhuniiskusega ruumis enne kui nn palstikkeha ümber tuuma pannakse. Samas, kui see võte, mida kirjeldad toimib ning mingeid kaasnevaid jamasi pole, miks mitte....noogutan kaasa.
Ma seda svenssoni meetodiks ei kutsuks, kasvõi Miku (kes on siin lehel kasutaja ziin)video tuubis neli aastat vanem
Omal pole tehase silmustega ühtegi jama olnud aga soomes on neid lahti tõmmatud kahe kilose jõuga. Enda sulatatutega pole kah olnud aga ega ma neid palju sulatanud pole ja kaks kilo väga vähe jõudu kah pole.
Sellest jutust päris hästi aru ei saa, küsin üle, et kas sa tahad seda perfection loopi lihtsalt heitenööriga teha, ilma katet maha võtmata?
Kui ma nende sukkadega jamasin, siis põhjus oli see, et aasad väiksemad oleks, parem rõngastest läbi ajada, ühendus leadriga elegantsem/kompaktsem. Igaks juhuks mainin, et sukad on Braided Loop (Connector) ja sama asja on saada ka meetrikraamina. Kasutasin romanmoseri kraami ja nad olid head. Selle sisust sõlme peale läksin sellepärast, et ta on geniaalselt lihtne lahendus, mitte midagi pole pekki minemas, lahti minemas, ühtegi abivahendit pole vaja ja ma seon selle silmuse täpselt nii suure, nagu ma tahan. Sõltumatus.
Ja endiselt seda meelt, et kui tehase silmusega heitenööril rahul, siis pole vaja midagi torkida ega osta asju sellepärast, et nad kuskil netis olemas on.

Omal pole tehase silmustega ühtegi jama olnud aga soomes on neid lahti tõmmatud kahe kilose jõuga. Enda sulatatutega pole kah olnud aga ega ma neid palju sulatanud pole ja kaks kilo väga vähe jõudu kah pole.
Hõbedane kirjutas: ↑25 Apr 2021, 12:28
Sellest jutust päris hästi aru ei saa, küsin üle, et kas sa tahad seda perfection loopi lihtsalt heitenööriga teha, ilma katet maha võtmata?
Kui ma nende sukkadega jamasin, siis põhjus oli see, et aasad väiksemad oleks, parem rõngastest läbi ajada, ühendus leadriga elegantsem/kompaktsem. Igaks juhuks mainin, et sukad on Braided Loop (Connector) ja sama asja on saada ka meetrikraamina. Kasutasin romanmoseri kraami ja nad olid head. Selle sisust sõlme peale läksin sellepärast, et ta on geniaalselt lihtne lahendus, mitte midagi pole pekki minemas, lahti minemas, ühtegi abivahendit pole vaja ja ma seon selle silmuse täpselt nii suure, nagu ma tahan. Sõltumatus.
Ja endiselt seda meelt, et kui tehase silmusega heitenööril rahul, siis pole vaja midagi torkida ega osta asju sellepärast, et nad kuskil netis olemas on.
See Roman Moser Minicon tundub väga ok. Vaatasin just, et Mistpooli on ka selline asi müüki tulnud;
https://mistpool.com/en/product/4701/tm ... -tool.html
Mida sellest arvata?
https://mistpool.com/en/product/4701/tm ... -tool.html
Mida sellest arvata?
Ma näen juba nende küsimuste mõju ühes teises aknas, keegi küsis, et millist Nail Knot Tying Tool-i osta
Vaktsineerimise kontrolliks pidi see QR kood tulema, küsisin ühes mölaaknas sõprade käest, et kuidas nuputelefoniga maakas hakkama saab, arvasid, et maakas printigu välja. Täna täitsin akudrelliga tipetipoole ja küljepaberid juba markeriga nii ära soditud, et mis seal peal on olnud, et pidin lõpuks värvikoodid kasutusele võtma.

Vaktsineerimise kontrolliks pidi see QR kood tulema, küsisin ühes mölaaknas sõprade käest, et kuidas nuputelefoniga maakas hakkama saab, arvasid, et maakas printigu välja. Täna täitsin akudrelliga tipetipoole ja küljepaberid juba markeriga nii ära soditud, et mis seal peal on olnud, et pidin lõpuks värvikoodid kasutusele võtma.
Jagage kogemusi leaderite ja tippetite osas mida talvel kasutada, mis ka väikse miinuse juures hapraks ei muutu. Aitäh!
Kui sa võtad pakendist sellise leadri
Lihtsam lahendus on selline, et võtad ühe pooli, mul lendõnge nööri oma, kinnitad ühe otsa ära, kerid peale ja paned 5 minutiks keevasse vette, kuhu on lisatud äädikat. Siis veest välja, üks ots suvalise "naela" peale ja teine ots teise "naela" peale ja pingesse. Leadri tagumist, jämedamat otsa võib ennem eraldi tõmmata/venitada. Seisab kümme minutit pinges, võtad maha ja ongi asi korras.
siis oma kogemustele toetudes ma ütlen, et aega on vaja umbes kümme minutit ja teda tuleb lihtsalt visalt ja järjekindlalt julmalt venitada ja lõpuks on ta ka oluliselt parem aga kerged spiraalsed lokid jäävad. Mul siis natuke raskem variant, ehk french leader, mis on jäigem.Lihtsam lahendus on selline, et võtad ühe pooli, mul lendõnge nööri oma, kinnitad ühe otsa ära, kerid peale ja paned 5 minutiks keevasse vette, kuhu on lisatud äädikat. Siis veest välja, üks ots suvalise "naela" peale ja teine ots teise "naela" peale ja pingesse. Leadri tagumist, jämedamat otsa võib ennem eraldi tõmmata/venitada. Seisab kümme minutit pinges, võtad maha ja ongi asi korras.
Katsetasin siin külma ilma ja veega (meres, vesi külm...+ 3C, +4C) `RIO Trout Powerflex Plus (2X ja 3X - 370cm)` liidrit ja krt, kohati katkeb peenemast otsast nagu paber. Kas too kirja järgi mageda vee nailon teebki nii või olen ise lammas ja valisin vale toote mille puhul jalgratast leiutada üritasin? Aitäh!
Hõbedane kirjutas: ↑09 Apr 2022, 20:35 Katsetasin siin külma ilma ja veega (meres, vesi külm...+ 3C, +4C) `RIO Trout Powerflex Plus (2X ja 3X - 370cm)` liidrit ja krt, kohati katkeb peenemast otsast nagu paber. Kas too kirja järgi mageda vee nailon teebki nii või olen ise lammas ja valisin vale toote mille puhul jalgratast leiutada üritasin? Aitäh!
Pole kunagi temperatuuriga ei liidri ega lipsu puhul mingit probleemi olnud,olgu suvi või talv,ka kõige odavamate ja "kehvematega".Kas katkeb suva kohast või ei pea sõlme?Hõbedane kirjutas: ↑09 Apr 2022, 20:42Hõbedane kirjutas: ↑09 Apr 2022, 20:35 Katsetasin siin külma ilma ja veega (meres, vesi külm...+ 3C, +4C) `RIO Trout Powerflex Plus (2X ja 3X - 370cm)` liidrit ja krt, kohati katkeb peenemast otsast nagu paber. Kas too kirja järgi mageda vee nailon teebki nii või olen ise lammas ja valisin vale toote mille puhul jalgratast leiutada üritasin? Aitäh!
küllap ikka praak on. ma mäletan mingit tavalist tamiili, mis hästi kergesti sõlme kohalt puru läks ja kui sõlm sai ok, siis läks kusagilt mujalt 

Suva kohast katkes. Näitena, tippeti rõnga sidumisel kui sõlme kokku vead ja siis natuke pingutad ning nätaki. Küünega ju saad kontrollida kas on mõni sälk sees jne aga polnud…nojah, vb tõesti mingi praak ja selles asi