lendõnge nöörid, leadrid, tipetid - küsimused, kogemused, soovitused

ha_

Re: lendõnge nöörid, leadrid, tipetid - küsimused, kogemused, soovitused

Postitus Postitas ha_ »

Ärge siis unustage oma nööre aegajalt venitada. Eriti veel uhi-uut.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

muruvana kirjutas: 26 Jaan 2021, 20:27 Speyheitega on mul seda tunnetust palju raskem saada, suur osa nöörist on vees, seega ridvaga tunnetus nõrgem, siis peab see nöör õige koha peal olema, siis peab see loop õigel ajal õige suurusega valmis olema ja siis otsa see kerge äratunnetatud liigutus tokiga. Mitu asja mida ülepea heites pole. Ja tuleb välja küll, rull ja spey, miks ei tule aga kuna tehnika pole täpne rakendan sageli liialt jõudu, heitepikkus kannatab, vahel ei sirgene liider. Püüda saab ja on kuhu areneda, kõik mängu ilu suunas.
Mulle täiesti arusaadav jutt. Kala püüdmiseks pole ilusaid ja õigeid heiteid vaja aga kui omal on selline tunne, et midagi peaks teistmoodi ja parem olema, siis tuleb harjutamiseks aega võtta. Mina püüdsin tükk aega koledalt ja mina kalapüügi käigus mingit trenni ja harjutust teha ei saa, ma lihtsalt lasen pea kõigest maailma sitast tühjaks ja püüan kala. Mul tööle sõites jääb sobiv koht tee peale, eelmine talv isegi harjutasin. Minu meelest selliselt extra harjutamisel saabki sellele pihta, natu varem, veel varem, natuke veel varem, natuke hiljem. Peksad 10-25 min, siis puhkad ja mõtled ja siis võib olla veel 10 min. Peegli ees olen teinud heiteid pulk käes, peegli peale saab sirge teibi panna, näed, kuidas su ridvaots liigub. Tuubis mitmeid häid mehi, kes seletavad asja ära, nende vaatamise ja enda harjutamise mix mulle kõige paremini sobinud.
Minu kõige suurem viga veest heitmisel on olnud see, et ettepoole heite puhul on laadimisliigutus(paraleelne ettepoole liigutus) puudu või liiga lühike, hakkad kohe alguses metsikult liiga kiirelt kiirendama, raiskad oma selja taha kogutud energia mõtetult pikka ja lohisevasse liigutusse. Ma kunagi kavatsesin Dima juures õppida heitmist täitsa alguses, korra käisin aga kahjuks tal polnud aega, ma hakkasin ise plähmides kala püüdma ja kui ma iseseisvalt jõudsin iseenda vigadeparanduseni, siis läbi udu tuli meelde ka Dima näide, kui ta viis käe taha ettepoole heite tegemiseks ja siis ütles, et laadimist võib ka nii teha - astus paar sammu ettepoole ja siis kerge heitelöögi.
https://youtu.be/I-9aB-XqyUE?t=50
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Paremini ei saagi öelda: raiskad oma selja taha kogutud energia ära. Ja siis hakkad oma ebaõnnestumist jõuga kompenseerima. See olengi mina :)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma olen sellist kuulutust soome poole peal lugenud, et tule õpi heitmist ja ma filmin ka sind, et pärast näed aeglustatult, et mida sa teed valesti.Kindlasti kõige arusaadavam. No ise sellist filmimist on raske teha ja tahtmist peab olema sellega jantida. Ma üksi ühe kaameraga proovinud ja loobunud.
Heide on küll üks dünaamiline liigutus aga koosneb kaadritest/tegevustest - tõsta-keera-tõuse käega-liigu ettepoole/lae-kiirenda ühtlaselt-stopp on ikka väga lühikese aja jooksul. Nagu naine on korduvalt maininud, et ma olla mees ja oskan ainult ühele asjale keskenduda ja naisel on alati õigus, siis ma olengi nii teinud, et 5 heidet keskendun käe tõusule, 5 laadimisele, 5 kiirendusele jne kui ma harjutan. Monotoonseks ei tohi minna, teen normaalkiirusega, siis aeglaselt, heidan eri kohtadesse, vahest lõngatutiga, vahest äramurtud konksuga hantelputukas jms lootes imiteerida päriselu olukordi. Mingit kosmost siin pole, nagu ma endiselt arvan, et kala saab püüda ükskõikmisheidetega, ka woodoo aga kui mõelda jaa harjutada viitsid, siis miks mitte, seda saab ka keeluajal teha. Isegi kodus saab harjutada
https://youtu.be/5_PawbcsL4s
see klipp korjatud muideks eesti castingu liidu moluraamatu lehelt, praegust karoovaaega ei tea aga vanasti nad jutu järgi käisid harjutamas hipodroomil, ma ei usu, et kellelgi on aega ja tahtmist eraldi kedagi õpetada aga võibolla saab liituda ja kasvõi paar märkust kõrvalt, et eieiei, kle ma näitan sulle on abiks, a see siis ainult muruplatsiteema, veest heidete jaoks onn vett vaja.
muruvana kirjutas: 26 Jaan 2021, 20:27 vahel ei sirgene liider.
on vist paratamatus, kui heide jääb nõrgaks enda või tuule pärast, aga kui sa heidad liiga madalale, siis juhtub sama. Interneedusest leidsin kunagi sellise mõtteterakese, et kui sa jõllitad seda kohta, kuhu putukas peab sattuma, siis võid automaaatselt ka liiga madalale heita ja ravi selle jaoks on selline, et tõsta silmad enne heidet ülespoole ja jõllita seda kohta, kus nöör peab sirgenema ennem vette langemist. Mind pole kalapüügil seganud see mittesirgenemine, üks tõmme nöörikäega ja kõik sirge.
Heidetest kalapüügi juurde tagasi tulles on ebaoluline, kui ilusad su heited on, kõige olulisem on putukas õigesse kohta saada ja õigesti ujutada. 99% interneedusest, kus räägitakse speyheidete vajalikkusest ja ruumipuudusest toimuvad sisuliselt lageda peal kahlates, kraavipüügil tee oma energiaaas kus tahad, jalge vahel või kaenla all, peaasi, et heidetud saad.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mulle need klipid meeldivad,lagedal räägitakse kitsastest oludest,et ranne ei teeks spinningu heidet seotakse randmekülge kirves (või midagi sarnast),samas vehib mees vähegi keerulisemates oludes puhtalt randmega jne.See markeriga vend on omaette klass.Kui võtame klassikalise, kella järgi heite,et esimene stopp on kella 10 peal ja tagumine kella 2 peal,siis vahepeale jääb ka 12.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 27 Jaan 2021, 23:59 ,siis vahepeale jääb ka 12.
Kell on ümmargune, igaks juhuks torkaks vahele, et raadiuselaadset liikumist me ju käega teha ei soovi. Kui sirged täpselt heitel käe/ridva/nööri liikumised on minusugune koleheitja targutama ei hakka, mina üritan oma kätt ja ridvaotsa mööda sirgjoont liigutada, mis tegelikult toimub ei tea, keegi pole midagi tarka kunagi öelnud kah sirgjoone või kõverjoone kohta, kui ma alguses ikka pinnisin teisi, et noh kuda on. Kõige diplomaatilisem vastus tuli Birgitilt - piisavalt head heited, et kala püüda ;)
Arvan, et sirge liikumine on tegelikult teoreetiline
otse.jpg
Mul sõber laisk ja sellises staadiumis, et kle mul läheb vastu maad selja taga, hakkad seletama, kle ma tean jah. Pole üldse kindel, et tast kunagi üldse asja saab, äkki poe lendõng tema teema. Abi pakkunud igasugust aga vedu ei võta. Ükskord netis nägin ühte vidinat, mis peaks harjutamisel välistama igasuguse käetuterduse, raadiusetegemise jms pahapaha ja täna võtsin kätte tegin talle ühe, teise tagavaraks või kellelegi andmiseks.
j55.jpg
j56.jpg
j57.jpg
Mingeid kulutusi sellise wärgensi tegemine ei nõua, arvan igaühel sellist kola kodus, millest teha. Kui nöör kahe puu vahele pingule tõmmata, siis soovitaks googeldada sellist sõlme nagu truckers hitch, sellega saab nööri pingule nagu koormarihma.
Algallikas
https://youtu.be/wGXqbdkckPM
T.H

Postitus Postitas T.H »

Jaa,ma tean mida mina asjast arvan ja ma saan ka ilmselt aru mida sepaonu mõtleb.Siin mõne reaga seda selgitada pole lihtne ja ega pole ilmselt ka suuremat vajadust,sest kõik heidavad natukene erinevalt.Kui hakkama saab polegi probleemi ja ongi piisavalt head heited,et kala püüda.Vägev agregaat valmistatud,paras ettevõtmine.Ilmselt pole märkimist väärt,kuid 12 ei kao kuhugile ja siit tulenevalt näen väikest oranzi nõrka lüli ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 30 Jaan 2021, 19:55 näen väikest oranzi nõrka lüli
Kindlasti. Väike tuterdus käe/käepideme lähedal muutub ridvapitsi juures suuremaks tuterduseks. Siiski arvan, et kui mul see kayakisõber hommikuste koerakusetamiste käigus viitsib natuke saagida seda nööridrenazööri, siis äkki jääb miskit meelde ja ei kuku see nöör selja taga murule. Kui seda kõige lihtsamat sirge joone harjutust teha, et nöör maha murule ja saed paraleelselt maapinnaga, siis arvan enamus üsna kiiresti saavad mõlemale poole pihta. Tõused püsti ja saed ette ja seljataha ja krt teab mis toimub selja taga, kuklas võiksid kah silmad olla ju. ;) Tegelt saab muidugi selja taha vaadata.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 30 Jaan 2021, 23:11 Tegelt saab muidugi selja taha vaadata.
Alguses, kui end ebakindlalt tunned,siis tulebki kogu aeg ka seljataha vaadata,et näha kuidas nöör liigub ja käitub ja mis hetkel ette heidet alustada.Kui see tunnetus käes on saab ka öösel pimedas hakkama.Selleks,et saavutada ridva ja nööri koostöö tunnetust on treeningust kindlasti palju abi.Reaalselt jõeääres püüdes on olud nii erinevad,kord tuleb ritva hoida vertikaalis,kord mingi nurga all küljepeal või koguni sooritada heidet hoides ritva veepinnaga horisontaalis.Kui see ridva-nööri koostöö on käppa treenitud,siis pole enam vahet,millises asendis ritv on,tunnetus on käes ja heidad.Mõnus,pingevaba püük on siis,kui oled jõeääres ja sa ei mõtle enam sellepeale,et millist heidet ja kuidas peaks tegema,vaid see vastavalt olukorrale heide tuleb iseenesest.Kui putukas langeb õige koha peale ja kala on otsas,siis ilmselgelt pole vahet kui õige või ilus see heide oli.Üldjuhul õigesse kohta heidetud putukas ja sellele järgnev kala võtt näitab ka seda,et heide oli õige ja ilus ;)
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Kui ma sellise asja endale õue panen, käega rainun ja juurde 10-12-13 pobisen, arvake kui kiiresti mind Paldiski maantee hullarisse viiakse.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

muruvana kirjutas: 12 Jaan 2021, 21:49 Ma saan aru, et need mõlemad on lühikese ja raske peaga nöörid millega tulistad suvades kitsastes oludes suht kolaka putuka vabalt kuhuiganes, aga mind huvitaks just traditsioonilist spey nööri proovida, just vaatasin, rio omal on 10m heitepea, raskus heitepea tagaotsas ja pikk esikoonus. Ma tahaks näha kui kitsastes oludes on selle nööriga võimalik toimetada, kas ja kui palju mu speyheide ja rull paranevad ja lisaks huvitab kuidas seda nööri üldse õhust visata on.
Selle spey või veest heidete juurde tagasi tulles peaks silmas pidama ka seda, et mis putukat heita plaanis on. Kui näiteks see rio Rio Single Handed Spey InTouch Fly Line võtta, mille profiil on selline
rio_InTouch-Single-Handed-Spey-fly-line-taper.jpg
Reklaamvideodes kõik lendab nagu raamatus, ilus vaadata aga enamasti ei öelda, et mis klass ja mis putukas otsas oli. Speyheidetega võib ju püüda volframhantli ja kogu konksupikkuses tina keeratud putukaga ja võib ju püüda #16 ämblikuga. Kui võtta näiteks #6 klass, et mis konksusuurusest või olemusest, näiteks 4xl_konks, kuul, näiteks wolly vms, mis suurusjärk sulle loogiline tundub veest heite puhul ?
Kui nööri nime ega kirjeldust pole, googeldada ei saa, mis siis teha? Kas ainult profiili järgi saab öelda, mis tegevuseks või tegevusteks selline hea oleks, esialgu ei anna ühtegi vihjet.
arvaära.jpg
Lühike esikoonus, pikk tagakoonus, kõik kokku 15meetrine pea.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kuna ei taha teisi ei eksitada ega suunata,siis oma nägemust kirja ei pane,kuigi see on olemas ja profiilist loeb välja päris palju.Lühike esikoonus on hea selleks... ,ühtlase paksusega ja paraja pikkusega heitepea võimaldab seda... ja on hea...tingimustes ja pikk järelkoonus tagab...Nöör on hea...heideteks jne. Hiljem võin lüngad täita.Muidugi nööri klass loeb ka midagi.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 06 Veebr 2021, 19:20 Muidugi nööri klass loeb ka midagi.
Tegelt ma tahtsin päeval kõllata või sms saata, et kle sa ole esialgu vait aga jäin tukkuma tugitooli 8-) aga näe pold vajagi. See, et ma selle üles kergitasin pole vajadusest targutada või kedagi õpetada, hommikul ise surfasin interneeduses, kuna mul omal oleks ühte #6dat nööri juurde vaja ja kõigepealt ikka arutan iseendaga läbi ja vaatasin päris paljude nööride profiile ja googeldasin kah mitme asja kohta. Näiteks mis eelmine mudeli profiil oli ja mis nimega teda siis müüdi ja mis reklaamlause siis oli. Nöörid kohati absurdselt kalliks läinud, eriti, kui sa tahad erinevatega püüda, ostan selle püügi jaoks selle ja tolle jaoks tolle ja neljapäeval tahaks kõike seda veel klass kergemaga teha jne. Ega tavalist DT nööri ka odavalt ei saa, sellel on ka juba tarkade molekulidega iseõlituv süsteem sees, targad molekulid hoiavad nööri hästi üleval õiges kohas ja teises kohas teistmoodi ja mingit tavalist DT nööri pole olemas, on LT DT, Hydros DT, Amplitude DT, Dry fly DT jne ;) Kokkuvõttes on minu meelest see profiilipilt kõige ausam asi arusaamiseks, et mis ta siis tegelikult on oma olemuselt. Tootjad ja reklaamlaused ei valeta, see mis nööri kohta kirjelduses on, see vastab tõele aga täiesti vabalt võib täpselt sama profiiliga leida teise firma toote, kelle reklaamlause on teine ja see ka ei valeta, polegi midagi valesti, saabki seda ja toda teha.
Materjalid on erinevad nööridel, sisemine sisu, katted erinevad, osadel tuledviled kah veel, pikisooned, soomused, mummud, mis loomulikult väljendub ka hinnas.
A selle viimase pildi kohta ikka tehke mõni prääks ka, pakkuda võib ju ka siis, kui kindlus puudub, et mis või milleks ta olla võiks.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

See teadmatus, et millal võiks soojemaks minna tekitab seda ajude hangumist. Eelmises kommentaaris tahtsin kiita kaasa sellele klasside jutule aga rääkisin mingitest muudest asjadest. Ühesõnaga nüüd uuesti see minu mõttekoht nööri valimisel , et kui ma eile netis sobrasin, vaatasin erinevaid profiile , mõtlesin, et mis putukat ma heidan ja et ma siiski otsin 6 klassile, mitte 7dale ega 8dale. See massist tulenev võimekus läbi ridva ja nööriklasside muutub sammukese haaval aga muutub. Kõige lihtsam massinäide on selline, et otsi omale vastutuul ja heidad vastutuult ja nuta või naera ja läbi ei viska ja võta paar klassi raskem nöör ja viskad läbi. Putukas, nöör, leader ja heitja jäid samaks, mitte midagi peale nööriklassi ei muutunud.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Ja siis ma selle taustal mõtlen,et paljud on mind peast soojaks pidanud,et 7-8 saga forellil või turval käin,aga mündil on ka teine pool ;)
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 06 Veebr 2021, 22:11
A selle viimase pildi kohta ikka tehke mõni prääks ka, pakkuda võib ju ka siis, kui kindlus puudub, et mis või milleks ta olla võiks.
Arvan ka,et võiks pakkuda,kuna nööri profiilist oleneb kui mitte päris kõik,siis vähemasti väga palju.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kaldusin teise nööri poole ära, 3 metra pikem pea, ehk kõik jutud 18m, mulle otstarve täpselt sama. Otsustavaks sai ostukoht, hind ja tegelikult veel üks asi, niimelt labaselt sile nöör. Mõned päevad tagasi just kirusin, et soomused, mummud, triibud ja haige jutt, et veel nii palju protsente rohkem libedab ja veel nii palju protsente kaugemale heidad ja tegelikult pole seda jama vaja. Viimasel ajal on silma jäänud veel üks asi, et mingil puhul räägitakse tõsiselt pikast vastupidamise ajast, no kui see vastab tõele, siis on argument küll. Leidsin ka selle koha, kus need mummu ja soomusereklaamijad hoolivad ka minust, ühes kohas oli nööri kirjelduses siuke musijutt - It’s surface comes without any embossed structure like for example the mummudjamuusitt series and therefore is much smoother. So if you’re searching for a silent fly line that feels softer than any other XXX fly line, these lines are your way to go.
arva2.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Tegelikult on veel üks mälumiskoht selle eelnenud küsimuse juures
muruvana kirjutas: 11 Jaan 2021, 00:07
Siis kohe küsimused profiili kohta:
mis puhul kasutada nööri millel on põhiraskus ees
mis puhul kasutada nööri millel on põhiraskusi keskel
ja mis puhul nööri millel on põhiraskus on taga

ja mis on on põhiraskuse seosed heitepea pikkuse ja esi või tagakoonusega?

äkki mõtleb välja mingi tabeli, vot nii saaks minusugust lolli aidata.

Uuridsin, see XO nööri DT sarnasus on müüja bullshit, ütleb, et on hea speyd ja rulli teha nagu DTpuhul, ei rohkem
nimelt peaks nööri otsimine hakkama peale sellest seisukohast, et kas parim õhust, parim veest, hea nii veest kui õhust, ok igaks asjaks ehk milleks vaja on ja siis tuleks veel lisada kaugus, ehk parim lähipüügil, hea keskmisel kaugusel, parim rekordheideteks ehk pikad distantsid. Siis veel putuka tüübid ja suurused. Siis saaks vast täpsemalt vastata siin foorumis. Vastused on tegelikult ka nööri kirjeldustes olemas, milleks ta mõeldud on, mis tähendab seda, et ta peaks selleks püügiks parim olema aga saad muud ka teha. Kõnnid #9da tokiga meres, tross ja rähnisuurune haugiputukas otsas ja näed pinduvat säinaparve ja vahetad leadri ära ja püüda on võimalik on drastiline näide aga reaalseid päriselu üleminekuid on normaalsemaid ka, pole parim aga püüda saab.
Selle minunööri vastused siin juba olemas
T.H kirjutas: 11 Jaan 2021, 21:41 Küsimustevoorule kiired vastused :) Nööril raskus ees lühikesed agressiivsed heitepead,laadivad ridva kiirelt,võtavad hästi jooksunööri kaasa,peamiselt sobivad märgade putukatega püüdmiseks,valdavalt õhust heited.Põhiraskus keskel,universaalsed klassikalise heitepeaga nöörid.Põhimõtteliselt sooritatavad kõik heited nii veest kui õhust.Võimaldavad püüda nii märgade kui ka kuivade putukatega.Põhiraskus nööril taga,spey stiilis nöörid,head veest heideteks-rullid,speyd jne.kui on rohkem avarust.Pikemad heitepead(12,14,16m jne)pika esi ja tagakoonusega, head kuiva putuka nöörid.Pikk esikoonus tagab putuka sujuva langemise pinnale.Pikk tagakoonus tagab nööri stabiilse lennu ja heite täpsuse.See kõik on lihtsalt põgus orientiir selles segaduses.Nagu alati on siingi miljon aga ja nüanssi.Sõltub putukatest,püügioludest,heitja osavusest jne. ja kui eesti mees tahab tõestada,et meres tuulega saab vabalt püüda teise klassi ridvaga,siis ilmselt saab ta sellega ka hakkama,arvaku teised mida tahes.Tänapäeval on paljudel nööridel heitepea osa ja jooksunöör markeeritud eri värvidega,et ülemineku koht oleks lihtsasti ära tuntav.Mingit tabelit ega valemit pole mõtet ehitada,sest nagu üteldud sai on väga palju tegureid,mis mõjutavad nööri valikut teatud oludesse.Plaanisin nööride värvidest ka kirjutada,et kuidas sinine sulandub taevaga ja orans päikesega jne.aga selle eest võib muruvana käest tappa saada ;)
Mul siis lühike agressiivne esikoonus, sellega seondub raske ja suur putukas või putukad, indikaator, keerab ja sirgendab kõik asjad, pikk heitepea ja tagakoonus on distants ja stabiilsus õhus ja nööri juhtimine(mending) pikemal distantsil veest, heited õhust ja veest. See nööri olemus määrab ära , et ninaees viidikapüügi pinnakaga võiks vahele jätta 8-)
Ostsin nymfimiseks ja streameripüügiks, kuna mingitel puhkudel on hakanud häirima see lõputu nööri tagasi lappamine uueks heiteks, mis keskmiste ja lühikeste nööride puhul on paratamatu.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Eile ja täna panin keset päeva vildid jalga, tõmbasin hommikumantli hõlmad koomale ja käisin uut nööri prooviks saagimas lume peal, see on siis SA Mastery Anadro , kõlab jube kahtlaselt, kaal tundub ok olema minu tokile aga loomulikult huvitab mind rohkem kuda veest heited õnnestuvad.
See aasta tahaks rohkem tasapaksu leadriga nümfitada, sellega nii ehk naa peavalu heita. Plaan panna nöörist putuka poole 30-40cm jäme jupp mono ja edasi tasapaks mono või fluoro. Koonusleadriga küll hea heita aga ta lihtsalt ei vaju võrreldes tasapaksuga.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 24 Jaan 2021, 22:28 Netiavarustest leiab suht harva sellist lihtsat,otsekohest ja ausat juttu.Ei väida,et seda seal üldse poleks aga täna pani imestama ühe väga kuulsa firma promoja lause (jutuks olid spey nöörid).Kõlas umbes nii,et enne,kui hakkame erinevaid nööre ja profiile ning nende omadusi vaatama oleks üks lihtne soovitus.Muretsege endale DT nöör ja "bingo", teetegi spey heiteid :).
Ei tea kes see kuulsa firma DTsaurus ka oli ?
Terve see video on õpetlik nööride koha pealt, kuigi rõhk on sõnal kaugus aga panen lingi heitepea pikkuse koha pealt alustades(vabandan juba ette selle DT pärast)
https://youtu.be/HAQSHkkKAW8?t=485
Ise arvan, et lühike heitepea puudulike heiteoskustega võsavahel on kiireim tee eduka kalapüügini ja neid pikki nööre ei tohiks ära unustada, neil on omad head omadused, kokkuvõtlikult pikemad kontrollitud heited, pikemalt nöör väljas uus heide veest, kaugemalt püük parema nöörikontrolliga jms
T.H

Postitus Postitas T.H »

Ega seda minupoolset DT juttu ei pea taevapärast võtma kohustusena ega ainutõena.See ikka selline soovituslikku laadi ja kellel huvi on,siis kaasamõtlemiseks.Minul on nad #3 - #8 klass kõik olemas aga mul on ka teisi nööre palju ja ma ei püüa ainult DTga.Natuke mõtlemisainet ka,et DT nööril on lühike esikoonus ja kohe hakkab pihta tasapaks heitepea,mis ulatub nööri lõpuni.Kui lõigata 6 meetri pealt ära ja ühendada peene jooksunööriga,et mis siis saab? Kui teha sama 8 meetri pealt,10 meetri pealt? Tegelikult ei pea midagi ära lõikama,DT nöör nagu iga teine oma plusside ja miinustega.Saaks ka kaks õppevideot teha.Ühega tõestaks ära,et DT ei võta nööri kaasa,nagu siisWFid ja teisega tõestaks ära,et võtab küll.See enda tõde tuleb ikka jõeääres kätte saada,et kellele sobib ja kellele ei sobi.Tootjatel on selles suhtes WFiga võrreldes DTdega keeruline,et midagi arendada nagu pole,selline nagu ta oli 20 aastat tagasi on ta ka praegu.Tasapaksu nööriga igasugune mängumaa koonustega ja pea profiiliga puudub,sellepärast neid ongi nii vähe võrreldes WFi küllusega.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Seda ei oska öelda, kui õige või vale on mingit nööri just täpselt DT nööriks kutsuda, nagu ma eespool mainisin, siis praegu on neid liignimedega DT nööre omajagu ja nende põhiline erinevus on esikoonuse pikkuse ja profiili osas ja ühine on neil keskmine osa. Vanasti oli üks ja ainuke DT lühikese esikoonusega, nüüd on sellise esikoonusega nagu soovid, igaks elujuhtumiks aga seda põhilist pointi, ehk seda, et pea ei lõppe ära ja ei hakka jooksunöör, seda saavad kõik nautida (või vihata ;), ehk lõputu pea kuni tagakoonuse alguseni.
Sellega ma nõus ja rahul, et ei ole ühte ja ainuõiget, on olemas valikud.
Kahtlustan, et asjade segasena hoidmine on üks osa vandenõust. Kõik ei jõua ennast püha tõeni läbi närida ja satuvad selle vanasõna, et lollidelt tulebki raha ära võtta ohvriteks. Viimati tundsin huvi, et mis tökat see mucilin ajalooliselt on olnud, mingi lahustipõhine moos siidinööride jaoks algselt, absoluutselt sobimatu tänapäevastele nööridele aga täiesti vabalt võid ka tänapäeval seda osta sama nimega, see ei loe, et nüüd onn lihtsalt silikoonipõhine pläga seal sees.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 15 Veebr 2021, 22:20 Viimati tundsin huvi, et mis tökat see mucilin ajalooliselt on olnud, mingi lahustipõhine moos siidinööride jaoks algselt, absoluutselt sobimatu tänapäevastele nööridele aga täiesti vabalt võid ka tänapäeval seda osta sama nimega, see ei loe, et nüüd onn lihtsalt silikoonipõhine pläga seal sees.
Nimi müüb,või vähemasti loodetakse,et müüb.Tahtmisel võib endale soetada kuivadele putukatele ujuvuse parandamiseks mucilin silicone spray.Sellise nimega pudelike võib jõeääres parema enesetunde luua küll ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vill ei uju, onju? Kõik seovad uppuvaid putukaid villast. Ei saa ujuda. Võta villane lõng või villane sokk ja viska vette, läheb põhja üsna siva, silmaga näha, kuidas imeb vett kohinal sisse. Aga kas lambavill ujub?
Proovisin, ujub. Loogiline ka ju, et villa pestakse pesuainega, edasi kraasitakse jne Lamba seljast pügatud ja pesemata vill ujub ja kannab nymfe ja natuke ujuvuse pläga peale panna, siis ujub väga hästi. Esimesel katsel suurem nutsakas ja kaks kuulpead ja umbes 20 korda solgutasin kraanikausis ülesalla ja vajus loomulikult madalamalt ujuma aga kandis ikka, teisel katsel üks kuulpea ja villatutsak väiksem ja kõik sama. Villatutsakate suurused näha piltidel, konksud 10 ka 6, kuulpead 3.3-3,5. Ma olen see lollakas, kes vahest indikaatoriga nymfitab. Eelmistel aastatel natuke ämbreid kah läbi kolistanud, see aasta(omaarust) ennast natuke targemaks harinud ja proovib uuesti koos vigadeparandusega.
v24.jpg
v25.jpg
v26.jpg
v27.jpg
Risto

Postitus Postitas Risto »

Kuidas sellise tuustiga heitmine on?
Mul mingisugused spets indikaator korgid olemas aga need üsna ebamugavad :?
Vasta