Varustuse uuendus uueks hooajaks.
Re: Varustuse uuendus uueks hooajaks.
Sääsehooajaks peaks valmis olema ennem, kui sääsed platsis. Ma mitmed aastad ise oma riideid permetriniga töödelnud, selle saadavus tänu UK lahkumisele eurokolhoosist ja pseudorohepöördele kahtlane. Ostsin igaks juhuks ühe tehase töötlusega kuumailmapusa
Osaval kalamehel on alati õnne.
Ei tea täpselt (pole ise testinud).
Simmsi enda lehel siuke jutt londoni murdes
Insect Shield® formulation shown to deter ticks, chiggers, mosquitoes, ants, and no-see-ums and lasts the lifetime of the clothing.
Kuskil mujal netis on silma hakanud, et 70 pesu vms. Iidlane vist kunagi mainis, et kellegil on, et mitmeid aastaid toimib. Ilmselt püha tõde on kuskil selles kandis.
Võrdluseks võin öelda, et kui ma olen seda Permethrini pläga ise ostnud ja töödelnud oma õhukese pusa, buffi jms sääskede ilmumisel, siis teist korda olen töödelnud igaks juhuks pooles juulis enne tundrasse minekut ja siis on selleks aastaks kõik. Sääsed on tõsine nuhtlus kuumal ajal, kui ei saa ennast lihtsalt sääsepuurimiskindlate riietega kaitsta, no kes ei oleks neid päevikuajal vihkanud, palav, riideid ei kannata seljas hoida ja siis õhtul ründavad. Pudeli peal on kirjad 6 nädalat või 6 pesu, no see peab paika minu kogemusel. Seda pläga ostsin alguses inglismaa ebuyst ja korra sain eestist kah osta, oli suht soodne ka 25€/700ml ja km otsa ei tulnud. Täiesti kindlalt hoiab puugid eemale, ma neid kardan rohkem, kui sääski. Pole vist 10a vähemalt küljes ühtegi olnud , olen vaktsineeritud ka, a see 100% kindlust ei anna ja borrelioos niikuinii, puugiga sitasti läheb, siis võib ikka väga raskelt haigeks jääda. Ei mäleta küll, et parm oleks kunagi läbi hammustanud.
Tundub küll väga tõhusa tootena olema,millest ikka päriselt ka kasu on.Igatsugu aerosoolidega ju alati see häda,et toime väga lühiajaline (kui üldse on),sääski veel peletab kuigivõrd aga parmudel,kihulastel,puukidel sellest ükskõik.Mida rohelised selle aine kohta ütlevad,habe neoonroheliseks peale kasutamist ei muutu?
Eks meil ole ikka praegu pseudorohepööre, keegi oma tänapäevastest heaolustandarditest loobuda ju ei taha, rohelised pesevad oma autod automaatpesulates ära ja sõidavad kuhugi karjakesi kokku, et millegi vastu protesteerida. Tähtsad tegelased sõidavad kliimakonverensile igaüks oma eralennukiga. Peseme oma pakendid joogiveega puhtaks ja sorteerime ja siis katlamajas pannakse kõik kenasti kokku ja põletatakse ära.
Ma elan ise põldude vahel "saare" peal ja näen täpselt, palju pannakse taimekaitse ja putukamürke, see on ju täiesti ok, onju. A vat need kuradi kalamehed, neil on mingid kahtlased riided, no niikuinii paneb oma varuka vette, oioi, väga paha, onju.
Googel pakub päris palju näidisküsimusi ja ka vastuseid selle pläga kohta.
https://www.google.com/search?q=InsectS ... e&ie=UTF-8
Sügavamalt netti kaevandades peaks jõudma täpsema jutuni kah selle aine konta.
Üldine hoiak on muidugi läbinisti võlts, soomes müüdavate sarnaste toodete, näiteks biokill jms kohta näinud, et jutud juures, et ette nähtud ainult kasutamiseks kodus, lätra oma aiamööbel, varikatused ja mis vaja selle ainega ära aga ära looduses seda kasuta. No meri algab ju kanalisatsioonist. Sama jutt käte ja molu peale mäkerdavate plägadega, eurodirektiiv, et mis toimeaine sisaldus olla võib ja anna minna ja oledki tubli roheline kodanik. Sellest ei taha keegi rääkida, et kui see pläga on lahja, siis mäkerdad seda rohkem, kui kangemat ja iga lahja pläga ostuga tekitad veel tobedat pakendit.
Vot see on üllatus
See on see "Never Say Never"oma parimal moel.Olen proovida saanud 10ne jalast,oli põnev,see 11 jalga on väga intrigeeriv.Lühimaapüüki silmas pidades,siis endal selline mänguasi (loomulikult otstarve vähe teisem).

Noh kunagi Mikk andis kohilas proovida mingit kerget klassi, sai kah never ära prääksatud. Ma siiamaani ka seda meelt, et
tavalist heitmistokki alla #5 ma ei vaja, oma lemmik #6 praegu,, kaks nööri kaasas, no ei pea mõtlema, et mis see tuul on ja mida heita vaja on.
A vada see õngitsemine, mul kodu kõrval Keila, lähemad Kasari harud, kõik selllise ehitusega, et sisse ei lähe sisuliselt kuskil, roogu ja võsa piisavalt.
Vabaujutamist väga vähestes kohtades saab teha, ikka punniõngepüük, moodsa nimega idikaator

Ma päris lambist ei plähmind seda, mul aastapäevad olnud Scierra Brook #4 10' , ostetud muuks asjaks, mille innustus mul üle läks ja olen sellega punniga nymfind, natuke liiga medium see paindelt. Ilmselt enamus, kes euro või spaania võimisiganesstiili püüavad arvaks, et üle 10' pole vaja, a ma sisse minna ei saa, see lisajalg tuleb kasuks. Ei tea, kui sõbraks me saame, vähemalt peale karbist välja rebimist ja õuepeal viieminutilist saagimist lumehanges mulje hea, vaatame, vähemalt närimatta kont.
Sul see 7`#3 saab vahest kapist välja kah värsket õhku hingama ?
Noh kunagi Mikk andis kohilas proovida mingit kerget klassi, sai kah never ära prääksatatud. Ma siiamaani ka seda meelt, et
tavalist heitmistokki alla #5 ma ei vaja, oma lemmik #6 praegu,, kaks nööri kaasas, no ei pea mõtlema, et mis see tuul on ja mida heita vaja on.
A vada see õngitsemine, mul kodu kõrval Keila, lähemad Kasari harud, kõik selllise ehitusega, et sisse ei lähe sisuliselt kuskil, roogu ja võsa piisavalt.
Vabaujutamist väga vähestes kohtades saab teha, ikka punniõngepüük, moodsa nimega idikaator

Ma päris lambist ei plähmind seda, mul aastapäevad olnud Scierra Brook #4 10' , ostetud muuks asjaks, mille innustus mul üle läks ja olen sellega punniga nymfind, natuke liiga medium see paindelt. Ilmselt enamus, kes euro või spaania võimisiganesstiili püüavad arvaks, et üle 10' pole vaja, a ma sisse minna ei saa, see lisajalg tuleb kasuks. Ei tea, kui sõbraks me saame, vähemalt peale karbist välja rebimist ja õuepeal viieminutilist saagimist lumehanges mulje hea, vaatame, vähemalt närimatta kont.
Sul see 7`#3 saab vahest kapist välja kah värsket õhku hingama ?
Jaa,eks minulgi enam-vähem samamoodi,et kui tõsisem püük ja olud on nagu on,siis ikka korralik suurema klassiga töövahend.Vot aga teinekord,kui saad ilma valida ja tahaks puhata ja mängida jne on see 7` #3 (ja mõnedki ridvad veel) asja ette. Näiteks #3 klassi DT nööri tuulevaikses kohas heita on üsna rahustav ja nauditav tegevus,sest tänu oma kergusele ripub nöör hästi õhus ja kogu tegevus heitmisel on tükimaad aeglasem ja rahulikum kui suuremate klasside puhul.Aitab näiteks heitmisel liigsest rapsimisest lahti saada.
Leidsin motonetist sellise komplekti. Netis vähe infot selle kohta aga see õnneks positiivne. Eumer ise ütleb, et ilmselt mõne aasta pärast peab rulli välja vahetama. Säästukomplekt ikkagi. Aga noh haugi ei koti kas komplekt 77 euri või 777 euri.
Rullipärast küll muretsema ei pea,keerleb ja pöörleb ta ka aastate pärast.Otsad võib anda sidur-pidur,kuidas keegi seda nimetab.See pole aga suuremaks takistuseks,mul osad rullid ka juba ammu siduri-piduri vabad,enam ei pane tähelegi seda väikest puudust.
Väike kokkuhoiusoovitus ka,ei pea uut nööri ostma,#3,#4 ridvale sobib üsna hästi näiteks mõne #6,#7,#8 klassi WF nööri tasajäme jooksunöör,mis on peale heitepead.Tavaliselt kulub mingitest kohtadest läbi just heitepea osa.Jooksunöör jääb terveks.Nii saab vanast WF nöörist suht uue DT nööri

Vaatasin neid irdunud kihikesi
https://flyclub.ee/download/file.php?id=747&mode=view
nokkisin küljest palju sain ja mäkerdasin stormsurega üle. Juunis saab 3 aastat täis. Vaadates talla üldist kulumist ja
eeldades, et ju veel kuskilt rebeneb või kulub läbi, siis pakuks
et neljandal aastal minestavad minu käimiste juures.
Arvestades nende kaunade kergust, painduvust, no tossud, siis rahul nendega.
https://flyclub.ee/download/file.php?id=747&mode=view
nokkisin küljest palju sain ja mäkerdasin stormsurega üle. Juunis saab 3 aastat täis. Vaadates talla üldist kulumist ja
eeldades, et ju veel kuskilt rebeneb või kulub läbi, siis pakuks
et neljandal aastal minestavad minu käimiste juures.
Arvestades nende kaunade kergust, painduvust, no tossud, siis rahul nendega.
Väikese kadedusega mõtlen,et tahaks ka varustust uuendada aga vot sai varasemalt rumalast peast igatsugu asju kokku korjatud.Võtad rivist teise ridva või nööri ja paned teise mütsi pähe ja oledki nagu ühtpidi uue varustusega aga teisalt on ikkagi tegu vanade asjadega.Aga küll midagi välja nuputan,lootust on sellel hooajal uusi putukaid testida 

Võibolla rumal küsimus aga miks on vaja pidevalt uuendada?T.H kirjutas: ↑08 Veebr 2022, 22:52 Väikese kadedusega mõtlen,et tahaks ka varustust uuendada aga vot sai varasemalt rumalast peast igatsugu asju kokku korjatud.Võtad rivist teise ridva või nööri ja paned teise mütsi pähe ja oledki nagu ühtpidi uue varustusega aga teisalt on ikkagi tegu vanade asjadega.Aga küll midagi välja nuputan,lootust on sellel hooajal uusi putukaid testida![]()
Näiteks, mul on mõned tuttavad kes iga kord kui Apple tuleb uue mudeli telefoni või arvutiga turule, peavad nad selle kohe saama, sest see on ju parem kui varasem. Ma kasutan näiteks 2015a versiooni ja olen siiani väga rahul...
Kui on tõeliselt toimiv ja terve ning käe järgi olev (misiganes siis) toode siis milleks selda võrrandid lõhkuda? Sepaonu saapaid vaadates siis jah, sellest saan aru. Need on tõesti korralikult vatti saanud ja nagu Sepa ka kirjeldas siis on ta neid saapaid ka ise parandanud. Olen suht kindel, et keskmine USA kalamees oleks esimese lipendava õmbluse pärast juba uued ostnud.

No see teema pealkiri kõlab vaid nii.
Pole ju mõtet siin konnatiigis teha eraldi teemasi, mis koosnevad kahest kommentaarist. Asjalikud teemad endale muu maailma foorumites on olnud ka "mis ma viimati ostsin" , "mida ma uuesti ei ostaks" , "mida ma ostaks uuesti" jne ja asjalikus seisneb ikka nendes küsimustes või põhjendustes, et miks/milleks ostsin, ostsin uuesti või ei ostaks enam.
Osasi asju tuleb uuesti osta, kuna nad kuluvad lihtsalt ära, saapad, kahlad, riided jms Kui toode kulub aeglaselt, hakkab siit sealt tasapisi narmendama, kribukrabu hakkab irduma aga on endiselt funktsionaalne, siis on minu meelest tegemist hea tootega. Kui konstruktsioon laguneb, siis on eesti keeles pask. Lagunemise aja kohta on selline ütelus, et kuidas maksad, nii ka saad, mille tõlgendus on lihtsalt see, et pole mõtet oodata samasugust vastupidavust/suutlikust erineva hinnaga toodetel, erineva konstruktsiooniga. No näiteks õhukesed odavad pvc kahlamispüksid või mitmekihilised membraankahlakad. Osade odavate/mittevastupidavate asjade puhul on ka lihtne lahendus, neid tuleb lihtsalt tihedamalt osta uusi ja kui hindasid võrrelda, siis kohati tundub väga loogiline.
Saabastega selline asi, et mõtlemiskoht on pealsed ja tald. Pole kasu pommikindlast konstruktsioonist, kui kolme aastaga on tald selline, et riskid kukkumisega. Taldade vahetus, võimalik aga no ma ei tea, eestis pole mingeid selliseid esindusi, et lähed poodi saia ja piima järgi ja annad sisse ja kunagi saad tagasi.
Viimane hea parandusasi lõppes mul naeratusega, mul üks pommikindel kahlajope aastast 2015 ja lukk hakkas nöökima, läksin näitasin parandusrätsepale, et kas võtab üldse teha, triljon kattuvat õmblust, hoopis luku tõlla vahetas ära ja viiekas läks maksma.
Toki_rulli_nöörimaanial on lihtne põhjendus. Vahet pole, mis sa esimeseks tokiks ostad. Ostad kellegi soovitusel #7, läheb paar aastat ja hakkab tunduma, et....või ostad esimeseks #5, sama jutt, hakkab tunduma, et ... Eri veekogud, eri olukorrad, eri püügiviisid.
Pole midagi vaja võib öelda kahel puhul. Esimene, kui teed sisuliselt sama asja kogu aeg ja püügiveed on üsna samasugused. Teine, kui sul on juba kap tokke, nööre ja rulle täis

Omal meeles üks hetk, kui mul olid võimekad #5 ja #8 ja kaagutasin, et see katab kõik ära. Never s....Praegu #3-9ni ja puudub #7
Kas ma püüan kogu selle reaga? Jah püüan v.a #8 , mis sai kalale eelmine aasta 4 päeva.
Krt, meelde tuli, mul on ühte putukakarpi vaja

"Viimane hea parandusasi lõppes mul naeratusega, mul üks pommikindel kahlajope aastast 2015 ja lukk hakkas nöökima, läksin näitasin parandusrätsepale, et kas võtab üldse teha, triljon kattuvat õmblust, hoopis luku tõlla vahetas ära ja viiekas läks maksma."
Jutt jumala õigu Sul! Eks ta olegi nii nagu kahlakate osas kirjeldasid, et odavam lagunebki kiiremini ja paraku nii ongi...
Luku osas mul ka üks näide aga tootena saapad. Nimelt, mõned aastad tagasi soetasin Norrast Afla matka/mägimatka saapad. Ilgelt kirved (350+ EUR) ja mõtlesin seal poes tükk aega, et kas mul on nii jäika saabast üldse vaja jne. aga kohalik müügimees tegi mulle asjad viie minutiga selgeks ning müts peas mõte sees, tegime diili ära. Olen nende saabastega erineval maastikul nüüdseks u1500km käinud ja saabas on reaalselt 4 korda täiesti läbimärjaks saanud.
Eelmine aasta olin Vooremaal kalal ja jälle, käisin kuskil mülkas sisse ja krdi jama (viies kord läbimärjad), teist paari polnud ka kaasas...sai neid siis õhatul tiba kiiremas korras proovitud kuivatada ja hommikuks olid nii enam-vähem. Aga, jalga pannes tõmbas vasempoolse tagumise sisemuse (nahk õmmeldud tekstiili külge) täiesti ribadeks ja persse küll mõtlesin, et nüüd ongi nendega pekkis. Kuidagi sain lõpuks jalga ja õnneks ka hiljem koju, nukralt küll aga see selleks...Paar päeva hiljem hakkasin parandajat otsima ja interneedus kui selline on ikka kuradima hea leiutis. Leidsin endale suht lähedalt sellise koha http://kingsepprosenfeld.ee ja viisin saapad sinna. Meister vaatas ja uuris ning lausus, pole probleemi, tule ülehomme järgi...mõeldud tehtud, läksin siis järgi, ise tuima higistades, et nojah vaatame siis mis ta korda on saatnud. Ja ennäe üllatust, vend oli niimoodi parandanud, et kui kõrvalseisjale oleks neid müüa tahtnud siis vaevalt ta oleks aru saanud, et siin üldse midagi tehtud on. MIngist spets naturaasest nahast paigad tervikuna talla alt üles ja mõlemale poole kõrvale, filigraansed õmblused jne. Kokku läks 15EUR! Ja mis oli huvitav, ta ütles, et nendel saabastel on just see kvaliteetne Vibram tald mida muidu nö. tavalistel Rademari jne saabastel pole. Ma põõritasin silmi (sittagi ei saand aru) ja siis ta seletas, et Vibramil ja Vibramil on suur vahe ja a´la 100euriste käimadega võid ainult unistada sellisest kilometraasist nagu sa nende Alfadega käinud oled...ehk siis, kui on kvaliteetne asi siis tasub alati proovida seda parandada või lasta parandada....vot selline kogemus
Jutt jumala õigu Sul! Eks ta olegi nii nagu kahlakate osas kirjeldasid, et odavam lagunebki kiiremini ja paraku nii ongi...
Luku osas mul ka üks näide aga tootena saapad. Nimelt, mõned aastad tagasi soetasin Norrast Afla matka/mägimatka saapad. Ilgelt kirved (350+ EUR) ja mõtlesin seal poes tükk aega, et kas mul on nii jäika saabast üldse vaja jne. aga kohalik müügimees tegi mulle asjad viie minutiga selgeks ning müts peas mõte sees, tegime diili ära. Olen nende saabastega erineval maastikul nüüdseks u1500km käinud ja saabas on reaalselt 4 korda täiesti läbimärjaks saanud.
Eelmine aasta olin Vooremaal kalal ja jälle, käisin kuskil mülkas sisse ja krdi jama (viies kord läbimärjad), teist paari polnud ka kaasas...sai neid siis õhatul tiba kiiremas korras proovitud kuivatada ja hommikuks olid nii enam-vähem. Aga, jalga pannes tõmbas vasempoolse tagumise sisemuse (nahk õmmeldud tekstiili külge) täiesti ribadeks ja persse küll mõtlesin, et nüüd ongi nendega pekkis. Kuidagi sain lõpuks jalga ja õnneks ka hiljem koju, nukralt küll aga see selleks...Paar päeva hiljem hakkasin parandajat otsima ja interneedus kui selline on ikka kuradima hea leiutis. Leidsin endale suht lähedalt sellise koha http://kingsepprosenfeld.ee ja viisin saapad sinna. Meister vaatas ja uuris ning lausus, pole probleemi, tule ülehomme järgi...mõeldud tehtud, läksin siis järgi, ise tuima higistades, et nojah vaatame siis mis ta korda on saatnud. Ja ennäe üllatust, vend oli niimoodi parandanud, et kui kõrvalseisjale oleks neid müüa tahtnud siis vaevalt ta oleks aru saanud, et siin üldse midagi tehtud on. MIngist spets naturaasest nahast paigad tervikuna talla alt üles ja mõlemale poole kõrvale, filigraansed õmblused jne. Kokku läks 15EUR! Ja mis oli huvitav, ta ütles, et nendel saabastel on just see kvaliteetne Vibram tald mida muidu nö. tavalistel Rademari jne saabastel pole. Ma põõritasin silmi (sittagi ei saand aru) ja siis ta seletas, et Vibramil ja Vibramil on suur vahe ja a´la 100euriste käimadega võid ainult unistada sellisest kilometraasist nagu sa nende Alfadega käinud oled...ehk siis, kui on kvaliteetne asi siis tasub alati proovida seda parandada või lasta parandada....vot selline kogemus

Ma saabastega plirtsplärtsus käinud ja sisse kah astunud. Membraansaapaga vett sisse saades on minu meelest ainuõige tegevus kõik muu unustada ja keskenduda saapale, kohe jalast ära, kohe mingi riidetükk ja kohe voodrit paaniliselt kuivatama. Viimases lõpus võib majap paberit kah ohverdada, kui juhtub olema. Membraansaabast väljaspoolt mõtetu kuumaga kärsatada, ta kuivab ainult seestpoolt õhutades, soojendades. Väljaspoolt kuivatad ainult nahka või mingit muud pealsematerjali. Selliste pudelite matkale kaasa võtmine peab olema planeeritud tegevus aga nendega kuivatamine on efektiivne, keedad vett, saapasse, jahtub, uuesti. Kui membraaniga saapaid osta, siis mõttekoht on see, et kas peals ise kah vett mingil määral peab, sest varem või hiljem see membraan minestab, hingavad ikka edasi aga vettpidavust enam sellist pole, nagu terve membraaniga. Pekki keerataksegi liigse kuumutamisega, kuivab kiirelt kahanedes lõhki. Kui on nahksaabas, siis hoolega rasvatades peab niigi kuigipalju, ka ilma membraanita. Tossulaadsetega on peale membraani purunemist tjutjuu.Hõbedane kirjutas: ↑09 Veebr 2022, 16:41 Eelmine aasta olin Vooremaal kalal ja jälle, käisin kuskil mülkas sisse ja krdi jama (viies kord läbimärjad), teist paari polnud ka kaasas...sai neid siis õhatul tiba kiiremas korras proovitud kuivatada ja hommikuks olid nii enam-vähem. Aga, jalga pannes tõmbas vasempoolse tagumise sisemuse (nahk õmmeldud tekstiili külge) täiesti ribadeks ja persse küll mõtlesin, et nüüd ongi nendega pekkis.
Väga huvitav ja hariv lugemine ja matkamine ja matka saapad jne.aga ma käin kalal ja kummikutega,need kuradid ju ei lagune 

Väljapoolt ei tohi kuumutada jep, seda rääkis ka seesama Norra müügimees. Kui sedaviisi läheneda siis järgmine päev ei pruugi saapad jalgagi minna (kui tegu on nahast varjudega, mis mul ka on) rääkimata siis saapa eriomaduste enesetapust. Talitasin enam-vähem nii nagu kirjeldad, kasutasin selleks kahte varu T-särki...ps. muidugi koju jõudes oli naine meeliülendavalt rõõmus odoorse kogemuse üle kui tuppa sisse sadasin, sestap need olid varuks võetud ja eks siis sai seda ühte ja ainsat kõik see aeg seljas hoitud
Kummikud on muidugi jumala õnnistus ja toimivad alati nii milleks nad ette on nähtud (kui neil just auku sees pole). Eelmisel aastal soetasin Vikingu Trophy 3-ed ja tõesti on head, kahjuks on mul suht kõrge jalalaba pealne mis ei soodusta nendega 10+km teekonda. Niisama saab kasvõi terve päeva toimetatud aga pikka matka kahjuks ei tee.
Paraku olen nö. mohikaanlane, kel pole autojuhilube ega ka autot ning kasutan tihtipeale kuhugi vetele minnes ühistransporti ja hiljem kand-varvas meetodit. Mis tähendab, et jalavari peab/võiks olla selline millega saaks ilma suurema vaevata pikemaid otsi vantsida, ilma et kandadel hiljem kesk-polügooni miinipildujate kompanii laskeharjutuste järgset vaatepilti ei avaneks. Sellest ka see saapa teema, kaudselt vägagi kalapüügiga seotud

Kummikud on muidugi jumala õnnistus ja toimivad alati nii milleks nad ette on nähtud (kui neil just auku sees pole). Eelmisel aastal soetasin Vikingu Trophy 3-ed ja tõesti on head, kahjuks on mul suht kõrge jalalaba pealne mis ei soodusta nendega 10+km teekonda. Niisama saab kasvõi terve päeva toimetatud aga pikka matka kahjuks ei tee.
Paraku olen nö. mohikaanlane, kel pole autojuhilube ega ka autot ning kasutan tihtipeale kuhugi vetele minnes ühistransporti ja hiljem kand-varvas meetodit. Mis tähendab, et jalavari peab/võiks olla selline millega saaks ilma suurema vaevata pikemaid otsi vantsida, ilma et kandadel hiljem kesk-polügooni miinipildujate kompanii laskeharjutuste järgset vaatepilti ei avaneks. Sellest ka see saapa teema, kaudselt vägagi kalapüügiga seotud

Mul tuleb meelde, et mingis soome matkafoorumis oli määnegi teema, et "kas kergmatkaja või kummisaapataliban"
Mul on kah ühed surematud kummikud kodus, kärtskollased, kirvega läbi ei löö vist, kahjuks seest nii ära kulunud, et kanda ei saa. Vaatasin, et need trophyd on 41nr 2,4kg paar, mul kahlatossud suur number 1,1kg paar.
Ei tea, raskeid ei taha, kalleid ei taha, paar nädalat tagasi sobrasin rapla tamrexi läbi, ppold seal midagi, nokia pidi kõik lagunema, arvan, et targem äkki magazinist ühed talvekummikud osta ja need totakad talvesisud välja lõigata, eva, kerged, laenu pole kah vaja võtta ostmiseks.
Kustutasin oma kummiku ja villasesoki jutu ära.Nooremad võibolla ei teagi millega tegu ,ehmuvad äkki ära 

Siiani naise "lühendatud" teraga fiskarsi lükandsaage kasutanud, nüüd ostsin terakese kobedama.
Kayakitades abiks ja kodu juures rada kah juba selline, et rada polegi, pooleksvõetud tokiga ei mahu kah enam mõnest kohast läbi.
Kayakitades abiks ja kodu juures rada kah juba selline, et rada polegi, pooleksvõetud tokiga ei mahu kah enam mõnest kohast läbi.