Varustuse uuendus uueks hooajaks.

Hõbedane

Re: Varustuse uuendus uueks hooajaks.

Postitus Postitas Hõbedane »

Kogu selle hoomamatu jama juures on inimestel ikkagi veel säilinud huumorimeel.

Slava Ukraine!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

sepaonu kirjutas: 09 Veebr 2022, 13:27 Krt, meelde tuli, mul on ühte putukakarpi vaja 8-)
Mul vestil oli alguses siuke trepiline foamitükk, kuhu putukaid (vist) kuivama panna või hoida, isegi
aretasin ühe teise, kui esimene räbaldus, no omajagu kadus kah neid sealt foami küljest.
Nüüd ostsin siukese vesti külge. Ühel pool tavaline hoidmisviis, teine kaan kuue magnetiga.
Idee ja teostus meeldib, mismoodi päriselus sõbraks saamine kujuneb, vaatame.
Üks pilt vest seljas pildistatud, teine niisama.
m5.jpg
m6.jpg
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mul siis selline kahlamistokk
https://youtu.be/BeqC7GfLmOI?t=115
Depressivsel talveõhtul hakkasin mõtlema, et peaks vikatiasja aretama, vahest mingid heinad/kõrkjad
nina ees häirivad, et saaks kuidagi pisikese vikatitera kuidagi selle toki külge nii aretada, et lihtne külge panna
ja küljest võtta. Madise poole lõpuks pöördusin. Esimene küsimus peale ärakuulamist oli, et a kle saag võiks ju kah olla.
Täna sain kätte, kinnitub toki külge nii kindlalt, et üks ühelt ja teine teiselt poolt rebides lahti ei saa. Sööb kõiki tiigersae terasi
ja mul pole muud vaja teha, kui üks vikatijupats samasuguse lõpuga, nagu tiigersae kinnitus. Saagi saab ka ilma kahlamistokita
kasutada. Paar klõpsu kah.
m20.jpg
m21.jpg
m22.jpg
m23.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

sepaonu kirjutas: 03 Veebr 2022, 11:12 Vaatasin neid irdunud kihikesi
https://flyclub.ee/download/file.php?id=747&mode=view
nokkisin küljest palju sain ja mäkerdasin stormsurega üle.
v12.jpg
Juunis saab 3 aastat täis. Vaadates talla üldist kulumist ja
eeldades, et ju veel kuskilt rebeneb või kulub läbi, siis pakuks
et neljandal aastal minestavad minu käimiste juures.
Arvestades nende kaunade kergust, painduvust, no tossud, siis rahul nendega.
Midagi targemat ei suutnud välja mõelda.
a40.jpg
Hõbedane

Mis paari kaal on neil? Suurus 44-45?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mul US12, ma ei tea, mis ta täpselt on, paar ise kaalutud köögikaaluga 1240g
Hõbedane

Väga hea kaaluga ka siis. Mu Andrew Creek nr12 1900g ja kui märjaks saavad siis teoorias saaks ka sukeldumisel kasutada, poleks raskusrihma vajagi. :lol:
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Igal heal asjal on hind, mida kergem, seda õhem, no nagu kahladegagi, kihte võib samapalju olla aga materjali paksus on erinev. Kõige kergemad kahlad, mis mul olnud, kestsid 1,5 hooaega. Kergetest saabaste poole pealt sai nüüd kolmas kord ostetud, sest käimine ja lihtsalt olemine on tähtsaad, kui vastupidavus. Üks mõtlemiskoht on ka talla ja pealse erinev kulumise kiirus. See on siis nii, et kõigepealt oleneb mis tald ja mis pealne ja teiseks oleneb sellest, et kes palju käib kaldal, kus pealselõhkujat(võsa vms) pole, siis kulub tald ära ja nutad, et näed pealset veel küll. Mina tugevamate pealsetega saapast loobusingi selle pärast, et tald läheb ennem ära ja kivirägus ei käi kah. Kokkuvõttev kokkuvõte on selline, et kui üks kahest minestab, siis on puuks, pealseid saab veel liimiga ujutada aga tallaga pole midagi teha, edasi käid sileda tallaga, siis riskid, et ükskord oled ristseliti peas on auk ja sealt tuleb välja red tag.
Siin üks tüüp netist on tunde lugenud sinu saabastega, mille peale ma ütleks, et mõistlik oleks olnud siis uued osta, kui esimene mingi serv saapatallal hakkab suht sile olema, mitte riskima kukkumisega. Pealsete kohta arvan, et mul suht savi, mis seisukorras need on, peaasi, et jalas püsivad.
https://www.trout-and-co.com/article/ge ... ek-and-fly
Mul kahed vanad saapad pole prügikasti visatud, esiteks võib juhus tulla, et kellelgi hädasti vaja või omal liimimisel või kingsepa juures vms.Osad pekkis asjad leiavad uue kasutuse, ühtedel õhukestel kahladel, mida vees käimiseks ei tasu enam liimiga ujutada, neil lõikasin neopreensokid ära, kayaki vihma/pritsmepüksteks. No ei taha üldse ennem midagi osta, kui häda käes 8-)
Hõbedane

See tüüp pani suht hullu nende kasutustundidega, olen seda kunagi varem näinud ja imestasin isegi kui kaugele keegi viitsib mingi testiga minna. Antud tootjal on kodulehel ka väga kena video nende saabaste tegemisest ja protsessist endast, mis üllataval kombel on väga sarnane Jaapani klassikaliste mägimatkasaabaste tehnoloogiaga.

Ära viskamise osas kirjutan su mõtetele kahe käega alla, kahlakate näide on väga hea!
T.H

Postitus Postitas T.H »

Olles mõned korrad kalal käinud selgus tõsiasi,et varustuses valitseb kaos.Pole ammu suuremat inventuuri ega uuendust korraldanud ja nüüd, uuele hooajale vastu minnes, tundus selleks viimane aeg.Mitu väga väsinud nööri läksid ahju ja uued nöörid rullidele.Sama liidritega jne.Mängimiseks või lollimängimiseks sai rullile keritud ka üks 3m pikkuse heitepeaga nöör. Putukakarpides valitses totaalne segadus,kõik läbisegi.Nüüd sain laiskusest võitu ja karbid korda.Pildil väike osa tulemusest,karbid on kahepoolsed,neid on veel ja lõheputukad koos toruputukatega pildile ei saanud.Isegi uued kummikud ostsin ;)
20230226_125850.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Üks uutest nööridest sai ära proovitud ja pettuma ei pidanud ja mis kõige tähtsam,kui talv läbi saab,tuleb ka kevad kindlasti.Midagi juba ukerdas lumel ;)
20230304_132749.jpg
20230304_132818.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Soetasin uued kummikud,teen katsetusi uute nööridega,mõned uued putukad on seotud jne.Ja ka kala olen saanud ja söönud ja küsimus ka,et on keegi veel midagigi selles vallas teha üritanud ja näiteks oma tagumiku jõeäärde vedanud,või kuismoodi lood on?Valimiste aeg?
Risto

Postitus Postitas Risto »

Ei ole miskit jõudnud teha. Kui jaanuaris tundus, et juba veebruaris õnnestub hooaeg avada, siis nii kahjuks ei ole läinud. Ka sidumispink kogub praegu tolmu. Kiired ajad, kahjuks hobid praegu tagaplaanil. Seepärast ka vaikus minu poolt olnud siiamaani. Mõned korrad nädalas ikka vaatan siia ka.
Aga et teemas püsida, siis varustust ma uuendanud ei ole ja ei ole hetkel plaanis ka. Kõik toimib, mina rahul.
salakala

Postitus Postitas salakala »

20230526_125044.jpg
ka väike varustuse uuendus.
Hõbedane

Broo!

Kas keegi oskab kommenteerida mis teeb uuest Simms G4 Pro Powerlock 599€ maksva saapa?

Praegu kasutan Andrew saapaid ja need on Itallia käsitöö, kodukal neil kenasti valmistamisprotsess ka üleval ning ma väga ei suuda välja genereerida, et 300€ maksev saabas võiks olla 299€ kallim.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Nimi Simms annabki selle.Mida oluliselt paremini teeb 100 eurose ridvaga võrreldes 500 eurone ritv,1000 euro eest ritv jne?
Hõbedane

Hea küsimus!

Ma panustaks sellele, et need saapad on mingi tõmbemehhanismiga, mis kalu püüdja poole meelitab ja lisaks sellele nad kleepuvad jalgade külge?
Risto

Postitus Postitas Risto »

Mul on aliexpressist tellitud kahlakad 75.- ja saapad samuti 75.-. Paar aastat juba vastu pidanud.
Rahakoti peale peaks ikka väga vihane olema kui kuuesotised saapad osta. No eks nimi ka maksab :D
Aga kas nii kalli saapaga rohkem kala ka saab ei oska öelda.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Risto kirjutas: 17 Juun 2023, 21:22 Mul on aliexpressist tellitud kahlakad 75.- ja saapad samuti 75.-. Paar aastat juba vastu pidanud.
Rahakoti peale peaks ikka väga vihane olema kui kuuesotised saapad osta. No eks nimi ka maksab :D
Aga kas nii kalli saapaga rohkem kala ka saab ei oska öelda.
Iseenesest on see varustuse maksumuse teema igivana ja aeg ajalt tõuseb jälle esile.Kõigil on võimalus vastavalt siis mis tahes kriteeriumide järgi endale sobilik varustus soetada ja see on ju iseenesest väga tore.Kes millega rahul on ja milliseid nõudmisi varustusele esitab on väga lai ja individuaalne teema.Põhiline on enda rahulolu,et ise ennast kindlana tunneks,olgu see varustus ja selle maksumus siis milline tahes.Mina tunnen ennast kindlana näiteks ka kummikutega ja kuiva putuka puhul ka #7/8klassi varustusega.Kõik on nüanssides ja isiklikes eelistustes ja loomulikult ka eelarves.Õnneks on valikut igale maitsele ja see ongi väga hea.Igaüks leiab endale vajaliku,sobiliku ja taskukohase ;)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Üks asi veel,et olgu see varustus siis milline (või kahe milline)tahes,kui see ükskord veeäärde viia,siis peaks varustuse ja kogu loo krooniks olema pilt kalast.Seda osa varustusest jagatakse miskipärast armetult vähe.
Hõbedane

Sepaonu on oskaja ja teeb oma kätega imeasju, oled sa sellisele vidinale alternatiive näinud?

Poisid on ilusa toote disaininud ja teinud, korraliku hinna ka muidugi väänanud (€159)

Screenshot 2023-09-05 at 06.07.15.png
Hõbedane

Sarnase asja saaks ise suhteliselt lihtsalt ja käepäraste vahenditega vormistada.

Käepide külge ja voilaa?

Screenshot 2023-09-05 at 06.28.43.png
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Hõbedane kirjutas: 05 Sept 2023, 06:10 oled sa sellisele vidinale alternatiive näinud?
Ma sellest aru ei saa, kus ja milleks seda toodet vaja on. Kõnnid kolme kildi kaugusele autost ja tuleb hea mõte ja
võtad selle käsipingi, harutad sidumismaterjalid laiali ja hakkad siduma ? Kõnnid 40km suund tundrasse ja hakkad telgis
siduma ?
Hirmus tahe mõnda putukat looduses siduda, siis alternatiiv on võtta vesti küljest soonesulgurid,hoida käes või võtta kahlasaabaste nöör ja siduda
soonekad toeka oksa külge või panna raskema kivi alla.
Kui see loogiline variant ei kõlba, siis võib oma pingi mokad võtta sinna käepide aretada.
Polegi muud lisada, kui vast seda, et
T.H kirjutas: 22 Juun 2023, 23:13 Üks asi veel,et olgu see varustus siis milline (või kahe milline)tahes,kui see ükskord veeäärde viia,siis peaks varustuse ja kogu loo krooniks olema pilt kalast.Seda osa varustusest jagatakse miskipärast armetult vähe.
Hõbedane

:lol:
Vasta