Kalal olles ikka juhtub.

Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Kalal olles ikka juhtub.

Postitus Postitas sepaonu »

Karlsch kirjutas: 08 Juun 2021, 15:34 See vast jõeti erinev?
Jah ja isegi samal jõel piki jõge ehk linnulennult ca 20km võib koorumises tähendada ajalist nihet 7-14 päeva. Vee temperatuur, sügavus ja kallaste avarus on see, mis märkad, avarates päikselistes varem, võsavahel hiljem. Püügi poole pealt võib lihtsalt ka teadmiseks võtta, et õhtune vetteläinud päevik, mida kala sööb on koorunud oluliselt ülevalpool. Päevikuasjad saavad kõige paremini selgeks, kui viitsid pikalt käia ja vaadelda, et mis ja kus toimub.
See aasta päeviku nägemiseks ei pea ise kuhugi minema, õuepeal nad mul, jõeni 400m , äfelsini värvi teetööliste auto täis 8-)
j28.jpg
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 09 Juun 2021, 11:04 Päevikuasjad saavad kõige paremini selgeks, kui viitsid pikalt käia ja vaadelda, et mis ja kus toimub.
Selle aasta päevik pakub lahkelt mõttetööd ja peaks ka päevikuaja silmaringi kenasti avardama 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 09 Juun 2021, 20:27 Selle aasta päevik pakub lahkelt mõttetööd ja peaks ka päevikuaja silmaringi kenasti avardama
Jumal tänatud, et ette ei tea, miuke päevikuaasta tulemas on 8-) Hetkes arusaamine ja hoomamine, et mis nüüd edasi toimuma hakkab ja kui see ka nii läheb, siis ju lööd nurru.
Kolm nulli sain kah see aasta, tegelesin igasugu uvitava värgiga, pold iga kord nii tähtis ära konksutada kedagi ja kõik ei õnnestunud kah, kaks probleemset jäi lahendamata.
Üks lahendatud "mission impossible" oli siuke klassika, et isub põõsa all allavoolunurgas ja peale ei saa ujutada, lihtsalt takistus ees, lips jääb seisma ja kogulugu, mine otsi omale mujalt kala. 8-) Polnud ka suur kala aga põhimõtte värk, kui ei saa, siis ikka ju tahaks, onju. See sai päeviku lõpus, kui üksikuks juba jäid päevikud pimedas nii ära lahendatud, et ujutasin põõsa kõrval ca 5 korda, murdus, nihutas ennast, ülbus saab otsa lihtsalt, kui päevikut väheks jääb. Natuke targem, alatum ja visam tuleb olla. Seljavõit sai pildile pandud.
j44.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Võib juhtuda nii,et mõni asi ootab üsna pikalt seda õiget hetke.Selline putukas oli juba palju aastaid karbis aga millegipärast polnud teda veel vette kastnud.Mõned aastad tagasi jäi hea putukas risusse kinni ja sellist rohkem kaasas polnud.Midagi sarnast otsides jäigi see putukas näppude vahele ja mõtlesin,et miks ka mitte proovida,tundus nagu igati sobivat.Kohe sain ka kala ja teise ja kolmanda.Mõtlesin,et leidsin selle niiütelda "päevaputuka"aga toimis ka järgmisel korral ja ka järgmisel aastal.Nüüd on tihti kasutuses ja kui kala tast ei hooli,siis üldjuhul on ka teiste putukatega tulemus kesine.Tuleb ära mainida,et peamiselt on tegu ühe kindla jõega,kuid kala on ta toonud kenasti ka teistel jõgedel käies.
20211128_104753.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vahest kalal olles võid siukesse kohta sattuda
jännud2.jpg
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Ma olen nüüd tähele pannud, et kui kalale ei lähe, siis ikka ei juhtu. Nyyd on viimane aeg jalad perse alt välja tõmmata, seega, tuleb jaht või ei tule? Kui tuleb, siis kus ja millal?
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Kellegil kadunud?
IMG-4469.jpg
IMG-4470.jpg
Leidsin selle toreda kasti eelmise aasta sügisel Paljassaare läänepoolse tipu juurest juurikate alt. Kõva nagu kivi, plastikule napilt võtmega kriimu ei tee ja ma olen suur poiss, (sada ja peale kg) tantsi selle peal nagu nagu soovid, ei liigu kippu ega kõppu. Kui Libeeria õlletootja selliseid kaste oskab/laseb valmistada siis millise maitsega see õlu veel võib olla?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepaonu tahtis räimepüügile tõestuseks pilti.No onju räim ja veel pealekauba täpiline - kalal olles ikka juhtub 8-)
20220213_130945.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kaanid, räime kõht ja putuka kere on ridvavärvist inspireeritud või vastupidi? 8-)
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 14 Veebr 2022, 00:01 Kaanid, räime kõht ja putuka kere on ridvavärvist inspireeritud või vastupidi? 8-)
Ikka ikka,kõik kooskõlas ja toon toonis.Ikka vaatad,et kuhu ja kuna lähed ja mida püüad.Aga millejärgi siis veel ritva valida :?:
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Ilus, inspireeriv aga samas ka kurb lugu Bosniast...

https://www.youtube.com/watch?v=VZmOZL5Vo4Q
T.H

Postitus Postitas T.H »

Täna sai veel räimi kiusatud.Kalale sõites oli tee libe ja lumesadu nii tihe,et korra tekkis mõte tagasi koju pöörata aga raskused on selleks,et neid võita.Väga ekstreemne sõit ja püük aga kokkuvõttes igati rahul.Käidud,nähtud,saadud.Olgu olud millised tahes,kalal olles ikka juhtub 8-)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lõunapool lund veel nii palju,et teepealt kõrvale ei pööra ja parkimiseks kohta pole.Viimane lõik enne jõeäärde jõudmist oli selline liuväli,et kerget tõusu võttes oli kiirus 20 kilti tunnis,ratas käis ringi ja loodsin,et ehk piisab ühest katsest ja vedas.Jõeääres sai väga vaevalised paarsada meetrit läbi püütud,isegi üks enam-vähem kala oli otsas aga läks ära ja sellega hommikupoolik piirduski.Võiks nulliringi jutt olla aga kodupoole suundudes otsustasin teise jõe peal ka proovida,kus nädal tagasi käisin.Seal olud veidi leebemad ja oma jälgedes käimine.Üks kala kätte ja üks otsast äraminek,seega käsi kalane ja nulliring jäi ära.Veel nägin ühte üliagarat või ogarat konna,kes oli otsustanud kaldale ronida ja oli sinna loomulikult ära külmunud.Lumel oli ka mitmeid külmunud mesilasi ja kohaliku mesiniku käest kuulsin,et mis selle põhjuseks on.Nii,et kalal olles ikka juhtub.
T.H

Postitus Postitas T.H »

No kalal olles ikka juhtub,juba sõites keerlevad igatsugu mõtted peas,et mida vesi teeb ja millega püüki alustada jne.ja teel olles võib tulla üllatusi,selline mõnus huumor,esimesel korral pettis päris ära,nüüd juba ootad taaskohtumist.
20220305_161343.jpg
Nädalavahe oli tegus ja õpetlik ja just selle kandi pealt,et taaskord sain kinnitust eelnevalt kogetule.Teatud oludes käitub kala just nii ja kuna putuka hindamisel on kala jaoks kolm põhilist asja putuka suurus,putuka siluett ja putuka värvus,siis taaskord tõdesin,et võta või jäta aga see jätkuvalt toimib ja eri värvi sarnased putukad toovad erinevalt kala ja ka mustal ja mustal putukal on üüratu vahe jne.Selle räime lõugadevahel olev putukas oli laupäeval üsna tegus,pühapäeval tõi kaks kala ja "murdja"oli hoopis teine must.
20220305_135402.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Nagu arvata oli,pani nädala keskel olnud külm kalal suu kinni.Reedene käik oleks nulliringi jutt olnud,kui peale nelja tunni toreda nullitamise poleks toimunud esimene ja ka ainuke võtt ja kala käes.Nüüd läks soojemaks ja ka kala aktiivsemaks.Tänase päeva saagi üle kurta ei saa ja näha oli esimesi kevikuid ja ka mesilased on liikvele asunud.Õhus on juba kevadet.
20220312_151022.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Laupäeval torm,tuisk,rahe ja nagu üks sõber mainis,et käisin hullu panemas aga kalal olles ikka juhtub ja sai täitsa kena kala kaldale tõmmatud.Kala kõrvale täitsa normaalse putuka pilti ka aga vägisi tuleb tunne,et järgmise kala ja putuka pilt,kui üldse,siis tuleb need postitada lennundusvälise jutu alla.
20220326_121434.jpg
20220327_135803.jpg
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Pole väga pikalt siia kirjutanud, aga kalal olen ikka käinud. Kõigepealt sai veebruari alguses hooaeg avatud. Täpselt 10a tagasi sai lendõngega püüdmist alustatud ja siiani see hobi, mis paneb südame põksuma. Kingituseks väikesele juubelile õnnestus ka üks kena jõeforell saada..
jõekas.jpg
Täna aga käisin teist korda märtsis merekala jõel. Eelmine kord oli vesi täiesti kõrge ja "kohvi" ja polnud ühtki võttu. Täna sai see viga parandatud ja pildil olev toruputukas tõi kena merika. Oli selline ühe võtu päev, aga sellest piisas headeks emotsioonideks. Üldiselt mõtlen, et kuidagi väga vähe ikka on jutte kalalkäikudest. Arvestades palju siin liikmeid on, ei tahaks uskuda, et keegi püügil ei käi. Ma ise olen tagasihoidlikult 5 käiku sellel hooajal teinud ja nuriseda ei saa. Lihtsalt suur talv kestab veel paljudes kohtades ja nii jäätusid ka rõngad täna.
Merikas..jpg
TH.le ka tervisi lõuna osariikidesse. Seal vist juba sinililled?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mikk kirjutas: 31 Mär 2022, 19:56 TH.le ka tervisi lõuna osariikidesse. Seal vist juba sinililled?
No tervisi vastu ka ja sinililledeni veel aega,hetkel õnnitlen sellise koduaia õiekesega.Aga tore käik ja igati asine torune putuk ja loomulikult ka vahva kala ja muidugi laigin kogu komplekti ;)
20220331_181736.jpg
20220331_214250.jpg
Risto

Postitus Postitas Risto »

Mikk kirjutas: 31 Mär 2022, 19:56 Ma ise olen tagasihoidlikult 5 käiku sellel hooajal teinud
5 on juba kõva püükide arv. Ise olen ainult 2 korda see aasta jõe äärde jõudnud. Proovin äkki nv õnnestub kolmas kirja saada.
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Üleeile, täpselt enne "mõnusat" ilma käisin veel merekala jõe peal. Hommik soe ja vesi ideaalne. Kella 13 paiku hakkas siis vaikselt sadama. Suhteliselt püügipäeva alguses kohe kala otsas, kuid pääses minema. Ujutasin veel samas kohas, uskudes optimistlikult, et äkki ikka nii ablas, et võtab veel. Tänutäheks nägin ta vähemalt ära kui minu kaldasse putukale järgi ujus ja siis ümber keeras. Siis mõni aeg vaikus.. Jõudsin ühe käreda lõppu nn vaiksesse basseini. Käreda ja vaikse piiripealt ujutades käis õrn "tõks" läbi käe...kas kivi või oks..? Teise korraga sama trajektoor ja korralik pauk ridvast läbi, aga otsa ei jäänud. Päeva lõpuks -2 putukat põhja risusse ja kahjuks ka veteran, mis aastast 2012 karbis oli. Veteranist mälestus pilt ka. Pildil tegu sama jõelõiguga 2 aastat tagasi...
IMG_20200405_204913.jpg
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Täna oli võimalus kuni kella 13-ni püüda, siis kooli tütre arenguvestlusele. Vahtisin neid veetasemeid eile ja no kindel oli vaid see, et pikka sõitu ei jõua. Linna lähedale merekala jõele - oli otsus. Öösel kurask ärkasin mitu korda vihma pärast üles. Niimoodi pani vastu akent ja plekki. Hommikul oli korraks hetk, et no kuhu ma lähen sellise ilmaga. Sadas jätkuvalt. Ilmateade lubas, et jääb järgi ja teadsin, et nüüd mõnda aega niikuinii püügile ei saa. Ühesõnaga läksin. Ja no äge "kähkukas" oli. Kõigepealt üks võtt ja tühi haakimine. Siis kukkus telefon jõkke (õnneks töötab siiani). Seejärel üks väiksem kätte...edasi vaikust ja jõudsin samasse kohta, kus eelmine kord korralik võtt oli.. Alustasin optimistlikult...kohe jäin putukast ilma. Seda risu seal ikka jätkub. Esimese heitega kinni ja nuta või naera. Samasugune otsa ja uus heide. Veel kord ja veel ja pauh küljes. Seekord sain kätte. Siis pidin juba auto juurde minema - selleks korraks kõik. Putukast ja merekast ka pilti..
IMG_20220408_082131.jpg
IMG_20220408_104332.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mõned omapoolsed read kah Miku juttudele järgi,juurde,lisaks... Lõpuks saabus ka minu püügimaadele suurvesi.Kiirel ja arvestataval veetõusul on omad plussid ja miinused.Pole kõige mõnusam jõeääres toimetada aga nagu Mikul,nii ka minul on abiks toruputukad ja laupäeval õnnestus mõnede võttude kõrval ka üks kala kaldale saada.Täna võtsin vastu otsuse,et üritan kala saada sellise volliga,ja õnnestuski,kuigi oli selline ühe võtu päev.
20220410_174812.jpg
20220410_121306.jpg
Mis puutub aga Miku poolt mainitud "veteran"putukasse mis risusse jäi,siis nii on,et paljudel putukatel on oma lugu.Üldjuhul on see tähtis vaid putuka sidujale ja sellega püüdjale.Minu "veteran"on mul alles ja vees ei käi,sest jube kahju oleks sellest esimesest ilma jääda,ta on mulle palju kalu toonud ja seeläbi meenutab neid toredaid hetki veeääres.Pilti ka sellest esimesest,vanast-heast.
20220410_180011.jpg
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

"Veteranist" siiani kahju, oleks võinud midagi muud otsa siduda, no aga oli ju see parim valik too hetk :)
Käinud veel paar korda kõrget vett trotsimas. Laupäeval sai jälle torukaid ujutatud ja päeva ainuke võtt ja kala ka pildil. Seekord sai ikka väike võitlus ka maha peetud :) Üllatus oli suur kui pärast 5-te tundi püüdmist selline kala otsa tuli. Pidin riskima ja teda jõuga kinni hoidma, sest risu oli ümberringi. Konksu üks haru oli üsna sirgeks väänatud. Muidu enamus päeva oli totaalne vaikus, aga koju sõites olid emotsioonid laes.
Võitleja.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

On olnud põnevad ajad.Kalale minnes võib kohati juhtuda nii.
20220416_160800.jpg
Käes on ka see aeg,kus sellistel tegelastel käed,jalad oma tegemistega tööd täis ja pole midagi parata-tuleb oma koormat kanda.
20220421_171851.jpg
Kogu aeg päike ja päike... mitte,et mul ilusa kevadilma vastu midagi oleks,lõpuks saabus aga ka see oodatud hetk.Vesi parima kõrgusega,selge,ilm pilves,+4 ja vihm,tuul,kala julge ja aktiivne.Endal oli olemine küll üsna kõle,kuid jõeääres toimuv kaalus selle pisikese ebamugavuse üle.Mul pole sellise püügi,nagu CR vastu midagi ja olen seda teadlikult palju kordi teinud.Täna oli aga parim ilm sellise lõheputuka,nagu RC kasutamiseks ja sai kala ka koju võetud.#3 spey konksule seotud RC mahtus kaladele lõugadevahele nii ilusasti ära,et ainult putuka pea ja lips oli näha.
20220424_125024.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Konn teise konna seljas ühel põhjusel, see tegelane haugi seljas teisel põhjusel.
m90.jpg
m93.jpg
Vasta