Kalal olles ikka juhtub.
Kalal olles ikka juhtub.
Kalal olles juhtub igasuguseid asju.Veidraid ,vahel lausa jaburaid juhuseid,kuid need jäävad pikaks ajaks meelde ja meenutades toovad alati muige näole.Siin võiks neid seiku ka teistega jagada.Ükskord haugi püüdes ründas suurt 4/0 konksul haugiputukat turb ja suutis selle ära rabada ning ilusasti konksuotsa jääda.See püügipäev ei unune mul kunagi.
Re: Kalal olles ikka juhtub.
Mul oleks kah üks selline päev pakkuda.
Eelmine aasta, solberdasin mingi nümfiga ja kasutasin oranži tainast "korgina". Mingi elukas rabas tainast. Viskasin nümfi uuesti vette, jälle sama asi. Vahetasin lipsu ruttu teise vastu, mille otsas oli eredamates värvides putukas ja kohe oli ka kala otsas - harjus. Kahjuks pilti ei teinud aga jõkke tagasi ta läks.
Eelmine aasta, solberdasin mingi nümfiga ja kasutasin oranži tainast "korgina". Mingi elukas rabas tainast. Viskasin nümfi uuesti vette, jälle sama asi. Vahetasin lipsu ruttu teise vastu, mille otsas oli eredamates värvides putukas ja kohe oli ka kala otsas - harjus. Kahjuks pilti ei teinud aga jõkke tagasi ta läks.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Ma sain kunagi augustikuus emajõelt kärevere silla juures ca kella 4 ajal päevl rapala deep runneri otsa 1,8 kg turva. No ei olnud väga väike lant 

Haugipüügi käigus trehvab koos haugiga teinekord lante ka kaaspüügina.
Pool tundi enne selle haugi kättesaamist kurtis üks kalamees,et veidi aega tagasi viis haug tal just selles kohas, kus ma püüdma hakkasin,hea saarlaste valmistatud "kiirabi"värvides landi minema.Ju oli sellel haugil kõht ikka väga tühi.
Pildiloleval haugil põse peal lant ja putukas kõrvuti.Püüdsin woollyga forelli ja korraga oli kala otsas.Kala polnud kuidagi nõus pinda tulema ega ennast näitama.Arvasin juba,et nüüd on otsas see "elu kala".Siis aga nägin,et forelli asemel oli hoopis haug.Kuna putukat lõugade vahel näha polnud siis ei paistnud erilist lootust kala kätte saada olevat,lips oli 0,21.Kuna mingi ime läbi lips pidas,siis õnnestus haug lõpuks ka kaldale saada.Kaldal lipsust kinni võttes see katkes ja kui putuka kättesaamiseks haugil lõuad avasin,siis nägin tal kurgus kõrvuti oma putukat ja seda lanti.
Haugipüügi käigus on olnud juhuseid,kus suurt haugituusti on rabanud ka forell,see on pakkunud unustamatuid elamusi.
Turvapüügi käigus olen mitmel korral näinud latikaid ujumas.Läbi aastate olen suutnud välja meelitada viis võttu.Kolmel korral olid vaid võtud,kahel korral on kala otsa jäänud ja üks neist läks otsast ära kaldaääres ja teine õnnestus kaldale saada.Putukaks oli hirvekarvast mudler ja latikas läks suitsuahju.
Latikapildi peale ei oska muud öelda, kui et kas sul putukaga saadud linaskipilti pole ve ?
Osaval kalamehel on alati õnne.
Latika vastu pole mul küll midagi panna.
KÕVA!

Ma peaks vist endale teema tegema: Kalal olles ikka ei juhtu
Ok kord juhtus, püüdsin Haveni sadamast ahvenat, midagi saingi, ja siis tuli mingi valgete sokkidega mees ja lubas mulle molli anda, kuna ma peksvat oma putukaga ta paadi puruks. Nöör pidi ka tal ümber kruvi keerduma. Siis läks oma koerakesega kaatrisse ja suundusid merele tšillima, pakkisin asjad kokku. Teinekord üritas üks vanamutt mind jõkke visata, tema territoorium, tegin sellest video ka aga ei hakka postitama, pärast ei võta mind keegi enam tõsiselt.

Äkki keegi tunneb toki ära, minu oma see pole
Kumba tokki sa mõtled? Parempoolne kõverik on Anguis fragilis,sauruste ajast ja vasakpoolne ei jää palju maha.Scierra HMX - WF5 kassetika rulli ja DT nööriga,toodeti kunagi ikka häid asju 

Ma loll mõtlesin, et see kõverik on sgagit heitepea.
Sepaonu peaks seda jaanipäevast lund vist mäletama küll?
Saab ju meelde tuletada

https://youtu.be/OWfVA-QjHqg
Seda arvasin peale reisi ja ka praegu, et kuigi kalad olid kadunud
oli see üks eredamaid loodusreise kõigi kalareiside hulgas.
Kunagi küsisin ühele üritusele suunduva sõbra käest,et kas läheb viinavõtmiseks?Sõber vastas,et ei tea veel,et head viinavõtmist ei saa ju planeerida,et kõik sõltub seltskonnast.Minuarust on kalapüügi ja reisimisega sama lugu,et kõik oleneb seltskonnast ja õnneks on inimesi,kellega oled iga kell nõus midagi ette võtma.
Selline päev siis,et läksime sõbraga forelli püüdma.Talvine aeg,nagu praegugi.Sain kätte vikri ja mingitel meestel oli kartulikotitäis tuura välja tõmmatud,kinkisid ühe mulle ja teise sõbrale ka.
Depressiivsete talvepiltide tasakaalustamiseks üks südasuvine pilt samalt maalt, kust tommi lumepilt. Sellist pilti vaadates looduses mõmisesin rahulolevalt, et mul kaks rida teie koopiaid karbis olemas.
Kui talvepildid depressiivsed,siis mul suvepilte ka.Selline suvine vikker,hea võitleja kuigi ilma sabata,ei saanud arugi

Tasakaalustan suve ja talvepilte ühe sügisepildiga, soomes enne jääd kahe jõe suubumise sisenurgast madaliku pealt. Käepidemest pikem.
Kohalik tõeline röövkala,putukast kordades pikem.
Mõnikord kohtab jõeääres selliseid putukaid.
Kade peal selle rullisuuruse sitika pärast. Ennegi näind seda ja huvitav, et ikka kade peal. Panen kiusu pärast ühe piletita reisija , ehk jänese pildi.
Tavalisemaid asju juhtub kah merel, et lihtsalt veab ja saad kobedale kalale pihta.
kuigi vahest on see arusaamatu, kust kohast ja miks