Jõekad ja merikad 2020/2021
Jõekad ja merikad 2020/2021
Päeva ainuke huviline, tundub merikakonn, ca 40 cm. Kaks korda togis kolmandaga võttis ära.
Re: Jõekad ja merikad 2020/2021
Näib,et kellelgi on täna õnne olnud
Merekala küll aga kuidagi pisikese võitu ja kõhnakene ja putukas lühikesel konksul ja putukas liiga kollane ja ... oeh 

See on nagu see ülevõimendamise trikk, teed maksimaalselt kollase putuka, kollasel konksul, kala mõtleb see on nii üle võlli, et see võiks samahästi lilla olla. pohhui võtan ära, amps, pljaat!
Vaidlen tuliselt vastu, see on tegelt suur kala, väga suur, peipi tint on väike kala.
Vaidlen tuliselt vastu, see on tegelt suur kala, väga suur, peipi tint on väike kala.
Kollane putukas,kollane konks,üle võlli ja lilla - tõeliselt üle võlli ja lilla on see kollane nöör 

Mul läks see putuk täna minema, seon uue ja nimeks panen B hepatiit!
Mina, nagu ma jällegi rõhutan, olen tegudeinimene, kaks päeva veetsin väljas, esimesel päeval liigutas minu kõrval krt teab kas merikas või lõhe, aga pani sellise paugu, et jää augu servas käis tükkideks, vbolla oli mingi lollakas närvihaige või puhastas ennast kaanidest kurat teab, sest ma parajasti kükitasin 10 m kaugusel ja vahetasin vaikselt putukat, kätte sain päeva jooksul aind selle:
Järgmisel päeval oli juba kõvem päev, kolmanda heitega mölakas:
Mölakas oli täpselt 26 cm pikk.
Pole paha tegudeinimese kohta.
Järgmisel päeval oli juba kõvem päev, kolmanda heitega mölakas:
Mölakas oli täpselt 26 cm pikk.
Pole paha tegudeinimese kohta.
Püügipäeva algus oli täna väga ilus,ilm hea,vesi jääst vaba ja hea ja esimene kala kah käes,ehk pinged maas ja edasi sai ainult paremaks minna.
Ja mis seal salata,edasi läkski järjest paremaks.Kala võttis veel ja veel ja iga järgmine kasvatas ka pikkust juurde. Üks tundus juba päris korraliku poisina,ei tahtnud kuidagi käredast välja tulla,aga kui ära nägin,siis sain ka põhjusest aru.Pildil on näha,millisest kohast konks kinni on.Re: Jõekad ja merikad 2020/2021
Aga kus?
Ma küsin, sest minu jaoks on see kõik suht uus teema ja tahaks teada jõgesi/randu, kus on mõtet käia.
Mujal maailmas ei ole ma seda paanilist hirmu, nagu Eestis, et teine tuleb ja võtab mu kala, eriti märganud.
Milles asi?
Ma küsin, sest minu jaoks on see kõik suht uus teema ja tahaks teada jõgesi/randu, kus on mõtet käia.
Mujal maailmas ei ole ma seda paanilist hirmu, nagu Eestis, et teine tuleb ja võtab mu kala, eriti märganud.
Milles asi?
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Kas sa iseseisvalt ei leia jõgede nimesi, kus jõeforell/meriforell elab ? Järva jõed lisakaardil nimetatud, merikaga sama, kõik jõed, kus spinna ja lennukas ainult lubatud netis olemas. Jubedalt tahad jõenimesi kalameeste teksti seest leida, siis võibolla mingi suurema liiklusega koht, kalaportaal ja jõeforelli hooaeg aastakäikude kaupa seal, ma ise pole lugenud seda aga arvaks, et ju seal leiad ka arutelu, kas peab või ei peaks jõgede nimesi nimetama.
Minu enda seisukoht on ühene - mina netti ühtegi oma kalakohta ei pane, telefonis mõtlen ka pikalt, et kellele öelda, see mis ma kuulen, kus keegi teine käis, seda infot kolmandale edasi ei anna aga ma olen vahest öelnud, et ma tean, kus ta käis aga ei ütle, kõlla ise, kui tahab, siis ütleb sulle.
Netis kiitlemisega juhtub tavaliselt nii - pane kena kala ja jõe nimi(koos lõigu kirjeldusega) netti ja kaldad trambitakse mustaks, kohalikud elanikud aetakse tagajalgadele, sõidetakse üle orase ja heinamaa, tekib prahti ja jõe ääres tore olla pole, kes tahab sinuga jubedalt rääkida, kes ei vasta terele möödaminnes, näed kõik kalapüügistiilid ära ja see olukord kestab senikaua, kuni põhimass nendest, kes ei oska ühegi jõe peal käituda väsib ja hakkab jahtima uut nime netist. Jäävad need, kes oskavad püüda ja nende hulgas võib ka mõni ahne olla, kes hõrendab liialt seda jõge, kõik kotti, mitte midagi mõõdus tagasi ei lähe. Lõpuks 1-3 aastaga on see jant vaibunud.
Nagu mulle üks kogenud spinnamehest forellipüüdja kunagi telefonis ütles, et isegi kõvad püüdjad, kes 100% saavad aru, et pildil olnud forelli ei saa teist korda püüda ja loogika ütleb, et teist samasuurt seal kõrval pole, no ikkagi, pildipaneja näeb järgmisel laupäeval seal truubi peal nelja "lisaautot"

Pole mõtet seda nimetatud paanikaefekti tekitada, kui kõik iseseisvalt teevad omi valikuid, siis niivõrd-kuivõrd jaguneb kogu see kalameeste hord ühtlaselt ära v.a. võibolla päevikuajal, kui mõnel jõel on lihtsalt liiga palju neid tarku, kes teavad, et nüüd on paras aeg + need, kes ainult päevikuajaks lendõnge kapipõhjast välja otsivad.
Õnneks omal jõekas vaid üks liik teiste liikide seas, mida püüda, kõike, mis pole jõekas/merikas saab täiesti stressivabalt üksinduses püüda.
Osaval kalamehel on alati õnne.
SIIT EI VIITSINUD ENAM EDASI LUGEDAsepaonu kirjutas: ↑27 Veebr 2021, 00:21Kas sa iseseisvalt ei leia jõgede nimesi, kus jõeforell/meriforell elab ? Järva jõed lisakaardil nimetatud, merikaga sama, kõik jõed, kus spinna ja lennukas ainult lubatud netis olemas. Jubedalt tahad jõenimesi kalameeste teksti seest leida, siis võibolla mingi suurema liiklusega koht, kalaportaal ja jõeforelli hooaeg aastakäikude kaupa seal, ma ise pole lugenud seda aga arvaks, et ju seal leiad ka arutelu, kas peab või ei peaks jõgede nimesi nimetama.
Minu enda seisukoht on ühene - mina netti ühtegi oma kalakohta ei pane, telefonis mõtlen ka pikalt, et kellele öelda, see mis ma kuulen, kus keegi teine käis, seda infot kolmandale edasi ei anna aga ma olen vahest öelnud, et ma tean, kus ta käis aga ei ütle, kõlla ise, kui tahab, siis ütleb sulle.
Netis kiitlemisega juhtub tavaliselt nii - pane kena kala ja jõe nimi(koos lõigu kirjeldusega) netti ja kaldad trambitakse mustaks, kohalikud elanikud aetakse tagajalgadele, sõidetakse üle orase ja heinamaa, tekib prahti ja jõe ääres tore olla pole, kes tahab sinuga jubedalt rääkida, kes ei vasta terele möödaminnes, näed kõik kalapüügistiilid ära ja see olukord kestab senikaua, kuni põhimass nendest, kes ei oska ühegi jõe peal käituda väsib ja hakkab jahtima uut nime netist...
Küsisin ja sul läks sitt kohe keema, nagu ma tuleks traktoriga su "salajasele" kohale kaapekaid tegema.

Kuna see lendõnge teema on minu jaoks suht uus, siis ma pole sellist jõge isegi näinud, mille kaldal poleks radu sisse trambitud.

Jah, täitsa nõus, et maa on lollpäid, russe ja igasugu muulasi servani täis. Kurb lugu on aga see, et suur osa neist läbustavatest lollpeadest ja röövpüüki harrastavatest töllidest oleme "me" ise.
Need lollpead on tegelikult vaid köömes. Puid täis langetatud jõed (koprad ja lageraie), kus kala üles ei saa, on palju suurem jama ja kaigas kõigi kodaras. Mine anna parem nendele maaomanikele ilusa kasest malakaga pasunasse, kes lasevad jõgesi umbe. Tead küll, kus 1 km peale on 50 tammi.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Ega küsimuses pole midagi halba, aga kirjalikus vastuses oleks, foorumit loeb suvaline läbiastuja ka, käin kalal omaetteolemiseks, ei taha ka jõe ääres, oma lemmikkohtadel ridvamerd kohata. See kohtade otsimine on ka tegeld osa protsessist, aeganõudev ka, hea koht ei hakka enne tööle kui see selgeks saab, mõttes, et püüad madala veega, vaatad põhjaprofiili, otsid veealuseid kive jne, pärast kõrgema veega veidi juba ennustad natu, kus kala istuda võiks, päriselt selgub see püüdes, igapäev ei toimugi midagi, siis jälle toimub ja nii ajapikku saab jõelõik selgeks, lõpuks oled tark lähed kohale ja kui kiirem on püüad ainult need magusad kohad läbi ja tõenäolselt saad mingit kala ka. Ma olen T.H taga heas, aga mulle võõras jõelõigus püüdnud küll, T.H saab kontakt kontakti otsa mina ei saa, typish, üks tunneb olusid, teine mitte, seega sellest hea kalajõe kättenäitamisest pole suuremat kasu ka 

Jep, nii on. Meres sama lugu. On käiguteed mis toimivad, seal kõrval võid nädalaid nullitada, mõni ehk eksib vahel ära. Põhjareljeef, kui kivine on, millised hoovused, vee temperatuur, tuul, pilvkatte olemasolu, vee läbipaistvus...jne jne. ja ikkagi vahel töötab kõik vastupidiselt. Esimene tööriist enne kuhugi minemist on kaart ning sellelt potensiaalsete kohtade otsimine, kuidas tuuled ja hoovused konkreetsel kohal toimivad. Madala veega enda jaoks kaardistamine, kuidas turvaliselt vees liikuda ja kuidas teatud kohta üldse jõuda. See võtab sama või ka rohkema ajahulga kalastamise endaga ning võin käsi südamel õelda, et ma ka nn ´´oma spot´e´´ei reeda, miks peakski. Samamoodi võiks ju iga talumees oma töö ja vaevaga saadud saagi mõnel sügislaupäeval turuvärava eest niisama laiali jagada, ühes detailse infoga millal ta seda külvas ja kuidas hiljem protsessile lähenes.
Tasub kõik jutud lõpuni lugeda, mõnel puhul ka kaks korda, mitte poole jutu lugemise pealt hakkama mingeid järeldusi tegema.
Mina arvan, et kõik need, kes loevad, kuulavad ja vaatavad tähelepanelikult ja iseenda tegemiste ja iseendaga tegelevad kogu aeg õpivad püüdma. Mina käinud T.H juures, et kle ma lollike, näita kuidas püüad ja püüdnud siis samamoodi, nagu sa kirjeldad. Praegu vast soovitaks teistele(või iseendale tagantjärgi), et ära püüa üldse ise, käi ainult prsetaga ja vaata ja ürita aru saada

Merest püütud lennukamerikate pilte vaataks hea meelega.
Kirjutasin ka pika jutu,nagu selgub,siis pikk jutt on selline teistmoodi jutt ja ei hakka postitama.Kes tahab millestki aru saada,siis kõik võimalused selleks on olemas.Saab otse küsida,saab ka salaja küsida,aga kõigepealt peab see küsimus tekkima.Kui küsimusi ei teki,siis on kaks varianti,et kas ei tea üldse midagi,või on kõik absoluutselt selge.Päris elus jääb enamasti asi nende kahe võimaluse vahele.Olen siin vihjeid jaganud kuhjaga,üks tänane veel.Kes kuidas seda võtta tahab,kas väikese kalaga eputumisena,kas väikese kala piinamisena pildi pärast või näeb vihjeid kala moka küljes ja vihjed ei seisne ainult putuka värvides

Lõpuks üle pika pika ootamise sai jõeforelli püüda. 8 kuud ja päevi peale oli viimasest korrast möödas. Päev oli emotsioone täis. Kõigepealt tegu, et ligi jõele saada..auto korduvalt kinni. Seejärel ootatud kõrge vesi, kiire vool ja mõnusalt heina jões. Samuti parvetasid jäätükid iga natukese aja tagant mööda. Päike paistis ja tuul oli kohati üsna tugev. "Hea, et #8 võtsin", mõtlesin endamisi. Kõige "nautitavam" oli see kui lumekoorik enam ei kandnud ja jalg iga sammuga läbi vajus... Alguses oli vaikne, siis aga hakkas juhtuma.. Mõned klõpsud ka siia juurde. Putuk, mis kaladele meeldis on pildil kenasti näha. Mõnus õhetus siiani näos. Nüüd võib nädala tööd teha ja siis kindlasti uuesti kuhugi..
Tänase päevaga igati rahul.
Kolm päeva hiljem siis täpselt samas lõigus.. Veetase grammi pealt sama kõrge - ei ühele ega teisele poole, ilm plussis...võiks ju toimuda, arvestades veel viimaselt käigult saadud elamusi..
...aga hoopis teine mäng. Hakkasin püüdma sama rakendusega nagu eelmine kord lõpetasin. Ülesanne number üks, saavutada õige sügavus. Vesi ikka kõrge ja tumeda poolne, sisse segatud heina ja muud ollust. Aga võib olla vaid veidikene puhtam..
Öö oli ilmselgelt olnud krõbe, koorik kandis ja kraavid jääs. Tee oli samuti libe kui kurat.
Eks siis püügile. Heide heite järel, meeter meetri haaval...ei midagi. No tean ju seda lõiku, tean, kus nad istuvad...mis valesti? Kõik ju peaks sobima..
Millal tulevad kahtlused? Peale 30 heidet, peale 2 tundi nulli...ehk ikka putukas pole õige, ehk ei saa sinna kuhu vaja ehk siis täpselt nina ette.. Proovin välistada õnne faktori ja läheneda ikka teaduslikult. Kala saamine on oskuste ja vilumuste ning kogemuste analüüsimisel saadud tulemus..mitte õnn...mõtisklen nii.. ja siis ühe ujutamise lõpus tõstan ridva ja kala istub otsas. Ahh nii, siis selline päev! Ja nii oligi. Võtud ime õrnad ja vaevu tuntavad. Kala oli mõne päeva tagusega nagu unes. Aga siiski õnnestus mõned ära konksutada ja tühja haakimisi oli ka..no lihtsalt ei jäänud külge. Püüdsin täna ka pikalt torukatega, millel ka üheharuline konks sabas ja kolistasin nendega mööda põhja ja risu aluseid. Kindel on see, et esimesel võimalusel uuesti!
...aga hoopis teine mäng. Hakkasin püüdma sama rakendusega nagu eelmine kord lõpetasin. Ülesanne number üks, saavutada õige sügavus. Vesi ikka kõrge ja tumeda poolne, sisse segatud heina ja muud ollust. Aga võib olla vaid veidikene puhtam..
Öö oli ilmselgelt olnud krõbe, koorik kandis ja kraavid jääs. Tee oli samuti libe kui kurat.
Eks siis püügile. Heide heite järel, meeter meetri haaval...ei midagi. No tean ju seda lõiku, tean, kus nad istuvad...mis valesti? Kõik ju peaks sobima..
Millal tulevad kahtlused? Peale 30 heidet, peale 2 tundi nulli...ehk ikka putukas pole õige, ehk ei saa sinna kuhu vaja ehk siis täpselt nina ette.. Proovin välistada õnne faktori ja läheneda ikka teaduslikult. Kala saamine on oskuste ja vilumuste ning kogemuste analüüsimisel saadud tulemus..mitte õnn...mõtisklen nii.. ja siis ühe ujutamise lõpus tõstan ridva ja kala istub otsas. Ahh nii, siis selline päev! Ja nii oligi. Võtud ime õrnad ja vaevu tuntavad. Kala oli mõne päeva tagusega nagu unes. Aga siiski õnnestus mõned ära konksutada ja tühja haakimisi oli ka..no lihtsalt ei jäänud külge. Püüdsin täna ka pikalt torukatega, millel ka üheharuline konks sabas ja kolistasin nendega mööda põhja ja risu aluseid. Kindel on see, et esimesel võimalusel uuesti!

Täna oli vägev päev.Hommikul päike,kaldaääred öisest külmast jääs.Päevapeale hakkas jäätükke ujuma ja tuult tegema,taevas läks järjest pilvisemaks ja hakkas sadama.Mida aeg edasi seda kõvemaks tuul ja tuisk läksid.Ühesõnaga ilm polnud nõrkadele.Vaatamata kõigele oleks peaaegu kaks kala kätte saanud,kui nad oleksid otsa jäänud 

MIna sain miski 7 tükki. Mõõdus pold neist ykski.
Siis läks küll kehvasti,need mis mul otsa ei jäänud, olid mõlemad mõõdus mis mõõdus 

Mul ka kõik mis ära läinud on mõõdus, kunagi ei ole teisiti 

Mina selle hämamisega kaasa ei tule.
Ma olen täpsuse ja korra armastaja.
Mul täpne massin kah. Kalade mõõtmisega pole aega tegeleda.
Sellist arvestust, et kes kahvani ära tulid ja kes vabastasid ennast ise pole mõtet pidada.
Mina loen kontakte. Niikui toks käib, kohe muljun lülitit.
Pole pärast mingit susserdamist, et äkki seitse või umbes kümme.
Põhjakontaktid loen ka sisse.