Nulliring

Kasutaja avatar
muruvana

Nulliring

Postitus Postitas muruvana »

Head on need päevad kui kala jätkub kottipanekuks, tagasi laskmiseks, või konksu otsast lahti pääsemiseks. Aga vahel, ja vahepeal järjest kohtab nullipäevi, jäägu need nullid siis mille iganes taha. Üks sõber ütles endale alati lohutuseks, et tühjad päevad tuleb ka täis püüda, et need esimese hea päeva saabudes unustada. See on siis nulliringi teema ja teen ise otsa lahti.

Eile, 10 oktoober 2020. Saaremaale. Eelmisel õhtul näitas kohalik ilmateade õhurõhu püstloodis tõusu, samas lubati tuult 2.5 - 3 m/s. Kõik ette nagu halb unenägu, aga mida sa teed, kui sul on see üks päev, et kas lõpetad selle vee peal nulliga, või kirjutad selle nulli endale kodus istudes? Ikka esimene, öösel 4 tundi und, kohale jõudes oli meri plekk, päeval kohtas pisikest virvendust, siis plekk, plekk, plekk. Mitte võttugi, mitte järgi ujumistki. Mina lennukaga, poeg kõrval spinnaga. Ta proovis oma landikarbi uhkemad asjad läbi, siis küsis soovitust, vastasin, et plekiga pane plekk, mida sa üle mõtled. Poiss pani valge pleki otsa ja kolmanda viskega oli tal 2,5 kg haug. Lõin õhtul kõik kokku, küte, piletid, seljankad laeval, kohvid, tagasitulles praed ja kokkuvõttes jäi tunne, et jäin ikkagi plussi, kodus söön ka, 4 korda päevas, tellin igavusest internetist karvu ja sulgi ja siis pärast süütundest annan naisele raha.
T.H

Re: Nulliring

Postitus Postitas T.H »

See on ilmselt õige tunne,Olavi,et jäid kokkuvõttes plussi.Nullitamisel on kindlasti omad plussid olemas.Kõigepealt ilus päev looduses,ootused ja lootused.Mõte tõõtab ja meeled on pingul,sest päeva päästja putuka ja kala leidmiseks jääb aega üha vähemaks ja vähemaks ja kui seda putukat ei leiagi või kala ei saagi,siis jääb koju sõites alati midagi kripeldama,mis kisub samasse kohta tagasi ja võibolla jälle nullitama...
Kasutaja avatar
muruvana

On jah Tom, mind kogu see lennukateema on kuidagi pingutama sundinud, see, et ei oska, alati ei tule välja, ei saa aru, see tekitab pigem tahet juurde. Ma tean päris paari teemat mida ma valdan ja lendõngepüük veel niipea nende hulka ei kuulu. Aga sellegipoolest on rõõm tagasi, on siis parajasti kala või mitte.
Kasutaja avatar
muruvana

Nulliring suuremat sorti miinusega

Vabandused, aga tänasest olen ametlikult röövpüüdja. Samas ka tõenäoliselt hooaja kõige lollim röövpüüdja, kuna tegelesin sellega suht avalikus ja rahvarohkes kohas, täpsemalt Pirita teletorni all. Otsisin eile kohta kuhu kalale minna, kuidagimoodi suutsin välja lugeda, et Pirita praegu keelu alla ei käi, täna testisin seal rahulikult uusi lõheputukaid, siis panin haugika otsa ja pildilolev kalagi näitas end kohe. Siis oli korraga keskkonnaamet kohal, pool tundi tõsisemat juttu ja siin ma nüüd olen nagu olen. Midagi nagu öelda ka pole, vabatahtlikud tegid oma tööd, keskkond oma, alati olen neid ja nende tegevust respektind, ei ole teist tunnet täna ka. Nagu tavalise röövpüüdja jutt tuli, ei teadnud, ei kuulnud, kogemata tulin üle põllu, ei tea kuidas see õng sealjuures näppu jäi.
oops.jpg
oops.jpg (611.38 KiB) Vaadatud 5829 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Olavi Ruitlane kirjutas: 14 Nov 2020, 21:01 kuidagimoodi suutsin välja lugeda, et
Ega lugemine pole kirjutamine 8-)
Uisapäisa tormamise eelseks kontrolliks on selline koht olemas
https://pump.reach-u.com/kalandus/public/
keegi kunagi midagi mainis, et agavat seal pole seda või toda
ma ei mäleta mida, laias laastus kõik toimib seal, ma
kalavärgenseid pole vaadanud sealt liiga tihti aga muid kaitsealade
värke küll.
piirangud.jpg
piirangud.jpg (298.13 KiB) Vaadatud 5821 korda
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
muruvana

Nojah, eks tagantjäreletarkus ole ka tarkus, kahe nädala pärast näeb palju õppemaksu võetakse.
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Mulle meeldib see teema, on kuhu kirjutada kui selline ilus "0" päeva lõpus vastu vaatab. Eile käisin haugipüügil ja ilmateadet vaadates, olin positiivselt meelestatud. Üle pika aja kalale ja see ärevus ja ootus.. Hommikul kui linnast välja sõitsin näitas auto 4 kraadi sooja. Külastasin ühte Virumaa järve ja mida lähemale sihtkohale, seda madalamaks läks temperatuur. Teed libedad ja lõpuks kuvati ekraanile temperatuuriks -1. No kurat mõtlesin, päike hakkas ka tõusma ja heinamaal oleks nagu kulupõleng olnud..selline paks udu.
Aga...kui lõpuks paadiga järvele jõudsin muutus kõik poole tunniga. Tõmbas pilve, tõstis tuult ja hakkas sadama. Ja nii kuradi rõske ja külm oli. No võitlesin mehiselt nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Kui ikka 2 tundi polnud midagi juhtunud, hakkasin aimama juba, milliseks päev kujuneb. Näpud olid nii kohmetunud, et nöör kippus käte vahelt libisema. Nina otsas oli koguaeg tilk ja iga sektor oli tõeline katsumus. Aga tuldud oli, päevi valida ei saa ja andsin parima.
Mingil hetkel märkasin kaldal paari jalutamas. Mõtisklesin, et näe hoolimata vihmast leitakse ikka tee loodusesse. Püüdsin seal 50 sammu kaldast ja kui uuesti pilgu kaldale suunasin, nägin ,et kurat naine võtab riidest lahti...no ja mõlemad võtsid. Ulpisid seal nagu Aadam ja Eeva valged tagumikud nagu metskitsedel välkumas. Kurat no mul hakkas veel külmem...ei lasknud ennast häirida ei nemad, ei mina - püüdsin sektori kenasti lõpuni ja siis kaldale ning koju. Kodus tegin sauna ja mõtlesin päevale tagasi - ei olnud see esimene ega viimane null. Ootan juba järgmist käiku.
Hetke pärast oli juba tuul, pilved ja vihm...
Hetke pärast oli juba tuul, pilved ja vihm...
2.jpg (467.81 KiB) Vaadatud 5773 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Mõnus jutt. Nagu midagi ei ole päevas ja sis tegelikult nagu on jälle kõike ja rohkemgi :) Hea seegi, et sa alasti naisest pilti ei teinud.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Laupäev lubas kõike ideaalselt,miinust ,tuult jne.Valitud haugijõgi,Pedja,oli üle kallaste,kõik näis nullitamiseks super ja päev hakkas juba lõppema,kuid siis ta tuli.Ära ka otsast ei kukkunud,igavene nuhtlus selline,rikkus ilusa päeva ära.Nüüd ootab külmikus praadimist.Täna,pühapäeval see-eest,täielik nauding!Mitte ühtegi võttu,täielik vaikus.Ühtegi sööstu,täielik kooskõla loodusega,oma mõtetega eemal olemine,mediteerimine jne.
heitmise paradiis
heitmise paradiis
DSC_1481.jpg (125.53 KiB) Vaadatud 5745 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Ilus koht püüdmiseks. Mõtlen endale ka homseks äkki mingi tallinnalähedase nullika välja, kapp süüa täis, no ei ole ka auku kodus kuhu see kala toppida.
Kasutaja avatar
muruvana

No tuli ära jälle null! Aga kui koju oleks jäänud oleks miinuses!
Kasutaja avatar
muruvana

Mõtlesin, et niisama tiir Pirtal, a siis tuli Juss ilusaid pilte tegema. Ajasime tarka juttu. Lolli ka. Leidsime, et kuigi elu on üürike on meil siiski veidi aega teineteise jaoks.
tali.jpg
ha_

Postitus Postitas ha_ »

Peab vist maale sõitma ja ridva ära tooma. Null on parem kui "-"
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Kasutaja avatar
muruvana

Yeees!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Tegelikult polnud nii ilus, pilt valetab, enamus aega sadas vihma ja vahepeal lund kah aga vähemalt konkreetne pluss.
Vesi oli kooreta viljakohvi värvi, sodi tuli allavoolu mõistlikuse piires. Kuna ma ei tahtnud ühelegi kalaliigile eelistusi teha, siis
kaks putukat juhtme otsas, silikoonidildo ahvenale ja puruvanalarva särjele. Mõlemad on mõtetud tüübid, ei realiseerind seda
võimalust ära. Kuigi üle poole tunni pole vaja kalade meeleolu uurida olin peaaegu kolm tundi jõe ääres.
v38.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Teeme rahval tuju heaks :D Täna sai mõnuga nullitatud,ei ühtegi tõnksu ei põnksu.Vesi tõusnud,hägune,kogu püügiaja vihm,mida veel tahta.Ainukesed jäljed enda omad eelmisest korrast aga vee tõusuga oli vahva vaadata, kuidas eelmise käigu jäljerida kadus vahepeal vette,tuli veest kaldale ja kadus jälle vette jne.Aga käiguga rahul,kala külmikust ahjus,varsti saun valmis,mida veel tahta - ahjaa,külm õlu ka ootel ;)
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Tegin täna selle aasta esimesed heited meres. Vesi kõrge, sinakasroheline ja suht-koht läbipaistmatu. Tuul vingus lääne/loode suunalt ja puhus ühtlaselt justkui ventilaatorist...temperatuur, nii õhus kui vees paari kraadi juures. Nulliring aga tore oli siiski ja päeva lõpuks tuli isegi päike pilvekardina tagant välja.
Risto

Postitus Postitas Risto »

Eile sai ühe nire peal käidud. Kohale jõudes ilm pilves ja tuulevaikne. 10min sai püüda, 15min hiljem tõusis tuul ja umbes 20min hiljem seadsin sammud autopoole, sest oli juba torm ja oksad lendasid. Nulliring.
20220225_135547.jpg
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Käisin eile Tallinnast läänes. Alustasin Suurupi alt ja lõpetuseks vantsisin Vääna supelusrannani. Varakult kohale jõudes olid miinuskraadid ikka tunda ja oh imet, öösiti teeb viimasel ajal niivõrd korralikult külma, et merevesi oli jääsupiks muutunud. Kaugemad kivid kuhu peale tahtnuks end upitada olid paksu jää all ehk siis see variant jäi ka ära. Egas muud, otsisin vaba vett ja kui seda leidsingi siis pikalt seal mulistada väga ei tahtnud. Muidu täitsa tip-top, ilm oli ilus ja väike metsaalune matk ka tore, muidu aga null...

Sattusin ka korraks nõiametsa, viimaseid õnneks/kahjuks ei näinud :)

unnamed-15.jpg
Risto

Viimane nädalavahetus, et forkat püüda. Võtsin siis sõbraga ühe tiiru ette ja käisime uut lõiku avastamas. Kala ei näinud aga ilusa lõigu leidsime kus võiks kala olla - kärestikud ja sügavamad augud. Järgmine aasta kindlasti tagasi. Homseks üksi üks tripp plaanis, eks näis kuidas sellega siis läheb.
Risto

Risto kirjutas: 10 Sept 2022, 22:23 Viimane nädalavahetus, et forkat püüda. Võtsin siis sõbraga ühe tiiru ette ja käisime uut lõiku avastamas. Kala ei näinud aga ilusa lõigu leidsime kus võiks kala olla - kärestikud ja sügavamad augud. Järgmine aasta kindlasti tagasi. Homseks üksi üks tripp plaanis, eks näis kuidas sellega siis läheb.
Nullipeale ei jäänud kahjuks aga paar alakat käis konksu otsas.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kuna hooaja lõppu ei pommitanud,siis ega oskagi ütelda, et rahul või mitte :roll: aga järgi mõteldes, siis ega midagi kripeldama ka ei jäänud, ehki hooaja lõpp siis null.Vahepeal ikka juhtus ühte-teist ka ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Enam pole vaja nullida, sõber kinkis "alibikala"
s24.jpg
s25.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 20 Sept 2022, 22:10 Enam pole vaja nullida, sõber kinkis "alibikala"
Kena kingitus.Aga nullitamisel ja nullitamisel on ka vahe.Võib ka nii olla, et,nullitamine annab rohkem mõtteainest, kui saagirohke püügipäev ;)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Aga võibolla ei anna ka ja kas peakski,sest kui kala tahab siis võtab ja kui ei taha siis ei võta,lihtne.
Vasta