Meri 2020

Vasta
ZiiN

Meri 2020

Postitus Postitas ZiiN »

Panen siis midagi seemneks.. äkki hakkab kasvama! :)
mh.jpg
mh.jpg (241.63 KiB) Vaadatud 6259 korda
TroutSlayer

Re: Meri 2020

Postitus Postitas TroutSlayer »

Andrew-Hook-LR.jpg
Andrew-Hook-LR.jpg (2.58 MiB) Vaadatud 6236 korda
Norra lendõngemees.
TroutSlayer

Postitus Postitas TroutSlayer »

Scott-BigPike-1.jpg
Scott-BigPike-1.jpg (238.86 KiB) Vaadatud 6233 korda
See kord ei olnud C&R.
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Önneliku näoga mees :D
Kasutaja avatar
muruvana

Kurat, TroutSlayer, sul paistab kuiv putukas all vasakus nurgas :D Tahad tonkameestega samasse põrgu?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kuigi eile sai ilusat ilma nauditud ja mere äärne jalutuskäik ette võetud,siis haugiga polnud seal midagi pistmist.Tuleb oma haugid ikka niredest välja meelitada.
Manused
DSC_1467.jpg
DSC_1467.jpg (162.67 KiB) Vaadatud 6171 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Kirdenorra lõhejõe ja landihaugi pildid mere teemas ? Prooviks äkki rohkem teemas püsida.
Osaval kalamehel on alati õnne.
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Meres ikka elu toimub aga kala ülipessimistlikult meelestatud võtmise osas, enamus nullitasid aga lennukaga oli siiski võimalik landimeeste jälgedes mõned kalad pehmeks rääkida. Kaanid olid kõikidel kaladel peal ja see kala nägi eriti murest murtud välja.
mh4.jpg
mh4.jpg (291.92 KiB) Vaadatud 5960 korda
Kasutaja avatar
muruvana

See viimane kelle ma 6 aastat tagasi "ära rääkisin" istub kodus ja ei võta mingi paar nädalat järjest. Peaks vist kaineks saama!
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Seoses kaineks saamisega oli veel üks tore vahejuhtum mereääres. Sõitsime läbi metsa ja mülgaste uude kohta kus meie üllatuseks polnud see päev ühtegi autot ega kalameest ees. Vaatame kohas kus tavaliselt autod pargivad suur landikast ja ridvakott puutaga... mõte kohe et juu siis käidi kalal ja läks "võtuks" ja ununes varustus maha.
karp oli päris väärtusliku sisuga ja peas käis läbi, et kui see mees kaineks saab ja avastab, et kadunud võib üsna paha tunne olla... mõtlesime, et kui peale püüki pole keegi järgi tulnud siis võtame kaasa ja otsime omanikku aga siis ilmus pilliroo vahelt välja vanem härra kellele varustus kuulus. Rääkisime kalajuttu ja viskasime nalja. Kala igatahes tal ka ei võtnud... mehe enda kohta ei oska öelda :lol:
mj1.jpg
mj1.jpg (143.39 KiB) Vaadatud 5950 korda
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Aloha!

14 november, enne keskpäeva, Paljassaare, tuul 6-12m/s, vesi u +8C

Üks tippudest peitis tuule mugavalt seljataha ning püüdliku algaja heited olid temagi jaoks üllatuslikult kauged. Poole päeva peale nägi algaja kuidas kaugel horisondil ehk paar inimvarju taolist ilmingut spinningut loopis aga tundus, et...nii äkki nagu nad ilmusid, ühes ka kadusid...ise, vahepeal kaldal käies ja varbaid/näppe soojendades. Valge krevett ei toimi, vahetan roosa vastu...tulemust pole ja nullitan. Teist päeva järjest aga tunne oli igati positiivne ning kirgas kogemus!
Manused
unnamed-12.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Hõbedane,kuidas uus #8 komplekt vana #7ga võrreldes tundub,mingid plussid-miinused?
Hõbedane

T.H kirjutas: 04 Dets 2021, 11:17 Hõbedane,kuidas uus #8 komplekt vana #7ga võrreldes tundub,mingid plussid-miinused?
#8ne ikka jäigem ja laeb ridva väga kiiresti, teen paar liigutust vähem enne kui liini näppude vahelt lendu lasen, mis on minu jaoks rannikul suur pluss. Miinuseid ei oskagi hetkel välja tuua...

Väga rahul ka uue lennuliiniga, saab kenasti ka tiba tugevama vastutuulega toimetatud.

Screenshot 2021-12-07 at 10.04.55.png
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mõtlesin juba,et vist on nii loll küsimus,et sellele vastust ei saagi aga tänud Hõbedane vastuse eest.Kui õigesti aru saan,siis ritv 8 ja nöör 7 aga mis nöör 7 ridval kasutuses oli?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ise pakuks, et pilt on lihtsalt netist ostukoha juurest pärit ja seal oli pildil lihtsalt #7.
Mõtlemiseks ja kaasaelamiseks tahaks kah teada, et mis konkreetne 7ne tokk lahjaks jäi ja mis nöör sellel oli ja mis komplektiga praegu rahul, mis tokk ja kas nöör siis üks või teine välja pakutud klass.
Ise praegu sellisel seisukohal, et mul pole küll aega ega tahtmist merikat püüda aga kõik, mis merikale loogiline pakkuda on ja kõik, mis meres valgele kalale ja ahvenale loogine pakkuda on lendab mul #6 klassi tokiga. Ise vast tormiga merre kahlama ei lähe ja iga hinna eest vastu tuult ei heida ja kui keegi teine just teeb seda, siis arvaks, et äkki ongi talle 6-7 klass lahja.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Selline väike remark,et ise fännan 7-8 klassi just sellepärast,et putukate peale mõtlema ei pea,lennutavad kõiki,nii loogilisi kui ebaloogilisi,mida just hetkel vajalikuks pean ja suuremat hirmu pole,et kuhu ja mis oludesse satun.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 09 Dets 2021, 20:03 Selline väike remark,et ise fännan 7-8 klassi just sellepärast,et putukate peale mõtlema ei pea,lennutavad kõiki,nii loogilisi kui ebaloogilisi,mida just hetkel vajalikuks pean ja suuremat hirmu pole,et kuhu ja mis oludesse satun.
Omal esimene tokk üldse oligi #8, kirjelduses oligi, et sellega heidad seda, mis vaja ja ka seda, mida vaja pole 8-) Kokkuvõttev kokkuvõte on vast selline, et kui ei tea, mis oludesse sattuda võid, siis targem ikka pigem võimsamat asja omada, kui sellist, mis lahjaks jääb, onju.
Hõbedane

Sain ka lõpuks aega arvuti taha istuda ja...

Nii,

pikkus ja kaal on neil mõlemal enam vähem samas kategoorias, pikkusega 9 jalga ja pluss miinus mingid grammid.

#7ne tokk on Loop´i Q seeria, sellele vastava numbriga Q rull ja selle peal jookseb #7ne Guidline Coastal.

#8ne tokk on Alfa Orion, sellele valisin meelega #9se Alfa Arctic rulli (et saaksin seda vajadusel kasutada veel vängema tokiga kui satub soojemale maale) ja seal peal jookseb Mountain River´i Baltic Sea Trout FL #8ne nöör.

Esimene suur vahe mis märkasin oligi see, et näituseks Loop´i ridval oli päris trikikas juba lennunööri ridvast välja saada. Praegu olen kasutanud leaderit mis on miinimum 3.5m + sidudes sinna veel tippeti a´la meetri otsa ja no ei saanud/osanud, ridva rõngad tegid sellist häält nagu oleks rong rööbastelt välja sõitnud (PS. olen toda Guidline nööri proovinud igatpidi erinevate nn. puhastite/libestitega meelitada, samuti ka rõngaid...aga tulemust ei olnud).

Alfa ridval sidusin leaderi ja tippeti täpselt samamoodi ja see lipsas läbi rõngaste nagu mullamuti urgu ehk siis kohe esimese viibutusega oli too rakendus juba lennus ja sain hakata `haulima`, ilma et oleks pidanud kuhugi liigset energiat suunama või veel vähem nn tavotti määrima...

Ma ei ole kindlasti õige inimene kelle käest tasub uurida, et kuidas see käe järgi ikkagi tundus ja kuidas sellise ja sellise liigutusega asi toimis. niipalju kui lugenud ja kuulanud olen (lugenud siis siit ja üks mu lemmik podcaste on Tom Rosenbauer´i Orvise oma) siis ega seal kokkuvõtteks suurt vahet polegi. Nagu ka Sepaonu tihtipeale siin kirjutab, et kõik see lennunduse asi see ongi väga individuaalne, mis mõnele sobib, see teisele ei sobi...sellega nõustun igal juhul! Kuna enamjaolt käin mereääres vehkimas siis mulle näiteks meeldib kui on pigem tormine ja ongi vaja tiba seal ka loodusjõududega silmitsi seista, (loomulikult turvalisus ennekõike, soetasin ka kiiresti lahtikäiva teleskoop nn. suusakepi jne. kahlakad on topelt vööga ümber puusa kinitatud jne.) ja see on puhtalt minu valik...Kokkuvõttes alles esimene aasta lennukaga saab ringi peale ja kohati võtab vanduma kui äge ja huvitav see kõik on, tahaks veel...oleks ainult aega aga seda krt nad ei müü! 8-)
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 09 Dets 2021, 23:24 Omal esimene tokk üldse oligi #8, kirjelduses oligi, et sellega heidad seda, mis vaja ja ka seda, mida vaja pole 8-) Kokkuvõttev kokkuvõte on vast selline, et kui ei tea, mis oludesse sattuda võid, siis targem ikka pigem võimsamat asja omada, kui sellist, mis lahjaks jääb, onju.
Sellega igati nõus.Hea,toimiva universaalsusega ei jää kusagil hätta.Kui aga peeneks teada,et kus,mida,millega ja millistes oludes püüda,siis võib parim valik olla vastavalt püüdja eelistusele milline tahes.Olgu see siis 3,4,5 jne klass.
Hõbedane kirjutas: 09 Dets 2021, 23:39 Nagu ka Sepaonu tihtipeale siin kirjutab, et kõik see lennunduse asi see ongi väga individuaalne, mis mõnele sobib, see teisele ei sobi...sellega nõustun igal juhul!
Selle individuaalsusega olen samuti nõus aga tasub meeles pidada,et füüsika toimib kõigile ühtmoodi.Ridva toime,ridva laadimine nööri poolt,nööri toime vastavalt tema profiilile,heidete ülesehitus ja veel palju muud toimib kõigi jaoks ühte moodi.Kui sellest läbi hammustada ja endale selgeks teha,siis siit edasi hakkab mängima individuaalne eelistus.Muidu on tegu enamasti sellega,et mulle see ja see sobib ja see ja see jällegi ei sobi,et tegelikkuses on mingid asjad segaseks jäänud,lihtsalt ei tule välja ja sellepärast ei sobi.Kui pihta saada ja osata,siis võib juhtuda,et sobib küll ja kuidas veel ;)
Hõbedane

Hea point! Mis ju ka toetab seisukohta, et tehnika taga ongi paljuski kõik kinni aga liigutus mida keegi teeb ei peal olema nö ‘by the book’?

Täpselt sama teema nagu disgolfis, viske pikkus ei ole seoses Sinu füüsiliste parameetritega. Tuleb 12a kutt ja kui vaja paneb sirge joonega tagantkätt 100+ meetrit ja ei mitte midagi keerulist. Vaja on vaid õiget ketast ja selle lennutajat
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 10 Dets 2021, 00:40 Selle individuaalsusega olen samuti nõus aga tasub meeles pidada,et füüsika toimib kõigile ühtmoodi.Ridva toime,ridva laadimine nööri poolt,nööri toime vastavalt tema profiilile,heidete ülesehitus ja veel palju muud toimib kõigi jaoks ühte moodi.Kui sellest läbi hammustada ja endale selgeks teha,siis siit edasi hakkab mängima individuaalne eelistus.Muidu on tegu enamasti sellega,et mulle see ja see sobib ja see ja see jällegi ei sobi,et tegelikkuses on mingid asjad segaseks jäänud,lihtsalt ei tule välja ja sellepärast ei sobi.Kui pihta saada ja osata,siis võib juhtuda,et sobib küll ja kuidas veel
Jälle kuld. Nagu kunagi jutuks olnud, siis siin ei aita raha kah, üks lennukamees ostis hinnakirja ülemisest otsast, natuke mängis, kuhugi ei jõudnud ja ega ju ise süüdi pole, plaan osta uuem mudel, pidi paremini heitma ... 8-) Sellest Tommi jutust lõpuni arusaamiseks on tegelikult aega vaja. Mina tean, ma julgen ka tunnistada, et olen alguses puruloll olnud.
Mingit põhjust muretsemiseks pole, kui
Hõbedane kirjutas: 09 Dets 2021, 23:39 Ma ei ole kindlasti õige inimene kelle käest tasub uurida, et kuidas see käe järgi ikkagi tundus ja kuidas sellise ja sellise liigutusega asi toimis.
lihtsalt käid kalal ja üritad oma õnne leida, varustuse osas kah.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 10 Dets 2021, 10:59 Sellest Tommi jutust lõpuni arusaamiseks on tegelikult aega vaja. Mina tean, ma julgen ka tunnistada, et olen alguses puruloll olnud.
Jah,lendõngega tegelemine nõuabki paraku aega ja kui süveneda,siis pakub ta õppimist terveks eluks ja rohkemgi veel.Hõbedane ütles väga hästi
Hõbedane kirjutas: 09 Dets 2021, 23:39Kokkuvõttes alles esimene aasta lennukaga saab ringi peale ja kohati võtab vanduma kui äge ja huvitav see kõik on, tahaks veel...oleks ainult aega aga seda krt nad ei müü! 8-)
Nüüd on peamine asi,et see hoog ei raugeks ja ainult tark mees tunnistab,et ta mingis asjas ka rumal on olnud.Minuarust väga tabav ütlemine,et ega inimene enne tark saa olla kui ta rumal ära pole olnud ;)
Hõbedane

[/quote]Nüüd on peamine asi,et see hoog ei raugeks ja ainult tark mees tunnistab,et ta mingis asjas ka rumal on olnud.Minuarust väga tabav ütlemine,et ega inimene enne tark saa olla kui ta rumal ära pole olnud ;)
[/quote]

Ilmajumalad vast annavad nüüd lähinädalal tiba asu ja saab vana-aasta numbri sees mereääres kolada 8-)
Vasta