Hõbedane kirjutas: ↑09 Aug 2021, 19:38
Mis asju too kohalik (ühke 6x6 sõiduriistaga) seal muidu ajas?
Ei tea. Pakuks, et käis näiteks murakal, sest umbes 4h pärast tuli tagasi ja meist möödudes pidas kinni ja pakkus, et võiks meie seljakotid meie auto juurde viia.Tänasime ja keeldusime, kuna kogu ürituse läbiv point on iseseisvalt algusest lõpuni hakkama saada. See stardijärve miniküla, kus inimesed elavad oli parasjagu tagajalgadele aetud, kuna üks turismiüritaja oli just proovinud iga järvekese äärde rendipaate panna ja kes ikka ca 10 suitsuga minikülas mingit turistivoogu näha tahab, küla oli keelusilte täis topitud. Ma sõitsin keelualasse, viskasime seljakotid maha ja viisime auto keelualast välja, uurima tulnud külamehele seletasin oma konarliku norra keelega, et mis wärk on. Peale nädalat tundras tagasitulles oli järgmine atv mees kottide juures, sai asjad ära seletatud ja räägitud, et mis me siin teeme ja miks. Nagu ikka, siis asjad rääkides selginevad. Viimane lause oli tere tulemast tagasi.
Avatundras ma olin kolmandat korda, eks seal jah see tuulehirm ja oht on olemas. See kaugele nägemine ja võimalus suht hõlpsalt ka lihtsalt ise ilma rajata käia on ikkagi mõnus asi. Me metsavööndis ka käinud kordi, seal väga raske ilma rajata ise murda, aega läheb kah, ennem, kui aru saad, kuidas seal liikuda, lõuna ja põhjakülg erinevad küngastel, kust allavoolavad nired teevad kõik libedaks ja plirtsplärtsuks, kütet loomulikult igal sammul, tuulehirmu pole, metsavööndis oluliselt suurem putukaelu, mis pole vähetähtis, kui putukamees oled, kaldad kohati lennukapüügiks sobimatud, ainuke heide rull või piki kallast ja siis woodoo järve poole, mõnes järves ei astu mitte üht sammu vette, oled kaldal ja kogu looduse kinnisidee on su heitenööri kinni hoida, seega hoiad kõike käes/rullil või tassid nöörikorvi. Mul oli foamist korv seekord kah kaasas, avatundras vee ääres kohati siuke pajuvõsa, et ei pane seal kah midagi maha aga kordagi korvi ei kasutanud.
Ei ole üks koht parem ega halvem, nad on erinevad lihtsalt.
Üleeelmine aasta oli sisseminnes +27C või sinnakanti, käisime sisuliselt paljalt ja sitikanuhtluses, viimane kolmandik reisist nii külm ja tuuline, et sisuliselt kõik riided seljas ja ei ühtegi sääske. See aasta oli alguses natuke liiast jah tuult, poole pealt läks vaiksemaks, sääski veel ülivähe ja sai mõnel korral ka peegelvett nähtud. Kõiki häid asju ühekorraga ei saa

Putukapoolepealt oli kahte suurust caddist ehk puruvanaliblikat, üks mulle tundmatu pisike hall liblikas, magu pesta ei viitsinud aga ühte söögikala puhastades nägin ka gammarust, sääsk niikuinii, muu teadmata. Metsavööndis oli russeflued kah. Mul omaarust täiuslik karp igaks elujuhtumiks oli kaasas, vast paarsada putukat aga reaalselt on vaja vast 20tk ja esimene valik alati mingi caddis #10-#8 konksul, kui see töötab, siis lihtne elu, kui ei , siis tuleb kribumatega püüda.
Osaval kalamehel on alati õnne.