Kui ei taha end segaseks maksta

Vasta
Kasutaja avatar
muruvana

Kui ei taha end segaseks maksta

Postitus Postitas muruvana »

Teema kus räägiks kuidas selle suhteliselt kuluka hobi juures kapitalistile võimalikult vähe saia peale määrida. Ehk kõik teadmised, nõksud ja kogemused, kuidas raha säästa. Kuidas ridva eest vähem plekkida, kust saab olematu hinnaga hea nööri, rulli ja abivahendeid. Sidumismaterjalid ei millegi eest jne. Endal oli päris alguses see häda, et keegi ei seletanud mida mul päriselt vaja on ja ma raiskasin ikka head mõned sajad rämpsu peale mida ma nüüd samahästi kui ei kasuta, või mida ma praegusel hetkel palju vähema raha eest hankida suudan. Väikse näitena kasvõi tippetimaterjal, mis lendõngepoes on kulukas, tavalises kalapoes rullina ei maksa midagi, niisamuti nööri hooldamise silikoon, mis Looni pakendis maksab raha aga tavalise auto uksetihendite silikoonina ei ole mingi arvestatav kulu.
T.H

Re: Kui ei taha end segaseks maksta

Postitus Postitas T.H »

Teiste üle on keeruline otsustada,et mida keegi vajab ja milline materjal on kõlbulik või mitte (milliseid putukaid keegi seob jne.).Minul paljud materjalid käsitööpoodidest (tiimari näiteks,pakend sulgi euro),kangadzunglist pärlkana kimbuke 1.60 soodukaga poole odavam,jagub paarikümne putuka sidumiseks.Sealsamas aegajalt marabu lindid meetri hinnaga jne.Muidugi on nende ostude taga ka ideed,kuhu seda materjali kasutada.Ilma selleta olen nõus,et tegu prahiga.
IMG_3754.JPG
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

muruvana kirjutas: 25 Jaan 2021, 08:51 Endal oli päris alguses see häda, et keegi ei seletanud mida mul päriselt vaja on ja ma raiskasin ikka head mõned sajad rämpsu peale mida ma nüüd samahästi kui ei kasuta, või mida ma praegusel hetkel palju vähema raha eest hankida suudan.
Mul pole praegugi selge, mida mul päriselt vaja on :shock:
Igal juhul on mulle selge see, et kui sa tahad ühte putukat siduda , siis on vaja kõiki neid materjale, mis seal sidumiseks vaja on või kui mõnda materjali osta ei taha, siis asendad. Ostsid midagi, sidusid, huvi kadus, muidugi seisab või ootab seda korda, kui teda uuesti vaja on. Osad kogemata ostetud valed materjalid, ostad näiteks dubingut ja selgub, et liiga pikk või liiga lühike fiiber, need on arstitavad, pika fiibri katkud lühemaks, lühikese fiibri sisse segad pikemat juurde. Naturaalsed suled vale fiibri pikkusega on suurem peavalu, on küll hulgaliselt trikke, kuidas liiga pikka fiibrit kasutada aga need trikid ei sobi kõigile ja päris igal pool ei saa või pole mõtet trikitada.
Päris kõike vast imedemaalt iinast ja käsitööpoodidest ei saa ja nagu tom mainis, et
T.H kirjutas: 29 Jaan 2021, 18:50 Muidugi on nende ostude taga ka ideed,kuhu seda materjali kasutada.Ilma selleta olen nõus,et tegu prahiga.
ehk ühe mehe praht on teise mehe kuld.
Osad hinnavahed tulevad pakendi suurusest ja siis väike pakend pole odav aga vahest ongi hästi vähe vaja. Vahest võib sama kvaliteedi juures olla midagi kolm korda odavam ja vahest võib olla kolm korda odavam aga poole sitem 8-)
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma ise kahtlustan, et see pilusilmne postikana aastaid sellisel kujul ei jää, soome hakkab järgmisest juulist kõike EU välist kaupa esimesest eurost maksustama. Mulle tõi paar päeva tagasi silikoondildosi, pakendid suured, kogu kraam pildil 11 jurtsu, "rio gold" oli 15.25 €
v36.jpg
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Tahan ka rio goldi selle raha eest, kus on? :D Las maksustavad hiina pakid, mulle tulid just tsikli piduri ja sidurilingid alist, siin 70 eurot tükk, hiinast 17 euri mõlemad, no maksustavad, siis on 25-27, ikka ei pea paksude peerude heaolu rahastama. Kiivri sideseade tellisin, et sõidu ajal gps-i kuulata ja telefoni vastu võtta, hiinast 34 eurot, superhästi töötab, siin hakkavad samaväärsed 200-st eurost.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

muruvana kirjutas: 19 Veebr 2021, 16:46Tahan ka
ali link
https://www.aliexpress.com/item/3282294 ... 4c4dEInqpj
ja tolle max...firma enda link
https://www.maxcatchfishing.com/Freshwater_line_.html
sealt võib kogu kama, mis silma jääb tellida, soome foorumis pole ühtegi negatiivset kogemust nendega silma jäänud. Tokke ostavad kah sommid päris palju. Ise olen sirvinud küll seda lehte aga midagi sellist pole vastu tulnud, et jubedalt tahaks, enamus asju olemas kah, polegi vaja, odavad nöörid on üks teema, mis mind huvitab, praegu nendest kah kõht täis.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma üritasin kõigepealt eestist seda vidinat leida, õiget nime ei tea, see mis leidsin ei sobinud ja mis sobis, oli otsas. Siiani kõigile nõeladele sidunud hambaorgi järgi aga tahtsin muud ja ostsin imedemaalt sellise, neli koonust, neli rutsi, odav ja kole.
v70.jpg
link kah
https://www.aliexpress.com/item/4000589 ... 4c4dah4t50
Karlil

Postitus Postitas Karlil »

Ei raatsinud ka väga kallist naasklit osta ja odavamatel olid mõned puudused. Sai siis vähe nokitsetud ning tulemus selline. Ise päris rahul, aga natuke tuleb veel viimistleda.
146564523_1889849681165814_2856025866713873379_n.jpg
Uitaja

Postitus Postitas Uitaja »

Selverist leidsin vahtplasti lehed a4 formaadis 10 tk, 10 eri värvi. Hinnaks 3.49
Võrdluseks kõrval tükike poola poest, hinnaga 0,99 €/tk
Selveri vaht veidi tihedam, muidu mõlemad 2 mm. Usun, et ujuvad sama hästi.
Vahupilt.JPG
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mulle soovitati ka kunagi, et osta kontoritarvetest võikustiganes foami, mul nii hästi ei läinud, oli natuke vedelam ja ujuvus oli kah sitem. Foami hind mind ennast praegu ei häiri väga lihtsal põhjusel, mul ei lähe seda. Päevikud, põrnikad ja mõni üksik koht veel, kuhu natuke panna. Mul värvidest must-tan-kollane-valge-oliiv-pruun-roheline on kokkuvõttes üldse kasutust leidnud aga kõigerohkem must ja tan. Ega eriti miskit punase ja sinisega teha ei oskaks. Vaatasin, mis mistpoolis maksab, ju ma sealt ostnud olen 1,9€ on 2lehte 7,5 x 11,5 cm ja 7,5cm pikkusest tuleb päeviku saba välja, kui kahekorra keerata, riba laius vast 5mm. Aga eks ta rohkem psühholoogiline shokk on, et ikka jube vähe saad mingit asja 8-) Võimalusi ja alternatiive tasub tutvustada, igaüks ise vaatab, kust ostab.
m17.jpg
Uitaja

Postitus Postitas Uitaja »

Olen näinud et punasest seotakse mustale põrnikale seljale tükike, et põrnikas silmist ei kaoks. Kavatsen sama teha.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Põrnika seljale võib nähtavuse parandamiseks siduda täpi mis iganes materjalist,foamist põrnikas ujub ikka hästi.Selle foamiga on selline lugu,et osa on niiöelda avatud pooridega ja osa on suletud pooridega.Vette visates ujuvad mõlemad,kuid vees näppudevahel neid muljudes ujub suletud pooridega foam edasi aga avatud pooridega vajub veealla.Seda tasub alati proovida, enne kui kahtlasest materjalist siduma hakata.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

See muidugi vana teema, et pakendeid saab kasutada, isegi selliseid pühasi tõdesi vastu tulnud netis, et muu ei kõlba üldse, kui mingi kindla kohvipakendi vms pakendist (kirdetuule ja täiskuuga) lõigatud ribakene.
Ju detsembris komme on liikvel. Pildil kalevi Tiina.
d1.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Need kohvipakendid ja kommipaberid jne on täiesti toimivad asjad,kunagi sai neid päris palju seotud ja nendega püütud.Osad värvid ja varjundid on lihtsalt niivõrd head.Pakendite kõrval veel üks selline veidrus ära proovitud,et striimerite,wet´ide ja lõhekate tiivad seotud ainult hirvekarvast.On täiesti arvestatav grupp,kes seda stiili fännab ja võin ka oma kogemuse põhjal ütelda,et asi toimib.Hirvekarva tiib on hea ja püüab jne aga ainult ühte materjali kasutada läks minujaoks lihtsalt igavaks.Seega toimiv,lihtne ja odav materjal kõiksugu tiibade jaoks.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Pilti ka eelneva jutu jätkuks.Mäletamistmööda oli see minu esimene hirvetiivaga märg putukas.Sellega sai forelli,harjust,turba,ahvenat ja võibolla veel midagi.Õnneks siiani alles.
20211204_104457.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Konksudega ka selline lugu,et kui tead millise konksu peale putukas sobiks,siis leiab poest ikka väga sõbraliku hinnaga tooteid 8-)
20211218_000412.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Monomaster on mistpoolis 14.90
aga siukese saab vast tasuta teha, kui jubinad kodus olemas.
Välimine kest on vana filmirulli purk.
See ühest kinnisest grupist, linki ei saa panna, ehk antakse andeks, et need pildid varastasin.
v54.jpg
v55.jpg
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Eilne tore avastus meres, parema jala kahlaka põlve juurest lekkis vett sisse. Hilisem inspektsioon paljastas, et osad õmblused ongi nö. veninud ja valgus pääses läbi. Seestpoolt on kõik justkui okei ja veekindla teibi ääred kenasti kinni jne. Matkafoorumi tüübid kirjutavad, et sellisel juhul ainult seestpool päästmine ei aita, tuleks ka väljast aidata. Segaseks ei tahaks maksta ja leidsin Karnaluksist sellise toote;

https://shop.kl24.ee/Fabric-Care-Produc ... 97&lng=11/

Ehk keegi oskab kogemust jagada?

Tänud!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mul olid kunagi guideline alta, mudelit ei mäleta aga "keevisõmblustega", kaks aastat olin kasutanud ja ise torkeid ja õmblusi lappinud, kuni ükskord päiksepaistelise ilmaga vaatasin seestpoolt, klõpsasin pildi
sisapuolelta1.jpg
ja kuna asenduseks pükse pakkuda polnud, siis pakuti raha tagasi.
Seda ei tea, kui vanad sul ja mis firma jms aga alati võiks proovida tootja/müüja poole pöörduda.
Kui ise lappida, siis minu kindel valik oleks väljaspoolt õmblus stormsure/aquasure jms kinni valada.
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Esimene mulje on, et toimib...jalad on kuivad ja eks see ongi peamine! Toimetasin nii nagu õpetus ette nägi, tõenäoliselt igale koduperenaisele jõukohane :)
Vasta