Omatehtud toidud kalast
Re: Omatehtud toidud kalast
Kuidas see oligi, kas kirjatsuura ise ka proovida ihkas või oli tegemist tänapäevase oblikakotleti tegelasega?
Selle grammiküsimise põhjuseks kuulsin seda, et kui neid gramme jutu sees pole, siis kurjade kirjade laviin tabab toimetust. Väga normaalsed tüübid olid need, ma tunnen neid kah veits, kõik söödi ära ja näpud lakuti puhtaks.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Selle tüübi peast ja ahvena rapetest sai puljongi
ohtralt varssellerit pannud ja terveid küüslaugu küüsi, selle supi sisse kaks suurt mugulat.
Supp nagu supp ikka aga viimasel ajal olen toitudeleohtralt varssellerit pannud ja terveid küüslaugu küüsi, selle supi sisse kaks suurt mugulat.
Juhuslikul moel endalgi täna kalasupp ja supikogu samuti külmikust aga veits punasem.Supp supiks,erinevat taldrikupilti pole mõtet panna aga tegelikult huvitab hoopis see,et leib tundub ka oma küpsetatud olema?Meil peres ka see värk,et sööme enda leiba,teil ka?
Üle paari aasta, äkki kolm. Mul naine laktoositalumatu, suurt osa poekraamist süüa ei saa, paljudes
uskumatutes asjades piimawärki sees. Algus oli üsna ebastabiilne, kerkis nii ja naa ja sai siuke ja niuke.
Aga juuretise ja küpsetamisega vist nagu putukatega, igaüks peab ise oma leidma ja püüdma saama

Vormidega oli kah paras jant alguses, üle nädala arstisin neid sepikojas, praegu pikalt rahu majas, mingid ülihead
silikoonvormid, keerad tagurpidi, leib käes, probleemivabalt.
Kalamehelt saadud(ära võetud) kuksa sees elab juuretis külmakapis.
No väga hästi öeldud muidugi.Eks selle oma tee peab tõesti igaüks ise leidma,olgu see siis mis tahes valdkonnas.Leivast rääkides,siis meil tavaks palju röstitud seemneid lisada,päevalill,kõrvits,kanep jne.Pildilt ei saanud hästi aru aga tundus,et ka miskit seemet lisatud? Kõik karaskid ja sepikud jne.ka proovitud ja teinekord päris vahvad aga oma leib on ikka üle kõige.Minul see muidugi lapsepõlvest pärit,sest vanaema küpsetas iga nädal nii viis-kuus vast kolme-nelja kilost pätsi,olid ajad.
Ei tea, a küsisin - lina, päevalill, kõrvits, seeder, köömned ja koriander
Arusaadav,et hetkel jahivad kõik päevikut aga panin forelli ahju ja küpsetasin ära ja oli söödav küll

Vanal ajal oli räim tomatis üsna söödav asjandus.Proovisin,et kuidas oleks turb tomatis.Turb ära praadida ja punane marinaad peale,maitseainetega koonerdama ei pea.Tulemus üllatas väga meeldivalt.
Koristasin sügavkülma, mingi nuts kevadist turba, säinast, haugi Y-vorstid, siukest kraami peab olema, kui keegi kodustest hakkab konservi juttu rääkima. Törts aega tagasi oli kuulda virinat, et kotletid olid head aga see viga oli, et neid oli vähe. Lasin selle "leitud" kraami läbi rasvamasina, üks suur seapõsk järgi, soola, paar muna, sidrunipipart, peeneks lastud sibul, sõtkusin taigna, kuulid ja riivsaiast läbi, pannil vajutan laiaks. Pistan 3-4 kaupa vaakumkotti. Noh värskelt tehtuna ei jätnud kah söömata, see pläga kotleti peal on omatehtud majonees ja kurk muidugi hapendatud.
Pildilt oleks midagi justkui puudu, tavaliselt see omal kohal - paremal käel! 

Puupliidi hooaja pidulikuks avamiseks praeahven porganditega. See kanakakavärvi asi on naise kodukootud majonees. Isegi kui ma tahaks teile öelda, mis seal sees on, siis ei saa, kuna ma ei tea seda.
Need tegelikult ongi sellised lillad porgandid, paarkolm aastat olnud meil aga vist enam ei pane maha, kuna liiga palju selliseid 5-6 harulisi sees, vilets puhastada. Tänapäeval hea lihtne, midagi ei meeldi, siis ostad miskit muud. Kartuliseemne vahetasime kah ära see kevad. Eelmised olid punased, maitse hea aga igas pesas 1-2 kaalikasuurust kah sees, mis pärast talvel seest tühjad ja jälle vilets puhastada.
Oled äkki virk ja teadlik ja süvened natuke ja jõulude eelsel ajal jätad igasugu pakkumiste peale poodi jooksmata ja päästad natuke maailma.
https://areena.yle.fi/1-50979212
https://yle.fi/uutiset/74-20002929
https://www.youtube.com/watch?v=O7XU1GDRGoE
Osta lihtsalt muud kala, mis pole kasvatatud.
Naisele räägi kah sellest.
https://areena.yle.fi/1-50979212
https://yle.fi/uutiset/74-20002929
https://www.youtube.com/watch?v=O7XU1GDRGoE
Osta lihtsalt muud kala, mis pole kasvatatud.
Naisele räägi kah sellest.
Eks ta ole jube keeruline küsimus.Mina ühest mõistlikku lahendust ei tea.Vahel tahad ikka punast ahju panna või soolata aga näe mis selle ümber toimub.Poest mune ostes ma kanalates toimuva peale liigselt ei süvene,vastasel juhul peaks nad ostmata jätma nagu ka vorsti ja nahast jalanõud või muud riideesemed jne.Püüad sügisel merikat segad kudevat kala ja käitud halvasti,püüad talvel jõekat oled jälle loll,sest kala kudemisest veel taastumata,ostad poest kilekoti oled ka vale mees,sest see kilekott satub ju kohe vaala kõhtu jne.See minu postitus on ka ilmselt täielik ämber aga tõesti ei tea,mis oleks see,millega kõik oleks rahul ja üksmeelselt tunnistaks, et nii on õige.Kui jätan poest lõhe,munad,vorsti,kilekoti jne ostmata,ma ei tea kas maailm muutub sellest paremaks,võibolla tõesti.
Pane kõigepealt õlu külma.
Mundris kartulid ja porgandijupid(5min hiljem) keema ja peaaegu pehmeks. Lillkapsast aurutasin umbes 15min ja siis raputasin soola. Ahjuplaadile kartuli, porgandi ja lillkapsajupid. Küüslauguküüned ja sibulajupid toorelt pannile. Natuke õliga üle teha ja 20min/180C. Selle aja sees saab edukalt kastme teha, riivitud juurseller, jupp varssellerit, vahukoor kergelt mulisema ja totsik merevaiku sisse segada.
Kala, mul pakk ahvenafileed sügavkülmast, kuivatatud tahedaks majapidamispaberiga, hakitud peenemaks, soola.
Ahjust juurikad, kalatükid vahele puistada, kaste peale, mina panin kohe kuivatatud tilli ja peterselli, kui oleks sügavkülmutatud või värske, siis ma paneks ahjust väljavõtmise hetkel. Ahjus 15min/180C pealtküpsetamise grillireziimil.
Pildil olev kogus on ca 5-6 inimesele, keellest võibolla kaks ka pärast oigavad, et liiga palju sai.
Mundris kartulid ja porgandijupid(5min hiljem) keema ja peaaegu pehmeks. Lillkapsast aurutasin umbes 15min ja siis raputasin soola. Ahjuplaadile kartuli, porgandi ja lillkapsajupid. Küüslauguküüned ja sibulajupid toorelt pannile. Natuke õliga üle teha ja 20min/180C. Selle aja sees saab edukalt kastme teha, riivitud juurseller, jupp varssellerit, vahukoor kergelt mulisema ja totsik merevaiku sisse segada.
Kala, mul pakk ahvenafileed sügavkülmast, kuivatatud tahedaks majapidamispaberiga, hakitud peenemaks, soola.
Ahjust juurikad, kalatükid vahele puistada, kaste peale, mina panin kohe kuivatatud tilli ja peterselli, kui oleks sügavkülmutatud või värske, siis ma paneks ahjust väljavõtmise hetkel. Ahjus 15min/180C pealtküpsetamise grillireziimil.
Pildil olev kogus on ca 5-6 inimesele, keellest võibolla kaks ka pärast oigavad, et liiga palju sai.
Mees kui kokk kuskilt tipp-restoranist.
Millal retseptiraamatu välja annad?
Millal retseptiraamatu välja annad?
Retseptid, nagu ka kalapüüginipid on kollektiivne tulem, üks kuuleb, teine ütleb, igaüks võib omamoodi teha või midagi paremat avastada, lisada, ära jätta. Seda sööki võib kahes osas kah teha. Kaste ja kala ühes anumas ja mingid lisad teises või eraldi. Kaste on hea, mina sain selle nipi oma sõbranna käest, kes ütleb, et mingi minu kalameessõber olla talle meil olles seda rääkinud jumal teab millal, äkki 10a tagasi. Kõlab väga kahtlaselt

Väga hea amps! Ennast teades ma teeks sellele kooslusele veel piruka lükke. Prantsuse piruka moodi või nii, kartulist teeks taigna. 
See kooslus ühegi taigna sees ei püsi. Mul nn "standard" elektriahju plaat ja peale kõige muu on seal 1 liiter rasvast koort. See on meie perre tulnud päriselust, üks kunagi Taanis elanud sugulane pakkus sööki nimega "kartulid Taani moodi". Kartulid, terved küüslauguküüned, rohkelt juustu, suur kogus vahukoort, ahju.
Selle
asemel võib ju vahest mõne kalasöögipildi siia ka pudistada. Ei pea mingi mingi metsikult popp ja keeruline
olema, igapäevaselt süüakse lihtsaid toite, vähemalt mina, pliksplaks praekala mingi lisaga, niksnaks õlletaignas
mingi salati või kastmega. Erinevus seisnebki väikestes nüanssides, ühel kartul kõrval, teisel mingi aurutatud asi,
kartulimees võib huvi tunda, et misasiseeveelon ja kah proovida.
Oleme oma perega samuti lihtsate toitude kursil. See piruka teema tuli naisega lihtsalt jutuks (ta kõva käsi just kookide jmt ahjuküpsetiste osas) peale seda kui talle su viimast retsepti näitasin. Ei ole siin mingit peenutsemist. 
Kuna see puudutab ka toitu siis mul on üks vaheküsimus tiba muu asja kohta. Sooviks vaakumpakendaja soetada ja interneeduse valikus on neid sama palju kui marabou sulgi. On seal need igasugu viled ja kellad nii vajalikud, lõpuks vaja kilekott vaakumi ning kinni sulatada ju. Vaatan siin, et saab c70€ aga võib ka 350€ (kodukasutus) aparaadi soetada. Kaldun arvama, et esimene teeb sama head tööd kui viimane, või olen eksiteel?

Kuna see puudutab ka toitu siis mul on üks vaheküsimus tiba muu asja kohta. Sooviks vaakumpakendaja soetada ja interneeduse valikus on neid sama palju kui marabou sulgi. On seal need igasugu viled ja kellad nii vajalikud, lõpuks vaja kilekott vaakumi ning kinni sulatada ju. Vaatan siin, et saab c70€ aga võib ka 350€ (kodukasutus) aparaadi soetada. Kaldun arvama, et esimene teeb sama head tööd kui viimane, või olen eksiteel?
Kõikide masinatega tuttav pole, see mudelivalik ka uueneb kogu aeg, nimed muutuvad, ühed nupud, teised nupud. Ma kaks atemi saia ära pidanud, praegu tundub, et atemi nimi kadunud, MV kaubad müüb mingi muu nimega jubinat. Niipalju pööraks tähelepanu, et kui samas hinnaklassis valida, siis hea oleks, kui topelt keevisõmblusega või laiema õmblusega, mul omal kitsaga, vahest tähtsatel asjadel panen manuaalselt kaks õmblust kõrvuti, mugavam on kasutada, kui masin ise teeb selle alati. Kindlasti ei ostaks sellist masinat, kus suka nuga puudub, no ma ei tea, kas sellist varianti leib, kääridega küll ei viitsi lõigata.Need väiksed saiapäts tüüpi kõik sama võimsusega 0.8-0,9 , tavalise kilega nad ükski hakkama ei saa, kõik tahavad rihveldatud kotte või sukka. Reaalne nupuvalik on selline kuiv/märg , normaalne/nõrk vaakum, ime ja kohe keevita ise, inult keevita/ainult ime, ma keevitusnuppu tahan ise vajutada, keevituse kuumenemise nupp, ää, oota, praegu ei saa keevitada.
Väge hea, tean nüüd mida masinalt eeldada ja mida poes küsida. Tänud!