"Lollid" küsimused

T.H

Re: "Lollid" küsimused

Postitus Postitas T.H »

Kas Kaja ja valitsus on kehtestanud mingid sanktsioonid,et lendõngefoorumis ei tohi sõna võtta ja millest mina miskipärast midagi ei tea,või ongi kõigil ridvad pooleks murtud ja asi niikaugel,et meitemaal võib selle püügiviisi ja selleüle arutamise hääbuvaks või häbiväärseks lugeda? Või ongi päriselu nii, et kõik tegutsevad nagu partisanid,salaja,põrandaall ja et taevapärast keegi millestki midagi teada ei saaks?
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Jälgin regulaarselt mida siin kirjutatakse. Midagi tarka tihtipeale lisada pole siis niisama ka ei hakka kirjutama :)

Ps. Väikese lapse ja töö kõrvalt on üldse vaba ajaga tiba kehvasti aga eks see ka vaikselt muutub!
Risto

Postitus Postitas Risto »

Mul kaks väikest last, enamus aega ja energiat läheb nende peale. Vahel harva õnnestub kalal ka käia aga see pigem luksus :D
Ja needki korrad, kui siia miskit kriban, on üks neist kahest mu plaani rikkumas ja tähelepanu nõudmas :D
Kriban telos, sest läpakas lahti teha on mõlemad kohe süles klahve näppimas :D
Hõbedane

Risto kirjutas: 10 Aug 2022, 12:22 Mul kaks väikest last, enamus aega ja energiat läheb nende peale. Vahel harva õnnestub kalal ka käia aga see pigem luksus :D
Ja needki korrad, kui siia miskit kriban, on üks neist kahest mu plaani rikkumas ja tähelepanu nõudmas :D
Kriban telos, sest läpakas lahti teha on mõlemad kohe süles klahve näppimas :D

Üks ühele stsenaarium minu omaga, ainuke vahe, et mul kahe asemel üks. Ostsin siin talvel sidumisvahendid jm vajaliku kola ning ainuke variant on lihtsalt ühte tuba (mis on ka naise töötuba) lukus hoida 😂. Aga sedasi ka ei tahaks ja samas ei tahaks igakord kola lahti ja kinni pakkida, et südametunnistusele ei jääks pilt tütrest kes on konksukarbi kätte saanud ja ise endale piercingut teinud!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Sellele kustutatud postitusele ja veel mõnele kustutatud postitusele vastan. See on "tavaline probleem". Ei saa eeldada, et kui meil on hetkel 43 kasutajat, siis kümne mehe erinevad postitused nädala jooksul äkki. Osadel pole lolle küsimusi, ammu ära küsitud ja vastused saadud. Iga algatatud teemaga või püstitatud küsimusega ei tulda kaasa, misiganes põhjusel, ei viitsi, ei julge, ei oska selles teemas midagi öelda jms
Kõik ei kirjuta raamatuid, vähesed loevad, veel vähemad räägivad, mis mulje neile raamat jättis. Lendõngendus eestis ikkagi suht väiksearvuline harrastus. Isegi suurearvuline, näiteks üks filterbooki grupp, microjigitamine 1200+ liiget, vahet pole, ikka ainult 5 aktiivset tüüpi, 10kond vähemaktiivset, paakümmend üheküsimusemeest jne, suhet kasutajate kohta vaadates sama seis. Molus "aktiivsus" on like nupu muljumine, siin seda pole, piltide vaatamise arvu võib Tambovi koefitsendiga jagades mingi ettekujutuse saada, et paljud on vähemalt ühe korra pilti näinud. Ma ühes molu grupis mode, vaatan, mingi tüüp saatnud kutsed 5le oma sõbrale, ise juba aastapäevad grupi liige olnud ja pole isegi "suur reheahi" suust välja saanud, ainult paukpadrunid, ehk "liked".
Vahest selline tunne, et teeks sellise grupi, kuhu ennem ei saa, kui tõestad ära, et miinimum 30 korda aastas kalal käid ja oled kohustatud iga kalalkäigu järgi ühe prääksu tegema ja see liketamine oleks keelatud, inimesel on suu ja näpud rääkimiseks.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Risto

sepaonu kirjutas: 13 Okt 2022, 17:45 teeks sellise gripi, kuhu ennem ei saa, kui tõestad ära, et miinimum 30 korda aastas kalal käid
See oleks äge grupp. Kohe rohkem motti, et end tihedamini vee äärde vedada.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

No küsimus on selles, et need, kes palju käivad ja palju tegelevad asjaga, nendel äkki jagamiskraami kah rohkem tekib, pilte, muljeid. Kas suhtluse vajadus on kalalkäimisaktiivsusega seotud, ei tea. Palju keegi käib ja palju ta teistega midagi suhelda tahab, see ta oma asi.Mul semu käib keskmiselt 1,5-2 korda nädalas, täiesti kindlalt tean, et ainult telefoniga suhtleb peale minu veel ühe oma sõbraga ja kalapooodi läheb, siis lätutatab seal meestega.
See tardo mehe küsimus, et miks keegi üldse midagi ei räägi on mulle arusaadav ja kustutamine kah, ah mis ma siin üksi prääksun.
Hõbedane

Mul pole näoraamatut ja ei oska ses suhtes kaasa mõelda.

Aga mis käimisesse puutub siis kas sellisel mõttel oleks jumet kui tulevikus teeks näiteks mõnda Soome poodi ühismineku? Hoiaks sõidukulud madalamad ja saaks teepeal juttu puhuda. Kohapeal asju näppida ja kui miski sobib siis ostukorvi panna. Netipoed on toredad ja mugavad aga näppida ikka ei saa ja kui midagi ei sobi siis suht tüütu kõik see tagastamisprotsess jne…
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 14 Okt 2022, 10:20 See tardo mehe küsimus, et miks keegi üldse midagi ei räägi on mulle arusaadav ja kustutamine kah, ah mis ma siin üksi prääksun.
See on väga tore,kui keegi on samal lainel,saab aru millest jutt ja tahab-oskab kaasa mõtelda.Olen enda kohta arutanud,et mis on see,mis annab mulle põhjust millegi kohta lendõngeteemal targutada.Arvan,et üle keskmise ja siiras huvi teema vastu.Käest on läbi käinud ehk sadakond ja peale ritvu,samuti mitmeid,mitmeid kümneid nööre.Peagi saab paarkümmend aastat alaga tegeletud,püügikordi ja ka seotud putukaid võib üle tuhande lugeda.No omajagu ajakirjajutte putukatest kirjutatud jne.Mingi kogemus on olemas.Seega olen ka üsna palju sellel teemal sõna võtnud.Võtku seda mispidi keegi tahab,targutamise,esinemise,eneseupitamise või millena tahes.Kustutanud olen need postitused,millele pole lootustki miskit vastust saada,millistele küsimustele huvi täielikult puudub.No praegugi mingid küsimused õhus,millele siiani pole midagi vastatud ja ilmselt ei vastatagi ja olgu siis nii,ega peagi, kui suuremat huvi pole.Eestlane on niigi nii paljudel aladel üle maalima kõige tublim olnud,ega kõike ka ei suuda,aga mine tea,mine tea.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kui nii loll jutt,kus lolli küsimust isegi pole ka kedagi üles ei ärata,siis ega oskagi enam miskit kosta.Eks tänapäeva kiire elu ühtepidi soosibki pinnapealsust, sest süvenemiseks pole ju aega.Võibolla peaks ilusal kevadel uuesti proovima?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Üks loll küsimus oleks veel,et kui keegi teab millest jutt käib,siis kunagi oli flyfishing,siis flyfisher ja viimati flyclub ja see on siis see kolmas[väidetavalt kolm on kohtuseadus].Kas see tähendab,et sellega võib asi olla lõpusirgel,või ootavad kõik seda neljandat nagu musta hobust,mis ürituse päästaks?
Risto

Loodame ikka, et kolmas ja viimane. Flyfisheris oli hea putukasidumise alajaotusi vaadata. Võtsid mingi aasta ette ja hakkasid vaatama, et mida annaks olemasolevate materjalidega järgi siduda. Aastate kaupa 2012-2021. Seal seda kraami ikka leidub mida läbi töötada. Et kui huvi on vaadata millega kogenud mehed püüavad, siis tasub pilk peale visata. Nädalavahetusel kui aega leian teen arvutisse kausta mingite huvipakkuvamate putukatega. Kuna ma ise nii osav siduja ei ole, et võtan miski materjali ja panen vot nii palju, siis on hea kui pilt ees ja saab maha copyda.
Kasutaja avatar
kotto
Kontakt:

Postitus Postitas kotto »

Tere,

mis siis saab, kui putukas (korraliku karbikonksuga muidugi) kusagile sügavale kännu taha kinni jääb?

Mul täna tekkis korra selline olukord, seekord känd alistus aga lennukanööriga oleks juba nooti saanud tinistada...
T.H

Postitus Postitas T.H »

kotto kirjutas: 09 Nov 2022, 11:48 Tere,

mis siis saab, kui putukas (korraliku karbikonksuga muidugi) kusagile sügavale kännu taha kinni jääb?

Mul täna tekkis korra selline olukord, seekord känd alistus aga lennukanööriga oleks juba nooti saanud tinistada...
Vot täpselt nii saabki,et tinistad oma lemmiklugu või katkeb liini nõrgeim lüli,ehk kuhu oled selle plaaninud.Jääd ilma putukast ,lipsust putukaga või kogu liidrist kõige sinna juurde kuuluvaga.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Selline küsimus,et kust saab kalamees enda küsimustele parimad vastused,kas joutoobist,veeäärest või mõne teise kalamehe kogemustest?Kes millist allikat enim usaldab?Variante võib loomulikult ka teisi olla.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Selline küsimus kah,et kuidas aru saada ja vahet teha,et on küsimus siis piisavalt loll või mitte?
Hõbedane

Tekkis küsimus, et jahinduses on EU kõvasti tööd teinud pliid sisaldavat moona osas, et jahimehed seda ei kasutaks aga putukapoodidest saab vabalt pliitraati osta. Merikotkas (jmt) saab siis õnnetu juhuse korral ka meie, kalameeste, käest mürgituse kätte. Arvamusi?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ise nii kõva kärbes pole, et leiaks selle tina puudutava direktiivi üles ja mingi olulise tekstilõigu, et mis täpselt, kehtivus, rakendus jne.
Ajakirjanduse loba selle tinadirektiivi kohta lihtsam leida ja sealt võib kõike leida, näiteks, et õngitsejate tina on erand.
Kogu selle asja olemus pole paha, vähendada tina külvamist loodusesse.
Ilma direktiivideta võib ise vähendada. Lennukapoole peal praegu selline seis, et mistpoolis tinatraat ja tinatu traat täpselt samas hinnas. Mingis muus kalastuses lood teised. Ma microjigitajana maksan laias laastus volframist 5 korda rohkem, kui tinast, näen ka vaeva odavalt ostmiseks, 0,6-3g jääb alla 1€/tk ja 3g üles kasvavas tempos 1-2€/tk minu kaaludes aga emajõel suurveega maksab volfram umbes 5€tk, volframiga tonkatajatest pole vist mõtet rääkida. Eriti muud alternatiivi pole, kui seesama volfram ja messing ja teoreetiliselt võib ju keegi ka terasest ja kivist rääkida.
Seda arvan kah, et kui mingi looodushoiuidee võib algselt hea mõte olla, siis rakenduslikult võib olla nikastus kuubis. Esimese asjana tuleb meelde sääse ja puugimürk kalameestel, keelame kange ja lahja on ok Hallooo kosmos.Rapsi kasvatame eu-direktiiviga lubatud aeglusti-kiirendi-taimekaitsemürgi-väetisega, pane palju tahad seda lubatut.
Ka sellest on ajakirjandus lobisenud, et kui tina 100% ära bännida, siis läheb kalastus oluliselt kallimaks. Lendõngitsejate tinavajadus tühine, loodusesse tinaga putuka jätmine samuti. Rambalises jões jigitaja osa arvestatav, tavalise konksuga 30g põhja jätta õhtuga täitsa võimalik, offsetiga 10g kümne õhtuga.Euro jms nymfimises volfram standard ammu.
j50.jpg
Hõbedane

Ma niivõrd algaja veel ja ära pahanda kui küsin, et mis volframi eelis tina ees on?
Hõbedane

sepaonu kirjutas: 16 Veebr 2023, 13:19 Seda arvan kah, et kui mingi looodushoiuidee võib algselt hea mõte olla, siis rakenduslikult võib olla nikastus kuubis. Esimese asjana tuleb meelde sääse ja puugimürk kalameestel, keelame kange ja lahja on ok Hallooo kosmos.Rapsi kasvatame eu-direktiiviga lubatud aeglusti-kiirendi-taimekaitsemürgi-väetisega, pane palju tahad seda lubatut.
Absoluutselt!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Hõbedane kirjutas: 18 Veebr 2023, 12:01 Ma niivõrd algaja veel ja ära pahanda kui küsin, et mis volframi eelis tina ees on?
Märgatavalt väiksem. Lendab oluliselt paremini. Traadipesa keres on perfektne, sobib alati 100% traadiga ja midagi ei muutu versus tinapea on ikka suht robustne valu ja traat ja kere on selline vahest topi ja vahest ei püsi. Kulub ja deformeerub. Volfram on helisev metall, mudas pole vahet, kivides küll, koliseb ja ahvenale meeldib see. lennukapoole peal ju samuti täpselt samad asjad, väike tilk vaid vaja volframit põhjanymfile, kui ikka tahad putukat raskeks saada.
v65.jpg
Vasta