Onu Kollasi jääb kahjuks järjest vähemaks,kuni kaovad sootuks.Kes on selliseid kohanud,võivad uhked olla.Peab tõdema,et ega neid juurde enam tule.No ja kellele nende jutud meelde on jäänud on ilmselt hingega asja kallal.Sepaonu raamatu autor,Leonid Sabanejev,oli tsaariaja Venemaa kuulus kalateadlane ja paljude teoste autor,omaaegne kalateadlane on kultuslik tänapäevalgi.Muide ka meie jõgedest ja kaladest kirjutanud,eriti Narva jõest.sepaonu kirjutas: ↑30 Sept 2022, 12:16Tatikastpeale Teenuse ülemjooksul kaks nädalat kalastamas, isale tuli külla onu Kolla, õngitsesin parajasti, midagi ei saanud eriti, targem ja osavam onu tõmbas särje välja, kõht lõhki noaga, uuris, läks vette, kiskus mingit rohtu, pani sõlmega konksule seda rohtu ja hakkas järjest kiskuma särgi. Siuke asi jääb ju meelde, onju.
Ajalugu, ehk kuidas seda vanasti tehti?
Re: Ajalugu, ehk kuidas seda vanasti tehti?
Üks väike nüansike on nende ajalukku kaduvate onudega küll võrreldes tänapäeva netikuulsustega (üsna vahva siin iseendaga juttu puhuda ja mõtteid vahetada).Nimelt see,et nett on super abimees kui tead mida otsid ja vajad.Vastasel juhul oled müügimeeste,reklaami ja lihtsalt mõtetute epude paratamatu ohver.Need onud aga teavad-teadsid konkreetselt meie vete ja kalade kohta enda nahal läbikogetu põhjal.Siin on pisike vahe sees,või vaidleb keegi vastu?
Ma loen, iga kord pole lihtsalt midagi lisada, laiginuppu kah pole siin rsk

Päris lollina on raske netist õppida. Ise praegu tegelen microsilikooni tegemise õppimisega. See asi peavoolus käib nii, et ostad vormid või tellid vormid, 3D mudel ja CNC teeb teeb töö ära, ainult luftita sajalisi. Mul oma nägemus asjast, milline see kummiputukas olema peab ja millise konksuga ta sobima peab, sajalisi pilduda kah pole. Vana kooli mehena ma võin esimese mudeli ise välja modelleerida mingist plägast ja siis viilida võimisiganes. Kuradi moodi ja millest seda pärast paljundada, kopeerida ja millest lõpuks vorm teha, no vot selleks ongi net ja tuub, sobrad, klikid, ühe tarkpea leiad mikist, teise vene, ukraina võimisiganesmaa pärapõrgust.Niipalju tean, et 3 meest teevad ise aga ostuvormidega, nende käest sellist knõuhaud, nagu mul vaja ei saa. Kolla kindlasti teaks, a see vist juba teisel pool jõge püüab kala. See tuli kah veel meelde, et Kolla oli Volta valutsehhi ülem, õõnestas rahvamajandust igal võimalusel, kuuldavasti valas ühest tükist oma vormi titaanist jääpuuri

Need, kes mind lennuka poole pealt õpetanud on, need kah "kollad" . Isegi praegu on sellest konksuga sobimisest või mittesobimisest kasu, näe protesteerin ja teen oma kummid, siukesed mis mul vaja, sõbraga testime, praagime, valime, kui loksub paika, siis võin ise kah kollastuda ja kedagi järjele aidata, kui aga tahtmist on. Kogu jama, millega ma tegelen, siia panema ei hakka, pole see leht, üks pilt illustratsiooniks. Selle putukaga otsime püha tõde leechi ja kiilivastse vahel ja protesteerime selle vastu, et putukal peavad jalad olema, ei pea. Reaalses rägupüügis on olulisem konksu silma koht, ofseti soon, suurus, paine, värv.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Maalt,kust on pärit enamus,mis lendõngega seostub on pärit ja nüüdseks ka lahkunud üks suurmehi muusika maailmast,Rod Stewart.Sailing,Rhythm of My Heart,Have You Ever Seen The Rein,I Don't Want To Talk About It jne on lood,mis olid ja jäävad minuga alati.
Ma googeldasin seda ja leidsin paar lehte, kes seda surma juttu rääkisid ja need lehed on võltsid. Mul raske uskuda, et kui mehe nime ees on kuninganna antud sir , et google tema surmast midagi ei tea.
Jaa,tekkis täna endal ka kahtlus aga selline see f.... tänapäeva sotsmeedia on.Kui näed ikka uudist,kus mehe elulugu ja kogu looming piltidega ja kurva jutuga ning ka lähedastega kirstu juures väga tõetruult esitletud,siis mis teha.Aga see meedia haige pool ei üllata mind üldse.Seda sitta ujub meedias nii alla kui päri voolu ja ööpäev läbi 24/7.Mingite asjadega suudad kuidagi joonel püsida,väga paljudega saad räigelt petta ja see kehtib paraku kõige kohta,ka lendõngega seonduv pole sellest pääsenud.No enda jaoks suudan selles teemas vahu ja udu ja paukpadrunid eemal hoida aga paljude teiste suhtes kahtlen.Selleks võib see foorum vägagi abiks olla,sest see on meie kõigi jaoks ja täpselt nii hea ja usaldusväärne milliseks ise selle teeme.Ja järjekordselt tänud sepaonule kaasamõtlemise eest.
Soovitan ka selle teosega tutvuda,väga tore lugemine.
Vanasti tehti vist nii,et sooviti ilusat ja rahulikku jõuluaega.Õnneks on see komme ka tänapäeval veel moes,seega ilusat jõuluaega kõigile!
Vanasti kirjutati keel suunurgast väljas postkaaarte ennem jõule ja siis pandi jõuludeks kaminasimsi peale ritta. Nüüd sobratakse netist ja varastatakse pilt
Rahulikke jõule.Osaval kalamehel on alati õnne.
Head uut kõigile!Ammustel aegadel oli ütlus,"Kuningas on surnud,elagu kuningas!".Kas 2023 aastal võib samuti ütelda,et "lendõng on surnud,elagu lendõng!".Või paraku peab "elagu"ära jätma?Nii ütelda" põranda all" tegutseb ikka keegi,aga uskuge,see tegevus ei käi sanktsioonide alla ja on täitsa lubatud,veel.Minupoolne soov foorumile uuel aastal,rohkem suhtlust!
Head ja tegusat uut aastat!
Sellel mehel on ka vist nägemus, kuidas asjad vanasti käisid
https://youtu.be/iN_MFzQJW2U
https://youtu.be/iN_MFzQJW2U