Kalapüügi arutelu, küsimused, kogemused

T.H

Re: Kalapüügi arutelu, küsimused, kogemused

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 07 Nov 2023, 21:21 Need targad vist ikka targad pole. Kui mereinstituudi tüübid ütlevad, et mingit põhjust nende kalaliikide püügi piiramiseks pole, siis piiramine ju tarkus pole. Keegi võiks osa energiat nn harrastus võrgumeestele kah jaotada, et liiga mugavalt ennast ei tunneks
Mul ununesid tarkuse ümber täpid ära ja mingist harrastuslikust võrgupüügist pole ma kunagi aru saanud.Kutseline kalur maksab ja panen võrgu ning võtab saagi,harrastaja maksab,paneb võrgu ja võtab saagi - milles vahe seisneb?
Hõbedane kirjutas: 08 Nov 2023, 10:15Ma pole RT-st seda võrgu osa lugenudki, pole vajadust ju, ise ei leota.
Selles kogu iva peitubki.Mina võrku ei pane,mul suva.Mina vimba ei püüa,mul suva.Mina saartel säinast kevadel püüdmas ei käi,mul suva.Mingi järva jõgi pandi lukku,mina seal ei käi ja mul suva jne,jne kuni selleni,et kurat,minu püügimaale ronitakse samuti mingite jaburate kitsendustega.Ja siis olengi üksi nutmas,sest teistel on minu püükidest samuti suva ja üksikute nutt ei jõua kuhugi.Nii lihtne see ongi.Mingit kogukonna tunnet pole,igaüks oma mätta otsas ja nii sõidetaksegi kõigist teerulliga üle.Ja tundub,et järjest hullemaks läheb,sest need ametnikud,kes ehedat loodust kuigi lähedalt näinud pole,peavad ju oma eksistentsi millegagi tõestama ja näitama,et nemad ka tegelevad vajaliku asjaga ja on igati loodust aitamas ja kaitsmas ja rohelist veel rohelisemaks muutmas jne.Kalapüügile kõrvale pakun idiootsuse tippu sellest valdkonnast,et pean tuleval aastal suutma nelja nädala jooksul ära täitma 80 ne liitrise mahuti biojäätmetega,ehk keetma iga päev suppi,koorima kartuleid,midagi küpsetama,keetma,praadima ja selle ära viskama.SEADUS ON SEADUS,ehk biojääde haiseb aga raha mitte kunagi.
T.H

Re: Kalapüügi arutelu, küsimused, kogemused

Postitus Postitas T.H »

No olgu pealegi,mida neid kõrvalisi teemasid ikka punnitada ja ega ei viitsi ka.Kõik tundub olevat nagu hane selga vesi.Võibolla jõuab siia kunagi ka midagi lendõngega seonduvat, eks ole näha ja kui ei,siis ega midagi katki ka pole.Ega sellepärast kalal käimata ei jää,et foorumis midagi ei toimu.
Vasta