Sellele jutule kirjutan 100% alla.T.H kirjutas: ↑01 Dets 2021, 00:52Pinnakat võib veealla tõmmata küll ja üks udujuttudest on see,et kui enamus üritavad nümfe raskustada ja põhja saada,siis tegelikult võib siduda ülikerge vaevu pinnaall ujuva nümfi,mis on vägagi efektiivne teatud olukordades ja polegi vaja pinnakat veealla viia.Tähelepanekud,järeldused ja teadmised tulevad püüdes.Iga asi omal ajal ja omas kohas.See on täiesti loomulik,et paljutki peetakse udujutuks kui enda kogemus puudub.Udu hajub siis,kui ise oled reaalselt mingis jamas ja kas suudad midagi välja nuputada või usaldad kellegi soovitusi ja katsetad ja saad aru,et sellest oli abi,et ei valetanudki rsk.Olen alati olnud nõus oma kogemusi jagama ja kuigi ma teen nii mõndagi omamoodi,on mul selleks ka omad põhjused,miks ma toimetan siis nii või teisiti.No näiteks kasutan 0,24 fluoro lipsu,inter leader´it,valdavalt 7-8 klassi ritva,klassikalist või pikema peaga nööri,reeglina püüan allavoolu jne.Kõigel sellel oleks jõeääres oma loogiline seletus.
Kõik on loomulikult individuaalne, kes, kus, mis kala ja kuidas püüab. Enda püha tõde tuleb otsida. Mina püüan nymfidega osa aega vaba ujutamisega, osa indikaatoriga. Vaba ujutamine aktiivse kala ja siukeste kaladega, kes enamasti kergitavad ennast hea meelega putukani. Passiivne ja osad liigid ei taha kergitada ennast, näiteks särg, vimb, kudeajal eriti. Indikaatoriga jantimise point on see, et kui sa supleriga lähed vee alla ja mõõdad välja, et põhja peal ujuva kala pea kohale on maad 181mm, siis selle püügiviisiga on võimalik sellel kõrgusel ujutada. Aastaajast ja oludest oleneb palju, voolu kiirusest ja vee sügavusest, et mis raskusega nymfi paras ujutada on.Nii ei saa üldse vastata küsimusele, et kle mis kuuliga sa püüad, et kle praegu 2,5mm volfram või 4mm vask. Mis putukaga see kuul kokku käib, mis vool, mis leader, kuidas püüad üldse jmsjms
Udu hajumiseks tuleb jõe ääres kõik ise läbi teha.