Vaba teema pildid.
Re: Vaba teema pildid.
Tundub,et veebruaris saab ka sellist püüki nautida,ilus ilm,lumi ja kaanidest näha,et paigal seisnud kala.
Kaanid ei ütle veel midagi, mõtlesin, et vaatan sea põrna pealt mis talv tuleb, lõin "sea põrn" googlesse, valisin pildid ja sain aru, et päris kuum talv on tulekul.
Ma korra ühe putuka kahlajope selja külge saanud heites, pidin jope maha ikka võtma, et kätte saada aga muidu on mul hästi läinud. Kunagi ookeanipüügil 10/0 ja 12/0 kolmikud on käes käinud, ühe opereerisin ise, teise oli nii sitasti, et pidin sõprade abi paluma. Siin pildil sõbra kaasabil ära vormistatud üks kahest kolmikust. Kui sellised näpitsad kaasas, mis reaalselt kah ikka konkse lõikavad, siis püüki pooleli jätma ei pea, lükkad edasi, hammustad kidaosa maha.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Varakevad,väga ilus aeg.
Krt kadedus närib, mul pokupilte ikka on
aga ridvaga pokupilte pole rsk, no skeemitan siis, ritv ja maikad 
Aga RCga sellist buuravikku oled saanud?
Krt te väga nõrgad mehed ei ole
A mu kadund kalamees-sõber Madis, kes ahjal sõrme paadimootori hooratta küljes luuni paljaks lasi, vastas mu küsimusele, et mis nüüd saab: A mis nüüd saamata jääb, mootor töötab ju?
Ma olen seeni teinud küll. Seal tuleb lõpuks ikka kogu putukakarp mängu.

Ma olen seeni teinud küll. Seal tuleb lõpuks ikka kogu putukakarp mängu.
Kadedusest pakatav aus vastus on ei

A sellist kahvamist on ette tulnud ?
Pean samuti kadedusega vastama,et ei ole.Aga võlgu ei tohi jääda,kas forelli jääpeal oled taga ajanud

On ikka alatu, ise hakkas vist klikiajal putukameheks, siis kui mina vaeseke siia putukamaailma sattusin, siis oli ju kliimasoojenemine täiega peal juba, pole jäädki. Aga aus vastus on jah, olen. Varustus oli #3 tokk 1,2`, üsna lennukarulli sarnane rull aga nagu pildilt paistab, siis putkas oli väga laiaks taotud kuulpea sarnane. Tehnika oli tunnustatud sight fishing , polaroidid ninal, vett all (koos jääga) 1m ja heiteasend kõhuli jääl

Vot see on alatu trikk! Kala värviliseks võõbatud ja nii rahul.No küll ma midagi välja mõtlen 

Kaldun veel korra "valede" putukate poolele. Ma täpselt ei mäleta, kumb värk ennem oli aga vist sedapidi, et kõigepealt sidusin äranäritud sulgi kolmikutele uusi , need mis osadel pöörlevatel lantidel on, mõni keerd sulge ja vahest ka fläsa mõni fiiber. Teine kokkupuude oli siis ookeanipüügi poole pealt, netti uskudes oli aasta 2009 ja konksuks 9/0 . Tegemist oli atraktoriga, mis midagi imiteerima ei pea aga hea kujutusvõime juures võib seal midagi krevetilikku leida, seotud oli korralikult, pidas nädala ookeanipüüki vastu.
Puhas punane putukas? See ju nähtamatu.Targad mehed räägivad,et kala punast värvi ei näe
See-eest nii valusat värvi rohelisega on kaks varianti.Kas joostakse tormi või põgenavad kõik kalad minema.Üht või teistpidi aga toimib alati

Üle kümne neid saanud pole ühe püügikorraga aga mõned korrad mingi arv 5-10 vahel on olnud. Ise arvan, et vimmapüük on edukas siis, kui putukas ujub täpselt õigel kõrgusel, vimb ennast eriti kergitada ei taha.
Minu head sõbrad putukakarbist.Vette kasta neid enam ei raatsi,räsitud välimusest on näha,et tööd on nad teinud omajagu.Igaühel neist oma lugu taga ja ei taha mõne jõepõhjas oleva juurika pärast neist ilma jääda.Suuremad konksul1/0 ja seega jahedama perioodi putukad.Jõekat on nende kõigiga saadud omajagu,pooltega ka merikaid ja mõni lõhegi.Seega selline enda pisike ajaloo nurgake putukakarbis.Ehk pakuvad nad kellelegi mõne idee.
Sepaonu: Eelmine kevad Reiul, mingi vene papi sai paar vimba, püüdsin ka erinevaid asju ujutada, siis tuli vaatas mu karpi ja vangutas pead, et kollast värvi pole. Vaatan, et sul ka kollane toon sees.
Tom: Mul on kuradi kapp sulgi täis ja kui ma vaatan su neid, siis ma nagu tunnen jälle, et mul pole midagi materjalidest.
Tom: Mul on kuradi kapp sulgi täis ja kui ma vaatan su neid, siis ma nagu tunnen jälle, et mul pole midagi materjalidest.
Oranz tag kalal mokas, ma püüan sellega rohkem, kui redtagiga. Seda kollase kirptirgu juttu üldse ei usu, pole ise püüdnud, ega ühelgi sõbral näinud , püütakse igasugustega, oma lemmik limukapüügiaegadest sügavpunane/peaaegu ülivalmis kirss. Ma palju püüdnud vimba, edukas püük võib ka laial alal olla masskala puhul aga enamasti on kitsamal alal, vooluservad, tagasivoolud jne koos põhjamuutusega, kokkuvõttes täpselt sama jutt nagu igas kalapüügis - üks viskab vette ja tõmbab välja peibutise, teine viskab täpselt õigesse kohta, nihutab, pidurdab, annab juurde jne Peibutise ujumise sügavus ülioluline, limukapüügil rasked asjad,läbi korgi fikseeritud sügavus, isegi seal 5-8cm võib öö päevaks muuta. Putukaga oluliselt keerulisem sellist täpsust saada vabaujutamisega või juhtimisega. Tinahaavel rakenduses või indikaator teevad asjad loogilisemaks aga ennem peab igaüks ise proovima, et kuidas selline püük sobib omale. Ma vist esimesel/teisel lennukakevadel püüdsin valget kala hästi palju kobakate indikaatoritega, see on edukas püük aga vägisi tekib tahtmine öelda wtf indikaator, läbi korgi püük eesti keeles. Praegu on villa/poly elegantsem indikaator alati taskus ja trikid kah selged, kuidas seda valutult heita aga ega väga tihti ei püüa küll sellega.
Selle rohelise juures oled sa rohelise faasani tippetit kasutanud, sama putuka dubbingut pole ka mul, ühel on valge faasani tippet, kõik väga eksootilist päritolu. Tumerohelise sule pärast pean ka poodi sõitma, usun, et süüvides leian veel ühtteist.
Kui sulge pole saab karvavariandi siduda ja vastupidi.Minul alustiivas ja kurgus kollast ja valget tipetit.Kui neid pole saab kasutada sama värvi mallardit.Kui värvilist mallardit pole,saab alustiivas kasutada foxi,vasikat,oravat,midagi ikka leiab.Kui on tahtmist natuke täppi juurde anda nagu tipetil,siis võib lisada naturaalset mallardit karvale,pärlkana jne.Segatiib on hea,midagi on sulgedest,midagi leiab karvadest.Kehad samuti,siledamad flossist,kui pole, värvilisest niidist.Dubingukehad,kui vajalikku tooni pole saab asendada villase lõngaga,käsitööpoest villa heiet,kõik sobib.Pole tumedamat sulge,saab heledaid fiibreid millegi tumedamaga segada või katta heledam sulg faasanisaba fiibritega,annab tumedamat tooni katteks ja teeb tiiva meeldivalt tähniliseks,kaladele meeldib.Variante millegi asendamiseks on palju,tuleb lihtsalt kogu pilti näha ja julgelt katsetada.

Sellel õnnestumisel ja ebaõnnestumisel on tihti veel üks pool.Üht või teistpidi siis, aga kas enda või teiste silmade läbi? Mina siia vahele võrdusmärki ei paneks.Ja see see kunsti häda ongi 

Eks need salajased komponendid, mis putuka küljes paistavad(aga mitte liiga hästi) võivad tunduda müstilisena küll aga see jutt
)Pealegi on selgunud, et ei osta isegi sodipoodidest neid sulgesi, vaid ootab, kuni alla hinnatakse, alles siis ostab.
Tavalise villa (lõnga, heie jms) segamine peaks olema hea teraapia hirmust üle saamiseks, halli pole, võtad musta ja valge ja segad halliks.
peaks ju kõiki rahustama, et näe skeemitab siin ise, õiget värvi polegi omal olemas, segab kokku.(T.H kirjutas: ↑02 Veebr 2021, 22:35 Kui sulge pole saab karvavariandi siduda ja vastupidi.Minul alustiivas ja kurgus kollast ja valget tipetit.Kui neid pole saab kasutada sama värvi mallardit.Kui värvilist mallardit pole,saab alustiivas kasutada foxi,vasikat,oravat,midagi ikka leiab.Kui on tahtmist natuke täppi juurde anda nagu tipetil,siis võib lisada naturaalset mallardit karvale,pärlkana jne.Segatiib on hea,midagi on sulgedest,midagi leiab karvadest.Kehad samuti,siledamad flossist,kui pole, värvilisest niidist.Dubingukehad,kui vajalikku tooni pole saab asendada villase lõngaga,käsitööpoest villa heiet,kõik sobib.Pole tumedamat sulge,saab heledaid fiibreid millegi tumedamaga segada või katta heledam sulg faasanisaba fiibritega,annab tumedamat tooni katteks ja teeb tiiva meeldivalt tähniliseks,kaladele meeldib.Variante millegi asendamiseks on palju,tuleb lihtsalt kogu pilti näha ja julgelt katsetada.

Tavalise villa (lõnga, heie jms) segamine peaks olema hea teraapia hirmust üle saamiseks, halli pole, võtad musta ja valge ja segad halliks.
Mina usun küll putukate puhul teatud müstilisust või siis ütleme natukene maagiat.Putukas sünnib ju tänu sellele,mis on sidujal kõrvadevahel ja näppudevahel.Mitte alati,kuid mõnikord lisandub sinna veel midagi,mida teadlikult lisada ei saa.Võid siduda10 ühesugust putukat,kõige paremini võib neist tööle hakata vaid üks.Teistega saad ka kala,kuid see üks on täiesti omaette klass.Proovid nüüd seda hästi täpselt kopeerida,aga sellist toimet ei pruugi ikka saada.Täpsed ja õiged materjalid ka ei aita,sest ajajooksul söövad kalad poole materjalist putukaküljest lihtsalt ära,aga ta toimib sellise rääbakana ka sama hästi.Ma ei mõtle ainult lõheputukaid.Näiteks see ühepäevik ei lähe samuti enam vette,sest tahan teda säilitada.Töötavamat päevikut pole mul ilmselt olnud, kuigi sidunud olen neid rohkem kui ühe.

Kunagi tammelinna päevade raames pakkusin poistele keelekastet,tundus,et sobis.