Vaba teema pildid.
Vaba teema pildid.
Kalal käies näeb nii mõndagi - huvitavat,õpetlikku,kui ka seda,mida näha ei tahaks.Siin teemas võiks nähtud kogemusi ja pilte jagada.
Re: Vaba teema pildid.
Kui on jões selliseid kudeplatse,on jões ka kala.
Eriti tore on,kui "pesal"käib vilgas tegevus ja satud selliste hüpete peale,mis koha eest võitlusega kaasnevad.Re: Vaba teema pildid.
Siis kui meil veel talvel lund oli
Häid pühi kõigile.

Seda lund on kunagi ikka jagunud küll! Häid pühi!
See on kindlalt seotud, vaata nina juurest on sulg lõikamata jäänud.
See oleks jah nagu pea vormistamise jutule heaks jätkuks,et plaanis oli veel väike häkkel kah ette teha aga ruum sai otsa ja liigse materjali äralõikamine ununes kah veel ära - ühesõnaga, tuleb veel harjutada,ehk järgmised õnnestuvad paremini
.Selle pildi üle olen küll sellise uhke ja rind kummis tundega,tegu lumekirbuga ja olen teda üldse paaril korral näinud.Kes asjaga kursis,siis teab,kui väikese tegelasega tegemist on.Üks silmapilk ja kadunud ta ongi,sellel korral oli ta nõus natuke aega paigal püsima.

Haha, loen, et see kirp kuulub loomade, mitte putukate hulka.
Vahet pole kuhu ta kuulub,näost näha,et tegu tõsise murdjaga 

Jep, sellised verd täis valgunud silmad teevad kõhedaks...
Ühel sügisel,olles merikapüügil,nägin jõeäärses kuusikus selliseid seeni.Juhuslikult on kodus olemas Eesti loodus nr.9 aastast 1973,kus kirjutatakse,et seda seent on eestis kohatud vaid viies kohas.Tänaseks päevaks seda kuusikut ja loomulikult ka neid seeni enam pole.Ma pole kunagi millegi mõistliku majandamise(seejuures ka metsa mõistliku majandamise)vastane olnud,kuid siiamaani on kummaline tunne.Jõekallas,kus olid aastaid merikate ja ka lõhede pesed,võeti lagedaks.Neid seeni ei kohta seal ilmselt enam kunagi.Selle sajakonna puu mahavõtmisega keegi rikkaks ka ilmselt ei saanud ja mis pole ka vähetähtis-saagimine toimus sügisel.Tühja sellest sajast kuusest,mingitpidi koeb kala samuti edasi selles kohas(vähemalt loodan)ja need mõned seened,naerukoht ilmselt aga seal kalastades on nagu midagi puudu ja kummaliselt rusuv tunne tekib.Tänapäevane soovitus oleks ilmselt,et harju ära ja kui ei meeldi,püüa mujal.Ega see jutt midagi aita,aga kõigega ka ära harjuda ei saa,sest ükskord võib juhtuda,et pole enam kusagil ega midagi püüda.Seente nime jätan enda teada,äkki keegi tahab ise välja uurida.
Rmk hääletorud kujundavad kogu aeg kuvandit, milline on õige mets, kuidas teda on õige majandada ja raiuda, mis on metsa normaalsus jms, viimane uudis oli see, et ka kaitsealadel tuleb pisikesi hektarilisi raideid normaalseks lugeda.Kes eestis ringi liigub, seda on raske veenda selles normaalsuses.
Tõenäoliselt suureneb igasugu rmk sildikeste arv ja sisu, mis taimi või loomi või kalu selle infotahvli läheduses võis kunagi leida. Ju kunagi tekivad ka plastiga kaetud papist puud, nagu see rebane.
Osaval kalamehel on alati õnne.
sepaonu kirjutas: ↑31 Dets 2020, 00:52Rmk hääletorud kujundavad kogu aeg kuvandit, milline on õige mets, kuidas teda on õige majandada ja raiuda, mis on metsa normaalsus jms, viimane uudis oli see, et ka kaitsealadel tuleb pisikesi hektarilisi raideid normaalseks lugeda.Kes eestis ringi liigub, seda on raske veenda selles normaalsuses.
Tõenäoliselt suureneb igasugu rmk sildikeste arv ja sisu, mis taimi või loomi või kalu selle infotahvli läheduses võis kunagi leida. Ju kunagi tekivad ka plastiga kaetud papist puud, nagu see rebane.
d73.jpg
Tõsi ta on ja kahjuks ei näe kusagiltmaalt see tendets muutuvat. Teen aeg-ajalt ühele geodeesia ettevõttele projektikorras tööd ja käesleval sügisel mõõdistasime lääne-ja kesk Eesti riigimetsamaid. See milliseid mahtusi lageraiena maha võetakse on täiesti hoomamatu. Kesk-Eesti metskondades kus teostasime kontrollmöödistusi, läksid/lähevad sadade hektarite kaupa kaasikud ja segametsa alad. Kus kuu aega tagasi oli super kooslus (alates taimede, putukate, lindude...kuniks sõraliste ja käpalisteni välja) on nüüdseks Mordori stiilis tossavad mudaaugud. Loomi nähtud igasuguseid, metsamehed räägivad kuidas hundid öösiti ümber masinate silkavad ja justkui muret käivad kurmas. Kuhu neil minna? Kohalikud kurdavad, et kiskjad tikuvad koduhoovile, mure nii suur, et ei julge lapsi metsatuka äärde mängima lasta, sest nn `orkid` viivad minema...Aga kuhu neil ongi minna?
Olen elanud mitmel pool erinevates maailmajagudes. Rääkides kohalikele ja näidates interaktiivselt milline on Eesti loodus, siis neil on seda raske mõista. Seal on mets igalpool maha võetud, põlduteks küntud, rajatud taristud jne. Kõik mis meil naturaalne, käib seal ainult taraga piiratud ja valvega aladel. Mul sündis kaks kuud tagasi tütar. Olen mõelnud, kui ta minuvanuseks saab, (olen hetkel 36) siis sellise tempo juures (kulud ja tulud), peab töenäoliselt temagi minema samasugusesse tarastatud ja valvega loodusparki...sellest on siiralt kahju aga reaalsus on see, et uppuja appihüüd on ainult uppujale kuulda.
Jep, väga palju kujutlusvõimet pole vaja, mis on +25 , +50, +75 a. pärast. Need rebasepildid metsas on ikka juba apokalüpsise pärastlõuna.Väga karm värk.
Edu ja ilusaid täpilisi kõigile alanud aastal!
Hea klõps.
Kayakisõbrale, kelle lendõngepüük jäi ka eelmisel aastal nadiks võrreldes spinnapüügiga. Midagi nagu otse öelda ei taha aga vihje vms. Seotud, spets microjigi konksu peale, mis on ebanormaalselt suure silmaga. Ahvenavärvides karvapoolepealt ei tunne isegi ennast kindlalt, seega väike valik lihtsalt. Saab uue aasta soovidega(vähem masinõnglemist ja kummilutusi) üle antud
Kayakisõbrale, kelle lendõngepüük jäi ka eelmisel aastal nadiks võrreldes spinnapüügiga. Midagi nagu otse öelda ei taha aga vihje vms. Seotud, spets microjigi konksu peale, mis on ebanormaalselt suure silmaga. Ahvenavärvides karvapoolepealt ei tunne isegi ennast kindlalt, seega väike valik lihtsalt. Saab uue aasta soovidega(vähem masinõnglemist ja kummilutusi) üle antud

Kalale sõites viib tee aegajalt sellise lõbusa näoga puust mööda.
Kunagi sai selles kohas palju kalal käidud.Parempoolne,vana sillaalune tundus kalade rändeks igati sobivana aga ju siis jäi kitsaks.Tublid,hakkajad mehed said "Tee vabaks kaladele"raames projektile rahad taha ja ehitasid uue,moodsa tunneli (pildil vasakul)kõrvale.Noh ,et oleks nägusam,siis kujundasid natuke jõge ja kaldaid ka ümber.Proovigu keegi selle rajatise vajalikkuses kahelda,kalu mahub nüüd rändama kaks korda rohkem.

See parempoolne tunnel on kalade rändeks selgelt liiga hea akustikaga!
Mage jah. Nüüd peaks pärimuse järgi keskkonnamister või vähemalt mingi kantsler vedru välja viskama. Neid on kahjuks lihtne asendada.
Selle saareriigi pildi selgituseks tuleb kõigepealt selgitada, et konflikti nimi on see, et usa väliseestlane taastas iiu gubermangus minu meelest kenasti ühe talu, uhke maja, sadam ja lihaveised. Kuna ma selle kandi pealt kayakiga peale olen läinud, külameestega loba ajanud, siis ameeriklase ja kohalike vahel ühte ja teist on juhtunud ja öeldud. Ükskord vaatan, et väike plats karjuselaadse nööriga ära piiratud, väike istumisekoht, tulease ja rahvaluule sildike
Omal pole nende veiste vastu midagi, kahlad jalas, sitt saapa talla ei häiri, vahest küll mõni läheneb kahtlaselt lähedale aga ei miskit hullu.
Mulle meeldib, kui inimesed, kes vee lähedal elavad või suvitavad ja teevad istepinke, põhjarannikul mitmes kohas persetanud ja võileiba nosind ja kohvitand. See pilt ühe laiu peal tehtud, täitsa rannas, ilmselgelt kala puhastamise jaoks tehtud, kes iganes need ka tegi, minu meelest nägusad.