Kevadised ja suvised forelliputukad.

Vasta
T.H

Kevadised ja suvised forelliputukad.

Postitus Postitas T.H »

Mitte kõik ei püüa talvel forelli.Paljudele on forelliaeg kevade lõpp,suvi ja see natuke sügist,mis enne keeluaega antud on.Seega talvised ja varakevadised putukad ilmselt suuremat huvi ei paku.Selles teemas võiks arutada siis selle üle,mis jääb putukamaailmas kevade lõpu-suve alguse ja sügise alguse,ehk keeluaja alguse vahele.Minul tähistab seda varakevadest hiliskevade või suve algusse (kes kuidas tahab)üleminekut näiteks sellelaadne putukas.
IMG_3386.JPG
Olen sidunud teda lõhekana,striimerina ja üht-teist veel.Teine "ülemineku"putukas oleks legendaarne,klassikaline wet fly, March Brown,no on hea putukas,soovitan soojalt temaga tuttavaks saada.
DSC_1358.jpg
DSC_1085.jpg
DSC_1365.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Kevadised ja suvised forelliputukad.

Postitus Postitas sepaonu »

T.H kirjutas: 27 Dets 2020, 01:36 Teine "ülemineku"putukas oleks legendaarne,klassikaline wet fly, March Brown,no on hea putukas,soovitan soojalt temaga tuttavaks saada.
Ma arvan, et mul üks ülminekuputukas see
https://flyclub.ee/viewtopic.php?f=10&t=18&p=196#p196
mida ma isepäiselt flymfiks kutsun aga ju ta läheks ka march brown spider versiooni alla. Igal juhul ma panen ämblikust erinevalt nii keresse rohkelt dubingut, mida lahti kammida ja vahetult ennem edehacklit dubbingunuustiku nii - võtad dubingu, joondad näppude vahel ära nii, et muudkui tõmbad kahe käega laiali ja paned uuesti kokku, kuni fiibrid on enamvähem samasuunalised, siis paned konksu peale, natuke ka ümber, niidiga kaks lõtva keerdu ja naks kinni, see dubbing jaotub samamoodi nagu hirv mudleri pea puhul, siis sunnin ühtlaselt konksusilmapoolse tahapoole, toon niidi ette ja kinnitan ja harjan ja näpistan, kuni rahule jään. Tänased, natuke teised, kui tavaliselt
d56.jpg
Ma saan selle march browni seotud küll, tänased
d57.jpg
aga pole materjalivalikut ja kindlustunnet. Emane faasan on vist lilliputtide maalt pärit, kalkuni sulgedel ühel paaril üks serv närakas ja narmastatud, teisel paaril teine, ühele tänasele panin ühtepidi, teisele teistpidi, kolmanda kammisin lahti hambaharjaga.
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 27 Dets 2020, 20:38 kolmanda kammisin lahti hambaharjaga.
Nendest kolmest valiksin just selle,nüüd promoks aga kaheharulisi.Mõne pildi peal on neid juba olnud ka,mulle meeldivad. Voolus väga stabiilsed,langevad kiiremini,seega üles-alla liikumist sügavamas anda väga mugav.Värvide poolest ka selline üleminekuputukas,isegi nime võiks talle anda,Sarvijaakko.Nagu nimest näha,siis tegemist põhjapoolse päritolu putukaga (ja minu versiooniga sellest),toimib ja kui ei luisatud,siis tõi kala ka lapimaal ,kus sellisega püüti.
DSC_1212.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kummalistes toonides putukas aga kevadel ja suvel on kala toonud küll.
IMG_2168.JPG
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Sellega oli nii, et kõigepealt ma panema nymfide kaelusesse täppe dubinguga, enne ja samaaegselt lõpetussõlmega. Ükskord panin kollast ja rohelist kõrvuti, a miks mitte. Sain hästi. No loomulikult arvad, et jube hea nipp, ikka teistele ka kollarohelist. Lõpuks läksin oma täppidega natuke liiale ka, liiga palju variante, no tõmbasin tagasi selle teemaga. Siis ükskord käivitus see pildiputukas, hõõrusin kohe õnnest käsi , et näe, polegi nii loll, kolm tükki kohe sidunud samasuguseid, püüdsin nendega lumest kuni lehtedeni vahelduva eduga. Mingit moraali sel jutul pole peale selle, et näe pilt kah olemas, võiks koopiaid tõmmata.
v11.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Keegi juhm on eelmise lumepildi kevadisesse teemasse pannud. Tegelikult vist see pildi taust sttagi ei loe, kindlat piiri raske määrata. Pildilolevat karbikonksu tupsukest julgeks praegu vette visata ja kuni päevikuni välja.Mul selline värv pigem heleda ilmaga, paar kribu fläsa kah tiivas, ma heledate või päikseilmadega loodan pärlmutri ja fläsa peale, pimedama ilmaga pigem väldin igasugu läikivat putukas, v.a kere keere ja kuul
v23.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Päeviku nymf on niigi suur putukas aga enne koorumist on ta max suurusega, #8 peale seotud
v53.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepaonul hea päeviku nymf ühepäeviku aega.Kui päeviku aeg läbi,tasub proovida kuldse keha ja oranzi tiivaga Whiskey Fly`d samuti näiteks #8 konksul ja ka ilusama ilmaga.
DSC_0262.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 24 Veebr 2021, 14:15 Sepaonul hea päeviku nymf ühepäeviku aega.Kui päeviku aeg läbi,tasub proovida kuldse keha ja oranzi tiivaga Whiskey Fly`d samuti näiteks #8 konksul ja ka ilusama ilmaga.
Tegelikult võiks selle thoraxi katte faasani asemel foamist teha, üks neti staarsiduja mainis seda.
Täitsa huvitav putukas, punane saba, kuldne kere, kurk ja tiib oranz, sul vist väike faasanikate ka ?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sellel tiiva katteks mallard.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sellist võib proovida nii talvel kui suvel aga kevadel võiks kindlasti püügiaega saada.
DSC_1592.jpg
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Kurat mul on aastaajad segi, alles oli ju talv?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Ilus kevad käes,toomingas õitseb,veel üks kevadine putukas,äkki teab keegi nime pakkuda?
DSC_1609.jpg
Kasutaja avatar
muruvana

Ilus jah, nimeks pakun Grigorjeva.
Kollane saba nii universaalne, et praegu ka tasub proovida?
T.H

Postitus Postitas T.H »

No peaaegu, Grinovjeva-Gornaja oleks juba rohkem pihtas ;)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Eelmise putukaga tundub,et ise küsin-ise vastan,tegu siis GH variandiga.Sellel pildil siis üsna suvised putukad #6 konksul GGF variandid 8-)
DSC_1618.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

#6 konksul väikesed lõheputukad,mustad,kuulsad,suvised,õhtused...
DSC_1624.jpg
salakala

Postitus Postitas salakala »

20210527_115123.jpg
Kah üks suveõhtu putukas
T.H

Postitus Postitas T.H »

Veel üks suveõhtu putukas
DSC_1640.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lõheputukate maailm on kohati üsna veider.See putukas võib õhtusele püüdjale olla õhtuputukas,hommikusele kalamehele hommikune,kellele ilusama ilma ja kellele pilvise ilma putukas jne.Keeruline tõestada ja sama keeruline seda ka ümber lükata.Muidu täitsa kevadine ja suvine putukas.
DSC_1646.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Egas ühepäevikuaeg sega lõheputukate,või vähemasti millegi sarnase pildi näitamist.Liiati,kui ühepäevik korraks ilmub ja sama kiirelt kaob,lõheputukalaadsed kestavad aga läbi aasta.Need kevad-suvised on kestnud,no ütleme mitmeid aastaid 8-)
DSC_1616.jpg
Kasutaja avatar
muruvana

See on ikka paras ajukebenn... mõtlen, mõtlen ja mõtlen, see eelviimane putukas, mida kala suvel seda veesolevaga kõrvutab? Lihtsalt ärritaja?
T.H

Postitus Postitas T.H »

muruvana kirjutas: 11 Juun 2021, 21:04 See on ikka paras ajukebenn... mõtlen, mõtlen ja mõtlen, see eelviimane putukas, mida kala suvel seda veesolevaga kõrvutab? Lihtsalt ärritaja?
Arvatavasti.
salakala

Postitus Postitas salakala »

varsti juba aeg sealmaal, et tarvis suve lõpu/sügise alguse meriforka putukate teema üles võtta. :roll:
Vasta