Kuivad putukad
Kuivad putukad
Kuivadest,ehk pinnaputukatest oleks minu poolt esimesena üliuniversaalne Klinkhammer,pole olemas pinnast toituvat kala,kes seda putukat ei võtaks.
Re: Kuivad putukad
Teisena oleks selline minimalistlik ühepäevik,kalad söövad teda isukalt,ka sepaonu on selliseid putukaid sidunud ja nendega püüdnud ja vahest paneb siia ka mõned ilusad pildid 

Ma sain Tõnis Tikka käest kunagi näidise, sidusin järgi ka, sain kalu ka aga mingit pikaajalist püsisuhet meil selle putukaga ei tekkinud. Tal oli veel üks põrgatamise versioon sellest, pikad fiibrid peapiirkonda seotud ja sellega siis üritas närvihaigeid kalu ära rääkida nii, et põrgatas hullunult vastu veepinda seda päevikut nii, et kergelt puutus veepinda ja lõpuks jättis paika ja kui õnn naeratas, siis kala ründas.
Ma olen mohicani ja suure klinku juurde jäänud. Esimese mohicani kinkis Ralf Mae, kunagi hiljem tõi jõuluvana veel 5 tükki, no on ikka perfektselt seotud küll ja loomulikult seon ise neid. Alguses olid muidugi natuke kohmakad aga kalasaamist see ei seganud. Praegu seon üsna rammusaid, kuigi näpukeste pärast võiks siduda ka õhemaid, väiksemaid jms, ei tea, kala tuleb, kohati tundub, et sellisel ajal, kui vaip tuleb allavoolu on kergelt suurendatud koopiast rohkem kasu, kui originaalilähedasest. Kaugematest aegadest on ka ilusamaid pilte aga need eelmise aasta püügiputukad.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Selliseid kordasi on väga palju olnud, kus klinkhammer pole püügiaega saanud aga selliseid kordasi pole kunagi olnud, et pinnakakarp on taskus ja seal karbis pole klinkhammerit. Vahest on ta ikkagi parim võimalik pinnakas.
Päevikuajal täiesti tegija putukas, vahest, omal mohicani järgi kohe teine valik, suur, 50 sendi-1euro suurune mul hackel. Igal pool ja igal ajal, kui kala on nõus üles tõusma on ta proovimist väärt.
Minu meelest ei sobi ta kiiresse voolu pika ujutamisega ja sellistesse jõgedesse, kus viidikas on, sisuliselt kõik kasari harud, pärnu jne , kus viidikauputus, närvesööv kambakesi toksimine ja uputamine.
Ise viimased aastad sidunud ümmarguse foamiposti peale osad ja osad polypostiga ära kärsatanud. Siin on mul näiteks üks koht, kus ma vedelat (lite) bugbondi kasutan, mul see ülipeenike otsik juurde ostetud pudelile, pistan hackle alla ja üliväikse piisakese sinna posti lasen ja lambiga üle. Ma teen lõpetussõlme posti praegu, vahepeal tundus, et kõige õigem on suleots silma poole konksu siduda aga väga ilus just ei jää, kui hackel hele.
Pildiputukal thoraks tehtud kapoki ja spectra segust poolitatud niidiga. See pilt on moluraamatust varastatud, kui paar aastat tagasi Hans van Klinken käis soomes esinemas ja siis keegi jagas omaklõpsatud pilti Hansu kohapeal seotud klinkust. Videosi muidugi hansu klinkudest netis küllaga. A nagu öeldakse, siis head putukaideed varasta ikka parimatelt, ju see käib ka piltide kohta.

See küll püügiputukaks pole seotud, hammustasin konksu maha ja läks lapselapsele tere asemel aga ju temaga oleks püüda ka võinud.
Ai kurja, nagu päris...
Kui on piisavalt julgust (või ka hullust),siis on võimalik kuiva putukat lõhekonksulegi siduda.Ei pea tingimata lõhekonks olema,mõte on,et konks ja putukas oleksid suured (tavamõistes ikka üle võlli)aga turvale sobivad

Elk Hair Caddis - lihtsustatud variant.Ei ole kere häklit ja äralõigatud karvaotstest pead.Väga lihtne siduda.Tiib natuke paksem,ujub väga hästi aga vajadusel saab ka pinna alt vedada.Peale veeall ujutamist vajab paari kuivatusheidet ja ujub jälle pinnas.Olenevalt suurusest väga hea putukas viidikast forellini.
Mh, üleeile õhtul sellel foamitükil vaba ruumi polnud.
A mõtle, mihuke jama siis oleks, kui keegi ei tahaks küüsi taha ajada
Üks võttis, teine võttis, sportlastele sai antud, neljandat ootavad riismed. Peaks juurde siduma. Jama, onju?A mõtle, mihuke jama siis oleks, kui keegi ei tahaks küüsi taha ajada

Klinkhammer selline tänuväärt pinnakas,et paljud on leidnud ja paljud veel otsivad endale sobivat varianti,olgu see seotud siis suurusega,värviga või veel millegiga aga kala saavad selle putukaga kes rohkem kes vähem ilmselt kõik.Klinkusid pole kunagi palju,üks selline priskem variant.
Varakevad,lumigi võib veel sulamata olla aga soojade ilmade puhul kevik juba lendab veekohal põõsaste all.Mina keviku puhul massilist väljalendu pole märganud,pigem üksikute puude-põõsaste all kuni kümmekond putukat üles-alla lendlemas aga sellest piisab,et forellis tähelepanu äratada.Nendel puhkudel on must kevik olnud see,millega esimese pinnakaforelli kätte olen saanud.Vabalt võib asendada näiteks musta (tumepruuni) elk hair või mõne muu caddisega.Hea,kui talvel mõned karbis on,sest sattudes sellise kevikupõõsa juurde on hooaja esimene pinnakakala tabamine üsna kindel.
Mulle see putukas meeldib. Kõik on loogiline. Ma praegu ei suuda kuklakurdudest seda soome nime tuletada. Saba ja tiiva saab kokku ehitada või siis ainult tiib
https://youtu.be/bSqpaSe9lVI
Ise Parachute Nelsoni külge jäänud Kui nüüd mõtlema hakata, et kuidas ühte ja teist siduda on ja palju aega on ja mis omale lihtsalt meeldib, siis mingit vastust pole.
Sama lugu, kui võtta näideks cdc & elk ja tema vend poly poole pealt, ehk Rackelhanen/polycaddis
https://www.rackelhanen.se/eng/10019.htm
https://youtu.be/bSqpaSe9lVI
Ise Parachute Nelsoni külge jäänud Kui nüüd mõtlema hakata, et kuidas ühte ja teist siduda on ja palju aega on ja mis omale lihtsalt meeldib, siis mingit vastust pole.
Sama lugu, kui võtta näideks cdc & elk ja tema vend poly poole pealt, ehk Rackelhanen/polycaddis
https://www.rackelhanen.se/eng/10019.htm
Kui asi hästi peeneks ajada,siis tegu sumari ehk hankikorri ehk sontikka - korriperhoga

Ma mõne sidunud ise, mõned sinu käest saanud kah, äkki ühise rootsi reisi järel, kes võibolla sellest ühest poly jutust aru ei saanud, siis siin üks pildimaterjal
https://eralehti.fi/pertsanporinat/2020 ... -sontikka/
ja neid veel soome poole peal olemas.
Ei tea jah, mina sellega millegi pärast sõbraks pole saanud, selle geniaalsust tunnistan küll, samas see
rackelhane mul mitme reaga karpides esindatud.
https://eralehti.fi/pertsanporinat/2020 ... -sontikka/
ja neid veel soome poole peal olemas.
Ei tea jah, mina sellega millegi pärast sõbraks pole saanud, selle geniaalsust tunnistan küll, samas see
rackelhane mul mitme reaga karpides esindatud.
Olen sidunud ja püüdnud rackelhanega ka aga mulle jälle sümpaatsem sontikka,see mingites minu kiiksudes ja nüansides kinni ja eks olegi tore,et igaüks leiab ajajooksul omad lemmikud.Alustajatel ka valikut rohkem,et millega katsetada.Mul sontikkad peamiselt mustad,valged,pruunid ja hallid,põhimõtteliselt igal värvil oma koht olemas.Kas sepaonul rackelhaned ka erinevat tooni või mingi üks kindel toon?