Märjad putukad ja nümfid.

Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Märjad putukad ja nümfid.

Postitus Postitas sepaonu »

Üks siuke paar
j24.jpg
j22.jpg
ja üks siuke
j23.jpg
juurde.
Ei tea kas kummijukusi võiks kah olla?
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kuulpeade vahele üks tavalisem märg kah.
175 #8
175 #8
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 08 Jaan 2022, 21:57 Ma siis pistan pildi siia ja küsin, et siukest tahadvä.
j14.jpg
Siukest tahan ka ja mõte juba liigub,et kus ja kellepeal proovida ja pane nüüd märgade pilte ka,mis valik see üks nüüd siis on 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 12 Jaan 2022, 21:48 mis valik see üks nüüd siis on
Praegu tuleb tuugalt putukat, mingi tõrge (tõrgun), kuulidega nümfiread tegemata lõpuni.
Mul raske uskuda, et flymf võiks wolly liidripositsiooni kevadel kõigutada aga proovida ju võiks
aga forkale on ta töötav putukas ennem päevikut päris pikalt. Kuuli või tina panemine keresse peaks
püha tõe vastu olema, sest londoni murdest eestistades peaks ikka lendav nümf olema aga
seda kah tehtud ja toimib raskustatult kah. Need #8/175 peal ja paljas konks.
Saba cdc, kere hall ja pruun opossum vaheldumisi,lahtiharjatud, kaelus püü fiibrid koos cdc-ga dubbingloopiga pandud.
Kollakad, beezikad, pruunikad, pastellsed omal töötanud.
j28.jpg
Valge keermega tag ehk BP, sama konksu peal.
Saba tipet, kere hüljes, enne kaelust ülisalajane 8-) must UV sünteetika, kaelus omavärvitud eesti püü.
j30.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 13 Jaan 2022, 22:20 Mul raske uskuda, et flymf võiks wolly liidripositsiooni kevadel kõigutada aga proovida ju võiks
aga forkale on ta töötav putukas ennem päevikut päris pikalt.
Täitsa nõus,et proovida võiks ja BP võiks ka ära proovida.Võibolla tekib teistel küsimus,et miks ma ise neid ei seo endale? Kõiki putukaid ei ole keegi võimeline ära siduma.Tekivad ka omad lemmikud,minul keerlevad paljud nümfid Hare´s Ear teema ümber,üks universaalsemaid, kuid seon ja püüan ka väga paljude teiste nümfidega.Sama wet fly´dega,lemmikteema käib March Brown´i ümber,kuid kasutan ka väga palju teisi ja üsna teistsuguseid putukaid.Teise püüdja putukat pole kerge järgi siduda,see on nii.Peab väga hästi pihta saama siduja mõttele,et tabada nüansse,mis on tihti määravad.Siit tulevadki need lõputud arutelud,et ei tea,minul Red Tag ei tööta või mõni striimer-lõhekas ei tööta jne.Tegelikult pole see juhuslikult järgi seotud putukas päris see.Proovimiste ja katsetamiste järel võib selleks töötavaks versiooniks osutuda võibolla kümnes ... putukas?Sellepärast ongi mul hea meel katsetada sepaonu toimivaid putukaid.See eeltöö on tal tehtud ja minul sellevõrra lihtsam ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 14 Jaan 2022, 21:21 minul keerlevad paljud nümfid Hare´s Ear teema ümber,üks universaalsemaid
ega see flymfki midagi muud ju pole. 8-)
Kergemana ja pinnapoolsema ujumisega paigutub vast rohkem koorumise poole. Ma arvan, et ma olin kunagi nii loll, et vaatasin selle flymfi pilti, ahvisin järgi ja siis vast nutsin jõe ääres kevadtalvel, no rsk sitt putukas, ei upu ju üldse. Maakas on kaval, kui ei uppu, siis paneme tina ja kui vaja, siis kuuli kah. No mis ta siis on, polegi muud, kui näiteks Guide's Choice Hare's Ear , onju.
RC on minul kindla peale putukas, a vot märja konksu peal ma temaga püüdnud pole, no võibolla kunagi midagi juhuslikult aga kõige rohkem ma püüdnud kevadtalvel B830 #8 ja #6 peal ja konkreetne marabou tiib mul , no bucki ja vasikaga kah. A sellisel kujul saad katsetamiseks 175 #8 peal. NB! See saba peal olev karv kaasa ei tule, kavatsen sellest #32 peal sääse siduda.
j33.jpg
Eelmine talv sidusin neid karvapalle koos PTNümfidega koos, Samasuguse Sawyeri traaditehnikaga seotud, ülilihtne siduda, kui paras traat olemas. Olemus kah võrreldes igasugu cdc ja püü kaeluste jms wärgiga lihtne, kui kala sööma peal, siis ta fiibreid putukal ei loe. See sidumine mul veel pooleli aga vast 2-3 värviga piirdun.
j35.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 14 Jaan 2022, 22:28 NB! See saba peal olev karv kaasa ei tule, kavatsen sellest #32 peal sääse siduda.
Sain nüüd õigesti aru,et konks #32 ?See on ju päris sääsest kolm korda väiksem.Ma pole sellist konksu näinudki ja ega näe kah,isegi kui ninaall oleks ja näpuga näidataks,et vaata,konks on siin 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

No ma olen kõge väiksemaid sidunud 102Y #21, mis peaks siis teiste konksude mõõdustikus 20 olema, isegi püüdnud olen ja kala saanud, öösel, siukeses valguses(hakkasime püüdma)
j40.jpg
ja otsind küünega seda 20 konksu kala kurgust. Isegi selliste värvide pärast ei taha tegelikult
j41.jpg
ja mis veel 32 siin veel rääkida. Muideks juba 20 konksuga ilmneb see, et 50-70D niit ei mahu konksule ära 8-)
Ridade vahelt tuleb lugeda. Kui ma kirjutasin, et karv on minu oma, siis oleks pidanud aru saama, et näe
alles pildi pealt nägin seda prügi ja ega teist korda klõpsata ei viitsi ;)
Paar wollyt keerutasin täna, konksusääre pikkus 7mm, keret pole vaja siduda, saba kinnitad ära, törts dubbingut ja edehackle koht
j39.jpg
ja et natuke topicuga kah haakuks, siis üks tõugupilt kah
j38.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 15 Jaan 2022, 18:13 ja mis veel 32 siin veel rääkida. Muideks juba 20 konksuga ilmneb see, et 50-70D niit ei mahu konksule ära 8-)
Ridade vahelt tuleb lugeda. Kui ma kirjutasin, et karv on minu oma, siis oleks pidanud aru saama, et näe
alles pildi pealt nägin seda prügi ja ega teist korda klõpsata ei viitsi ;)
Saan aru,et mind on tahetud alatul moel alt tõmmata :) No minuteada ka lõpevad enamus konksud juba alla #20 ära.Üksikud #20 ja väga haruldased veel pisut #20 peale.Aga üks korralik sepp pidi ka kirbule rauad alla lööma,seega jäi pisuke kahtlus,et äkki endale ise sepistanud need #32 hed 8-) No ei kujuta ette,et mäherduse lipsu otsas sul see #21 seotud oli? Karistuseks seod mulle viimasel pildil näha tõuke ka 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 15 Jaan 2022, 19:27 et mäherduse lipsu otsas sul see #21 seotud oli? Karistuseks seod mulle viimasel pildil näha tõuke ka
Konksusilmast läheb kenasti 0,16 või 0,18 läbi, päris täpselt ei mäleta, igal juhul 0,2 ei lähe.
No seon siis karistuseks, igavusest klõpsasin pilte kah, üks päris udukogu, teiste pealt saab enamvähem aru.
Äkki keegi tahab proovida ise siduda.
1.natuke tina konksule ja nidiga paika see
2.niidiga ühtlasemaks kere ja ühtlasi ka alusvärv, sabasse üks jaanalinnu sule fiiber ja ümmargune või D-ristlõikega kumm(ta tegelikult mingi plast),
vinyl rib, d-rib või mis nende nimed on netis.
3. Kummiga üle kere konksusilma poole jättes väiksed praod keerdude vahele
4.jaanalinnu fiibriga järgi, kinni, niidivahetus.
5.näpud tatiseks, vead kõik fiibrid allapoole, paar korda tõmbad, klaara.
6. markerit kuhu soovi on, uv-pläga selja peale ja siva puruvana jalad taeva poole, siis ei jookse jalgadesse.Lampi ja valmis.
Nagu sellel pildil ka näha pole jaanalinnu fiibrit täpselt jätkunud, ma pikki jalgu nagu gammararusele võiks siduda ei taha, võtan
sule tipupoolt neid peenemaid, no nipanapa jätkus/ei jätkunud. No õnneks läheb sõbrale, alati saab öelda, et ära virise, loodus pole ideaalne
,maakoht, käib küll 8-)
j42.jpg
j43.jpg
j44.jpg
j45.jpg
j46.jpg
j47.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 15 Jaan 2022, 22:41 võtan
sule tipupoolt neid peenemaid, no nipanapa jätkus/ei jätkunud. No õnneks läheb sõbrale, alati saab öelda, et ära virise, loodus pole ideaalne
,maakoht, käib küll 8-)
Ega kokkuhoid pole koonerdamine 8-) Müügikuulutustes oli pakkuda väga peen prügikorv sidumispingile,mul endal selline paarieurine säästukas,rahul,minujaoks täiesti oma otstarvet täitev variant.Nii mõnigi putukas seotud selle prahi seest leiduvast kraamist.
20220116_125717.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mind häirib prügikorv sidumispingi juures/all, ma olen proovinud, panen näpuga ühte prügikarpi, mis on käeulatuses. Mudleri pead lõigates panen küll lõugade alla. Mul mingi vana lastest jäänud kontorilaud, metsikult hästi ei sobi aga ümber ei viitsii ehitada ja osta ei raatsi, ajan läbi....aga... ükspäev nägin lauakatteid plastist, no vot selle peaks küll panema, ennem vibraga liimiplärakad maha laskma ja siis parajaks lõikama, jätsin meelde, kus poes neid oli.
Kle praegu siuke seis su foamitükil, ma liiga suurt teadlikult ei võtnud. Vastan ka kohe ette ära, et mul suuremat polegi. 8-)
j48.jpg
2x#10 ja 2x#12 neid viimaseid tõuke.
Ise liimimeheks ei kavatse hakata, kuigi ilmselt on see võimalik, interneeduses selliseid püügikarpe küll näinud, kus kõik ongi liimist tehtud, liimilarvad ja perdildod jms Mõne #12ja #14 sidusin omale kah, üldse ilma tinata, äkki saan kunagi nii julgeks, et panen raskustatud nümfile seltsiliseks samasse rakendusse. Selle uv-pläga vastupidavust ma kah ei tea, ma eeldan, et selline koorik seljal võiks ju kunagi ära laguneda. Vat esimene tõugupilt ainult uv-ga tehtud, teine lakki kah lõpetuseks pandud, sellel jälle panemata, no lakk libedam, voolavam, läikivam, a ma püügiputuka peaga kah ei vaevle, et ta läikiv must oleks, sisse imbub see benecci, aitab küll, olgu matt.
j49.jpg
Sul midagi silma jääb, siis maini, et kle keeruta mulle kah.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Eile lõpetasin igava halli rea ära, täna kribusi PTN ilma kaeluseta, arvan, et närib siukesi kah
j53.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 16 Jaan 2022, 22:34 Kle praegu siuke seis su foamitükil, ma liiga suurt teadlikult ei võtnud. Vastan ka kohe ette ära, et mul suuremat polegi. 8-)
No seal ju vägev rivi putukaid ja tühja ruumigi veel küll ;) Sellepeale mõeldes,et kas mingid putukad on püüdjad või mitte on minuarust sidumisel kolm varianti.Esimene on see,et jäljendada väga täpselt etteantud sidumise retsepti koos materjalidega,mis ei eelda mingit reaalse püügi praktikat aga kõigile igati näha,et on oskust siduda või mitte.Teine on see,kui siduja arvab,et sellist võiks kala võtta ja kolmas on see,et siduja teab,et sellist kala võtab.Teise ja kolmanda variandi puhul on juba vajalik korralik reaalse püügi kogemus,putuka väljanägemine või sidumise ilu pole siin enam nii määrav.Muidugi ideaalne on putukas,mis on perfektselt seotud ja toob laitmatult ka kala,see on esteetiliselt kindlasti kõige nauditavam.Ainult püüdja ise teab,kui väärtuslik üks või teine putukas tal on.Panin selle kirja sellepärast,et tuli meelde üks ammune seik,kui nähes minu putukakarbis olevaid putukaid soovitati need koos karbiga minema visata.See oli tingitud puhtal kujul sidumise perfektsusest,et kui ilusad ja täpsed putukad välja näevad.Püügiputukatena tunneksin end nendega ka praegu veeääres üsna kindlana.See ilu on ikka väga vaataja silmades ja võib väga erineda,sellepärast pole ka kunagi võistlusmomendiga üritustest osa võtnud,sest seda putuka sisu on ikka väga keeruline hinnata.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 20 Jaan 2022, 01:02 soovitati need koos karbiga minema visata
No seda võib ju praegugi soovitada 8-)
Küsimus on minu meelest kobamisstaadiumis usus. Ahvid seda järgi, millesse usk on. A millel usk põhineb? Sellel, et putukas on ilus või sellel, et mingi tuubikuulsus seob seda, laikide arv, sheeride arv, no nii ilus ja popp, et lihtsalt peab püüdma ? Või põhineb sellel, et tead või kuuled, kuidas sellega kala saadakse?
Kobamisstaadiumist järgmine on testimine. Minu meelest pole võimalik seda vahele jätta. Kõike peab ise testima niipalju, kui reaalselt võimalik. Mittepüüdjatele tuleb anda ka teine ja kolmas võimalus.
Millal järeldusi saab tegema hakata ? Oleneb. minu meelest pole vaja teoreemi neli aastat tõestada, kindlates ilmatingimustes või aastaajahetkel said uue putukaga siit kaks ja sealt kolm aastat ja võib juba igaks juhuks käe peal pildi ära teha, ennem, kui rampa jätad oma tegija, treid kohe värskelt mõne koopia kah, paned kuhugi hoiule. Järgmine aasta närid küüsi ja ootad jääminekut, siis vaata, mis eelmine ja üleeelmine aasta piltide poole peal ka on, tuleb meelde, millega püüdsid, pane karpi. Uusi testputukaid võib kah alati proovida. Häid lahendusi võib mitmeid olla võrdseid putukaid võib mitmeid olla. Ainult tegijaid pole olemas, variandid on, mille vahel tuleb otsida seda päeva või hetke putukat.
Laia maailma putukavalikut reguleerivad mitmed karvased käed, kalakolafirmad toodavad kola ja palkavad osavaid kalamehi neid reklaamima, tokk see, rull ja nöör nihkesed, tipet jne ja kõik sujub sul, iseseisvad staarid, püüavad, saavad, teevad klippe, loomulikult ka neile topitakse kalakola firmade poolt, suuremad staarid tuubis saavad raha tuubi poolt, loomulikult sajad püüdlevad sinnapoole. Lennukapüügi võistlejad ja võitjad, üsna loogiline küsimus, et millega nemad püüavad, et äkki peaks samade asjadega püüdma? Äkki peaks ostma kohe raamatu, kus mitmekordne võitja asja seletab ? Äkki saaks sama heaks ja sama palju kala? 8-) Naljatamine kõrvale jätta, siis omale tundub loogiline vaadata valikut.
Näiteks üks edukas soome võistlusõngitseja näitab oma "põhi"valikut
https://www.perhokalastajat.net/pietun-perhoja
või siis sidumisnäite klipina teine mees
https://www.youtube.com/watch?v=ZUP9qloWKYo
Pole mingit müstikat, tavalised loogilised. Meeles peaks pidama seda, milline on tänapäevane võistlusõngitsemine, kärestikus põhjakraapimine volframiga 8-)
T.H kirjutas: 20 Jaan 2022, 01:02 See ilu on ikka väga vaataja silmades ja võib väga erineda,sellepärast pole ka kunagi võistlusmomendiga üritustest osa võtnud,sest seda putuka sisu on ikka väga keeruline hinnata.

oleneb võistlusest, et kas nalja või elevuse pärast tehtud või mingi suure nimega sidumisvõistlus, hinnatakse väga suures osas sidumisoskust võrreldes teistega. Interneeduses heade putukatega kuulsaks ei saa, saab ilusate ja ilusasti pildistatud putukatega 8-)
Selliste kribunymfide, nagu mulle püüda meeldib poole pealt pole eestis võtta palju eeskujusi, ikka varastasin ja varastan edasi netist trikke ja nippe aga mitte pimesi, sobran ainult selliseid, kus püügipool kah näha. Ja ise tuleb testida. Pulli pärast või närvide rahustamiseks võib kah siduda ja vahest ka lollustega tegeleda aga kui midagi ikka püügikarpi siduda, siis ikka see igivana küsimus, et kus nagu plaanis ujutada seda. Ise välistan oma otsingutes kohe raha eest sidujad, kellel megakogused putukaid näha ja mitte mingit kalapüügitausta ta kohta ei leia. Ühtlane korrektne sidumine ja ilusad pildid ei aita edasi, kui otsid midagi omale. Kellel tausta leian, siis viitsin sirvida püügikohti kah, et kas nagu haakuks koduse oluga.
Hommikukohvi kõrvale sai tänaseks või homseks õhtuks laialivalguv plaan kirjutatud, et võiks ühe ämblikurea siduda
j54.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

ämblikute ots lahti tehtud
j55.jpg
j57.jpg
enamus 175 #12 peal, eks 10 ja 14 peale kah
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 20 Jaan 2022, 15:07
T.H kirjutas: 20 Jaan 2022, 01:02 soovitati need koos karbiga minema visata
No seda võib ju praegugi soovitada 8-)
No ikka võib,pole mingit kahtlust,et ei võiks.Ja millise pettumuse saaks keegi,kes leiaks sellise äravisatud karbi.Loodad,et leidsid karbitäie korralikke putukaid ja avades selgub,et ainult lõhekad,ei ühtegi mõistlikku putukat.See võib ju kellelgi päeva,kui mitte enamat ära rikkuda.See võib täitsa jube lugu olla,seega hoian oma putukad ja karbid ikka ilusaste alles,ei loobi ega reosta ümbrust 8-)Ämblikud vahvad ja äkki mahuvad mõned ka alumisele reale ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 20 Jaan 2022, 23:23 ja äkki mahuvad mõned ka alumisele reale

Ikka, a mingeid koksunumbreid kah äkki, millega ennast mugavalt tunned. Ma kõige rohkem ikka MBga püüdnud, näpuga pole järge ajanud, pastell beez-pruun-hele. Täna vaatasin uuesti oma paberilipikut ja mõtlesin, et mis järjekorras ja mis järjekorras otsa siduda. Punane niit sattus silma alla, mõtlesin, et kevadtalvine putukas on ju RC, et seoks pool seda. Sidusin kere ära, klõpsasin pildi kah
j58.jpg
siis tulid mingid muud toimetused ja sinna see asi jäi. Peale lõunat vaatasiin soome foorumi poole peale, et kas sealt miskit vihjet ei saa, mh, mingis vanas jutus siuke nimi olemas, googeldasin ise kah, täitsa nimega putukas - February Red
Üritasin veel seda asja mäluda, et liiga kirjuks ei läheks ja sain sellise rea
MB, võibolla mõni kribu juurde, a põhimõtteliselt olemas
must kere
pruun laia keermega
see poolik RC
salat
oranz
Selle salatiga tunnen ennast ebakindlalt, ühe katsetuse tegin
j59.jpg
Konksu suurus kah selline peavalu, et valin äkki põhiliselt #12, no siis äkki natuke 10 ja 14 juurde. Samas MB olnud 8 ja 6 peal kah, a noh see enam väga ämmelgas pole, soft hackle või flümf võimisiganes.
Siin 10 ja 12 kõrvuti
j60.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 21 Jaan 2022, 21:21 Ikka, a mingeid koksunumbreid kah äkki, millega ennast mugavalt tunned
Vot see on hea küsimus,et millega ennast mugavalt tunned.Mina tunnen end mugavalt suurte konksudega.Kui kala on nõus suuremat konksu võtma siis ma ennast ja kala kribuga ei piina.Märgade-nümfide puhul on see piir ikkagi seal #10,#12 konksu juures.Väiksemaid kasutan selliste kalade peal,et sõbraga tülis,kodus midagi pahasti,keegi ütles halvasti,saatus on mu vastu nii kuri jne.(ühesõnaga tujukas kala) aga minul on millegipärast hirmus vajadus teda kätte saada.No üldjuhul juhtub seda väga harva,seega #10,#12 konks väga ok.nagu ka viimaste piltide ämblikulaadsed.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Jajah, minul selliseid kordasi küll olnud, et noeitaharsk, paned numbri või kaks väiksema, kohe päike pilve tagant väljas muutus, närib. Erineva suurusega peaks putukat karbis olema.
Siukesi tegin, must kaelus on kuldnokk. Punase tupsuga #10, muu #12
j62.jpg
j63.jpg
j64.jpg
siuke rida sai
j67.jpg
Homme äkki äfelsini värvi midagi.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 22 Jaan 2022, 21:22 Jajah, minul selliseid kordasi küll olnud, et noeitaharsk, paned numbri või kaks väiksema, kohe päike pilve tagant väljas muutus, närib. Erineva suurusega peaks putukat karbis olema.
Igati nõus,erinevaid suurusi peab olema.Ma koduvetel püüdja ja siin pole see nii kriitiline.Sepaonul ka põhja poolt suured kogemused ja seal see suuruste asi palju kriitilisem.Kunagise ühise reisi järvepüügist hästi meeles,et kui päeval midagi suurt pinnas ei toimunud siis said kala pea kõige loogilisega.Õhtul aga, kui mingi kribu järvele maandus, ei tehtud enam millestki muust välja.Viimase pildi peal märkasin,et ruum hakkab otsa saama ja minu limiit vist kohe-kohe läbi.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 23 Jaan 2022, 16:36 et ruum hakkab otsa saama
No jah, õnneks sa pole veel aru saanud, et foamitüki teine pool puhta tühi 8-)
Head pastelli oranzi pole lihtsalt kodus ei niidi ega flossina, dubbingukeret ei hakanud kah tegema.
Ühe paari tegin fluoroniidi kere ja omavärvitud püü, teise mingi karvane kerematerjal ja loomulik püü.
Arvan siuke kärtsmürts peletab kõik kalad kilt eemale.
j68.jpg
j69.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vahelduse mõttes siledamaid niidikeresi.
Omale tegin ilusaid väikseid salateid
j72.jpg
tardo mehele suuri ja koledaid
j70.jpg
j71.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 23 Jaan 2022, 22:49
T.H kirjutas: 23 Jaan 2022, 16:36 et ruum hakkab otsa saama
No jah, õnneks sa pole veel aru saanud, et foamitüki teine pool puhta tühi 8-)
No pole ma nii pime miskit nagu sa arvad,nägin pildipeal foamitüki teiselt poolelt konksu paistmas küll,lihtsalt püüan olla viisakas ja tagasihoidlik (pole küll siin elus edasijõudmiseks ja läbilöömiseks suuremat asja omadused)ja peaks juba selge olema,et mina värve ja konksu suurust ei pelga,igal asjal on oma koht 8-) Kui tahad mingit üllatust valmistada,siis pead edasi proovima,praegu on kõik kuidagi liiga arusaadav ja tavaline ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 25 Jaan 2022, 21:17 Kui tahad mingit üllatust valmistada,siis pead edasi proovima,praegu on kõik kuidagi liiga arusaadav ja tavaline
Üllatuslolluste materjal alles postikana käes. Kle kas sa madudega püüki ei taha proovida ? Seoks sulle kiirlaaditavaid konkse
ja teeks laadimisriista ja annaks kummi kah ?
See, kui püügikarp on tavaline või keeruline, see kaladevoogu, kes ümber käivad pööramas kahvas ei mõjuta. Keegi püüab suurema, keegi väiksema valikuga. Täiesti kindlalt ei pea putukavalik keeruline olema edukaks lendõngepüügi nautimiseks.
Sidusin omale taage, seekord selle kereniidiga, madalam, lihtsam.
j75.jpg
Tardomehele kah
j77.jpg
j76.jpg
Vasta