Märjad putukad ja nümfid.

Vanakuri

Re: Märjad putukad ja nümfid.

Postitus Postitas Vanakuri »

Tänud piltide ja nõuannete eest! Mis puudutab särje, turva (ja muu valge kala) püüki siis sel suvel kuumade ilmadega teadlikult vältisin punase kala kiusamist ja sai korralikult mööda kasarit ja pärnut valget kala taga aetud. Sealt jäi kuidagi külge, hakkas meeldima ja peale seda ongi käigud olnud sisuliselt 50/50. See virtual nymph skin on tõesti paras defitsiit, vaatasin oma "kodupoed" (mistpool, troutline) üle ja sealt naturaalse värviga variandid otsas... Aga jätkan otsinguid :D Õnneks leidsin sahtli põhjast paki natuke teistsugust materiali (https://mistpool.com/en/product/2583/ki ... skins.html), saan sellega katsetada.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Ma ostsin troutlinest mingid päevad tagasi 4,5mm läbipaistvat, jäi minust maha ka veel seda, caddis greeni ostsin kah, see kevadel tegija, ma siiani ise värvinud. Laius oleneb vast sellest, et mis konksule siduda, mul vast kõige rohkem #14 peale seotud. Esmane valik on suur konks aga sellist asja on olnud küll, et alustad 10-12ga ja noeimidagi nagu, kerged toksud, paned 14 ja läheb oluliselt paremaks, 16 on kah karbis olemas aga mulle nii kribud ei meeldi. Suuremas jões on enne meresärje jõkke tulemist puruvana tegelikult õnnetu pisike kribu. Tark punniõngemees läheb korjab puruvana konksu otsa panemiseks kuskilt kraavist, seal vesi soojem ja putukas poole suurem. Väikse kere peale seda vns paela venitad kitsamaks, siis väga popilt just ribiline ei jää, lamedam jääb, kalal sest vist üsna savi, sest päris puruvana pole selline ribiline vaid on jätkuline. Kõik need traadiga ribiliseks tehtud, kummist ümmargused ja D profiiliga kummid, ilma ühegi ribita siledad jms toimib samuti, pole vist metsikult muretseda vaja. Konksu suuruse valik, mingi värvivalik, särjel näiteks valge/hele, (hele)roheline, kolmas värv vastavalt maitsele, näiteks kollakam, ise olen oranziga kah püüdnud, porgandit ta vist näinud pole aga sööb vist selle pärast, et keilas oranz gammarus kah olemas jões, kuulpea raskuste valik kah, kui sooloputukaga püük ja särg peaks kaetud olema. Osa särjesöögist kõlbab ilmselt turvale kah, ise pole nende kummijukudega turba proovinud, mingid muud lemmikputukad mul paika loksunud, püüan kah sisuliselt ainult vabaujutamisega.Särje puhul indikaatoriga püük oluliselt efektiivsem.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Koristada pole jõudnud, kohutavalt paha on siduda segaduses, kui pikem vahe on vahel olnud, pärast, kui on meeles, kus asjad segaduse sees on, siis pole häda midagi 8-) Mõned kummijukud soojenduseks
n28.jpg
n29.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Segaduse külvamiseks siia osakonda kah mõned kuiv/märg pildid
d10.jpg
d11.jpg
Mingi karva natuke kummijukule peale pandud.
Järgmine on soome poole peal tuntud, kui Pietun pupa, oluline element on heleroheline fluorokeere
https://www.perhokalastajat.net/uploads ... etu/pp.jpg
Oma versioon, kaelus on männirott, #16
d13.jpg
d14.jpg
d15.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Säästuvariant, vada kui vähe materjali läheb, kolm keerdu imepeenikest tinselit ja konks otsas 8-)
d24.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ikka kribusi seon praegu
d26.jpg
d27.jpg
d29.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Siukest rohelist värvi red tagi polegi kunagi sidunud. Igaks juhuks sidusin #16 peale, et äkki kala ei märka, et roheline.
d37.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Selline pisut suurem #8 konksu peale seotud green tag - muddler.Las see kala vahib seda rohelist,võtab või kiusupärast ;)
20211226_125745.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mh, järgmise aasta hitt - T.H roheline luud :mrgreen:
Kahetsen, et magasin maha viimaste kolatellimustega fl.kollase microfiibri, a tagi võib muidugi flossist kah teha, seda on.
Ästi vähe rohelist
Ja õbedaga koos polegi roheline nii jube, kärtsroheline jänes oleks parem olnud, seda pold, segasin siis
näpuotsaga hüljest ja mingit uv superfine vms, ajab asja ära
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 28 Dets 2021, 00:04 Ja õbedaga koos polegi roheline nii jube
Minu arvates ka 8-) Seda putukat on kalad mõnikord ikka päris isukalt närinud.
20211228_130507.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 28 Dets 2021, 00:04 kärtsroheline jänes oleks parem olnud
Vaatasin oma roheliste putukate varud üle ja mõtlesin,et kummaga siis (kahvatumad,oliivi poole või kärtsumad,mürkrohelised)olen rohkem püüdnud või kala saanud?Mingit kindlat eelistust vist polegi.Mul ilmselt nii,et hea kui mõlemat kaasas on.Ühte ei võta,saad kohe teisega võrrelda.Küllalt olnud,et hakkad juba oliiviusku ja siis tahab äkki hoopis kärtsumat,järgmisel korral jälle vastupidi.Et siis väga hea kui erinevat rohelist tooni nümfid karbis.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 28 Dets 2021, 13:19 Seda putukat on kalad mõnikord ikka päris isukalt närinud.
Ega aru ei saa küll, mis sul kere on seal aga võid niisama öelda.
Ega ei viitsi ise küll kogu aeg pildistamisega taielda, et saada loomulikud värvid, mul sidumistoas suvaline led, pingi kohal kah külm ja valge, kõik põletavad või võltsivad, panin kunagi mingeid hajuteid ette ja, ja, üldiselt ei viitsi jurada sellega, viimased pildid puu peal on köögilaua peale tõstetud puutooli peal tehtud, kuna seal on üks soe retro laes, fluoroseeruvat põletab see kah, a parem. Isegi ostsin mingi abivahendi pildistamiseks jõulumeeleheites, kätte saan ja ära katsetan, siis räägin.
Ma arvan, et selle putuka juures tuli mul selline tunne peale, et neid lihtsamaid täpikesi võib panna siia ja sinna ja sellisel või muul kujul. 14 aasta märtsi pilt, teine pilt oli käe peal klõpsatud, ju siis tegija tundus siis. See konkreeetne kollane+roh kaelusekandis on tegelikult kevadel kala küll toonud, kindlasti mitte salarelv, lihtsalt üks toimivatest variantidest. Nymfikestel täpikesi siiasinna panna on alguses kribukonsude puhul peavalu, väikse harjutamise järel täitsa ok, lihtsalt tuleb harjuda väikse kogusega, mul tihti see peacock dubbing kuulpea/lõpetussõlme juures, 1või 2 fiibrit on pparas kogus 8-)
varblane.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 28 Dets 2021, 18:18 Ega aru ei saa küll, mis sul kere on seal aga võid niisama öelda.
Nagu jutuks oli ja pildilt vast ikka ka näha,et tegu hõbe-rohelise putukaga.Kalad natuke hõredamaks teist söönud aga algselt oli kere hõbedane ja hõbeda peale kaks kolmandikku kerest pea poolt roheline.Hõbedast osa siis ice dubbing silver ja roheline mingi suvaline pehme,peenike dubbing.Pean kohe jälle targutama aga neid materjale mida millegi teisega asendada ei saaks on ikka väga vähe 8-) Selle putuka puhul samuti,hõbe-roheline,midagi ikka leiab.Hõbeda puhul hakid või kuuse kaunistusi ja olgu märja või kuiva putuka dubbing,midagi rohelist on kindlasti.Märjale putukale,eriti veel kuuliga raskustatud,võib julgelt kuivale putukale mõeldud dubbingut kasutada.Pakun,et sepaonu on minust mitu korda rohkem erinevaid materjale läbi katsetanud ja selle jutuga ta midagi uut teada ei saanud aga julgustaks neid kes vähem sidunud ja kellel teinekord mõnigi putukas mingi kindla materjali pärast on jäänud sidumatta.Otsige alternatiive,ei pea alati retseptis olevat taga ajama.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Siukest head hõbedat nagu polnudki naela otsast võtta, korra käis peast läbi, et lõikaks lühemaid fiibreid ja pistaks kohviveskisse aga ajaga oli kah natuke kitsas, no tegin siis valge kerega
d54.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 30 Dets 2021, 00:07 tegin siis valge kerega
Pildilt paistab sellel valgel mingi varjund olema,valgusest tingitud? Kui ei siis väga sümpaatne toon.Et see hõbe seal just see magnet oleks,seda ma kindlasti ei väida,see selline katsetus lihtsalt ja hea meel,et toimis.Samas on ka teised lihtsad nümfikesed,millel hõbedat pole üsna edukad olnud.Üks näiteks selline kollakat tooni ülilihtne dubbingust nümf.
20211230_121646.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 30 Dets 2021, 13:00 Pildilt paistab sellel valgel mingi varjund olema,valgusest tingitud?
Ei tea, valgusega on mul kaootiline ja nõrgavata, pakist valge slf ja pärla microflashabou ribiks.
Selleks aastaks lõpetasin putukakudumise. Uuel aastal peaks rohkem nii juhtuma
d55.jpg
et rohkem rampadesse jääks, saaks rohkem siduda 8-) Head vana aasta lõppu!
Kes järgmine aasta paneb esimesena pildi foorumisse, sellele seon 12 püügiputukat, märg või nymph ja saadan postikanakapiga.
Mingi loogiline valem võiks olla 2x6/6x2/3x4/4x3 vms Võidumees võtab siin teemas sõna oma soovidega.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Head uut kõigile ja sellise rohepöörde mutandi pilti ka!
20220101_105426.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 01 Jaan 2022, 13:35pilti ka!
Kle sa nüüd võiks sellest
sepaonu kirjutas: 31 Dets 2021, 17:11 Kes järgmine aasta paneb esimesena pildi foorumisse, sellele seon 12 püügiputukat, märg või nymph ja saadan postikanakapiga.
lähtuvalt lasta mul omale siduda midagi. Ma tean küll, et kui sul miskit vaja, siis seod ise aga ma seoks sulle hea meelega midagi. Kunagi ammu võtsid mu karbist kummijukusi jms, pärast tuli see sepa putukad püüavad küll, kõrvad liikusid. A ma nüüd natuke arenenud või taandarenenud, seoks kindlamat olemust. Ja ärme liiga kiirelt tee seda sidumist, teeme mõnuga. ja muidugi sa ei pea seda 12 vaatama, seon palju tahad.
Rohepöörde salatit vaadates tuleb jälle meelde, et ma tihti seon wollysi liiga lühikese sabaga, see talv peaks ühe rea ästi väikseid siduma, suuri vast jagub.
Ja siis peaks ühe rea siukesi siduma aga valgusfoorina, see tavaline pastell ja testitud ja töötab pommikindlalt aga peaks värvitupsukesi panema edehackli taha kere poole, no huvitab ikka, mis härrad vees arvavad sellest.
h1.JPG
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 31 Dets 2021, 17:11 Võidumees võtab siin teemas sõna oma soovidega.
No vot siis,lõpuks olen mina ka mingi mängu võitnud 8-) Aga täpselt,kiiret pole,harjun oma võiduga ja teeme valikud vääega rahulikult.Ja mis puutub sellesse,et "sepa putukad püüavad küll",siis selles pole küll kahtlustki,püüavad.Mul mõned tollest korrast veel alles ja mitmed korrad mõelnud,et oleks võinud ülbelt veel rohkem karpi tühjendada,ma nendega kalu saanud küll ja veel.Aga nagu öeldud,võtame rahulikult ja paneme plaani paika.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

jäi see mustadetriibukestega kumm näpuvahele , barred silly legs võimistanimi on, kohe vaja proovida
j4.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kahvatuid ja mitteilusaid putukaid on oluliselt rohkem vaja, kui pühademunasi, täna oli musta päev
j7.jpg
j6.jpg
ja lõpetuseks ühe töötava streameri värvides nymf
j8.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 03 Jaan 2022, 11:03 jäi see mustadetriibukestega kumm näpuvahele , barred silly legs võimistanimi on, kohe vaja proovida
j4.jpg
Seda putukat vaadates tuli meelde,et kunagi kui alustatud sai üritasin turvale herilast siduda pinnakana.Materjalid olid puhta valed ja putuka pinnashoidmisega nägin kurja vaeva aga kala sain.Olen ammu plaaninud herilast uuesti siduda pinnakana kuid miks mitte proovida ka sellist varianti nagu sepaonul.Teeks nüüd sepaonu poolt pakutud auhinnaputukate poole pealt ka piuksu ära.Kui sobib,siis pooled nümfid ja pooled märjad.Konksu suurus võiks nümfidel olla #10 aga kui sepaonu arvab,et see või too putukas sobiks mõne teise suuruse peale paremini,siis mina olen nõus.Ei ole vastu,kui mõned on seotud kidavaba konksu peale,prooviks selle kujuga konksud ka ära.Väga raskeid vist ei vaja,pigem sellised natukene raskustatud.Märjad ehk konksul suurusega #8 aga jällegi,kui mõni teine suurus tundub parem,olgu nii.Ega rohkem midagi hetkel targutada oskagi,äkki sepaonul endal mingeid soovitusi pakkuda.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 08 Jaan 2022, 14:55 Ega rohkem midagi hetkel targutada oskagi,äkki sepaonul endal mingeid soovitusi pakkuda.
ootasin rsk põnevusega, et mis ta nüüd ütleb ja mis ta tahab, äkki nii keerulised nimed, et pian netist uurima, kuda neid kududa aga ei, lihtsalt tee midagi, tema rahul kõigega. Kahtlane, äkki pärast ikka ütleb, et liiga pikk või liiga lühike ja liiga raske ja valet värvi kah. 8-)
Ilma lobata, et kogu üritusel üldse mõte oleks, siis vast ainult neid, millega ma reaalselt püüan. Vat ma siin vahepeal panen siukesi pilte kah, et tuli tuju, sidusin või katsetaks, neid pole mõtet teisele testimiseks anda. Ma siis pistan pildi siia ja küsin, et siukest tahadvä.
Eilne siuke putuk, et reaga ei taha siduda ja ei usu, et mingid sedamoodi pandud koivakesed midagi püügil juurde annavad, ehk vaid pildi peal. Samas kogu aeg praktilist püügiputukat kah ei viitsi siduda.
j14.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 08 Jaan 2022, 21:57 ootasin rsk põnevusega, et mis ta nüüd ütleb ja mis ta tahab, äkki nii keerulised nimed, et pian netist uurima, kuda neid kududa aga ei, lihtsalt tee midagi, tema rahul kõigega. Kahtlane, äkki pärast ikka ütleb, et liiga pikk või liiga lühike ja liiga raske ja valet värvi kah. 8-)
Eks ma jäta midagi pärasteks ka.Kui kohe alguses nõuda,et nii ja naa,et jänes olgu esimeste külmadega lastud ja kuke sulg peab olema võetud täiskuuööl Thames`i vasakul kaldal tapetud linnult jne siis ilmselt näen neid putukaid nagu oma kõrvu 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kle ma tegin otsa lahti. Mul kahjuks puudub oskus nii pildistada, et näeks, mis kere sees on aga ma võin sulle maakeeli öelda, fluoro rohelist, oranzi ja pärlat on keermeks kasutatud, a see tuleb vees esile. Nii, nüüd on vingumise aeg. Ja värv vale pole, mul vale valguse all pildistatud.
j19.jpg
Tegelt võin ju paaride kaupa pilte kah panna, kultuurikeskuse koristaja Maali ütles, et internet pidi lõputu ruum olema. Maali ei valeta kunagi.
j15.jpg
j16.jpg
j17.jpg
j18.jpg
Vasta