Märjad putukad ja nümfid.
Märjad putukad ja nümfid.
Märgade ja nümfide maailm on suur ja lai,sissejuhatuseks kõigile tuttav RC aga sellise putuka, nagu Prince tiivaga.Väga universaalne,nagu ka järgmine putukas,Bloody Mary Nymph.
- Manused
-
- RC nymph
- IMG_3636.JPG (80.08 KiB) Vaadatud 5818 korda
-
- Bloody Mary nymph
- IMG_3420.JPG (59.43 KiB) Vaadatud 5818 korda
Re: Märjad putukad ja nümfid.
Väga lihtne,kuid tegus nümfike.Saba ja tiivakesed mõned fiibrid pardi sulge-valmis.
- Manused
-
- IMG_2359.JPG (112.15 KiB) Vaadatud 5810 korda
Selline wet fly,mida võib nimetada nii Silver Docktoriks,kui ka Teal,Blue & Silver,või midagi nende vahepealset.Nimi putukat kehvemaks ei muuda ja kalad on tast vägagi huvitatud.
- Manused
-
- IMG_2475.JPG (66.64 KiB) Vaadatud 5804 korda
Tõuguteema on hea teema
Ma vaatasin sügisel, et kummikinda ja kumminööri tõukude karp just tühi pole aga ju seal suht luuzerid olid alles jäänud, kohmakad, valet värvi jne, peab vist talvel selle karbi täis siduma, mõned võtavad vähe aega, mõned natuke rohkem, vasejaan #14

Osaval kalamehel on alati õnne.
Mis värvi see häkkel päriselt on, tundub mingi spets sinakashall? Seda sa kasutasid ühe lõheka juures ka.
Oioi, see vasejaan on ilus!
Ma igaks juhuks mainin, et cdc fiibrid kaelusena panduna lamanduvad kere peale , ju nad voolus ka liigutavad aga neil mingit jäikust pole, putuka võtad veest, siis ilane tomp, mis meenutab midagi, mis on putukate koorumisega seotud. Mis ta täpselt vees teeb ja palju liigutab pole jälgitav minu silmale. Igal juhul mul cdc kaelusega tõugud toimivad hästi versus pole seda seda kaelust üldse pandud, sileda kerega tõuke sidumismaailmas palju, viimase aja moe järgi ka väga palju uv-liimi kerega, mis on täiesti siledad.
Kana või püü kaelus jäigem, võib ka väikse dubbingupuntrakese seda toetama panna.
Kana või püü kaelus jäigem, võib ka väikse dubbingupuntrakese seda toetama panna.
Märgadest veel üks nimetute oksatäis koledaid musti tuuste aga kala nad toovad ,tee mis sa tahad.Tähelepanelik vaataja märkab ehk peale musta seal kusagil saba pool ka natuke peidetud punast 

Nojah teil hea valmis pilte ja putukaid panna, aga ma olen siin nagu hiina alaealine ja vähetasustatud käsitööline, kes peab nad kõik ära siduma 

Mul küll siin kõik postituse päeval seotud aga offtopicut ei paista kuskilt, pole vist viimased sidumised teema vaid. Erilist vahet ju pole, kas ma panen selle 2 min vana putuka või kaevan kuskilt arvutist

See hea lihtne kummikindaputukas, koduperenaise latekskindast on ribad lõigatud , keri kerele peale ja valma. Saba võib olla ja võib ka mitte olla, üle kummikinda võib peene traadiga ka tulle, täpselt selle koha pealt, kus üks kindakiht puutub teist. Kaeluseks olen kassutanud nii cdc-d, kui kana ja püüd. Vahest harva olen värvitäpi kah teinud selle koha peale, kust loogiliselt saba võiks hakata. Sabaks võib kah panna midaiganes, sulgede fiibreid, kukk, kana, püü, maraboulaadset pehmet ollust, no mida vaid, pildiputukal Coq de Leon fiibrid. Püüab küll see putukas, kõigerohkem sidunud rohelisena, vähem valge, kollase, pruuni, mustana, vahest mäkerdan markeriga üle ja pühin näpuga maha, väike värvitoonimine ribides.
Kas varasemad sidumised ja pildid või uued? See on hea küsimus.Varasemaid putukate ja kalade pilte on tõesti paras hulk kogunenud.Ega teagi,mida annaks uue pildi jaoks seotud putukas juurde,kui vana pilt võtta on.Vähemalt on see tahtmise korral teostatav.Kaladega on paraku küll hoopis teine lugu.Sellise uue pildi jaoks peaksin mina küll vähemasti aprilli-maini ootama,ehk järgmine pilt tuleks 4-5 kuu pärast.Putukaid seon samuti ikka vajaduse järgi,mitte pildi pärast ja mis päeval ja hetkel pingitaha istun on hetkel samuti üsna ebamäärane.Ehk tuleks midagi uut nädala aga vahest hoopis kuu pärast?Aga nagu juba öeldud sai on see väga hea küsimus,et "õitseda"vanast rasvast või tulla välja järjest uute asjadega,mina ühest head vastust ei tea.
Vana rasv on väga hea asi, ärge pange tähele, minus räägib noorlooma kadedus 

Lihtsad kumminymfid, seekord pigem päevik/kiilivastne , streamerikonksudel, 1/3-1/4 0,3mm tina keres, sabad kukk ja kalkuni biots, kere kumm igal moel, paar sektsiooni dubinguga peapool ja kummiga üle. Konkreetselt sellistega pole püüdnud aga sarnaste kummitõukudega küll. Järgmiseks peaks dubingu asemel kummijalad panema, mitte et kardaks, nagu siledamaid ei võtaks aga kiilivastsel ja päevikuvastsel on lihtsalt suured jalad. Ikka püha tõde tuleb otsida

Mikk ütleks selle kohta vast, et äh, see ju tavaline kummijalg

Milleks need pühad siis on, kui mitte sidumiseks
Mini marabou mudler B175 #8
Pea tulemasinaga trimmitud.
Mini marabou mudler B175 #8
Pea tulemasinaga trimmitud.
Üks parimaid vana klassika nümfidest,Hare`s Ear ehk jänesekõrva nümf.Sobib kõikide putukatoiduliste kalade püüdmiseks läbi kogu aasta.Parimaid tulemusi on toonud naturaalne toon,kuid tasub siduda ka tumedamat pruuni ja rohelist.
No vot, mis siin viga targaks ja osavaks kalameheks saada, putuka pilt arusaadavalt, kala pilti võib toimivuse sertifikaadina võtta
Natuke võib enda poolt ka panustada, mõelda välja kus ja millal vette visata
Kolm putukat peaaegu samasse aknasse Mingid päevad tagasi tegin väikse valiku püügikarpi
See pilt kuivalt tehtud Ja kuigi vesi peegeldab ja tobe led valgus ja ma ei tea kus mu polaroid filter on, siiski ka vees pilt

Kolm putukat peaaegu samasse aknasse Mingid päevad tagasi tegin väikse valiku püügikarpi
See pilt kuivalt tehtud Ja kuigi vesi peegeldab ja tobe led valgus ja ma ei tea kus mu polaroid filter on, siiski ka vees pilt
Sellised mustad putukad (liidsid,woollid...?)on ülihäid tulemusi andnud.Samahästi oleks võinud nad paigutada turvaputukate alla,forellile talveks,suveks jne.Kerged,ilma kuulita variandid.
Jah ja siis leiutad ja leiutad ja kaalud ja põlvitad ja seod igast asja nööri otsa ja nagu ikka, enamasti ei tule selle peale või ei jõua järjekord selle lihtsa mustani, mis peaks mul olema esmaseks valikuks kui mõistus täiesti otsas.
ja odav materjal ja suht lihtne siduda. Parempoolse saba on millest ? Sellele vist keresse salajasi tarkade molekulide läikivaid osakesi lisatud. Vasakülemine vist marabou kere, vasak alumine antron. Läks pihta ?
Pihtas ikka ja ilmselt põhjas kah kui pean üles tunnistama (häbi tapab küll),et parempoolse saba foxist.
Kust sa selle häbi said ? Keegi ütles, et foxi ei tohi üldse kasutada, ei tiivas ega sabas ? Äkki sama mees, kes ütles, et *Maraboud pole majapidamises juba aastaid , ei kasuta.* ? Tegelikult seob ja kiidab

A millest sellel tiib tehtud on ? Et arvamine mööda ei läheks, siis kohe vihjeid ka, ainult üks materjal on tiivas, pole kunagi ennem seda kasutanud ja ilmselt ka edaspidi ei kasuta

Ega mul enda pärast seda häbi väga polegi,mina saan oma sidumistega ja veeääres putukatega päris kenasti hakkama.Lihtsalt ei taha teisi eksitada,need tänapäeva trendid on nii muutuvad,täna on majapidamisest väljas aga homme on jälle lemmikud jne.
Täna hommikuse kohvitamise käigus netisobrangu pärl oli võõrkeelne, natuke võttis isegi aega, et suupärasemaks mudida - Püha tõde kestab nii kaua, kuni kala arvab sama. Pole paha ütlemine.
Mul viimase putuka tiib on foxi sugulane, kohalik reps. Ei tea miks ühel jahimehel see saba oli, hirmsalt toppis seda mulle, vastu tahtmist võtsin, üle aasta kindlasti kodus vedelenud, eile proovisin, no saab aga väga järsult läheb see fiiber jämedaks ja aluskarv nii jäik, et ei taha ja ei sobi koos sellega panna, eriti karbikonksulaadsele, võibla ehk streamerikonksule, kus ruumi rohkem maha sidumiseks.
Mul viimase putuka tiib on foxi sugulane, kohalik reps. Ei tea miks ühel jahimehel see saba oli, hirmsalt toppis seda mulle, vastu tahtmist võtsin, üle aasta kindlasti kodus vedelenud, eile proovisin, no saab aga väga järsult läheb see fiiber jämedaks ja aluskarv nii jäik, et ei taha ja ei sobi koos sellega panna, eriti karbikonksulaadsele, võibla ehk streamerikonksule, kus ruumi rohkem maha sidumiseks.
North Country Spider,ülilihtne putukas oma olemuselt ja sidumisel samuti pole midagi keerulist.Sidumismaterjali kulub minimaalselt.Püügipoolest võrratu putukas,sobib aastaringseks kasutuseks forelli,turva,säina jne püügil.
Kindel, et Tardo miis? Kahtlustan, et ikka äkki mulk. Nii kooner ei saa ka ikka olla, et kaheksa keerdu niiti ja üheksa karva
Pole püüdnud siukeste säästu ämblikega, mõned vist seotud on aga need selles karbis, kust midagi võtta ei tohi. Siukeste karvaste ämblikega olen püüdnud, flymfid, paljal konksul ja kuuliga ka. Minu meelest toimivad need pastelsena, kollakas-pruunikas. A need ämblikud mis suurusega konksul ? Mingit rohkemtoimivama/popima värvi soovitust ? Peaks proovima kunagi meeleheitehoos
Pildistada ei saanud seda paremini ledlambiga, fluorooranz niit oli, #12

Pole püüdnud siukeste säästu ämblikega, mõned vist seotud on aga need selles karbis, kust midagi võtta ei tohi. Siukeste karvaste ämblikega olen püüdnud, flymfid, paljal konksul ja kuuliga ka. Minu meelest toimivad need pastelsena, kollakas-pruunikas. A need ämblikud mis suurusega konksul ? Mingit rohkemtoimivama/popima värvi soovitust ? Peaks proovima kunagi meeleheitehoos