Putukasidumise nõuandeid

Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Putukasidumise nõuandeid

Postitus Postitas sepaonu »

muruvana kirjutas: 12 Juun 2021, 19:54 Nüüd panen sinna suht täpi aind ja varjan sedagi, nagu proff.
Käi rohkem kalal, saad sivem sellest profijamast välja. 8-)
Siukest täpitagi pole vaja siduda, kus nähtamatu tag on. Suurus....ee....peab paras olema, erinevaid peab olema.
Põhihäda vist ikka hirm, enesekindluse puudumine. Mul oli alguses kah red tagi hirm, läbi orange tagi sain välja, see hakkas tööle, pärast tuli red tag kah järgi. A ma seon põhiliselt fluoro fiibrist tagi, vahest tipetist kah. Sellesama lehe peal ülevalpool näha, palju ma umbes panen. Eraldi putukas suus pilte ei korja , mõned juhuslikud tulevad ise.
https://flyclub.ee/download/file.php?id=692&mode=view
siin pikkus näha, 2,5 musta täpivahe pikkust
j3.jpg
Mul omal mingit au ega äbitunnet pole solkimise koha pealt, ristan lõdva randmega red tagi, zulu, black pennelli ja viimasest ka orange versiooni. Natuke ikka seon paabu fiibriga kah aga üldiselt sünteetika.
Red tagi või ükskõik millist muud putukat testides/maha tehes ikka tahaks kuulda kõigepealt seda, et sain sellega ja siis sellega ja siis tagiga mitte halligi, panin jälle selle, närib täiega. Selline jutt, et peksin päev otsa tagiga, ei toksugi, no see jutt ei lähe.
Ja selline aeg on täitsa olemas, kus tag-i üldse eii taha. Kui tagutult pole extra seotud, siis kõige lihtsam asi jõe ääres, tag noaga maha nüsida.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Ma ka kõigest pannud sabasid, siidist, lõngast, a pikkust olen konksukaareni pannud ainult või imenõksa üle. Oranž saba on millegipärast proovimata, seda peaks nüüd siduma prooviks.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kustutasin oma loba ära.Rohkem kalale,hea nõuanne.
Karlil

Postitus Postitas Karlil »

Mis lampe ja UV liime te kasutate?
On mingeid kombinatsioone, mida väga ei soovita? MIks ?
Kas keegi omab kogemust LOON Infinity lambiga?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Omal kõige lollikindlamaks osutunud bugbond original ja bugbbond light, lambiks jumal teab kust ostetud odav pliiiatstüüpi, näeb välja selline
https://www.adh-fishing.com/fly-tying/f ... e-uv-laser
Ma Looni ühte pläga ostsin, minu jaoks oli täiesti sobimatu, voolavus puudus üldse, no äkki oli lihtsalt valet tüüpi või vana võimisiganes, üks Looni lamp oli kah halejõuetu, no äkki kah vale lamp. Mul oli Loon UV Clear Fly Finish ilma ühegi lisandita, praegu pakuvad flow ja thick, ju asi areneb.
Mitte sidumise jaoks vaid ehete jaoks ostsin Gulfi värvilisi uv plägasi ja sellise lambi
https://mistpool.com/fi/tuote/3323/gulf ... amppu.html
Uv plägade miinus oli see, et pudelid seesoleva kogusega võrreldes liiga suured, pläga ise nõrga voolavusega, lurtsuta ja lurtsuta ja oota, kuni mööda seina tuleb. Selline asi on ok, kui pläga hakkab lõppema, mitte uuest peast. Lamp täiesti värskelt täislaetud 18650ga töötab ja natuke hiljem jõuetu, ka lüliti võltsis. Niipalju, kui soome foorumis on silma jäänud, siis osad kiidavad gulfi ja osad laidavad, mina mingit lõplikku hinnangut ei taha anda, pole nii palju proovinud.
Kui ennem pole kasutanud mingit pläga, siis ostes ja esmakasutusel võib selguda, et ei sobi või pole rahul või lootsid miskit muud, no äkki peab siis miski muu pläga ostma. Mina teen põhiliselt väikseid täppe, päeviku konksu väljumise kohta foamist tugevdan, nymfi thoraxi kilp, haugiputuka pea karvade koolutamine vähese liimi määraga, muid pisistoperdusi ja kinnitusi. Keegi teine tahab võibolla surf candy laadseid putukaid teha, palju materjali lihtsalt peale lasta.
Need peenemad eraldi ostetavad toruotsikud on head , ma ise jube rahul nendega.Mul bugbondi omad aga neid pakuvad teised kah.
Risto

Postitus Postitas Risto »

Vaatasin, et koeral olid mõned pusad tekkinud ja sai need likvideeritud. Dubbingu materjali kellelegi ? :D
20211213_105031.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ega vahet pole, kas jänes, koer või kass, fiibri pikkus loeb, et kus seda kasutada saab. Ühtlast kere teed villast või karvast, siis vahet pole, võib ka pikk olla aga kui lahti tahad kammida kere, siis väga pikk fiiber pole hea, pikk joru jääb tolknema, no sellest saab üle kääride abiga. Käppade ja molu peal enamustel loomadel lühem karv, kere peal ja saba oleneb loomast. Dubbingut saab ise tuunida, no kõige popim on jänese molu, võtad paar kääritäit silmade vahelt, natuke põsest, segad ja vaatad, mis tuleb, kui rahul pole, siis lisad pikemat või lühemat, oleneb kuhu vaja on. Suurematel putukatel pole asi nii kriitiline aga kribudega on.
Selline tavaline tag-i materjal, nagu fluoro fiiber, müüakse pundina, no valid mingi otsa, lõikad, järgmine kord jälle, veel, veel, no läheb järjest ebaühtlasemaks asi. Tarkuseterakene on sellline, et võta paras punt lahti ja pane tilk liimi peale. Niikaua, kuni see punt on, niikaua üks ja sama kogus ja raiskamist vähem ja kord majas, eri kogusega punte võib mitmeid olla, kui vajadust on.
d36.jpg
Ja nii sitta kraami pole ammu saanud, mingi vaking extra select jänese molu, sitalt värvitud, pesemata, täispask ja suurus kah, nagu iirevi**
d35.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

kõvaketta magnet leiab kõik asjad põrandalt ja põranda pragudest
j5.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma olen kuulnud ja kaks korda ka näinud, et inimesed võtavad sidumisvahendid kalale kaasa. Isegi olen mõelnud selle peale, et äkki võiks tundrasse kaasa võtta. Siiski pole teinud seda. Oma vastuväide on, et talvel aega küll. Ma koha peal arstinud küll valmisseotud putukaid. Soonesulgurite vahele kinni ja nikerdad, mina vähemaks võtnud manti. Kääride olemasolu multitoolil on hea lisa aga lõppude lõpuks saab ka terava noaga. Kellegil teisel võibolla muu nägemus ja tahab kohapeal midagi siduda. Kunagi keegi mainis, et ainult sidumispingi lõuad võib ju kaasa võtta ja millegi külge kohapeal aretada/kinnitada. Selline käsisidumise pink jäi netis silma.
https://hermitcompany.com/products/nzui ... jk4lqpk6qy
https://youtu.be/X6fcdAri2KQ
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mingi pikem reis,vaba aega,transpordi probleeme pole,siis ehk mõeldav see kohapeal sidumine.Muidu selline probleem,et palju siis seda sidumise materjali tuleks kaasa võtta,et puuduvat,vajaminevat putukat siduda?Mingi alternatiivi ju karbist ikka leiab,kui enne samas kandis püüdnud?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Esimese asjana tuli meelde film "Gangs of New York", kus ühe poole logo oli siuke
m14.jpg
Päev otsa solgutasin seebivees vett vahetades ja õhtul hiilisin kikivarvul nagu varas
kööki ja sokutasin pliidi kõrvale kuivama
m15.jpg
Täna föönitasin ja harjasin ja ongi tehtud, puhas, karvad kikkis.
pruun osa
m16.jpg
hall osa
m17.jpg
kõrv
m18.jpg
molu
m19.jpg
miros

Postitus Postitas miros »

Tere!

Esimene omavalmistatud. 8-s konks, 7 keerdu tina all. Kujutasin ette, et see sidumine on lihtsam. Äkki aitate nõuga, mida silmas pidada, mida muuta. Kammisin seda juba, aga ilusamaks ei läinud.
putuk.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

miros kirjutas: 19 Jaan 2023, 16:46Esimene
See püügikõlblik putukas.
Ega ma päris täpselt ei tea, mida sa silmas pead, et kammid ja ei lähe ilusamaks. Ma nüüd mõned mõtted ütlen, eeldades, et sellised küsimused ja vead võiksid kõigil alguses olla, panen tärni iga mõtte ette.
* Ennem bucktaili konksule sidumist saab/tuleb sellega manipuleerida, tõmmata välja lühemaid ja pikemaid karvu, väljatõmmatud tagasi punti panna või minema visata, nii, nagu vaja on, Näppude vahel, tõmbad karvu välja põhilist punti näppude vahel hoides.
*Kui sa tahad, et tiib oleks natuke rohkem kerest lahti, siis seotakse alustiib, väike lühike tutsak vasikat, midaiganes, kasvõi tipetit.
*Kui sa muretsed, et tiib on liiga harali ja tahad, et kompaktsem oleks, siis seo alguses nõrgema survega niidi peale, pärast tugevamalt. Kui kohe survet annad, siis nit lõikab liiga järsult karvade sisse ja tõstab neid mõlemalt poolt.
* Kui mina alustades sellist pikka pead sidusin, siis sõbrad ikka mainisid, et ahah, angerja pea. Muretsemiseks põhjust pole, püüda saab ja küll kõik asjad loksuvad paika ja paremaks.

Seo, pildista, kui viitsid ja saad, ürita kaks vaadet klõpsata, siin liiklus väike ja aeglane aga küll mainitakse ja suheldakse. Ega ma ei tea, kas sa püüad juba, aga kas praegu seotud esimene wet annab lootust, et see saab ka kohe esimesel võimalusel ujuma?
T.H

Postitus Postitas T.H »

miros kirjutas: 19 Jaan 2023, 16:46 Kammisin seda juba, aga ilusamaks ei läinud.
Ilu pidavat teadupärast olema ju vaataja silmades.Kõige tähtsam silmapaar püügiputuka hindamisel on kala oma.Hõbe-puna-must kooslus sobib minuarust kala silmale väga hästi,mul selle värvikombinatsiooniga omajagu häid kogemusi.See,mis puudutab ka sepaonu poolt juba mainitud tiiva ja pea sidumise poolt, on esimese putuka puhul täitsa normaalne.Iga järgmise sidumisega tuleb kogemust juurde ja putukas enda silmale parema väljanägemisega.Enne järgmiste samasuguste sidumist võiks veekatse ära teha.See oleks mõistlik sellepärast,et näha kuidas putukas ujub,kui kiirelt vajub jne.Võibolla tina vähem,võibolla rohkem tarvis.Mina teiste püügimaad ei tea aga mul endal palju sellist püügimaad,kus tina pole üldse tarvis.Seoksin sellise putuka kindlasti ka striimeri konksule,näiteks suurusele #6,#4.Minul hästi toiminud ja just kohe kätte jõudval hooaja esimesel poolel.Igatahes edu järgmiste sidumisel ja pilte tegevusest ikka ka.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sai veidi lolli mängida ootuses,et mis siit edasi tuleb aga vahest aitab ka.Tuletan meelde,et lendõng,putukad ja nendega püük on minu ala ja väga harva,kui üldse on kellelgi võimalus mulle sellel alal tünga teha.Kes tahab veel müstilise mirose putuka kohta kommentaare lugeda võib pöörduda flyfisheri foorumis putukad 2019 lehele 5 ja nautida.Mis teha,kahjuks kodumaine lendõngendus on paras lasteaed ja eks selliseks ka jääb.
Risto

miros kirjutas: 19 Jaan 2023, 16:46 Tere!
Tere.
Võta mingi putukas ette ja seo neid kohe mitu tükki. Mõnele pane rohkem tina, mõnele vähem. Testi. Ja muidugi aitab jutuubist õpetuste vaatamine. Materjalid ei pea üks ühele samad olema nagu videotes. Saab pmlt kõike millegi muuga asendada.
Ega muud polegi kui tuleb kõvasti harjutada. Esimesed sada tükki lähevad kindlasti aia taha :D
Mu esimesed putukad olid zebra midged. Väga lihtsad siduda ja toovad kala ka.
Ma arvan, et su seotud putuk toob kala küll.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma arvan, et tolle mirosi poolt mingit juttu ei tule enam. Samarumalat ei lase panna siia juurde, mõistliku jutuga võib muidugi jätkata, veel.
j26.jpg
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Oih, Sherlock on tasemel olnud. :shock:
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 20 Jaan 2023, 23:32 Ma arvan, et tolle mirosi poolt mingit juttu ei tule enam.
Niipalju mune võiks mirosel ikka olla,et oma jutu (nalja,mis iganes)eesmärki selgitada.Äkki oli midagi nii peent millele ise pihta ei saa.
Risto

Oh shit...
Oleks pidanud süvenema enne, et mis teema on, kui kommenteerima hakkasin... :D
Mingi troll või bot jälle. Aga noh vähemalt puhus elu sisse foorumisse.

Veits üle nädala veel ja saab esimesed heited teha. Wohoo!
Hõbedane

Tänane saak karnaluksist. Natuke villa ja sulgi. Suled 10-12cm. Koos naaskliga läks 8€, kallis pood.
Manused
1476D719-E94E-4EB5-BEC3-A76ED5D21980.jpeg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Hõbedane kirjutas: 21 Jaan 2023, 18:53Natuke villa ja sulgi.
Head toonid.Mida plaanis siduda?
T.H

Postitus Postitas T.H »

T.H kirjutas: 21 Jaan 2023, 22:11Head toonid.Mida plaanis siduda?
No vot ei teagi,ühtpidi nagu vastus käes kah,et mis see minu asi on,seon mis tahan ja koon või salli.Ilmselt ta õige ongi,tühja sest foorumis suhtlemisest ja kellel neid nõuandeid ja suhtlust üldse vaja on.Eesti mees on tantsulõvi igas olukorras ja hätta ei jää,saagu või s....! Aga edu kõigile tegemistes ja ise lähen lihtsalt kalale,no nagu ikka.
Hõbedane

Lipsan siit nädalasees ikka läbi ja kaen kas keegi midagi, no on vaikne jah aga vahel ju ongi, et vaikuses on palju rohkem tarkust kui kuskil kakofoonias.
Kusjuures, nädalasees kui vaba hetk, siis pigem loen raamatut kui aheldan end arvuti või telefoni ekraani taha, need kaks on nii kuradi igapäevased ja vastikud tegelased, kellest tänapäeva toimetuste ja asja-ajamiste puhul on väga raske hoiduda.
See selleks, neile Karnaluksi sulgedele andsin suht-koht vaba voli ja keerasin mõned "täis sõõnud" wooly´d. Sabana kasutasin marabu oliivi kollast, kehas chenille kaktust, ja lisaks mõned sätendavad kristallvälgu triibud, punkt. 8-)
unnamed.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Super!Arvan samuti,et mida vaiksem on ja mida vähem toimub,seda targem on.
Vasta