Putukasidumise nõuandeid
Re: Putukasidumise nõuandeid
Väga meeldib, kõik s....t saiategemised on lahedad!
See küll ühe firma reklaamkataloog oma kaupadest aga ilusate putukapiltide kõrval ka materjalide loetelu ja võib mõne tarkuseterakese leida mõni uus materjal jäi kah silma
https://issuu.com/semperfli/docs/semper ... ls_20_26_2
https://issuu.com/semperfli/docs/semper ... ls_20_26_2
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kindad ja paelad jms tasuta kraam aga mitte midagi nii head pole vastu tulnud, nagu Virtual Nymph Skin , pehme, ulmeveniv, saadavus sitt aga siinseal siiski olemas.
Kui kaelushäkkel on cdc ja plaan natuke midagi muud ka sinna lisada, siis võib kohe kokku panna ennem klipsi vahele võtmist. kui dubbing klipsi pole või ei raatsi osta, siis saab hakkama ka kontoritarvete paberiklipsiga.
Kui kaelushäkkel on cdc ja plaan natuke midagi muud ka sinna lisada, siis võib kohe kokku panna ennem klipsi vahele võtmist. kui dubbing klipsi pole või ei raatsi osta, siis saab hakkama ka kontoritarvete paberiklipsiga.
Silmad lahti sidudes tuleb alati parem putukas on nõuanne aga Davie McPhail proovib siduda silmad kinni Black Pennel -it
https://youtu.be/I3ysfTgly_k
https://youtu.be/I3ysfTgly_k
Hei! On olemas variant, et mõõta alati häklit konksul ja veenduda et sobib, teine variant on kasutada häkli mõõteriista.
Kumba varianti pigem eelistate? Mind huvitaks mõõteriist, millise tootja oma soovitaksite ?
Kumba varianti pigem eelistate? Mind huvitaks mõõteriist, millise tootja oma soovitaksite ?
Ma kunagi muu sodiga koos ühe iinaka *Hook & Hackle Gauge* ostnud, puidu peal musta värviga ja proovinud sellega rinnast sulge valida ennem lahtitõmbamist. Esimene asi, mis silma hakkab on see vastuolu, et vaatad toodet ja selle toote peal on kena kontrast olemas, näiteks alus puit/must kiri, alus kollane/must kiri aga kui sa pruuni või heleda sule sinna peale paned, siis pole mingit kontrasti, fiibri pikkust tänu heledale taustale jama hinnata, ilmselt kui valiks tumeda aluse, siis sama jama korduks pruuni ja musta sulega. Teine asi on see, et selle oma nägemus, et ,millist putukat tahad ja selle mõõteriista nägemus peavad kattuma või tuleb lihtsalt välja selgitada, et mul konks siuke ja otsin hacklet, mis on selle riista järgi 10.
Minu meelest kõige arusaadavam on konksu peale panna sulg kas pingis või konks rinna/sadula juurde panna. Sellest abivahendist võib kellelegi abi olla kerehacklete puhul aga mitte langevarjude/mohikanide/kõigi suurendatud hacklite puhul. Minul teda vaja pole aga kuna see vidin maksab suurusjärgus 2-10 euri, siis võib ju proovida, Andreil ja mistpoolis olemas.
Minu meelest kõige arusaadavam on konksu peale panna sulg kas pingis või konks rinna/sadula juurde panna. Sellest abivahendist võib kellelegi abi olla kerehacklete puhul aga mitte langevarjude/mohikanide/kõigi suurendatud hacklite puhul. Minul teda vaja pole aga kuna see vidin maksab suurusjärgus 2-10 euri, siis võib ju proovida, Andreil ja mistpoolis olemas.
Arvan ka,et võib abi olla ja kui kohe alguses harjud kasutama,siis ilmselt kasutad ka edaspidi.Minul pole teda olnud ja nüüd ei näe vajadust seda soetada ka,seepärast mingit kindlat asja soovitada ei oska,aga alustades võib sule valiku lihtsamaks teha küll.
Algul oli mul ka sellega segadus, aga kiiresti harjub ära: nüüd eraldan kukekaelalt sule, proovin konksu peal, siis teise kui vaja ja alles siis tõmban paraja sule kaela küljes lahti ja hakkan siduma.
Üsna tihti kurdetakse,et pole sellist või teist materjali.Kui midagi pildil olevast on,siis putukas sidumata ei tohiks jääda.Jah,mingi asi on millegi jaoks parem,aga vabalt võib ka asendada.Need karvad,oranzid ja punased, vasakult paremale on bucktail,vasikas,orav ja fox.Sama ka sulgedega.No varblasega luike ei asenda,aga kui fiibri pikkus lubab,siis olgu faasan,part või hani,sidumata ei jää.
Kõigepealt uuesti korrutaks, et see madu on täiesti tippvõistlusõngitsejate karpides olemas, need on siis sellised, kes loevad sekundi murdosasi ja milligramme ja tihti peavad ennast tõestama liiga ülekonksutatud lõikudes.sepaonu kirjutas: ↑22 Nov 2020, 11:02 Eelmise aasta ühe käigu naljaputukas oli see Squirmy. Naljaputukas selles mõttes, et mismõttes putukas, krt see on mingi silikooni vorst, dildo. Kõik kalad närisid seda, alates viidikast, särjed, vimmad ja ega turb polnud ka erand. Vastupidavus väga vilets, toimimine väga hea.
j25.jpg
fc.jpg
Kes seda putukat proovida tahaks, see peaks minu meelest 10 kaupa neid siduma ja järgmiseks käiguks samade konksude peale uuesti.Värvivalik oluliselt suurem, kui minu pildi peal vilksatab, mistpool müüb vist paari firma squirmyvorste.
Selle putuka tegi minu jaoks uuesti huvitavaks netis nähtud uus rakendus, mis annab võimaluse uuesti "laadida" seda putukat, kui kalad selle silikooni puruks rebivad. Mina kasutasin aasade jaoks mingit käsitöökummi, ilmselt kõlbab aasade tegemiseks palju materjale. Mul seda niidirullihoidjast niidi läbitõmbamise massinat polnud, tegin ise traadijupist ja kahest hambaorgist aga niikaua, kuni selle massina lakk kuivas, proovisin tamiili ja lihtsalt kahekorra keeratud traadiga, saab selle dildo aasadesse veetud küll.
Sidumistehnika ülilihtne, teed aasa, seod maha ja poole kere pealt lõikad aasa ülejäägid maha, teed teisele poole aasa, seod maha ja saad keskel kokku.
See oleks nagu eestlaevatavalt musketilt üleminek poolautomaat relvale

Uuriks väheks valgustite kohta. Kuna mul puudub pühendatud nurgake, kus oma putukaid siduda, siis pole ka suurt ja head laualampi kasutusse võtnud. Ideaalis tahaks midagi sellist, mida on kotti/karpi/lasti võimalik hoiustada ja siis vajalikul hetkel jälle välöja võtta. On kellelgi seda sorti lampidega kogemust ja oskaks miskit soovitada ? Üks variant on võtta IKEAst kõige pisem USB lamp ja katsuda selle jaoks akupank mugavalt pingi külge panna vms.
Ma ei kasuta aga mul olid komponendid kodus olemas ja proovisin. Pilt tehtud üsna mittevalgustatud toa nurgas. Mul omal selline, pildistamishetkel keeratud enda poole, kogu see valgus läheb muidu pingi peale. Mina loomulikult ei taha seda väikest kasutada, ma keeran selle võimsama ka oma materjalide poole, kui miskit otsin ja mul üks proze ka laes, kui vaja aga mis kellegile teisele ok või hea on ei oska arvata. äkki siiski parem, kui lamp eemal, mitte pingi küljes, näiteks materjalide karbi/kasti küljes, kus oma asju hoiad vms variant
Kunagi siit varastatud trikk
https://youtu.be/06sGWtaQGFI?t=50
ja mul muud pläga polegi, kui plusskraadide suusamääre Ise selle suusamäärdejunniga ei määri, mul nõel torgatud selle sisse ja nõela peale jääb piisavalt pläga.
https://youtu.be/06sGWtaQGFI?t=50
ja mul muud pläga polegi, kui plusskraadide suusamääre Ise selle suusamäärdejunniga ei määri, mul nõel torgatud selle sisse ja nõela peale jääb piisavalt pläga.
Tellisin kunagi mingi portsu squirmy dildosi aga sidumiseni ei jõudnud. Kuna sepaonu kiidab, siis vast tegu hea putukaga. Üritan nädalavahetuse jooksul mõned eksemplarid siduda. Mõned kergemad, mõned raskemad. Ehk jõuab kevadel isegi kuskile käredale vimba noolima minna.
See minu kiitus oli ka laitmine, kala huvitub neist väga, kõike mudru sain nendega aga vastupidamine oli nõrga, sellepärast soovitaks selle aasadega variandi valida ja kui see dildo ära rebestatakse, siis uus jupp taskust ja ümberlaadimine.
Ma selle putuka nime ega legendi ei mäleta aga (arvatavasti) soome foorumist lugesin, et seotakse ka nahariba "ussiks" ja pidi samamoodi püüdma. Netis on teine sarnane putukas olemas, selle silikoondildo tulekuga küll natuke varju jäänud aga siiski olemas - San Juan Worm , mille olemus on siis microchenille, otsad natuke tulemasinaga ära kärsatatud, et ei hargneks. Äkki proovid seda ka huvi pärast.
Ma selle putuka nime ega legendi ei mäleta aga (arvatavasti) soome foorumist lugesin, et seotakse ka nahariba "ussiks" ja pidi samamoodi püüdma. Netis on teine sarnane putukas olemas, selle silikoondildo tulekuga küll natuke varju jäänud aga siiski olemas - San Juan Worm , mille olemus on siis microchenille, otsad natuke tulemasinaga ära kärsatatud, et ei hargneks. Äkki proovid seda ka huvi pärast.
Kõige parem "kana" on kuke alussulestikus
Eks kõige paremini teavad seda "õiget" käsitlemist need, kes müügiks teevad ja need, kes värvivad ka. Ma soome foorumi ja moluraamatu poole pealt olen üht-teist lugenud aga ega mul mingit erilist kogemust pole. Ma ühe püü ja ühe kuldnoka netist ostnud, midaiganes nendega tehtud oli ei tea, mingit valget puru leidsin alussulestikus, kuldnokk oli kompu, püü üsna sorakas. Ühe teise püü sain sõbra jahimehe sügavkülmikust. No igaüks lõpuks murdub, kui mingi kalamehetropp iga kord, kui näeb sind, küsib tere asemel - kus mu püü on ?

Eks ühe võimalusena on vaadata, et mille peale staarsidujad seovad ja enamasti ongi selline konksutüüp, et pole nagu põhjust vastu vaielda. See mõttekoht omal on see, et ütleme Red Tag, teda saab siduda kuiva, märja, streamerina jne Tootjafirma on vaba valik aga kui vihjet ei leia netist, et sinu lemmikkonksufirma konks, siis tuleb ise uurida. Staarsidujad seovad selle konksu peale, mille firma neid toetab, McPhailil oli vanasti kamasan, praegu fullingmill, see pole isiklik eelistus, vaid leping. Mina olen ikka alguse netist saanud, praegu juba paika loksunud. Kui mingid kahtlused on, siis võib ju siingi küsida, et mille peale seote seda või mille peale seoksite. Ei pea täpselt sama kasutama, mis teised aga noh, kui omal kindel veendumus puudub, siis äkki abiks otsustamisel. Täiesti vabalt võid(võib) sellise küsitluse teha, et mis konksu peale keegi seda ja toda seoks. Saaks jälle loba ajada.
Kirjutasin mingi ebaolulise jutu oludest aga kustutasin ära selle igava loo.Sepaonu konksu kasutuse küsimuse jätkuks tooks ühe näite ämbliku kohta.Tundub hästi kerge putukas,mis vajuda ei taha.Tegelikult oleneb kõik konksu valikust.Kui eesmärk ongi siduda kerge,hõljuv putukas,siis saab kasutada peene traadiga kas või pinnaka konksu.Parema uppuvuse jaoks tava nümfi konksu,minul jutuks olnud fullingmill 31710 nymph special.Väga hästi upub sama fullingmill 31530 competition heavyweight raskel konksul.Nii saab sama konksu suuruse puhul anda putukale erinevad omadused.Äbliku tõin näiteks sellepärast,et tema puhul pole kuulide,tina jms lisamine kuigi mõtekas,konksu valikust täiesti piisab.
Konksuteema jätkuks lisaks veel,et kes millise tootja konkse kasutab on samamoodi maitse asi nagu kes millist õlut joob.Mul kasutuses partridge,kamasan,gamakatsu,varivas,tiemco,mustad,daiichi,ken sawada,fullingmill,volzanka jne.Kõigile saab siduda.See ka loomulik,et ajapikku tekivad mingid lemmikud,olgu see siis tingitud mis põhjustest tahes.
Mul kõige lemmikum kamasan, enamust ostan 100se pakiga, üsna odav ka siis. Järgmine pingereas tiemco. Need mõlemad siis üsna laia konksuvalikuga. Edasi läheb juhuslikuks mitmel põhjusel. Näiteks Patridge, ainult klinkhammeri konks, oli alguses, ei näe põhjust vahetada. Gamakatzu ainult F314, väga lihtne põhjus, odavam, kui Ahrex. Edasi juhuslikud ostud mitmetelt firmadelt, vähem aga umbes nagu t.h-l Muudatusi on kah toimunud konksude meeldimises, leiad teise ja jumalteabmispõhjusel hakkab rohkem meeldima.
Konksuvalikut mõjutab ka see, mida need poed pakuvad, kust tavaliselt oma muu sidumisvärgi ostad. Eraldi teisest poest paari konksukarpi pole ostnud, niivähe, kui võimalik tahan transpordi eest maksta, ehk kõige paremini sobib mulle tasuta transport.
Uued konksud, millega ennem pole tegemist teinud painutan näpadega läbi, et kas tunne on meeldiv paindumise/jäikuse koha pealt ja kas liiga kergelt katki ei lähe. Siin üks näide streamerikonksust , mis minu arusaamaga heast konksust kokku ei lähe. Kõik väga tähelepanelikud pole, sellepärast tegin punase juti, et kuidas see konks oli ennem painutamist. Hends 700
Konksuvalikut mõjutab ka see, mida need poed pakuvad, kust tavaliselt oma muu sidumisvärgi ostad. Eraldi teisest poest paari konksukarpi pole ostnud, niivähe, kui võimalik tahan transpordi eest maksta, ehk kõige paremini sobib mulle tasuta transport.
Uued konksud, millega ennem pole tegemist teinud painutan näpadega läbi, et kas tunne on meeldiv paindumise/jäikuse koha pealt ja kas liiga kergelt katki ei lähe. Siin üks näide streamerikonksust , mis minu arusaamaga heast konksust kokku ei lähe. Kõik väga tähelepanelikud pole, sellepärast tegin punase juti, et kuidas see konks oli ennem painutamist. Hends 700
Konksude puhul suuremat elevust ei paista tekkivat,ühtpidi arusaadav ka,sest tuleb üsna palju siduda ja ka püüda,enne kui mingid erinevused ja eelistused välja tulevad.Üks asi oleks konksude puhul küll millele tasuks tähelepanu pöörata,nimelt hästi läikivaid,hõbedasi konkse ei soovitaks.Need peegeldavad heledama ilma ja päikesega üsna tugevasti ja võivad kala ettevaatlikuks teha või kogunisti eemale peletada.Ehk siis üks ja sama putukas erinevat värvi konksul ühel juhul võib kala tuua ja teisel mitte.Putukatega võib sama lugu olla,et üks ja sama putukas ühel püüdjal töötab ja teisel mitte.Alati tasub selliseid putukaid omavahel võrrelda.Näiteks kõigile tuntud red tag (zulu ja teised punase sabaga putukad).Kuna punane värv on väga kapriisne,siis temaga üle pingutada ei maksa.Komistuskiviks võibki osutuda see punase saba suurus (nii pikkus kui kohevus).Võib juhtuda,et liiga suure sabaga red tagi kala ei võta,väiksemaga aga võtab,putukas endas pole viga midagi.Nendel,kes rohkem sidunud,on see ilmselt paika loksunud.Esimesi sidumisi tehes tasuks sellele kindlasti tähelepanu pöörata.Mina olen selle tee läbinud,algul ei tundunud see red tag midagi nii asine olevat,aga just sabaga ja ka konksu värviga katsetades sain asjad enda jaoks paika.Nüüd pean sellest putukast väga lugu.Neid nüansse on teistegi putukate puhul küll ja veel mida jälgida.Putukas ise võib väga hea olla,kuid just ülesehituslikud nüansid võivad teha tast kehvema või parema püüdja.
Seda eelnevat juttu ei maksa väga tõsiselt võtta,sest tegelikult on nii,et kui kala tahab võtta,siis ta võtab ja kui ei taha võtta,siis ei võta - nii lihtne tegelikult kõik ongi.
Minul ongi Red Tag selline karbi täide putukas. Minu käes ta veel tööle pole hakanud. Ma ikka vahest seon ta otsa, et äkki päästab päeva, nagu ta paljudel teeb, ma vähemalt nii siit-sealt lugenud. Minul temasse veidike usk puudub, pehmelt öeldes. Äkki asi sabades, aga äkki minus, mine võta kinni.
Jah kui neid "tahab võtta päevi" jalaga segada oleks, siis poleks muret. Sabateema. Ma olen ise ka red tagi sabaga üle pannud, väike putukas, no midagigi eredat tagumikku ja ongi mittetöötav putukas valmis. Nüüd panen sinna suht täpi aind ja varjan sedagi, nagu proff. Proff lendõmgemees käibki saba jalge vahel, sestap õnnestubki.