muruvana kirjutas: ↑01 Jaan 2021, 10:14
Ma tellin need tugevamad niidid ära, mul kuuene uni kõige kangem kraam, sellega väga ei mudlerda
Saab ikka teha, polnud ammu kasutanud, seega loba asemel proovisin 8/0ga
aga need gsp kiulised (utc gsp, veevus gsp, semperfli nanosilk jms) on lihtsalt jube head ja see paksuse klassifikatsioon X/0 (6/0, 8/0jne) ja tugevuse klassifikatsioon 20D, 30D jne ei ole arusaadav või standartne kõigile niitidele. Võtad näiteks utc 70D netipoest, no äkki näed seda D märki esimest korda, no sobrad netis, saad teada, et sulle arusaadavamas keeles peaks selle paksus olema 8/0 .
No ei klapi need tugevused. Selle utc 70D tõmban ma igast asendist näppude vahel jupikesteks ja gsp/nanosilk 50D ei tõmba, võibolla tõmbaks ka aga ma mõtlen, et kas ma tahan ikka ühte veritsevat kriipsu käe peale.
Mul omal lemmiktavaline niit utc70, lahtine kiud, piisavalt tugev, kergelt vahatatud, võimalus poolitada niiti lihtsalt, saad pärikella vinti andes peenemaks, saad vastukella kiud lahti niidirullihoidjat keerutades. Ütleme hakkan 5 red tagi siduma, kohe see niit esmane valik. Üsna samahead mulle danvilles 70D ja uni 8/0, need on ostetud kas värvi pärast või lihtsalt, et muud polnud, vahest poodled, aa, niiti ka, perse, pole, savi, võtan muud ja pole erilist vahet lihtsa kinnitamisputuka puhul. Kindlasti on teiste kaubamärkide hulgas niite, millega teised on õnnelikud. Omal kunagi oli vist sheeriga mingi negatiivne kogemus, et sattusid sitalt poolitud niidid ja kõiki kaubamärke ei viitsi kokku ahmida ja metsikult katsetada.
Aga hakkan näiteks 5 wollyt tegema, vaatan marabou sulge, mh, piisavalt pikk, et kere kah sulest teha, kohe gsp, esiteks ma saan selle marabou kinni vägistada (ilma vägistamise eest karistuseks niidikatkemisplaksu kuuldes) ja lihtsalt ja valutult kõvasti kere ära vormida ja maha siduda. Kõik hirvega seonduv, kohe gsp. Haugiputukad, kohe gsp, kas 50D või 100D, oleneb. Viimased paar ostu on olnud semperfli gsp aga pole teiste gsp niitide kohta kah midagi paha öelda, utc, veevus.
Peale niidi tugevuse on mingitel puhkudel samaoluline, et kui paks ta on, mõnel juhul mida peenem, seda parem, ruumi vähe ja selle sisse peab palju asju mahtuma, vahepeal vaja ühtlustada, täita, manipuleerida ja skeemitada, mingil puhul palju täita, mingi aste keres, stoppermähis näiteks haugiputuka buckivihmavarjule, äkki veits paksem niit siis parem.
Gsp-l on "viga" kah küljes, ta jube libe, mingitel puhkudel on tilk lakki, vaha, suusamääret või kiirliimi õigustatud.
See on minu nägemus asjast, täiesti kindlalt arvan, et ühest tõde niidinduses pole, kellegi teise nägemus niidindusest võib täiesti teistsugune olla.
Osaval kalamehel on alati õnne.