Kui keegi tunneb ennast ebamugavalt ziletti näppude vahel painutades, siis võib kalale sõites bensujaamakohvi segamispulga prügikasti asemel taskusse panna, miski 10sek nühkisin ääred sujuvamaks ja sobis valatult
Putukad turvale.
Re: Putukad turvale.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Ma tellin need tugevamad niidid ära, mul kuuene uni kõige kangem kraam, sellega väga ei mudlerda 

Veel mõned mudlerite variandid.Püüavad ka teisi kalu,kuid eelkõige mõeldud turvale.
Kolmas hooaeg vist tulemas, kus marabou mudleriga püüan. Ühe rivi tegin sellise kah, kus kõik jäi samaks aga hirvepea asemel fly-rite pea. Huvi süveneb, kuna paar korda rebitud koledalt mudleriga aga mingit kindlustunnet pole tekkinud, et jajah, vat nüüd selline või siis hoopis sedatüüpi. Mudler minnowit pole isegi sidunud. Mis eelmise pildi vasakpoolsete tiivad on?
Ülemisel pehmed,musta sule fiibrid ja alumisel kimbuke oranzi värvi karva aluseks ja pehmed pruunid sulefiibrid katteks.
Alustiib tipet ja fluorofiiber, säästutiib on emane kalkun ja faasan, B800 #8
Ma olen kevadel enne kude, kui kala tihedalt koos on, saanud üsna kribude nümfidega, kuulpea tagid, kuulpea penellid ja nendelaadsed. Ei näri midaiganes, valib. Tänane luuluputukas, et vaja ikka veel midagi proovimiseks, on Diving CDC&Elk - Hans Weilenmann, millest suurt midagi järgi ei jäänud, tag taha, oma karv ette, vabandust.
Mul äratuntav putukas mokas väga palju pilte pole. Mul tekkis millalgi selline komme, et kõigepealt putukas mokast ära ja jalust ära, siis sobrad taskust pildimasina ja sätid kõik valmis, siis kahvast kala käepeale, klõps ja lased käe alla ja läheb. Selline komme tekkis ka millalgi, et kui on oma käe peal tehtud pilt, siis midagi tähelepanuväärset on, kas ainuke seline putukas seotud või toimis hästi. Sellest siis kasu, kui hakkad kukalt kratsima, et krdi putukas see eelmine aasta tegija oli , käepeal pildid abiks. Vahest ikka teen teistmoodi pilte ka, kui käega võtan kala ja vesi äge või veel miskit muud.
Hares Earist oli juba pilt aga ega küll küllale liiga tee,hea putukas ju nii turvale kui ka säinale.
Ma ei oska vastata, miks ma aktiivselt jänesenümfiga ei püüa, lihtne ja loogiline putukas, äkki sellepärast, et karbid muud jama täis
. See peaks kahes osas seotud Luua koopia sõbra mokas olema.

Natuke teistmoodi värve proovisin Montanale, seda marabou sabaga montanat kutsutakse vist montana damsel. Konksud B800 #10, tina kah alla pandud 1/3 ääre pikkusest, väike vaheldus wollidele.
Ma jäin praegu kirjutamise ajal mõttesse, et äkki hõbe või kuldkere ja maraboutiib peale, punast saba panna ei tohi, muidu jälle teistmoodi tag.
Ootaks ära, mis T.H mainib, siis äkki julgeks mõne juurde siduda. Peaks veel midagi üllatuseks sõpradele siduma, muud nad vaesekesed pole näinud, kui wollyt, tagi ja põrnikat 
Nii kasin see valik sul kindlasti pole (igasugu muud nymfid,caddised,long legsid,muddlerid,need põnevad silikoonussid jne).Montanadega olen püüdnud küll ja kala ka saanud,aga ega ma nende koha pealt nüüd mingi suuremasi nõuandja ilmselt pole,et seo nii või naa .Kõike võib katsetada.
Montanadega tuli meelde,et kunagi töötas hästi selge ja jaheda veega jões sinise kõhualusega variant,aga püügikalaks oli siis forell,mitte turb.
Üks Montana lugu.
Lugesin ajakirjast ühe paaliaspetsi artiklit, et kuidas tema püüab. Sisukokkuvõte oli, et põhiliselt püüab kribuputukaga aga mainis, et vahest on montana tegija.Tema meelest ei tohi mingil juhul montanat raskustada ja kõige optimaalsem konksunumber on #10 ja püügitehnika selline, et heidad ära ja hakkad näpupealekaheksaga tasakesi sisse võtma, pause võib ka teha . Birgiti ja Matsiga olime Rootsis mägedes. No minul ta toimis aga ainult üks värv, mis ka üsna otsa sai. Peale ühist reisi oli mul kohe oma sooloreis ja ennem lahkuminekut kerjasin Birgitilt ühe montana õige värviga. Esimene asi, mis märkasin, oli see, et raskustatud oli tal. Ei toiminud see ega enda kergemad valede värvidega. Lõpuks käivitus üks üleni must kerehackliga magnuse või wollylaadne tont. Nagu üritad mõelda, et miks üks või teine asi on seda või todapidi aga lõpuks pole muud teha, kui tõdeda, et oli nii ja midagi tarka kosta ei oska.
Minu valik turvale, millega kõige rohkem püütud on vast wolly või sarnane ja tag või sarnane(näiteks black pennell). Wolly sisuliselt must, tag rohekasmustjas, kaelus pruun või hele, pluss kärtsud sabad. Üsna samad värvid viimati seotud montanadel. Peaks mingil kevadisel päeval hommikul kohe iseendaga kokku leppima, et tänase püügipäeva nimi on püüa teistmoodi putukatega.
Lugesin ajakirjast ühe paaliaspetsi artiklit, et kuidas tema püüab. Sisukokkuvõte oli, et põhiliselt püüab kribuputukaga aga mainis, et vahest on montana tegija.Tema meelest ei tohi mingil juhul montanat raskustada ja kõige optimaalsem konksunumber on #10 ja püügitehnika selline, et heidad ära ja hakkad näpupealekaheksaga tasakesi sisse võtma, pause võib ka teha . Birgiti ja Matsiga olime Rootsis mägedes. No minul ta toimis aga ainult üks värv, mis ka üsna otsa sai. Peale ühist reisi oli mul kohe oma sooloreis ja ennem lahkuminekut kerjasin Birgitilt ühe montana õige värviga. Esimene asi, mis märkasin, oli see, et raskustatud oli tal. Ei toiminud see ega enda kergemad valede värvidega. Lõpuks käivitus üks üleni must kerehackliga magnuse või wollylaadne tont. Nagu üritad mõelda, et miks üks või teine asi on seda või todapidi aga lõpuks pole muud teha, kui tõdeda, et oli nii ja midagi tarka kosta ei oska.
Minu valik turvale, millega kõige rohkem püütud on vast wolly või sarnane ja tag või sarnane(näiteks black pennell). Wolly sisuliselt must, tag rohekasmustjas, kaelus pruun või hele, pluss kärtsud sabad. Üsna samad värvid viimati seotud montanadel. Peaks mingil kevadisel päeval hommikul kohe iseendaga kokku leppima, et tänase püügipäeva nimi on püüa teistmoodi putukatega.

Ma pistsin soome foorumi otsinguaknasse turva putuka ja sirvisin, midaiganes seal mainitakse ja väga tõsiselt ei võta aga üks "jubetegija" mainitu oli Teal & silver, seda muidugi täpselt ei tea, et kas Teal Blue & Silver. Pigem nõus uskuma, mudler kah läikiva kerega. Ma ise proovida ei saa, mul sinise värvi foobia, v.a. mõned haugiputukad.
Neid kõikvõimalikke foobiaid on ju palju.Kellel mingid värvid,millesse usk (kogemus) puudub,kellel mingid putukad või konksu suurused,mida ei julgeta proovida jne.Ega siin muud rohtu pole,et siis ükskord tuleb ära proovida.Kui tervet päeva ei kannata,siis vähemasti pool

Turb? Sööd ka seda?
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Loomulikult mitte,sest turva söömine võib olla ohtlikum kui fugu sashimi

Ma olen kunagi mõned korrad turba grillinud ja ahjus teinud. No tee mis tahad, söögikala ta päris ei ole 

Mul ükskord ei läinud turb allagi. Aga neelasin valesti, saba ees!
Mul siuke loll komme, et kui jõulueelne äng peale tuleb, siis hakkan järgmiseks aastaks plaane tegema, et mis kripeldama jäi ja mis lollustega uuel hooajal tegeleda/katsetada võiks. Igast proovimisest ja katsetusest ei pea positiivset tulemust saama, tuleb ka sellega leppida vahest, et nojah, oli nagu omaarust hea mõte, aga...
Ma kayakitan palju ja mul sõber selline 15% lennukaga ja ülejäänud microjigi ja koos käime, siis jõelõigud ja matkatempo ja vahemaad spinnale sobivad valitud. Üllatusena tuli sõbra soov, et kle osta mulle komplekt sidumiseks, et tema tahab spinnale nüüd toruputukat hakata siduma. No sai arutatud, et äkki teeks ikka lennukaga kayakimatku kah siis, no mingi võibollamõmin tuli sealt. Ise arvan, et kuna see hooaeg sai palju turba microga, et ju sealt see mõte tal arenema hakkas.
Lennuka poole pealt tavalistest turva putukatest ei tahagi rääkida, räägitud kah nendest. Kuna mu sõber tõenäoliselt lähtub nendest jigi värvidest, mis meil toiminud on, siis ma mõtlesin, et lähen selle samaga kaasa, seon omale kah toru peale aga püüan siis lennukaga nendega, putukad siis samad aga spinna versus lennukas.
Parimad microkummi (50-63mm) värvid sellised olnud sellel hooajal. Mai-kolla-oranz. Juuni- porgand musta teraga, salat, salat hõbedaga. Juuli- porgand mustaga, roosa. August- porgand.September - mootoriõli rohelise teraga. Oktoober - mootoriõli rohelise teraga.
Testimist võis täitsa testimiseks nimetada, sest selliseid 20+ ja 30+ kala käike oli omajagu, niiet kogused kah sellised lennukaga võrreldavad.
See, et landi pealt võetakse värvid putuka sidumiseks mingi uus asi pole, liiga tavaline kah muidugi mitte aga praegu on omal selline plaan, et roosa jääb putukas kah roosaks, roosa buck, roosa pea, roosa kate.
Eks peale nende kummivärvide võib ju viidika/must/hõbe vms kah mängu võtta.
Sõbrale sai siuke komplekt ostetud mis pole paha hinnaga stardikomplekt, bucki saab minu käest. Lubas müts peos algkursusele tulla ja iseseisvalt pidi
veoautos siduma, kuna ta pikaotsamees.
Ma kayakitan palju ja mul sõber selline 15% lennukaga ja ülejäänud microjigi ja koos käime, siis jõelõigud ja matkatempo ja vahemaad spinnale sobivad valitud. Üllatusena tuli sõbra soov, et kle osta mulle komplekt sidumiseks, et tema tahab spinnale nüüd toruputukat hakata siduma. No sai arutatud, et äkki teeks ikka lennukaga kayakimatku kah siis, no mingi võibollamõmin tuli sealt. Ise arvan, et kuna see hooaeg sai palju turba microga, et ju sealt see mõte tal arenema hakkas.
Lennuka poole pealt tavalistest turva putukatest ei tahagi rääkida, räägitud kah nendest. Kuna mu sõber tõenäoliselt lähtub nendest jigi värvidest, mis meil toiminud on, siis ma mõtlesin, et lähen selle samaga kaasa, seon omale kah toru peale aga püüan siis lennukaga nendega, putukad siis samad aga spinna versus lennukas.
Parimad microkummi (50-63mm) värvid sellised olnud sellel hooajal. Mai-kolla-oranz. Juuni- porgand musta teraga, salat, salat hõbedaga. Juuli- porgand mustaga, roosa. August- porgand.September - mootoriõli rohelise teraga. Oktoober - mootoriõli rohelise teraga.
Testimist võis täitsa testimiseks nimetada, sest selliseid 20+ ja 30+ kala käike oli omajagu, niiet kogused kah sellised lennukaga võrreldavad.
See, et landi pealt võetakse värvid putuka sidumiseks mingi uus asi pole, liiga tavaline kah muidugi mitte aga praegu on omal selline plaan, et roosa jääb putukas kah roosaks, roosa buck, roosa pea, roosa kate.
Eks peale nende kummivärvide võib ju viidika/must/hõbe vms kah mängu võtta.
Sõbrale sai siuke komplekt ostetud mis pole paha hinnaga stardikomplekt, bucki saab minu käest. Lubas müts peos algkursusele tulla ja iseseisvalt pidi
veoautos siduma, kuna ta pikaotsamees.
Turb on nii tänuväärselt "loll"kala, et lubab endapeal kõike katsetada.
No 63mm pikad kummid on nad vaevata suhu ära toppinud, ei tea, kas putukaga peaks samasse mõõtkavasse jääma. Mul toruputukaga kogemusi pole, esimene asi, mis ma mõtlesin on see, et siduda võib mingi valiku ära aga pea poole pealt jätaks pikema toru, ükskord asjad jõe ääres selgemaks saavad, siis saab hiljem conekübara kah vajadusel panna ja krae sulatada ja kui pole vaja, siis torujupp maha lõigata ja ära sulatada.
Suurustest rääkides, siis mul haugiputukaga turvapilt ka kui keegi mäletab.Kunagi sai üsna põhjalikult landiga turba püütud,üsna kiirelt läksin väikeste pöörlevate pealt voblerite peale üle.Kulinaarne pool välja jätta,siis paneks ilma naljata turva ja forelli püügile võrdusmärgi. Landid samad,kala käitumine,püügitaktika kõik sarnane.Kes ei usu,siis lahendus on omal nahal kõik järgi proovida.Nagu korduvalt öeldud,siis tõde selgub veeääres.Mina olen igatsorti katsetuste poolt.
Mh, kayaki ja spinnasõber käis külas ja sai ära näidatud ja seletatud, et mismoodi neid karvakesi ritta panna ja üsna palju sai õpilane kiir ka ise proovida ja samal ajal kuulata. Tüübil isenikerdamise käed olemas, üsna jõudsalt läks asi. See, mis variante ta spinnaga püügil rakendustes kasutada tahab jäi omale osaliselt arusaamatuks. Vaheküsimuse peale, et miks ta üldse raskustatud putukaga püüda tahab vastas, et ta tahab seda teoreemi tõestada, et kumb paremini püüab, kas kumm raskusega või putukas raskusega. Peale erinevate materjalide ja võimaluste tutvustamist küsis, et mis ma ise eelistaks peale vastasin sellise sidumisega, et kui ma tahaks siduda seda värvi kummi putukana, siis väike erksam sabatäpptag, buck, ja crat fur katteks, 63mm pikk. Spinnamehel pole vaja aga omale sidudes paneks vähemalt vasest coneheadi ette.
Netis sobrades tuli soome poole pealt veel selline asi vastu, üks kõva klassikaliste wet-de siduja(kasutaja mikkihii) oli mingitele (spinna)sõpradele selliseid kingitusi kudunud. Konksupildi kah varastasin, et äkki keegi tahab kah proovida. Omale väga sümpaatne lähenemine asjale.