Talvised ja varakevadised putukad forellile.
Re: Talvised ja varakevadised putukad forellile.
Talvistest ja varakevadistest on millegipärast siiamaani tähelepanuta jäänud Doctorite pere.Nendega tutvudes oli esialgu lemmikuks Silver Doctor,sellest alustasin ja kuna sain ka kala,siis usk just temasse oli kõige suurem ja loomulikult sai ta ka kõige rohkem püügiaega.Pildil üks tumedama tiivaga variantidest.
Nüüd,kui olen kõigi kolmega piisavalt püüdnud,ei oska enam lemmikut välja tuua.Kõik kolm saavad piisavalt püügiaega ja on vastavalt oludele ja sisetundele vees,ning toovad kala.Pildil ülevalt alla, vasakul, üheharulised(Blue Doctor,Black Doctor,Silver Doctor)paremal kaheharulised.Neljas putukas,kõige alumine,MF`i variant nii üheharulisel,kui ka kaheharulisel lõhekonksul.Putukakarbis Doctoritega ühel real.Re: Talvised ja varakevadised putukad forellile.
Nonii, MF-de varu nüüd mul ka olemas.
Päris lumivalget wollyt pole vist sidunud või ei mäleta
Mõne tegin pink sulekaelusega ja ühe sellise leechilaadse ilma kaeluseta.

Mõne tegin pink sulekaelusega ja ühe sellise leechilaadse ilma kaeluseta.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kas te müüte ka neid või jääb kõik oma kasutada?
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Minul jääb valdav osa seotuist enda kasutada.Jagan neid ka sõpradele-tuttavatele jõeääres,kes proovida julgevad ja ära ei põlga

Ägedam on siiski endale sidumispink, tööriistad ja materjalid osta, see sidumine ju on ju pool asjast, omaseotud putukaga kala saamine ka palju lahedam. Poe putukavalikud on nirud, lagunevad ka kiiresti, kui midagi ongi, siis pole piisavalt erinevaid suurusi jne.
Isesidumine on sõltumatus, alguses seod mida oskad, pärast seod mida tahad. Kõike saad ise reguleerida oma putukate juures. Teistele sidumine on endale väljakutse, ma palju pole sidunud aga ühe seti harjus/forell põhjapoole, ühele semule haugiputukaseti, teisele turb/säinas seti ja kui pärast kuuled, et mis ja kuidas toimis, siis lööd nurru ja seega nagu ikka omale või oma egole. Mul tuleb meelde, et kui ma spinnamees olin ja hakkasin viskekorgi/sbirulinoga põhja norras püüdma, siis putukajuhmi inimesena tegin kah ainuõige otsuse, lasin ühel eesti lennukamehel siduda seti omale. Praegusel ajal muidugi ostukraami lahedalt saada, läbi kogu ostukraami ei oska kvaliteeti kommenteerida aga kui ma esimesel aastal ka juba ise koledaid putukaid sidusin, siis võtsin ka kuulda targemate juttu ja ostsin mõned putukad, näiteks stimulatoreid, no kered olid lahti ja kinnitatud olid sitalt ja lagunesid siva aga selle elas üle, oma susserdistega poleks äkki miskit saand. Kui nüüd hakata rääkima sellest, et poeputukad tulevad kuskilt Keenias vms, kus mingis onnis inimesed seovad ilma ühegi abivahendita näppude vahel arusaamatult odava raha eest ja loomulikult pole neil aega siia ja sinna lakki või liimi panna, traadid tagasi painutada ja üle siduda jms, äkki on eurose putuka puhul, mis selle hinnani jõudes on läbinud kogu tootmise-transpordi-vahendusketi, ootused tippkvaliteedile on vast mitteõigustatud. Isesidudes võivad alguses kah laguneda, mitte lohakusest vaid oskamatusest aga kuna siduja ise ka testib, siis on võimalus vigadest õppida ja areneda.
Kahjuks pole aega, kätt ega silma sellise peene kunsti jaoks. Seega, jätan selle kauni kunsti viljelemise teile.
Teie putukate vastu on siiski huvi olemas. Kui keegi on valmis irduma mõnest varakevadisest forelli putukast, andke aga märku. Kasutan ja annan tagasisidet. Huvi pakuvad 4-16 putukad.

Teie putukate vastu on siiski huvi olemas. Kui keegi on valmis irduma mõnest varakevadisest forelli putukast, andke aga märku. Kasutan ja annan tagasisidet. Huvi pakuvad 4-16 putukad.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Millest lähtuvalt selline putukasuuruste vahemik?Ja milliseid putukaid?Striimerid,märjad,nümfid,16 konksule meie kaladele midagi siduda ei näe ma üldse suurt mõtet (olgu või viidikas)?
Kribukonksudele sidumine on ka selles mõttes väljakutse, et päriselt ka ei näe enam ja iga niit enam ei kõlba. Eesti olude jutuga nõus, kõige väiksemad vast #14 mul, mis ujuma saavad. Viidikat ma ei püüa aga ega sealgi suurt mõtet pole väga kribuks minna. Ma põhjanorra tundrasse olen sidunud kuni 23ni ja võib öelda, et edukalt punnitasin ära selle sidumise aga löök allapoole vööd tuli ootamatust suunast. Birgiti ja Matsiga olime rootsis mägedes ja ööpüük, enamus forell aga bingokalad paaliad, no ikka tulevad ju tarkuseterakesed meelde, et paaliat püütakse edukalt väga väikse söödaga, mõeldud tehtud, kribukonksuputukas otsa, plaks, forka, aga ole mees ja otsi see konks kala suust üles, lähed jah piki tipetit aga konksu näha pole, soonesulguritega pole lihtne võtta, konks ise väike ja keegi loll sinna külge ju karvu ka sidund, plaks, forka, krõps maha ja karpi tagasi.
See, kui 12-14 on kõigile lihtsalt käsitletavad, siis paar numbrit väiksemaks muudab asja drastiliselt.Paar pildinäidet ka, piltide nimedes on TMC numeratsioon, peaks sedapidi rehkendus olema, et teistele konksufirmadele lähemale saamiseks reaalse suuruse poolest peaks ühe numbri väiksemaks nimetama, kirvemeetodil tiku kõrval # 12-16-22 ja mündi peal #14 Konksude pilte ja võrdlusi äkki targem edaspidi mingisse teise teemasse postitada, kellegil kunagi pärast hea vaadata.
Ma ei näe ka 10sele konksule midagi siduda,sellepärast suuri putukaid seongi aga ei näe ka nägijate sidujate nägemust meie vetele ja kaladele 16 peale siduda,sellepärast küsingi ,et mida ja milleks?No lihtsalt huvitab teiste nägemus.
Mul on kuklakurdude vahel selline mälestus, et ükskord ühe silla kõrval küsisin, et mille peal sul tag on, kümne vä, vastus oli jah, ilmselt salmost ostsid siis selle.

Kui on arusaamatu, et miks inimesed mäe otsa ronivad, siis võib seda küsida nende käest, et miks on vaja seda teha. Ma olen küsinud, vastus oli, et sellepärast, et mägi on olemas. Paraleeli tõmmates võiks öelda, et kui on putukas olemas, siis tuleb ta ära imiteerida. Eestis on palju putukaid, mis on sellises suuruses, et #16 ja väiksemad konksud sobiksid, kui 1:1 putukas loodusest võtta. Nendest väikestest putukatest tekib see pasta, mis kala maos on, millest arusaamiseks tuleks sete välja pesta, siis näed, mida kala tegelikult sööb. Imiteerimise täpsusest lähtuvalt nagu peakski kasutama väikseid kribukonkse, aga...kui uppuva sooloputukaga püüda, siis raskustada vaja, et sügavamale saada või uppuva leadriga püüda või siis mitme putukaga püüda. Kui imiteerimise täpsus kõrvale jätta ja lihtsalt suurendada, kuni mugavamaks läheb püük, midagi ei juhtu, närib suurendatud putukat ka. Pinnakaga pole probleemi, kes soovib võib ju vabalt sääske või sipelgat imiteerida originaalsuuruses, isegi sellises suuruses caddist ja päevikut näen igal jaanipäeval, kus 16 konks on sobilik. Ise eestis 14st väiksemaks ei lähe, mugavuse pärast. Selline asi kah olnud üsna tihti, et paned otsa 10 peal putuka ja väga visalt võtud ja vahetad 14ks ümber ja läheb oluliselt paremaks, loomulikult ka selline asi, et paned 10ne ja kõik sujub, no pole nagu põhjust väiksemaks vahetada, suuremat putukat parem näha, parem käsitleda.
Väikse konksuga kaasneb veel mitu jama. Mina alla 0,18 lipsu kasutada ei taha ilma veenva põhjuseta, osade konksude silmad sellised, et sealt ei lähe läbi ja osad konksud väikestes mõõtudes tobedalt õrnad.
Kui edukas võiks olla väikeste putukatega püük sellisel ajal, kui kala sööb väikest putukat, näiteks magevee kirpvähi koorumise ajal on raskelt tõestatav teoreem, selleks peab ju proovima.

Mul enamus putukaid salmost ostetudsepaonu kirjutas: ↑16 Jaan 2021, 11:06
Mul on kuklakurdude vahel selline mälestus, et ükskord ühe silla kõrval küsisin, et mille peal sul tag on, kümne vä, vastus oli jah, ilmselt salmost ostsid siis selle.![]()
Kui on arusaamatu, et miks inimesed mäe otsa ronivad, siis võib seda küsida nende käest, et miks on vaja seda teha. Ma olen küsinud, vastus oli, et sellepärast, et mägi on olemas. Paraleeli tõmmates võiks öelda, et kui on putukas olemas, siis tuleb ta ära imiteerida.
Väikse konksuga kaasneb veel mitu jama. Mina alla 0,18 lipsu kasutada ei taha ilma veenva põhjuseta, osade konksude silmad sellised, et sealt ei lähe läbi ja osad konksud väikestes mõõtudes tobedalt õrnad.
Kui edukas võiks olla väikeste putukatega püük sellisel ajal, kui kala sööb väikest putukat, näiteks magevee kirpvähi koorumise ajal on raskelt tõestatav teoreem, selleks peab ju proovima.![]()

Ma olen 16 konksuga väikse sõrme pikkuseid viidikaid püüdnud küll, a siis on 0,18 tippet kah juba trossi eest. Väiksele konksule siduda on tartu meestel hea, teil on tõraveres teleskoop olemas.
Teemasse tagasi minnes või tulles
selline tegus, külmema perioodi lõheklassika - Garry Dog. Lihtne ja hea.

huh. See 16 oli küll näpukas
Tahtsin trükkida 12 aga ka see on imepisike.
4-10. Võib ka 3. Nagu ma silmaga vahet teeks

4-10. Võib ka 3. Nagu ma silmaga vahet teeks

No vot,vastus käes,tänud.Minu talvine putukate suuruse vahemik on 1/0 kuni 10.Kõige rohkem saavad püügiaega 2,4,6.Teised on teatud olukordade ja ka kohtade tarvis.
Mis te sellisest "kollektsioonist" arvate? Plaan oleks sellise valikuga merikat püüda.
Üks on 4 ja teised kõik 6 konksul
Üks on 4 ja teised kõik 6 konksul
Mõistlik oleks ju mainida, et kas merikat jõest või merest.
Kui merest, siis laias plaanis on konksuvalik #4-8 aga oleneb ka konksumargist üsna palju, tänapäeval seotakse suht palju suure kaarega/avaratele konksudele, vähem pikematele streamerikonksudele. Kindlasti olen ma staarsidujate valikus näinud mickey finni ja deamonit. Pakuks, et tegemist on jumalteabmismaal merika püügi komplektiga, mis on mõeldud jõkke.
Jõest merikapüügi koha pealt ei hakka üldse prääksu tegema, selleks on T.H olemas.
Kui merest, siis laias plaanis on konksuvalik #4-8 aga oleneb ka konksumargist üsna palju, tänapäeval seotakse suht palju suure kaarega/avaratele konksudele, vähem pikematele streamerikonksudele. Kindlasti olen ma staarsidujate valikus näinud mickey finni ja deamonit. Pakuks, et tegemist on jumalteabmismaal merika püügi komplektiga, mis on mõeldud jõkke.
Jõest merikapüügi koha pealt ei hakka üldse prääksu tegema, selleks on T.H olemas.
Pakun, et see on tightline ehk Andrei valik. Mul mõned olnud neist, lõhekad, paar võttu olen taolistele isegi saanud. Aga kui ostad tee saba alla super atakiga täpp kui annab, mäletan, et keha hakkas konksu peal õige lihtsalt ringi liikuma.
kui püük merest, siis siit lingilt pattegriesenid ja shrimpid oleks minu esimene valik, värvide järjestus: roosa, beež, hall ja siis ülejäänud.
https://mistpool.com/en/products/130_32 ... flies.html
kui püük merest, siis siit lingilt pattegriesenid ja shrimpid oleks minu esimene valik, värvide järjestus: roosa, beež, hall ja siis ülejäänud.
https://mistpool.com/en/products/130_32 ... flies.html
No vot siis,mis ma oskan öelda,ega see jõest merika püük jõeka püügist väga ei erine.Kõige suurem erinevus seisneb ilmselt putukate valikus.Kui on harjutud jõeka jaoks kasutama pisemat kraami,siis suuremate striimerite ja lõhekatega püük merika puhul võib alguses kindlasti segadust tekitada.Ei oska putukat ega konksu suurust valida,heitmine on veidi teistmoodi,putuka ujutamine on natuke erinev aga tihti määrava tähtsusega jne.Mingitele konkreetsematele küsimustele oleks ilmselt lihtsam vastata,muidu võib jutt jube pikaks ja keeruliseks minna,millest pole erilist tolku.See putukate valik on jõest püüdmiseks küll ja kui komplektina müüakse,tuleb kõik osta,nendega saab püüda küll.Merikapüük merest lennukaga on meil loterii,ütelgu kes mida tahab.Rohkem endale tõestamise värk,et tehtav ja mõnel on õnnestunud seda ka tõestada.Millise vaevaga,seda keegi tunnistada ei taha

Uuenduskuur merikate jaoks tehtud

Väga kaunis karbitäis merre.
Üks väga hea forelliputukas.Tahtmisel võib nimetada Grizzly Buggeriks,Magnuseks,veel millegiks.Talvel ja kevadel nii mõnigi kord kehvast olukorrast välja aidanud.
Ma jätsin oma selle grizzly kivide vahele, aga see oli kahe päeva jooksul ka ainuke putukas mille vastu mingitki huvi tunti, seega grizzly rules!