Talvised ja varakevadised putukad forellile.

T.H

Re: Talvised ja varakevadised putukad forellile.

Postitus Postitas T.H »

No leiab ka minu putukakarbist woollysid,ikka leiab ;) RC kõrvale,kui veel valgetiivalistest rääkida,wet fly klassikasse kuuluv Dr.Burke.Hea putukas nii siduda kui ka püüda.
IMG_3499.JPG
IMG_3499.JPG (143.71 KiB) Vaadatud 4975 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Kõikkõikonmust aga natuke ei ole kah 8-)
#6 B830
#6 B830
d1.jpg (289.18 KiB) Vaadatud 4955 korda
Siuke segatehnika, alustiivaks natuke bucki, neljast odavast iinakuke sulest suletiib ja natuke maraboud katteks, jookseb märjana kenasti kokku. Siuke must tont kõlbaks ka turvale ma arvan.
Tegelikult ei tohiks praegusel mordoriajal siukesi depressiivseid musti siduda, tuleks rõõmsamaid värve kasutada
#1 B940
#1 B940
d2.jpg (296.8 KiB) Vaadatud 4955 korda
see tavaliselt #6-8, mõne sidusin suuremana #1-2
Osaval kalamehel on alati õnne.
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Selle viimase laadne töötas loobu ülemjooksul kenasti, päästis isegi ühe täiesti päikeselise päeva!
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma selle putukaga skeemitanud omajagu, kere olnud igasugune oranz , pastelsest ginger_oranzist kuni räige rohelise teraga oranzini, saba olnud punane, punakasmust, oranz, kurk olnud oranz, punane, kollane, pruun, tiib on olnud enamasti must, tan/beez ka proovitud, mõni kala ka saadud aga musta tiiva usk on suurem. Ei toimi alati ja ilmselt igal pool ka ei toimi aga siiski, kui julgus kokku võtta ja korrutada endale, et pole vaja oranzi keret karta ja tegelikult kah anda püügiaega, siis võib käivituda ja ju siis usk ka tekib.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Ilmselt on mõnigi seda pilti näinud,kuid meeldetuletuseks ja mõtteaineks ehk veelkord,et sellise nurga alt ja sellisena enamasti kala putukat näeb.
Manused
Black Doctor,kaheraudne,karvatiib,raudvara!
Black Doctor,kaheraudne,karvatiib,raudvara!
IMG_3288.JPG (108.16 KiB) Vaadatud 4936 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Nh, selge photoshop, proffessionaalne valgus, nii saab Reet Linna ka söödavaks :D
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 01 Dets 2020, 00:25
muruvana kirjutas: 30 Nov 2020, 21:43 Noh karbis on mul wollyd koguaeg ja jäävadki, seegi kevad päästsid mõne päeva, mul see lõheputukate asi veel liiga uus, Rc sain seeaasta küll paaril korral kenasti tööle.
Ega wolly ja lõhekad pole ainukesed võimalused. Mina soovitaks kõik asjad ära proovida, kasvõi need tommi viimased foxituustakad, jätad need dzunglisilmad ära, üks tuust ja kogu lugu. Paar aastat püüdsin selliste tuustidega, mitte konkreetselt selle putukaga, see vist pole vette jõudnudki, a sellise põhimõttega, karbikonks ja weti konks, lihtne kere ja suhteliselt pikk buckitiib
Karbikonksul striimerid on väga head putukad,toovad korralikult ja korralikke kalu.Minul karbikonksud alati putukakarbis kaasas.Pilt aastaid vana aga valge,kollane,oranz tiib putukal on jahedal ajal vägagi asjakohane.
Manused
IMG_0948.JPG
IMG_0948.JPG (291.75 KiB) Vaadatud 4906 korda
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

T.H kirjutas: 03 Dets 2020, 00:20 Ilmselt on mõnigi seda pilti näinud,kuid meeldetuletuseks ja mõtteaineks ehk veelkord,et sellise nurga alt ja sellisena enamasti kala putukat näeb.
On au omada seda Black Doctorit oma putukakarbis juba mitu aastat ja vees on see putukas käinud omajagu. Lisaks varakevadistele jõekatele sain mõned aastad tagasi sellise kena merika. Olin too kord lõigu juba ühe korra läbi püüdnud ja nullitanud. Otsustasin teisele ringile minna ja vahetasin putukat. Läks see kahe haruline otsa ja pakkus väga kena elamuse selle toreda merika näol :)
Vääna kevad 2017.JPG
Vääna kevad 2017.JPG (1.47 MiB) Vaadatud 4895 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kui on talvel selline päev,et väga värvilist ei taha ja päris valget ka ei taha (RC) siis on mitmelgi korral käima läinud sellist laadi ,ütleme heledad,rõõsad putukad.Seda tooni kere töötab hästi ka nümfidel,märgadel jne.Hea vana pilt,kus tiib pole kokku silutud ja materjalid hästi näha.
Manused
IMG_0726.JPG
IMG_0726.JPG (123.16 KiB) Vaadatud 4875 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

Veel üks talvine karbikonksul.Segatud bucki tiib-valge,punane,sinine ja kuldne.On hästi kala toonud ja kergelt krussis karvad pole sidumisel takistuseks.
Manused
IMG_3383.JPG
IMG_3383.JPG (175.62 KiB) Vaadatud 4854 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

Ja oranz mustaga tiivas,nagu sepaonu postitas,võiks talvel ujumisaega saada küll-toob kala,toob.
Manused
IMG_0382.JPG
IMG_0382.JPG (152.04 KiB) Vaadatud 4853 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

Black Ghost,samutu hea sombuse ilma putukas.Minul spey konksul ja karvatiivaga aga seotakse ka marabou tiivaga ja enamasti striimeri konksule.
Manused
IMG_3494.JPG
IMG_3494.JPG (90.43 KiB) Vaadatud 4841 korda
Kasutaja avatar
muruvana

T.H kirjutas: 12 Dets 2020, 12:17 Kui on talvel selline päev,et väga värvilist ei taha ja päris valget ka ei taha (RC) siis on mitmelgi korral käima läinud sellist laadi ,ütleme heledad,rõõsad putukad.Seda tooni kere töötab hästi ka nümfidel,märgadel jne.Hea vana pilt,kus tiib pole kokku silutud ja materjalid hästi näha.
Sabas ja tiivas ka roosa? Või valgus trikitab? Kust ma roosat tippetit võtan? :D
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

muruvana kirjutas: 13 Dets 2020, 12:03 Kust ma roosat tippetit võtan?
Ise teed
d23.jpg
d23.jpg (289.76 KiB) Vaadatud 4831 korda
Kasutaja avatar
muruvana

:D Nojah, õigus!
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mul on kasutuses päris mitut tooni tippetit.On valget,kollast,punast,lillakat ja naturaalset.Osa naturaalsest kuldfaasani tippetist sain ühelt linnukasvatajalt ja see on kõige lahjema tooniga,selline õrn-õrn roosakas,ega trügi esile.Väga hea sellistes kergelt roosa jumega putukates kasutada.Kui on vajadus tippetit teha selliseks lahjemaks,õrnemaks,rohkem nagu läbikumavaks,siis kasutan tippetit segatuna mallardiga.Sabad,kurgualused,alustiivad,võib tippeti ja mallardi fiibrid enam-vähem pooleks jagada,või kuidas kellelgi parasjagu soovi on.Igatahes mõjuvad nad koos väga hästi.Pildil selline talvine striimer,millel saba mallard ja lillakas-punane tippet,kurgus õrn naturaalne tippet segatuna jällegi mallardiga,alustiivas valge tippet ja tiib valge,punane,sinine buck.
Manused
IMG_2030.JPG
IMG_2030.JPG (119.73 KiB) Vaadatud 4822 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vahest peab tõelist klassikalist murdjat kah siduma 8-)
Kuul, tina, niit, kõvasti lakki, üks sulg külge, kogu kere ulatuses maha siduda, veel kõvasti lakki, teine sulg maha siduda, siis toekat traati, veel lakki, siis dubingu kere, traadiga üle, kaelus ja lakki. Kui kunagi peaks kere liigatama, siis mina süüdi pole, lakki oli vähe ;)
d32.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepaonu sidus klassikat,no lisaks ka ühe klassika,Rusty Rat.Väga huvitav ja ka hea püügiputukas.Sidudes keha siniseks,saame Blue Rat`i,kasutades veel mingeid värve vastavalt siduja ja püüdja nägemusele,saab neid rotte veelgi juurde ;) .Hea mängumaa ja avastamisruum nii sidumisel kui ka püüdmisel.Lisaks veel,et väga ahvatlev putukas kahjuks meil püügikeeku all olevale harjusele.
Manused
IMG_2487.JPG
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma ei oska looduse aega täpselt seda putukat paigutada, olenevalt palju seda lund üldse aastas oli aga lumi sulanud või sulamas, kevade hõng ja valgust juba pikemalt aga millalgi tuleb mul selline tunne peale, et nüüd paras seda putukat proovida. Ebamäärane karvane tuust, pastelsed toonid, püükaelus, erinevad keermed keres, vased, pärla, mina kutsun teda flymfiks.
f1.jpg
e3.jpg
Üldiselt ilma tulede ja viledeta aga vahest pole suutnud hoiduda ja vääratan mõne värvitäpiga 8-)
Kasutaja avatar
muruvana

Esimest korda näen, et häkkel on kuuli ette seotud, pagana äge tundub, saab liigset sära maha. Need ämblikud ei saa kudiagi halvad asjad olla.
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Lendõnged kenasti garaazis peidus, et saaks rahulikult oma ülikooli töid kirjutada, aga 1 veebruar juba tööl vabaks tehtud :) Kui vähegi ilma on, siis kindlasti jõe äärde. Võik siis olla päris talvine püük.. Lumi ja jää ja vaikselt voolav, justkui surnud jõgi ning kuskil seal pinna all need kenad jõeforellid. Kuigi viimastel aastatel kõike sorti uppuvaid kaasas, siis ilma WB-deta, oleks minu jaoks patt püügile minna :) Konks vähemat 3XL säärega nr 6 ja vasekarva.
IMG_20200417_190908 (1).jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

See lõhekas on talvel ja varakevadel üsna tihti lipsuotsas,mõnikord ka jõekal mokaotsas ;)
DSC_1005.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mickey Finn,pealtnäha väga lihtne striimer,hõbedane keha ja kolmest karvakimbust (kollane,punane,kollane)koosnev tiib.Püüab ka algupärases variandis väga hästi,kuid pakub sidujatele häid võimalusi oma ideede katsetamisel.Tänu oma sidumiselementide vähesusele on ta väga heaks algmaterjaliks.Näiteks lisada talle saba,kurgu häkkel,vahetada striimeri konks lõhekonksu või karbikonksu vastu.Vahetada keha hõbe kuldsega, või tiivas punane oransiga jne.Variante on palju ja võibolla MFist lõpuks väga midagi järgi ei jäägi,kuid temast võib saada putukas,milleta talvel jõeäärde ei lähe.
DSC_0407.jpg
DSC_1306.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 28 Dets 2020, 12:07 ,vahetada striimeri konks lõhekonksu või karbikonksu vastu.Vahetada keha hõbe kuldsega, või tiivas punane oransiga jne.Variante on palju ja võibolla MFist lõpuks väga midagi järgi ei jäägi
Isegi usun seda juttu, üks mees saatis mulle ükskord peotäie Mikisi, iga konksu peale oli seotud. Mõni pidi isegi marabou tiivaga siduma.
mf.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Nii ongi,et variante MF`ist saab siduda väga palju.Puhtalt isiklikust sümpaatiast lähtudes,kasutan selle putuka tiivas enamasti karva ja segatuna.Karbikonksul variant madalamas ja aeglasemas vees püüdmiseks,striimerikonksul jällegi sügavamas ja kiiremas voolus.
DSC_1485.jpg
DSC_1482.jpg
Vasta