Talvised ja varakevadised putukad forellile.

T.H

Talvised ja varakevadised putukad forellile.

Postitus Postitas T.H »

Mõtlesin,et äkki võks see olla huvipakkuv teema,kuna just see aeg on ees ootamas.Samas käib koos forelliga käsikäes ka merika ja lõhe putukas,mis samuti siia sobiksid.Alustuseks talvist pilti ka.
Manused
IMG_3506.JPG
IMG_3506.JPG (179.78 KiB) Vaadatud 6469 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Re: Talvised ja varakevadised putukad forellile.

Postitus Postitas sepaonu »

Tead, jubedalt tahaks, et sa leiaks endas jõudu klõpsata sidumise ajal sellel hetkel, kui kere on valmis ja siis vabal valikul nii, et saaks aru millest tiib koosneb. 8-)
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Natuke seda jõuvaru ikka on veel,vastasel juhul ilmselt polekski siin foorumis ega poleks ka teemat avanud.See pilt on lihtsalt ,ütleme illustreeriv :) (tiib bucktailist ,oranz ja roosa).Mina,vana lõhekapeeruna, võin ju neist vaimustuses olla aga palju teistel huvi,seda tahakski välja uurida.Küll tasa ja targu jõuab pilte ka panna.Teine pilt samuti illustreeriv,nümfidki talvel tegijad ja ilmselt paljudel kasutuses.Neid talviseid-kevadisi putukaid on ju palju ja ootakski,et tuleks pilte,küsimusi,vastuseid,kogemuste jagamist ja toredat arutelu.
Manused
keha,saba,tiib ja häkkel-kõik must
keha,saba,tiib ja häkkel-kõik must
IMG_2150.JPG (159.99 KiB) Vaadatud 6392 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Postitus Postitas muruvana »

Sul on ilusad ja hästi ülesvõetud modellid, Tom. Kogun praegu mõtteid ja ootan oma talvekarvu/sulgi/konkse Mistpoolist, homme vast saab kätte, siis teen ka siia mõne katsetuse.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lisaks siia ühe lihtsa ja odavatest materjalidest lühikesel konksul striimeri.Olematu hinnaga volsanka konks 1/0.Saba suvalisest käepärase oranzi sule fiibritest.Keha kollane villane lõng.Tiib kahevärviline fox`ist,mis samuti ei maksa suurt midagi, häkkel pardi sule fiibrid ja must pea.Tänu lühikese varrega konksule putuka kaal väike ja seetõttu ka kerge heita ja toob kala kah.
Manused
ei pea selliste värvidega olema,vaba valik.
ei pea selliste värvidega olema,vaba valik.
IMG_3669.JPG (112.54 KiB) Vaadatud 6354 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Foxi pole ostnud täisrida värve omale aga kõiki siin tarkuseterakeste putukaid saab ju oma lemmikmaterjalidest siduda, asendada ja skeemitada.

Põhi on loomulikult royal coachman, seon igat moodi, klassikaliste materjalidega/paabu ja floss jne aga ka "sinnapoole" , sünteetiline või hyljes või segu dubbing keres, traadiga üle, kurk ja saba nii ja naa, natuke ka proovinud värve muuta, midagi hullu pole juhtunud ei ühele ega teisele poole, tiib bucktail või marabou, isegi alustiiba tipetit ja muid kumalisi asju pannud, kokkuvõtlikult üks mu kindlaid valikuid pilvisema ilma puhul ja ma ei ole olnud üllatunud, kui vahest täiega heledama ilmaga on toiminud.
a5.jpg
a5.jpg (245.19 KiB) Vaadatud 6321 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

RC on väga hea putukas igas oma variandis,ja nagu sepaonul,nii on ta minulgi esimese valikuna kehvema ilma putukas,kuid samamoodi on ta ka ilusama ilmaga kala toonud.Proovida tasub kindlasti ja täiesti nõus,et katsetada tasub erinevate materjalidega.Kellele sobib fox,kellele bucktail,vasikas orav,marabou jne.või neid omavahel miksida,see sidumise võlu ongi.Pole halba materjali,igal materjalil on omad omadused ja koht,kus siduja saab teda oma parema äranägemise järgi kasutada.Selline suletiivaline (tipet ja luik)spey konksul.
Manused
DSC_0297-1.jpg
DSC_0297-1.jpg (61.95 KiB) Vaadatud 6316 korda
Kasutaja avatar
muruvana

See kehvema ilma jutt on ka paras lollitamine. Te ju ei käi ilusa ilmaga kalal, midagi ma juba jagan, teile ongi vilets ilm ilus. Seega RC on hoopis ilusa ilma putukas! Jne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Täpselt nii ongi,muruvana.Ilusad putukad on tegelikult koledad ja koledad on ilusad ja püüavad kala ja halvast materjalist seotakse tegijaid putukaid jne.Pagan võtaks,hakkad juba peensustesse tungima :)
Kasutaja avatar
muruvana

Ilusa ilma putukas siis ja igatpidi kole. Laps tagus terve sidumise ajaga jalaga selga, putukas on see kõik "kirjas".
Manused
rc.jpg
rc.jpg (88.93 KiB) Vaadatud 6268 korda
T.H

Postitus Postitas T.H »

Täitsa normaalne RC ilusale ilmale,pole siin häda midagi.Kui kehvemale ilmale ja talviseks siduda,siis selle kõrvale võiks variandina proovida saba,saba aluse ja kurgualuse kollase siduda ;) .
T.H

Postitus Postitas T.H »

Muruvanaga sai pikemalt spey konksul putukatest rääkida ja tundus,et need hakkasid huvi pakkuma.Siin üks valgetiivaline "Green Batt",mis võiks ka talvise-kevadise aja sisse sobida (nagu teisedki valgetiivalised).
kuivana
kuivana
IMG_2824.JPG (71.3 KiB) Vaadatud 6245 korda
märjana
märjana
IMG_2972.JPG (92.22 KiB) Vaadatud 6245 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Proovisn sellele RC-le esiti suletiiba panna,aga noh, ei kuulu veel minu oskuste hulka.
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Eks ka minu karbis on RC-l kindel koht. Nädala pärast juba läheb võimalusel käiku ;)
RC
RC
Royal.jpg (167.78 KiB) Vaadatud 6227 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

muruvana kirjutas: 22 Nov 2020, 09:06 Proovisn sellele RC-le esiti suletiiba panna,aga noh,
Mul on sulle kaks uudist. Esimene on hea - jube lihtne on tegelikult panna sulge, kui sa aru saad, mida tegema peab. Teine uudis on sitem - arusaamisega läheb natuke aega 8-)
Peale bucktaili võib valgeks tiivaks ka vasikat kasutada, kui on sirge karvaga vasikas. See tarkus kunagi t.h käest saadud ja väga hea tarkus.
Kasutaja avatar
muruvana

T.H mulle eile ütleski, et linnul on kaks tiiba :D Ma olen ise ka elus lindu näind aga selle peale ei tuld :D Mul aga on kodus ühe tiiva suled. Ja ühest sulest kahe sarnase kaarega fiibri leidmine on nagu on. Vasikat mul veidi on, bucki on, aga no suleteema võiks ka ikka selgeks saada.
T.H

Postitus Postitas T.H »

No talvine klassika forellipüügil on aegade algusest olnud woolly bugger!Värvid on kindlasti kõigil paika loksunud,must,oliiv jne.Väike intrigeeriv soovitus,määrdunud valge (hallikas,kollakas jne.)Kui kalda ääres on vähegi jää-äärt,või pole teda üldse,ikkagi tasub katsetada!
Manused
DSC_0416.jpg
DSC_0416.jpg (73.57 KiB) Vaadatud 6188 korda
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma olen vähe ostnud kummalist värvi maraboud. Pruun on proovitud, mitte mingeid emotsioone peale selle, et äkki oleks pidanud ostma tumepruuni. Kollane, olen sidunud ahvenale ja pole lihtsalt realiseerunud võimalus. Minu lemmik oliiv wolly pole. Teemasse niipalju, et mul on käivitunud selline värv nagu TAN (beez-ikas), täpselt ei tea, millena ostsin, kuna seal ju light, tan, dark jms, natuke mõnele putukale ka fläsakiudusi pannud aga mingit erinevust pole märganud. Halliga olen saanud kala, oli küll pigem merikaputukas Magnuse moodi ja keres pärla aga liiga kaugel see putukas wollyst pole. Osad püüavad ju kevadtalvel salatiga, kuidas oleks neoonroheline UV wolly ? Ühtlasi jäin kohe mõttesse, et kuidas oleks foxist wolly sidumisega.
Kõigi kummaliste värvide äraproovimiseks jääb vist puudu nii julgusest, kui ka ajast.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepaonuga täitsa nõus,et enamus asjade puhul jääbki puudu kas ajast või julgusest.Ise pühendasin teadlikult paar aastat või rohkemgi woolydele ja püüdsin endale nende olemuse ja toimimise selgeks saada.Kui põhjapanevad need teadmised nüüd on,mine võta kinni,kuid päris hätta ka enam ei jää ja midagi vähemalt endajaoks olen selgeks saanud.Ja tuleb välja,et soovitan isegi teistele,eriline enesekindlus või siis puhas edevus ;)
Kasutaja avatar
muruvana

Ma olen juba nii vana mees, et kui ma 2 aastat wollidele pühendun jääb jõekale aega väheks :D
T.H

Postitus Postitas T.H »

Takkajärgi tarkusena tulebki tunnistada,et eks see woolydega mässamine oligi üks tühja raisatud aeg.Tee mida tahad ja uuri mis sa uurid,ega wooly jääb ikka woolyks ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 30 Nov 2020, 19:52 wooly jääb ikka woolyks
Tead, kui sa sisened lennukamaailma, no ütleme ühtlasi ka et lennukafoorumisse 8-) , siis sa ju tahad midagi valmis saada oma valgete näpukestega ja sellesamaga ka kala saada, onju. No mida sulle soovitatakse, noh tead seo wolly ja tag jms No seodki, vaatad pilte, või muuvit ja proovid ja saadki seotud. Vat see on üks wolly.
No siis püüad, jätad wollysi nii rampadesse, kui puuotsa ja seod muidugi uued. No siis uuesti. No siis vahepeal saad natuke targemaks kah kogematta. Märkad vaadata, kuda su putukad ujuvad, võibla isegi märkad, et mõnda wollyt närib paremini. Mõned wollyd seod muidugi südaöösel, kuna järgmiseks päevaks vaja, no mõned seod ka siis, kui aega laialt käed, võibolla isegi sidumise ajal tõmbad mitu korda käega putuka pealt üle ja vaatad pikemalt. Vat need on vist need teised wollyd. 8-)
Ainult wollyga ma oma elu päris ette ei kujuta, ilma wollyta ka mitte.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 29 Nov 2020, 21:31 Ühtlasi jäin kohe mõttesse, et kuidas oleks foxist wolly sidumisega.
Need pole nüüd küll woollyd,kuid seotud igatahes foxist,väikesed kaheharulised ja kannatavad kevad-talvel püüda küll.
IMG_2902.JPG
IMG_2902.JPG (96.19 KiB) Vaadatud 6161 korda
Kasutaja avatar
muruvana

Noh karbis on mul wollyd koguaeg ja jäävadki, seegi kevad päästsid mõne päeva, mul see lõheputukate asi veel liiga uus, Rc sain seeaasta küll paaril korral kenasti tööle.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

muruvana kirjutas: 30 Nov 2020, 21:43 Noh karbis on mul wollyd koguaeg ja jäävadki, seegi kevad päästsid mõne päeva, mul see lõheputukate asi veel liiga uus, Rc sain seeaasta küll paaril korral kenasti tööle.
Ega wolly ja lõhekad pole ainukesed võimalused. Mina soovitaks kõik asjad ära proovida, kasvõi need tommi viimased foxituustakad, jätad need dzunglisilmad ära, üks tuust ja kogu lugu. Paar aastat püüdsin selliste tuustidega, mitte konkreetselt selle putukaga, see vist pole vette jõudnudki, a sellise põhimõttega, karbikonks ja weti konks, lihtne kere ja suhteliselt pikk buckitiib
nero.jpg
nero.jpg (245.18 KiB) Vaadatud 6145 korda
mälu järgi olid valge-lilla/roosa-must kandis tiivad kõige edukamad.
Marabou streamer on mul üks lemmikputukas, kui silmad lahti siduda, siis on jube raske tiiba valesti panna, liiga vähe või liiga palju panna on lihtsam 8-) , sabade ja kurkudega on kah nii, et tahad paned ja ei taha, siis ei pane. Pead tulevad kah angerjapead aga püüab nendega ka. Ma vist olen näidanud ka seda äfelsini kerega marabou streamerit, kus ma kogu aeg kombin piire, natuke nii ja natuke naa. RC-d seon ka marabou tiivaga.
Selles mõttes minu meelest huvitavam, et wolly juures ei saa kerede ja täpikestega nagu mängida, paned musta, ei näri, paned oliiivi, ikka ei näri, mis ta tahab, ei tea, 7 eri värvi wollyt pole.
Vasta