Talvised ja varakevadised putukad forellile.

ha_

Re: Talvised ja varakevadised putukad forellile.

Postitus Postitas ha_ »

Paar uut putukat forellile.
IMG_20210129_1321114-01.jpeg
Vasakul Royal Coachman ujuv #16 ja uppuv #8
Paremal Silver Doctor #8 <-- parandus: 31.01.2021 need on #6
Viimati muutis ha_, 31 Jaan 2021, 12:03, muudetud 1 kord kokku.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
T.H

Postitus Postitas T.H »

Talvel võiks karbis olla ka natuke suuremal konksul putukaid,kui väga suurte vastu usaldust pole,siis #4 ja#6 oleks ka juba abiks.Putuka alla saamiseks saab kasutada muidugi uppuvat liidrit,kuid selle heitmine on ujuvaga võrreldes tüki maad keerulisem,eriti väheste kogemuste puhul.
ha_

Postitus Postitas ha_ »

Paremal 2 on #6'ed.
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
T.H

Postitus Postitas T.H »

Tundusid ka suuremad aga usud mis kirjas on :)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

T.H kirjutas: 24 Jaan 2021, 17:58 Üks väga hea forelliputukas.Tahtmisel võib nimetada Grizzly Buggeriks,Magnuseks,veel millegiks.Talvel ja kevadel nii mõnigi kord kehvast olukorrast välja aidanud.IMG_3740.JPGDSC_0494.jpg
Hantliga pole enam sidunud sihkest, kuuliga küll
v4.jpg
Väike skeemitamise vihje kah sidumise poole pealt. Kellel kuiva putuka rinnad(cape) või sabad(saddle), siis alussulestikus täiesti head kraami märgadele putukatele. Kui on übergeneetilised ja liiga tiheda fiibriga, siis võib pool sulge paljaks tõmmata fiibritest. Samamoodi leiab sealt alussulestikust maraboulaadset pehmet kraami.
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Minu Grizzli Buggeri silmad on santehnika ketist niiöelda.Seda leidub arvatavasti majapidamises kõigil,jope lukud,tossude sildid nendega jne.Tasub alles hoida.Sealt hea kahekaupa silmi lõigata.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Veed madalad ja kui vihma ja järsku sula ei tule,siis ilmselt jäävadki madalaks.Vaja kergetele speykonksudele ka siduda ja siniseid,pilvisele ja udusele ilmale,ka sajusele.Esimesed kolm valmis ja suurem mure murtud.
IMG_3810.JPG
Mikk

Postitus Postitas Mikk »

Üks valikutest praegu kui vesi kõrge, tooniga, vool kiire ja põhi tundub valgusaastate kaugusel..
IMG_20210306_092044.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mikk kirjutas: 06 Mär 2021, 18:40 Üks valikutest praegu kui vesi kõrge
Algul mõtlesin,et võti on must käepide,aga siis nägin putuka ka ära 8-).Suure veega on torukad teinekord tõesti pea asendamatud.Aga nagu kõikide asjadega,kes kasutab ja kes mitte.Mina olen nendega väga rahul,mõned pildid ka.
IMG_2886.JPG
IMG_2892.JPG
IMG_3473.JPG
IMG_1447.JPG
IMG_3468.JPG
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lugesin,et lõheputuka sidumist võib nimetada hullumeelseks seikluseks,sest tänapäevase elutempo ja ajapuuduse taustal tundub 5-6 ja enam tundi veeta väikese värvilise putuka sidumisel hullusena,kuid selle seikluse õnnestumine on uskumatult rahuldust pakkuv kogemus.Võin ka ise tunnistada,et selles on tõesti natuke hullust ja hullult seiklust ja rahulolu õnnestumisel.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 10 Mär 2021, 21:49hullult seiklust
Kui sind vägisi merre merikale tassida, siis tuleks silm peal hoida, ma ei imestaks, kui sa seal paneks kah igavusest lõheka otsa ? 8-)
Meres kõndijaid vist liigapalju pole siin aga eile netti ilmunud merikaklipp
https://youtu.be/9h0A7giGj4U
kiidab minu lobale takka
https://flyclub.ee/viewtopic.php?f=7&t= ... lkkis#p435
et olgu või kole nuustik ja natuke ennem 18 minutit hakkab seda Glimmer rejen/ Mulkkis nuustikut nägema ja lõpupoole üks bingokala kah. See kollase jopega tüüp töötab Gotlandil giidina ja see, ta rootslasena kasutab seda soome Mulkkist nime, on ilmselgelt sellepärast, et soomlased on selle nime sinna viinud.
Ei tea, kas siin foorumis õnnestub ennem jaanipäeva mõnda ilusa(mõõt++) merest püütud merika pilti kah näha ? Räimepilte vist paljudel, omalgi.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 12 Mär 2021, 12:10 Kui sind vägisi merre merikale tassida, siis tuleks silm peal hoida, ma ei imestaks, kui sa seal paneks kah igavusest lõheka otsa ? 8-)
Selle "merikas merest"jätaks täie rahuga neile,kes tunnevad selle järele tõmmet.Ise käin selleasemel mereääres naisega lihtsalt jalutamas,elamusi kuidagi rohkem.Tundub,et lõheputukate limiit kipub täis saama,neid siin piisavalt kah juba,kuigi praegu parim aeg neid proovida,päevikuajal katsetada pole ilmselt kõige mõistlikum.Sellepärast minupoolt neile ka suurem tähelepanu hetkel.Ja iga asi ikka omal ajal ja omas kohas.Näiteks homme kalale minnes oleks vastavalt kohast valikud erinevad.On kohti,kus esimene valik oleks kindlasti lõhekas,teises kohas võiks lõhekate karbid üldse koju jätta ja käiku läheksid märjad ja nümfid.Kolmandas võibolla veel midagi hoopis muud,woollyd,torukad ... ,kõik oleneb.Samas on mul kuradima hea meel,et need erinevad valikud on karbis olemas,kordi ja kordi järgi proovitud ja pole vähimatki hirmu neid vajadusel kasutada.
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Olen Roberti (kollase jopega) videosi tuubist vaadanud ja ei ole ta kitsi erinevate rakenduste ja putukavalikute avaldamisega. Sümpaatne noormees kes jagab asja mida teeb.
Teine asi muidugi on Gotlandi endaga. Nagu ta on oma videotes rääkinud, et see saar võimaldab põhimõtteliselt 360 kraadi püügivõimalust ja kui ta klippe vaadata siis kõik kohad on sellised, et ohjahh...kõhus hakkab keerama.Veealused pildid on nagu õpikust, taimestiku ja kivipõhja variatsioonid on otse bioloogiaraamatust välja võetud.
Eks meil ongi siin teistmoodi ja võibolla, et peamegi rohkem vaeva nägema (ka jõgedel/ojadel) aga kokkuvõttes peaasi, et fun oleks 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Mõttepausikoht neid ilusaid videosi vaadates on see, et mitte keegi midagi netti üles lae, kui midagi ei saa või kalad räimemõõtu. Kui ma oma kaamerate toodetud sisu mõtlen, siis suur osa prügikasti joonelt, suur osa ahlastasiisollaarvutis, mingi osa ok või hea ja vahest mingit osa võib ka teistele näidata. See on päris elu. Ma muidugi üksi ja ega kolbakaamera ja fotoka võimalused väiksemad võrreldes sellega, kui kalamehi rohkem ja igaüks üritab kõike jäädvustada või operaator kaasas, kes filmib. Ilusa kalastusfilmi tegemine on natuke teine asi, kui lihtsalt kalal käia.
Gotland kindlasti unikaalne koht, suures meres äge astangutega saar aga mitte selline koht, et igaüks läheb ja võtab sealt kalu. Seal samamoodi oskusi ja õnne vaja. Soome foorumis üle kümne aasta Gotlandi teema, sealt võib igasugu raporteid lugeda, alates jube hästi läks, vahepealne midagi ikka saime, näiteks nädalaga üks kala mehe kohta ja lõpetades nulliga.
Ilmselt läheks paremini, kui kohaliku giidi palkaks omale, kes hooaegu tööna seal kalastanud, käsi kogu pulsil. Eestiski võimalik giid palgata merikale, kes palju käib ja käsi pulsil. Ilma giidi palkamatagi igal pool lihtsam, kui lihtsalt teadjamees kampas. Isegi saanud targemate käest jõe ääres vihjeid, et hoia sinnapoole või sinna pole mõtet minna aga mind huvitab ennast see ise läbinärimine ja ise leidmine, vahet pole, mis kala või püügiviisiga tegemist on. Minu jaoks on selline kohe ja palju või iga heide kala depressiivne, peale sellist käiku pettasaanud tunne. Väga rahul olen selliste käikudega kala poolest, kus oled nagu hädas ja otsid ja skeemitad ja siis hakkabki asi arenema ja lõpuks võib ka mingi bingo toimuda. Lihtsalt parimad kalakäigud või kalareisid pole endal üldse kaladega seotud, need meeldejäävad head asjad on muud ikka.
Ise olen putukate ujutamise poole pealt praegu passiivne, ma tahan vähemalt +3/+4C, siuke pilt ei innusta
12.03.21.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Tänane,udune,talvine tegija - STriimer.
DSC_1542.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lühikese varrega konksul putukatest üks veel varakevadesse.Minujaoks hea putukas,toob kala ja on selline universaalne.Võiks ütelda,et iga ilma putukas.Tiib bucktailist ja mitmeid värve omavahel segatud ja enda silma järgi päris hästi õnnestunud see segamine 8-)
IMG_3310.JPG
Karlil

Postitus Postitas Karlil »

Vb veidi vale mulje jäänud, aga enamus vist püüavad talvel pigem traditsiooniliste striimeritega. Või on mõni tegelane, kes vähe mahlasemate ja moodsamate striimeritega ka püüab ning tahaks väheke kogemust jagada ja soovitusi anda?
Mul mõte liigub Trout Intruderite poole, aga sellest pole meie foorumites küll midagi silma jäänud.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Karlil kirjutas: 06 Jaan 2022, 15:31 Vb veidi vale mulje jäänud, aga enamus vist püüavad talvel pigem traditsiooniliste striimeritega. Või on mõni tegelane, kes vähe mahlasemate ja moodsamate striimeritega ka püüab ning tahaks väheke kogemust jagada ja soovitusi anda?
Mul mõte liigub Trout Intruderite poole, aga sellest pole meie foorumites küll midagi silma jäänud.
Intruderid on kindlasti selline moodsam ja põnev suund striimerite hulgas.Natuke striimerit,natuke lõhekat,veidi torukaid ja kindlasti midagi veel.Selline põnev kompott.Kuigi ise ei kasuta,sest kahjuks sellesse "vanakoolivärki"kinni jäänud aga ootaks ka kogemusi ja soovitusi selle poole pealt,kui kellelgi on jagada.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Ma kunagi ennem micro skagit nööride ostmist lugesin interneedust ja möödaminnes nägin ka neid intruder tüüpi putukaid. Huvi tekkis sellest hetkest, kui üks opst tüüp sidus soft hacklet nii, et
https://youtu.be/kesl9vKGVeQ?t=260
laotas kogu mandi ühe pinna peale kokku ja tõstis dubbing loopi. Üsna kasulik vihje, lahendab ühe korraga fiibri pikkuse ja segamise. Sellest varda peale sidumisest ja konksu külge pookimisest vardale ei huvitunud, ma konksuputukaga rahul, toruputukad kah ei huvita.
No muid asju sai kah siis sobratud ja mälu usaldades on intruder alguse saanud sellest vajadusest, et suur ja kohev kere putukal aga suurt konksu pole vaja/ei taha.
Vasta