Viimased sidumised
Re: Viimased sidumised
Lisaks konksu suurusele võib ka vahest mõelda konksu tüübi peale ja kuul on kah alati mõttekoht konksu valikul. Täpselt sama putukat näiteks tavalise märja putuka konksule (näiteks kamasan B175) või streameri konksule (näiteks B830, B800), putukas läheb pikema konksu peal loomulikult pikemaks, kere ise jääb rohkem näha, eri konksutüüpe võrreldes sama konksunumbri puhul võib 1-5mm pikkuse vahesi ja muid vahesi märgata. Ega eesti vete nymfid - kiili-, päeviku-, kevikuvastsed pole üliväike kribu, vahest tasub söögiks võetud kala magu ka uurida ja sete ära selgitada ja näeb originaalsuurust ja putukas loomulikult ei pea originaali suurune olema aga teadmiseks võib võtta. Ise selliseid nymfe leidnud, et ei karda küll #8 streameri konksu peale siduda, mul siin lehvitatud kummijalanymfid ongi 8 ja 10 peale seotud, extra long streameri konks.
Ise laiali harutatud püü näeb nii välja Sulejutu jätkuks natuke sünteetikat kah, kere hüljes, tiib sybai baitfish dubbing. Sama firma polar dubbing on ka hea kraam, tera pikem ja õhem fiiber.
Ise laiali harutatud püü näeb nii välja Sulejutu jätkuks natuke sünteetikat kah, kere hüljes, tiib sybai baitfish dubbing. Sama firma polar dubbing on ka hea kraam, tera pikem ja õhem fiiber.
Osaval kalamehel on alati õnne.
Tänud nõuannete eest! Mul jah lihtsalt nurmkana suled kaeluse jaoks. Just vaatasin ka poest, nurmkana nahk on pmst sama kallis kui geneetilise kuke nahk
(vähemalt Mistpool-is) Hakkasin ka uurima konksupikkuste kohta. Selline lihtsustatud lähenemine tundub ka netimaterialide põhjal olevat selline et konksu pikkus peaks vastama sellele mitu "asja" koknksule paigutatakse. Nt kuulpea + rindkere + keha võiks istuda 3X pikkuse peale jne. Ja rääkides jahimeestest siis tõepoolest on üks tuttav jahimees, uurin talt. Muidugi ma eeldan et see ise nahkade ja sulgede töötlemine on täitsa eraldi teadus. Seda ka ei tahaks et mingid satikad sealt ülejäänud materialide kallale pääseks. Aga nüüd vaatan korra enda konksuvaliku üle ja ilmselt kirjutan poodnikule 

Vaatasin putukakarpi ja mõtlesin,et kui veed alla lähevad,siis oleks musti juurde vaja.Selline päris must,kerge punase tooniga sabas.
Samuti üleni must aga sädelusega keres. Veel üks must aga tugevamate kontrastidega.Re: Viimased sidumised
Vihm, päike, lumi, päike, rahe. Ei tea kas haugid on stressis ka, et peavad siukese juraga varsti kudema hakkama
Sidusin mõned tinselid #6se tokiga ujutamiseks, konks F314#4, kohalikele kilostele kollidele paras.

Sidusin mõned tinselid #6se tokiga ujutamiseks, konks F314#4, kohalikele kilostele kollidele paras.
Sepaonu on julge mees.Mul kunagi #4 toki otsas oli 2kg vikker,põlved värisesid ja nalja oli palju,kätte sain.Kunagi ei tea kust mida konksuotsa hüppab.Võib juhtuda,et nende kiloste kollide maalt hüppab otsa ka selliseid,see ka väike oja haugike.
Mul #6se toki otsas mõned kahealla ja üks kahepoolene olnud, miskit hullu polnud, niimoodi nagu #9st painutada ei taha muidugi. Eelmine sügis oli microjigi ridvaga suurim 3,5kg, äkki 2 min läks sellega aega rohkem. Ja söövad ju kribuputukat kah. Meres närisid #8 ja #10 peale seotud kribu, ma püüdsin muidugi säinast. Vaatame, kui haug lahti läheb, siis lähen kõnnin mõned korrad enda juures kraavi peal. Alati võimalus ju saba sorus tagasi tulla ja hakata kuulutama, et 6ne nüüd küll haugitokk pole aga ma ei usu, väike jõgi, väiksed kalad
Tuulehaugi trollitakse enamasti suht suure läikiva plekiga ja pannakse lisalips kolmikuga, togib lanti, mis talle suhu ei mahu ja jääb ise lisakolmiku otsa või kalamees aitab ta sinna haakimisega. Selline minisett sõbrale katsetamiseks. Paneb lisakolmiku asemel sellise putuka, mis mahub tuulekale suhu. Eks pärast kuuleb. Konks on B175 #8
Eilsed katse eksemplarid. Eks näis kas haugid kiidavad heaks või mitte.
Sain naise õe käest kotitäie hobuse jõhve.
Sidusin ühe sellise ka, täna hiidu ja ehk homme paistab kuidas ujub.Re: Viimased sidumised
Valge-musta putukaga tuleb kohe meelde hea ja kuulus Sunray Shadow.Hobusejõhviputuka kõrvale tasub võrdluseks siduda näiteks foxist putukas ja valge alustiib lühemana,must pealistiib pikemana.Neid vees võrreldes peaksid erinevused väga hästi näha olema.Foxi asemel saab kasutada loomulikult ka bucki või vasikat jne.Hea putukas,millega vastavalt suurusele võimalik püüda erinevaid kalu-punast,haugi,ahvenat ja ka särjelisi.
Lisaks veel, et paha poleks nii Sunray Shadow,kui ka teiste putukate puhul näiteks Davie McPhaili sidumisi vaadata.Mööda külgi see alla ei voola ja midagi valesti sealt õppida pole.See mees on ilmselt enamus putukaid ära sidunud ja seda väga kõrgel tasemel.
Davie McPhail on tuttav nimi. Olen kunagi päris palju ta videosi vaadanud.
Sunray Shadow paistab just selline putukas olevat, et seo karp täis eri suuruseid ja mine merre või jõkke või kuhu iganes röövikuid taga ajama. Väga universaalne.
Enda nimetu tuust ujus hästi, valget osa nüsisin veidi lühemaks. Olen hetkel Kasari ääres ja vb lähen proovin mõne ahvena saada mingi päev. Vb sest sellise kuumusega ei meeldi eriti kõrbeda seal kaldal ja no lapsed tahavad ka kogu tähelepanu enda peale, puhkuse teema no.
Sunray Shadow paistab just selline putukas olevat, et seo karp täis eri suuruseid ja mine merre või jõkke või kuhu iganes röövikuid taga ajama. Väga universaalne.
Enda nimetu tuust ujus hästi, valget osa nüsisin veidi lühemaks. Olen hetkel Kasari ääres ja vb lähen proovin mõne ahvena saada mingi päev. Vb sest sellise kuumusega ei meeldi eriti kõrbeda seal kaldal ja no lapsed tahavad ka kogu tähelepanu enda peale, puhkuse teema no.
Üks viimastest sidumistest,Connemara Black,tuntud iiri wet klassika aga minul seotud lõheputukana.
Leidsin pilte sirvides mõned putukapildid möödunud suve perioodist. Royal Coachman Wet pole veel vett näinud, selle vea saab järgmisel hooajal parandada. Sai seotud lihtsalt selle pärast et maru ilus putukas on, lisaks plaan järgmisel suvel ka rohkem märja putuka püüki teha. Lisaks siis kaks jig tüüpi konksule seotud putukat. Egan's Jig Frenchie sai sel suvel päris palju vees olla kuna suve teises pooles sai põhiliselt kontaktnümfipüüki harrastatud. Toimis väga hästi nii forelli kui ka turva, särje ja teivi püügil. Kolmas putukas on improvisatsioon, nurmkana marabuu ja kaelusega väike bugger. Keha jaoks kasutasin Hareline valmis jänesekarva dubbing-ut ja kaeluse ette mähkisin natuke Hends-i spectra dubbingut, see andis väga ägeda efekti mis tuleb välja siis kui putukas juba vees on käinud. Selle putukaga sain augusti teisest poolest kuni hooaja lõpuni forellil käia ja ei pidanud üldse pettuma. Aga eks hilissuvine kala on parasjagu ablas ka, kui ikka midagi vees lehvib ja sädeleb siis peab hammustama

Väga tore üle hulga aja ka putukate pilte näha ja vägev on midagi uut teada saada.Ilma igasuguse jamata,Vanakuri,tõepoolest selgita vanale saurusele,et mis on kontaktnümfipüük?
T.H. väga võimalik et ma panen siin terminoloogiaga võssa ka... See puhtalt inglise keelest laenatud mõiste. Aga ma pidasin silmas püüki kus ma heidan ca ühe kuni kahe ridva pikkuse jagu liini välja ja proovin ridva tipu ja putuka vahel võimalikult sirget liini hoida et võttusid tuvastada ja putuka sügavust kontrollida. Võttude tuvastamise jaoks jälgin lihtsalt heitenööri tippu mis on väheke erksamat värvi, samas enamasti on võtud ka käe all tunda. Selleks et liin püsiks piisavalt sirge ja kontakt putukaga hea, on putukad korralikult raskustatud. Vabalt võib kasutada muidugi ka drop-shot või lisaraskusega rakendust. Lisaks kasutan heitenöörina puhtalt selleks püügiks ette nähtud nööri (https://mistpool.com/en/product/2674/ai ... nymph.html). Olen püüdnud ka ise seotud mono rakendusega kus kogu püügiks kasutatav liin kuni rullini on ca 0.25 mm mono. Aga mulle see väga ei meeldinud, käe all on nööri ikka mugavam hoida. See püügiviis on muidugi küllaltki kauge klassikalisest lendõnge püügist, palju on vaieldud kas seda üldse lendõnge püügiks saab nimetada. Ehk küllaltki vastuoluline teema... Püüdsin suve teises pooles nii forelli kui ka nt pärnu jõest turba, särge ja teibi väga (minu jaoks) heade tulemustega.
Suur osa maailmast tunneb sellist nümfimist euronymphing nime all. Soomes väga popp, neil oma nimi kah selle jaoks - Larvastus. See nöör või nööri asemel mono tuleneb vist päris mitmest asjast, enda eelistustest aga ka tokist, need spetsiaalselt selleks püügiviisiks tehtud tokid teistsugused, heitetehnikat võiks vist kah rohkem viskamiseks nimetada. Proovisin kah seda, mulle külge ei jäänud see, mitte kummalgi moel, ei nymfinööriga ega monoga, mono kohta mainiks, et heitmine/viskamine absull ei meeldi aga monoga kontakt parim, nööri kohta mainiks, et nööris pole ega sinna ei saa sisuliselt mingit energiat salvestada. Täiesti kindlalt eestis kasutatav on see püügiviis.
Siuke kahtlane tunne, et selline nymphimine, et lennukanöör-leader-tipet-numph ja heidad kuhu tahad üles-alla-risti ja juhid ise oma putukat tekitab äkki juba küsimuse, et mis tehnika see on

Siuke kahtlane tunne, et selline nymphimine, et lennukanöör-leader-tipet-numph ja heidad kuhu tahad üles-alla-risti ja juhid ise oma putukat tekitab äkki juba küsimuse, et mis tehnika see on

Vanakuri,tänud selgituse eest.Saan aru küll millest jutt käib.Mõned püügistiilid on sarnased,mõnikord nimetatakse sama asja erinevate nimedega ja siit siis ka see terminoloogiline kirevus.Arvatavasti keegi ei solvu,kui näiteks kontakt,euro ja czech nümfimise all suht sama tegevust mõeldakse.Õige või vale kohta arvan,et milline püügistiil kellelegi meeldib see ilmselt ongi õige.Ise mingit kindlat stiili ei kasuta,üritan vastavalt püügikoha oludele ja kalale leida endajaoks parimat lahendust,milleks kasutan paljude püügi ja ka heitetehnikate omavahelist kokku sobitamist.Sepaonu jõudis ette,aga panen enda jutu ka.
Nümfipüügiga seoses tahaks veel lisada,et minulgi on oma lemmikstiil olemas.See on stoppidega putuka vaba ujumine allavoolu (muidu pole võimalik stoppe teha).Väidetavalt oli selle stiili arendajaks selline legend nagu Frank Sawyer,kelle seotud on ka geniaalselt lihtsad ja kõigile teada Killer Bug ja Pheasant Tail.See on minujaoks väga tulemuslik ujutamine.Allavoolu kulgedes putukas vajub,kerge stopp aga kergitab putukat üles,provotseerides kala putukat võtma ja enamus võtte toimub just sellel ajal.Ka on stopi ajal kogu liin putukani käega hästi tuntav ja ühtegi võttu maha ei maga.Minujaoks on see toiminud kõikide püügikalade puhul.
See terminoloogia on jah paras peavalu. Tšehhi, poola, prantsuse, hispaania jms stiilid.. Kahtlustan et siin on oma roll ka kalastuskraami tootjatel ja kaupmeestel
Iga stiili jaoks saab ju eraldi ritvasid, nööre, konksusid, putukate sidumise materiale jne toota ja müüa. Mitte et see tingimata just halb oleks, kindlasti tuleb turule ka head ja uuenduslikku kraami. Ma ise ausalt öeldes lihtsalt lugesin teema kohta natuke ja asusin katsetama. Ja seda stoppidega allavoolu nümfitamist proovin ka kindlasti.

Akvaariumi test möödus positiivselt, töötasid hästi voolus ja seisvas vees. Nendega oli vähe keerulisem ja raskem kuldset keskteed leida.
3 esimest Niklas Baueri pealt kopeeritud. Materjalid teised.
Valge buckiga oli kõige parem püüda. Ei läinud nii palju sassi kui teised. Kollane on segu craft furist ja buckist. See mõnekorra juba läks pusasse.
Roheline ainult craft furyst ja pidevalt pidi lahti harutama.
Vb mul lihtsalt sitt craft fur, alist tellitud ju ikkagi.
Viimane on raamatust Fly fishing for coarse fish seotud putuk.
Enivei, vigu neil jagub

Mu meelest terve tiib cf-st liiga vedel, cf värvimaailm ja hind on atraktiivsed, mulle meeldib streamerite päid ja tiiva katteid sellest teha, mõnel puhul ka flyritet kasutan, alla vast tiivale natuke bucki panna või segamini buckiga panna, vaheldumisi, saab ehk parem. Isegi natuke tipetit alla aitab. See tagurpidi konks on muidugi teistmooodi asi üldse, omal väga vähe neid streamerina, nymfipoolel enamus, a seal pole tiiba.
Pole ammu putukat sidunud, äkki viimane kord juunis, pole millestki puudust tundnud, ainuke osakond, mis hõredaks on jäänud on kribunymfid. Täna tuli päeval meelde, et varsti post täiega umbes, siis ei saa enam sttagit ja vajutasin netis nuppe, kolme poe peale saain enamvähem kraami kokku, no mis meeles oli, et longab või nii. Ei tea kas karoova mõjutanud, päris palju asju defitsiit, vaatasin, et tipetitki hõredalt ja mingid kummalised minipakendid.
Mul võeti üks hobituba käest ära, kogu kola pidin teise tuppa juurde lisama, kaos ja gamorra rsk, ehk kuidagi loksub paika, kui paar õhtut skeemitada.
Mõtlesin,et putukakarbis võiks värve rohkem olla.
See on selline spinnerilaadne - pisike,lolli ja pommikindel.Võib ütelda,et uppumiskindel.Sellel suvel sobis kalale,vahest sobib ka järgmisel.Re: Viimased sidumised
Ettevalmistusi peab ikka tegema.Olgu see ilm milline tahes,ükskord pääseb jõeäärde niikuinii ja vette see putukas läheb.
Sul see kere nagu faasani nümf, tiiva paned ära, siis tuled faasanirootsudega üle tahapoole ja lõpetussõlme rootsude peale tiiva taha ?