Viimased sidumised

Vasta
T.H

Re: Viimased sidumised

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 19 Nov 2022, 18:20 Beezi pakkusin üks kevad forellile üsna järjekindlalt, ei arvanud midagi sellest. Loomulikult, nagu alati, oma viga 8-)
Ja beez pole valge kah.
Ega kevaded pole vennad ja tõsi ta on,beež pole valge.Praktika,kõik on kinni praktikas 8-)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sidusin hallpäid
20221129_232413.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

T.H kirjutas: 03 Dets 2022, 18:11 Sidusin hallpäid
Mina vastavalt eale jne.sidusin hallpäid.Samas on R.A.T.seerias putukaid igale eale ja maitsele.Ehk kellelgi on lemmikuks mõni teine R.A.T.Äkki vahetaks kogemusi?
T.H

Postitus Postitas T.H »

Tühja selle R.A.T.putukaga,on keegi viimasel ajal üldse midagigi sidunud?
T.H

Postitus Postitas T.H »

T.H kirjutas: 17 Dets 2022, 17:50 Tühja selle R.A.T.putukaga,on keegi viimasel ajal üldse midagigi sidunud?
Kui minul teda poleks,siis seoksin kindlasti sellist märja klassikat nagu Teal,Blue& Silver.Üli universaalne putukas kevadeks ja eks neid ole muidugi veel.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Teal,Blue&Silver kõrvale seoksin kindlasti ka samaväärt kõva wet klassika Peter Rossi.Paganama head putukad aga see muidugi minu mätta otsast vaadatuna.
Risto

Postitus Postitas Risto »

T.H kirjutas: 17 Dets 2022, 17:50 Tühja selle R.A.T.putukaga,on keegi viimasel ajal üldse midagigi sidunud?
Olen sidunud mõned fantaasia putukad aga kuna nad mul kõik pole veel seotud mida tahaks, siis pole ka siia miskit veel lisanud.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Mopiputuka näidis sõbrale, peaks talle jõukohane olema. Kere chenille, kaelus kukk. See chatreuse natuke lühike, tahaks sellist, nagu oranz, veits pikem ja peenem.
d31.jpg
d32.jpg
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 18 Dets 2022, 23:16 Mopiputuka näidis sõbrale
Olen mopiputukatest kuulnud ja neid näinud aga kuna ise pole ühtegi sidunud,siis sepaonu võiks viitsimisel neid lähemalt tutvustada.Plussid,miinused,mida materjal annab,kuidas vees käituvad jne.Nagu öeldud,siis mul endal nendega kogemus null.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kunagi, kui sellest hakati rääkima, siis sidusin mõned, pole üldse proovinud ja pole ka huvi nendega püüda. Üks eesti sõber on isegi maininud, et eieiei, võtab nagu nätsti seda. See minu näidis sõbrale ei lähe tõenäoliselt lennukaga käiku vaid 1-2g volfram cheburaska läheb ette ja spinnaga kasutamiseks. Nagu ma ennem ka mainisin, siis tema nüüd tõestab teoreemi putukad versus silikoonid jms. Esimene pilt, mis ta näidanud mulle on see
d39.jpg
mille peale ma mainisin, et mina oleks saba ikka maraboust teinud. Alguses pole vist mõtet jubedalt oma joru peale ajada, las harjutab ja kohaneb ja teeb "ilusaid" ja oma pea järgi aga vihjeid võib ju vahele torgata. See siis spets pea peale seotud tal, mis sikupüügiks ette nähtud.
Selle kahesabalise mopi söötsin talle ette selle mõttega, et omale tundub üsna kahesabalise sirpsaba moodi, materjal ja sidumine ülilihtne, praktiline.Ilmselt kõlbaks ühesabalisena kah, tume tomp põhjapeal mängitatuna on sisuliselt kiivastne. Spinna puhul vett imavad materjalid kah teretulnud raskuse lisamiseks heitel.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 20 Dets 2022, 12:21 Kunagi, kui sellest hakati rääkima, siis sidusin mõned, pole üldse proovinud ja pole ka huvi nendega püüda. Üks eesti sõber on isegi maininud, et eieiei, võtab nagu nätsti seda.
Kas selle võtuga peeti silmas kindlamat kala,aega,kohta või toimiski suht universaalselt?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 20 Dets 2022, 16:54kindlamat kala
Jõekast oli ainult jutt.
Täna isegi googeldasin mop chenille jms lennukapoodides, paksemat, kui 5mm silma ei jäänud.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Võibolla hoopis mõne teise teema jutt aga mida tähendab üldse selline asi,et võttis?Sellega seoses meenuvad alati need lood kui keegi rääkis,et pool päeva käisin mööda jõeäärt ja pakkusin seda ja toda ja ei midagi ja siis panin selle otsa ja kohe järgmise kurvi pealt sain kala [ainukese päeva peale].
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 21 Dets 2022, 21:34keegi
Nagu kõigi neti või päriselu asjade ja ütlemistega, oluline on kaks asja, mida öeldi ja kes ütles.
j1.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Siis olen oma udutargutustega õigel rajal püsinud,päris kõike ei räägi ja natuke luiskan juurde kah ;)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Täna sain kätte konksud#2/0 kuni #10 suurused.Nendele võib siduda mida iganes.Ideid on palju ja sidumispink juba valmis. Võibolla saab edevus võitu ja panen mõned pildid ka aga võibolla mängin tagasihoidlikut ja veeretan seotuid putukaid[nagu ka paljusid eelnevaid] enda peos ja et mitte teisi ärritada muhelen lihtsalt endamisi.Üldist olukorda lennukamaastikul arvestades tundub kõige mõistlikumana.Mine tea keda muidu jälle puudutad või solvad 8-)
Risto

Postitus Postitas Risto »

T.H kirjutas: 23 Dets 2022, 00:04 panen mõned pildid ka
Muidugi pane. Saavad minusugused, kes väga palju ei seo ja üldse vähe putukaid teavad, inspiratsiooni juurde ja ka miskit maha kopeerida.
Enamus, mis ma sidunud, ongi foorumist teiste pealt maha kopeeritud.
Mul viimati kodus koristades jäi näppu miski Kalastaja number ei-mäleta-mis, kus oliteemaks fantaasia putukad. No sai ports seotud ja oma peas veel mingi ports sidumata. Ma nüüd nädal kuni kaks kodunt eemal aga uuest aastast üritan selle "projekti" ära lõpetada.

Ehk siis lühidalt - seo ja pane pilte, keegi pahaks ei pane. Isegi kui kisub monoloogiks, siis vaatajaid/imetlejaid on siin alati.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kas lugusi tellida saaab Tom? Seo üks wolly foxist. Tahaks vaadata pilti.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 25 Dets 2022, 11:43 Kas lugusi tellida saaab Tom? Seo üks wolly foxist. Tahaks vaadata pilti.
:D ikka saab tellida.Fox jah selline omamoodi materjal,et kes kiidab ja kes vihkab.Olen foxi piisavalt sidunud ja tunnen,et on minu materjal.Väga õhuline,peen,vees hästi liikuv ja ka parajalt pika fiibriga.Võimaldab siduda nii väikseid kui suuri putukaid.Materjali näitena selline pilt(juba olnud varem)
IMG_2902.JPG
Nüüd siis soovilugu ;) See lihtne variant-saba,keha,häkkel ja kellele wolly kellele kaan.Ega siin meeletut vahet ju pole,kõige tähtsam,et püüab.
20221225_132715.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 25 Dets 2022, 14:00Fox
Pole ise palju foxiga sidunud, iga kord mõtlen, et kuidas neid liiga pikki tuulekarvu välja näpistada ja tagasi torgata ja manipuleerida, see must tont täitsa wolly. Hommikukohvi kõrvale jäi netist silma, et üks tüüp küsis, et mida üldse foxist siduda, kõigi muude vastuste vahel oli ka see, et seo kasvõi wollyt, et palju parem, kui marabou. Ma ühe õppepäeva olen juba sõbrale teinud ja näitasin toru peal selle ka ära, kuidas ühte punti panna või jagada ringiratast, vaadaku ise, kuidaas paneb. Mul mingil määral kärtsmürtsvärvides foxi, mõtlesin, et seon ühe näidise ja annan need foxid sõbrale, las tegutseb. Maraboud ei raatsigi anda, ostku ise 8-) Jänesezonker teine asi, mis spinnaga sobib ja pole kahju anda, ülilihtne siduda kah.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Risto kirjutas: 23 Dets 2022, 13:31 Mul viimati kodus koristades jäi näppu miski Kalastaja number ei-mäleta-mis, kus oliteemaks fantaasia putukad.
Enne wooly pilti kaks väikest foxiputukat korgiküljes samast fantaasiaputukate teemast,lihtsad ja üsna toimivad.Mida tähendab toimiv putukas,on üks tänamatumaid teemasid üldse.Lihtne wooly,heal võtupäeval võib mõned kalad saada ükskõik millist peletist solgutades.Korraliku,toimiva putukaga saaks sellisel päeval võibolla elu saagi.Seda vahet pole mitte kusagil mujal,kui jõeääres võimalik selgeks saada.Olen kordi ja kordi kogenud,kuidas muutes natukene putuka suurust (või ainult saba suurust),raskust(seeläbi uppumis kiirust),värvi jne mõjutab oluliselt kala võttu ühele või teisele poole siis.See katsetamine on minujaoks lennuka parim osa,sest leides järgmise "toimiva"putuka teiste kõrvale,viib see jälle sammukese edasi.Alati tasub teiste püüdjate häid nõuandeid kuulda võtta,see aitab kiiremini järjele jõuda,aga iga püüdja enda jaoks selgub tema tõde ainult jõeääres.
T.H

Postitus Postitas T.H »

T.H kirjutas: 26 Dets 2022, 13:01Lihtne wooly,heal võtupäeval võib mõned kalad saada ükskõik millist peletist solgutades.Korraliku,toimiva putukaga saaks sellisel päeval võibolla elu saagi.Seda vahet pole mitte kusagil mujal,kui jõeääres võimalik selgeks saada.
Et poleks lihtsalt kuiv jutt,siis pilti ka(seegi pilt eespool olemas)woolydest,mis esmapilgul ju suht sarnased.Tegelikkuses võtab kala mingil hetkel üht ja mingil hetkel teist putukat hoopis paremini.Pildil ka üks kuulpeaga variant,mille pea oli neoonpunane.Hea putukas,mille õiget hetke ei jõudnudki ära oodata.Siis koorisin punase maha ja sain tuhmi mustja pea.Sellepeale läksid kalad mitmeid kordi üsna pöördesse.Sama lugu ka sellega,et kasutada kuuli või üldse mitte ja siduda sisse midagi helkivat või ei.Igav ei hakka ;)
20220521_191752.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

T.H kirjutas: 22 Dets 2022, 11:23 Siis olen oma udutargutustega õigel rajal püsinud,päris kõike ei räägi ja natuke luiskan juurde kah ;)
Aeg on näidanud,et selliste kohtade peal tavaliselt jutud lõpevadki,paha poleks,kui nad siit alles hakkaksid 8-)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Novot, ma ei tea nüüd, siukese valesti seotud sorakaga saab sõber kala, ei tea kas kuulab nüüd üldse midagi 8-)
d55.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 28 Dets 2022, 11:29 siukese valesti seotud sorakaga saab sõber kala, ei tea kas kuulab nüüd üldse midagi 8-)
Ei ole valet asja mis kala toob,olgu või kolla-roheline lõhekas 8-) ja usun,et kuulab ikka,sest on häid asju,mida on võimalik läbi teiste ja ka enda kogemuste veel paremaks muuta ;).Igatahes edu sõbrale katsetusteks ja julgust kunagi ka päris putuka ja lennukaga sõbraks saada.
Vasta