Viimased sidumised

Vasta
T.H

Re: Viimased sidumised

Postitus Postitas T.H »

Spinnerist vist kehvapoolne pilt ega arvanudki,et sellevastu kellelgi huvi tekib aga muidu selline töötav ja tõesti ülilihtne minuti putukas.Saba 3-4-5 kukesule fiibrit, kinnitan ära.Edasi kuiva dubbinguga tulen tiivani,seejärel kinnitan polypropylenist tiiva ja tulen dubbinguga peani,valmis.See konksul 12 ja jäljendab mis iganes pisikest putukat,vali aga vastavalt vajadusele värv,et halli,musta,valget jne.Kusjuures olen seda udujuttu ennegi ajanud aga näiteks valge tiib turvale toomingate õitsemise ajal - no seda tuleb lihtsalt endal proovida ;)
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

T.H kirjutas: 28 Nov 2021, 23:36 Kusjuures olen seda udujuttu ennegi ajanud
No jama on selles, et ega sa kogu aeg ju ei valeta 8-) , isegi väga palju tarkust omale varastanud ja puhta muidu kah saanud. Ega ma ei imestaks, kui kunagi siukest udujuttu kuuleks, et julgemad võivad vee alla kah selle spinneri tõmmata.
Vat väikest päevikut läbi terve suve sisuliselt, harvalt. Iga kord, kui mõnda näen, siis mõtlen, et a miks mul karbis ühtegi kribupäevikut pole. Äkki mõni prooviks siduda, mul peaks kuskil ülisalajast kollaka varjundiga heinapallinööri olema, millest kõvemad kärbsed salajast koiliblikat sidusid, äkki mõni selle tiivaga kah.
Osaval kalamehel on alati õnne.
T.H

Postitus Postitas T.H »

sepaonu kirjutas: 29 Nov 2021, 23:25 No jama on selles, et ega sa kogu aeg ju ei valeta 8-) , isegi väga palju tarkust omale varastanud ja puhta muidu kah saanud. Ega ma ei imestaks, kui kunagi siukest udujuttu kuuleks, et julgemad võivad vee alla kah selle spinneri tõmmata.
Pinnakat võib veealla tõmmata küll ja üks udujuttudest on see,et kui enamus üritavad nümfe raskustada ja põhja saada,siis tegelikult võib siduda ülikerge vaevu pinnaall ujuva nümfi,mis on vägagi efektiivne teatud olukordades ja polegi vaja pinnakat veealla viia.Tähelepanekud,järeldused ja teadmised tulevad püüdes.Iga asi omal ajal ja omas kohas.See on täiesti loomulik,et paljutki peetakse udujutuks kui enda kogemus puudub.Udu hajub siis,kui ise oled reaalselt mingis jamas ja kas suudad midagi välja nuputada või usaldad kellegi soovitusi ja katsetad ja saad aru,et sellest oli abi,et ei valetanudki rsk.Olen alati olnud nõus oma kogemusi jagama ja kuigi ma teen nii mõndagi omamoodi,on mul selleks ka omad põhjused,miks ma toimetan siis nii või teisiti.No näiteks kasutan 0,24 fluoro lipsu,inter leader´it,valdavalt 7-8 klassi ritva,klassikalist või pikema peaga nööri,reeglina püüan allavoolu jne.Kõigel sellel oleks jõeääres oma loogiline seletus.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sidusin sellise putuka ja mõtlesin,et saaks tänase ilusa ilmaga jõeäärde,prooviks kohe ära.
20211204_141252.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Striimerid balzer konksul suurusega 1 ja 4x pikkuse säärega.Suured putukad aga kõhutunne ütleb,et mul läheb neid vaja.
20211205_153724.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Panen kah mõne pildi viimaste päevade nokitsemisest. Mul #10-12 konksuga seis karpides rahuldav, neid metsikult pole vaja, kribukonksul nymfikesi tuleb vist mõnda putukat samal konksul rohkem kah siduda, pole pärast paanikat, tõstad laokarbist püügikarpi.
d4.jpg
d5.jpg
d6.jpg
d7.jpg
d8.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Päris paljude putukate sidumisel kasutatakse sinise sulena blue jay sulge.Meie jaoks kauge ja eksootiline lind,kuid siin elab eurasian jay,ehk pasknäär.Olen omale suled teedel autode alla jäänud lindudelt võtnud.Selline putukas siis pasknääri sulest tiivaga.
20211211_135522.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Siukesed "kestaga" puruvanad
d23.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepaonul vahvad nümfid,ise olen jätkuvalt suuremate putukate lainel.Säärane striimer siis,et keha segatuna must ja pruun antron,keere kuld,häkkel must kana,alustiib pruuniks põlenud kollane buck ja saba tiivaga faasan.
20211217_145549.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 17 Dets 2021, 15:17 striimer siis,et keha segatuna must ja pruun antron,
Vat see segamine on üks väga huvitav teema. Segada saab palju erinevaid asju ja ka mitut moodi, mul vast naela otsas 7-8 pakki, kus on peale kirjutatud oma segu. Kõike võib valmis kujul kah osta, müstiline Hare-Tron Dubbing pole muud, kui jänes ja antron, Hare'E Ice Dub on koostis nimes jnejne. Peale värvide tuleb fiibri pikkust kah mõelda paraleelselt sellega, et kuhu plaanis panna on seda segu. Kõiki materjale ei saa tükeldada aga saab lisada sellist materjali, mis sobib tükeldamiseks. Ise olen pannud sculpin wool nimelist, heievorstid, mida saab lõigata soovitud mõõtu. Ja muidugi võib lühemaks rebida materjale. Antron väga hästi käristatav.
Pildil väga hästi näha, kuidas kenasti segada, et pole üleliia segunend. Kle tööl sul sellist asja teha ei lubata ? 8-)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sellel teemal,et paljusid asju saab teha kahel moel-lihtsalt ja keeruliselt,oleme sepaonuga kindlasti rohkem kui korra arutanud ja need on olnud toredad mõttevahetused.Tööl tuleb tegeleda halli argipäevarutiiniga,putukate sidumine on sellest hallist argipäevast vabanemine.Selline "värvilisem"striimer ka,mis lõhekonksule seotuna oli talvel-kevadel üsna tegus ;)
20211217_160024.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

No ma sidusin suurte kõrvale väiksemaid putukaid ka 8-) Üks ämblikulaadsetest pildil.
20211219_144610.jpg
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vanakuri kirjutas: 14 Nov 2021, 05:17 Aga ma pidasin silmas püüki kus ma heidan ca ühe kuni kahe ridva pikkuse jagu liini välja ja proovin ridva tipu ja putuka vahel võimalikult sirget liini hoida et võttusid tuvastada ja putuka sügavust kontrollida. Olen püüdnud ka ise seotud mono rakendusega kus kogu püügiks kasutatav liin kuni rullini on ca 0.25 mm mono. Aga mulle see väga ei meeldinud, käe all on nööri ikka mugavam hoida. See püügiviis on muidugi küllaltki kauge klassikalisest lendõnge püügist, palju on vaieldud kas seda üldse lendõnge püügiks saab nimetada. Ehk küllaltki vastuoluline teema... Püüdsin suve teises pooles nii forelli kui ka nt pärnu jõest turba, särge ja teibi väga (minu jaoks) heade tulemustega.
Ma küsiks veel tagantjärgi, et mis konkreetse tokiga sa püüdsid? Ja teine küsimus oleks, et umbestäpselt kas ainult kahlates või osa püüki kaldalt ka ?
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Kui viimase putuka ennem magama minekut seod riparäpakoleda, siis näed rampadesse kinnijäämisi ja okstesse heitmist. Kui viimane putuk on ok, siis näed unes suurte äraminekuid 8-)
j50.jpg
Risto

Postitus Postitas Risto »

Ülemised lähevad homme jõkke kus nii jõekat kui haugi. Alumistel aas olemas, et saba lisada. Materjalid olemas vaja ainult kujundada ja välja lõigata, proovin lähipäevil sellega tegeleda.
20220506_164024.jpg
Hõbedane

Postitus Postitas Hõbedane »

Ülemised on mõlemale apetiitsed, edu!
Vanakuri

Postitus Postitas Vanakuri »

sepaonu kirjutas: 13 Jaan 2022, 22:03
Vanakuri kirjutas: 14 Nov 2021, 05:17 Aga ma pidasin silmas püüki kus ma heidan ca ühe kuni kahe ridva pikkuse jagu liini välja ja proovin ridva tipu ja putuka vahel võimalikult sirget liini hoida et võttusid tuvastada ja putuka sügavust kontrollida. Olen püüdnud ka ise seotud mono rakendusega kus kogu püügiks kasutatav liin kuni rullini on ca 0.25 mm mono. Aga mulle see väga ei meeldinud, käe all on nööri ikka mugavam hoida. See püügiviis on muidugi küllaltki kauge klassikalisest lendõnge püügist, palju on vaieldud kas seda üldse lendõnge püügiks saab nimetada. Ehk küllaltki vastuoluline teema... Püüdsin suve teises pooles nii forelli kui ka nt pärnu jõest turba, särge ja teibi väga (minu jaoks) heade tulemustega.
Ma küsiks veel tagantjärgi, et mis konkreetse tokiga sa püüdsid? Ja teine küsimus oleks, et umbestäpselt kas ainult kahlates või osa püüki kaldalt ka ?
Ahoi, see post kuidagi radarist mööda pääsenud, alles nüüd lugesin. Ma nümfitan sellise 10' #3 ridvaga - CARBON XL Euro Nymph (https://echoflyfishing.com/project/carb ... uro-nymph/). Kusjuures kasutan seda ritva mõnikord ka tavalise ujuva #4 WF nööriga püüdmiseks, olenevalt olukorrast vahetan lihtsalt rulli ära. Eks ta on paras vorst, mingeid elegantseid heiteid sellega ei tee aga vähmalt ei pea kahte ritva kaasas kandma. Euro stiilis püüki teen enamasti ikkagi kahlates. Eks see kõik oleneb veekogust ka. Kui on selline jõgi et kannatab kaldal liikuda ja püügisoon on ridvaulatuses siis olen kaldalt ka püüdnud. Ahjaa, see kevad olen põhiliselt särjepüügile üldse sattunud (igasugu asjaolude ja perelogistika tõttu) ja lõviosa püüdnud tavalise ujuva nööri ja villaindikaatoriga mida soovitasid. Seni väga rahul. See ei sega heitmist ja on piisavalt tundlik et ka sellised lahjemad togimised näha oleks.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Vanakuri kirjutas: 08 Mai 2022, 17:36 Euro stiilis püüki teen enamasti ikkagi kahlates. Eks see kõik oleneb veekogust ka. Kui on selline jõgi et kannatab kaldal liikuda ja püügisoon on ridvaulatuses siis olen kaldalt ka püüdnud. Ahjaa, see kevad olen põhiliselt särjepüügile üldse sattunud (igasugu asjaolude ja perelogistika tõttu) ja lõviosa püüdnud tavalise ujuva nööri ja villaindikaatoriga mida soovitasid. Seni väga rahul. See ei sega heitmist ja on piisavalt tundlik et ka sellised lahjemad togimised näha oleks.
Minu meelest paneb vool asja paika. Minu meelest on see nn euronymphing vooluga arusaadav tegevus, kuigi ka seal on kerge allavoolu lohistamine olemas, et tunnetada. Kõik muutub, kui voolu on vähevõitu, no lohistad rohkem, no veel vähem, no ei taha enam ja vaikse vooluga ma panen idikaatori. Selle toki kohta küsisin selle pärast, et kui heitenöör ära jätta (ja see spets nymfimise nöör mingit heitmist hõlbustavat massi ei oma ja ma lollikene ei saanud sellest ennem ostu aru. See seotud ainult migite võistluste tingimustega), siis vahet pole, kas sul on tasapaks või jätkatud või koonusleader võimisiganes, sa heidad(viskad) ainult numfi raskust ja hea oleks, kui koos kujulusvõime abiga tunnetaks seda raskust.
Kohanduda ja skeemitada on vaja, kõik võtted lubatud 8-) Mul üks tokk 10`#4, sellel kaks varianti, euro ja #5 loopi xact, teine tokk 11`#3, see ainult tamiil ja indikaator, kuidas nüüd viisakalt öelda, äkki lihtkäsiõng kunstputukaga 8-)
Indikaatoriks villast olen loobunud, tavaline kõva sidumise foamist silinder, neid igas mõõdus, lõikan piki ziletiga osa pooleks, liimin sinna pilusse konksusääre ja selle konksuaasaga tamiili peale(mul pikad french leader) kahe õngitsemise stopperi vahele, jälle ei tea kas kasutada äkki sõna kork või indikaator.
See tüüp
https://youtu.be/-abFnc0w05Q
oma jutuga nagu korrastas ka minu mõtted ära, ta küll liimib mingeid kleebekaid, mis mulle tundus mõtetu, võtsin lihtsalt foamist silindri, lihtne, loogiline, praktiline. Ja vahet pole, kas teed 10 või 100 või 1000 heidet, ujub.
Kogu see jant minu puhul särg põhiliselt aga ma loodan sellega edasi tegeleda suve teises pooles ka ahvenapüügil.
Risto

Risto kirjutas: 06 Mai 2022, 16:54 Ülemised lähevad homme jõkke kus nii jõekat kui haugi.
Nii, nendel kahel esimesel liiga palju materjali. Jäävad pinnale ujuma kerges voolus ja võiks nati tina juurde lisada. Ilmselt meres madalas nendega parem püüda kui jões.
Aga see skulliga putuk on märjalt päris pikk ja pigem haugile paras.
Kasutaja avatar
sepaonu
Kontakt:

Risto kirjutas: 08 Mai 2022, 20:27 nendel kahel esimesel liiga palju materjali
Need saab ära artstida kääridega. Kõigepealt kammi läbi nad, ühte ja teistpidi, siis lõika küljed maha, et putukas oleks õhem ja siis hakka põhiliselt altpoolt sujuvalt lõikama, avali kääridega saab kah käristada.
Natuke neid klippe kah klikkida ja vaadata
https://www.google.com/search?q=superti ... =634&dpr=1
Kui kindel pole, kas paras, siis kodus kraanikauss vett täis ja natuke mängida seal, saab aimu, et kuidas ujub.
Risto

Ma saba kuju kärpisin neil veidi aga õhemaks ei teinud. Tuubist vaatasin kuidas seda tinselit seotakse aga nagu ikka suudan palju materjali alati panna.

Sain lõpuks neile sabad taha tehtud. Nüüd vaja ainult aega leida, et testima minna
20220512_151520.jpg
Huvitav kui sedasi saba külge panna kas meelitab 100m raadiuses kõik krokodillid kohale või ehmatab üldse ära.
20220512_151607.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Järjest rohkem tekkis karpi hõredaks näritud putukaid,seega ei sidunud uusi vaid lappisin vanu.Nii,et uued soengud pähe ja loodan,et püüavad jälle ;)
20220521_191712.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Täna proovisin järgi,püüdsid küll.
Risto

Kui õhtul haugipüügist aega üle jääb, siis pakun neid ahvenale, turvale. Ilmselt pakuksid need huvi ka haugipulkadele. See väike kohver haugimanti täis.
20220625_110347.jpg
Risto

Väike kokkuvõte ka nende kolme kohta. Selle mustaga sain ainult ühe kala, eriti ei tuntud huvi selle vastu. Ei vaju eriti kiiresti, rohkem tina vaja.
Keskmine vajus veel halvemini, no seal vist polnud tina ka juurde pandud. Aga madalast sain sellega ühe võtu ja jäin putukast ilma ka, haug krt.
Aga see kolmas oli tegija. Sain põhja voolus kätte isegi umbes 1.80-2m vees. Ja sealt rebis hästi ahvenat. Hetkel ei tule meelde kuidas neid raskete päädega striimereid kutsutakse...
Vasta